28 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

38 judecatori si 16 procurori - Inventarul Inspectiei CSM cu actiunile disciplinare initiate pe art. 99, litera h) pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu cu neglijenta sau rea-credinta

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

31 July 2011 09:55
Vizualizari: 7838

Lumeajustitiei.ro va prezinta inventarul Inspectiei CSM cu judecatorii si procurorii impotriva carora s-au promovat actiuni disciplinare pe art. 99, litera h) din Legea 303/2004 – adica pentru solutionarea cauzelor cu neglijenta sau rea-credinta. Surprinde faptul ca numarul acestor actiuni disciplinare, multe finalizate cu sanctionari definitive, inclusiv excluderi din magistratura, sunt de ordinul zecilor. Amintim ca nu mai departe de saptamana trecuta, presedintele CSM (probabil in incercarea de a-si reface imaginea sifonata) a abdicat de la rolul disciplinar al CSM, cerand in scris ministrului Justitiei care pregateste un set de modificari legislative pentru antrenarea raspunderii magistratilor, sa nu includa in proiectul sau de lege prevederi care sa sanctioneze magistrati pentru cum judeca, pretextand ca antrenarea unui asemenea tip de raspundere ar incalca independenta magistrarilor. Cerand acest lucru, presedintele CSM Horatius Dumbrava a facut abstractie, in mod nepermis in opinia noastra, de legea in vigoare (art. 99, litera H, din Legea 303/2004) prin care indeplinirea sarcinilor de serviciu cu neglijenta sau rea-credinta constituie abatere disciplinara. Fapte pentru care Inspectia CSM, condusa de judecatoarea Mihaela Tropcea (foto) a promovat de la momentul introducerii in Legea 303/2004 a literei H, si pana in preznt un numar de38 de actiuni disciplinare pentru judecatori si 16 pentru procurori.


Publicam in continuare inventarul acestor actiuni disciplinare, asa cum ne-a fost el prezentat oficial de inspectia CSM. Chiar daca numele magistratilor si a instantelor au fost anonimizate, initialele sunt conforme cu realitatea, iar identitatea partilor poate fi lesne dedusa. Regretam ca CSM continua practica anonimizarii acestor tipuri de documente (n.n. - consideram ca este aberant sa anonimizezi numele unei instante care este o institutie publica, bugetara sau numele partilor in cazul unui dosar solutionat definitiv), anonimizare care nu face decat sa induca opiniei publice ca exista mereu ceva de ascuns!

JUDECATORI

1 - R.M. - Tribunalul B. - Art. 99 lit. h) teza a II-a, sanctionat cu AVERTISMENT

S-a retinut ca judecatorul nu a respectat prevederile legale referitoare la dispunerea masurilor pregatitoare judecatii si solutionarea incidentelor procedurale, la activitatea ulterioara incheierii dezbaterilor si mentionarea in condica de sedinta a solutiilor pronuntate, precum si la calitatea motivarii hotararilor judecatoresti, fapt ce a condus la aparitia unor disfunctionalitati in activitatea Judecatoriei B.

2 - G.I. - Judecatoria M. - Art 99 lit. H, sanctionat cu AVERTISMENT

S-a retinut ca judecatorul a avut o atitudine sfidatoare la adresa conducerii instantei, a acordat consultatii juridice justitiabililor, a amenintat salariatii instantei ca ii concediaza.

3 - T.M. - Judecatoria T.M. - Art. 99 lit. i) si h), diminuarea indemnizatiei cu 15% pe 2 luni

S-a retinut ca judecatorul figura in evidentele instantei, la data de 21 martie 2006, cu un numar de 217 hotarari judecatoresti neredactate, pronuntate in perioada mai-decembrie 2005, in conditiile in care acesta, a participat la un numar de sedinte si a pronuntat un numar de hotarari aproximativ egal cu ceilalti judecatori, judecand doar cauze civile spre deosebire de majoritatea colegilor care aveau repartizate si cauze penale, iar incepand cu data de 1 februarie 2005 a indeplinit si atributii de judecator delegat la organul financiar local, solutionand cererile de acordare a personalitatii juridice asociatiilor de proprietari.

4 - T.S.- Judecatoria N. - Art. 99 lit. h) teza a II-a, sanctionat cu AVERTISMENT

Judecatorul a modificat minutele pronuntate in doua dosare penale adaugand la pedeapsa aplicata initial, cifra ”0”, cu ignorarea flagranta a dispozitiilor regulamentare. Ulterior efectuarii mentiunilor corespunzatoare cu privire la aceste sentinte, atat in condica sedintelor de judecata, cat si in registrul de executari penale, judecatorul a modificat minutele din dosare, in sensul ca a adaugat cate un „0” la sumele initiale pentru ca pedepsele aplicate sa se incadreze in limitele prevazute de lege.

5 - P.I. - Tribunalul B. - Art. 99 lit. h) teza a II-a, sanctionat cu AVERTISMENT

S-a retinut ca judecatorul nu s-a pronuntat asupra legalitatii si temeiniciei masurii arestarii preventive, cu consecinta punerii in libertate a unuia dintre inculpati.

6 - S.E. - Judecatoria V. - Art. 99 lit. H, sanctionat cu diminuarea indemnizatiei cu 15% pe 3 luni

Judecatorul a creat o mapa in care pastra incrisurile originale depuse de parti in diferite cauze, fapta ce a avut drept consecinta pierderea a doua astfel de inscrisuri.

7 - T., G. si O. – Curtea de Apel T. - Art. 99 lit. H – Actiunea disciplinara a fost respinsa

8 - E. M. – Curtea de Apel C. - Art. 99 lit. H - actiunea disciplinara a fost respinsa ca nefondata

S-a retinut ca judecatorul, dupa ce a admis in principiu cererile de revizuire, s-a pronuntat asupra suspendarii executarii hotararii la care se refera cererile de revizuire desi trebuia sa redistribuie cauzele spre un alt complet.

9 - F.M. - Tribunalul B. - Art. 99 lit. h teza a II-a, - actiunea disciplinara a fost respinsa ca ramasa fara obiect

S-a retinut ca judecatorul nu a intocmit in unele dosare minutele hotararilor pronuntate, iar in alte dosare a intocmit si completat minutele hotararilor la o data ulterioara pronuntarii.

10 - B. L. – Judecatoria S.M. - Art. 99 lit. h) teza I - mutare disciplinara pentru 3 luni, la Judecatoria Bozovici

S-a retinut ca judecatorul a refuzat sa inregistreze pe rolul judecatoriei SM doua actiuni de chemare a sa in judecata.

11 - B.I. – Tribunalul C.S. - Art. 99 lit. h) teza a II-a - sanctionat cu AVERTISMENT

Paratul - judecator sindic, investit cu solutionarea dosarului nr. 4992/COM/1999, a primit la data de 04.09.2007 cererea de recurs formulata de petitionara banca comerciala impotriva sentintei comerciale nr. 930/JS/07.06.2007 si a inaintat-o Curtii de Apel Y la data de 29.01.2008.

12 - F.A. - Judecatoria C. - Art. 99 lit. h) teza I - sanctionat cu AVERTISMENT

S-a retinut ca judecatorul a modificat minuta hotararii pronuntata intr-un dosar civil, dupa inscrierea ei in condica de sedinta si in evidentele electronice ale instantei, fara a semna respectivele modificari, contrar dispozitiilor art. 265 din Codul de procedura civila.

13 - T.M. – Judecatoria T.M. -Art. 99 lit. h) teza a II-a – sanctionat cu EXCLUSDERE DIN MAGISTRATURA

Judecatorul, in 3 dosare penale a pronuntat solutia in sala de judecata, imediat dupa acordarea cuvantului la dezbateri, fara a delibera in secret si fara a intocmi in prealabil o minuta, precum si ca in dosarul penal nr. 8218/2007 al Judecatoriei, dupa pronuntarea solutiei de condamnare a inculpatului la amenda penala, ulterior, printr-o incheiere de indreptare eroare materiala, a modificat solutia, in sensul achitarii aceluiasi inculpat, pentru aceeasi fapta.

14 - T.M. – Tribunalul B. - Art. 99 lit. h) teza a II-a – actiune respinsa

Judecatorul, la datele de 10.12.2007, 11.02.2008, 12.03.2008 si 11.04.2008, a solutionat intre termenele de judecata, in camera de consiliu si fara participarea procurorului, cererile formulate de inculpatii X si Y, privind incuviintarea parasirii tarii, in conditiile in care, fata de acestia, se dispusese anterior inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi tara (inculpat X) si respectiv liberarea provizorie pe cautiune (inculpat Y). Incuviintarea cererilor de parasire a teritoriului tarii s-a facut de catre judecator printr-o rezolutie inscrisa pe respectivele cereri, fara a incunostinta in prealabil procurorul de data stabilita pentru judecata, ulterior, predand cererile pe care inscrisese rezolutiile grefierului de sedinta, a intocmit incheieri si a solicitat acestuia sa contacteze pe unul dintre procurori in vederea mentionarii lui in cuprinsul actului procedural si consemnarii retroactive a concluziilor.

15 - G.A. – Judecatoria D.T. Art. 99 lit. h) teza a II-a – sanctionat cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunara bruta cu 15% pe 3 luni

S-a retinut ca judecatorul, nu a respectat normele de procedura incidente in cauza, imprejurare care a condus la vatamarea drepturilor procesuale ale partilor, prin prelungirea duratei procedurii judiciare in care au fost implicate, ca urmare a casarii hotararii pronuntate de paratul judecator si trimiterii cauzei spre rejudecare la instanta de fond.

16 - F.A. – Judecatoria C. - Art. 99 lit. h) teza a II-a - inlocuirea masurii excluderii din magistratura cu sanctiunea diminuarii indemnizatiei de incadrare lunara bruta cu 15% pe 3 luni

S-a retinut ca judecatorul, in perioada in s-a aflat in posesia unui dosar, a pierdut inscrisurile depuse de parti la ultimul termen de judecata (tranzactia si procura autentificata), a procedat la stingerea litigiului pe cale amiabila fara a verifica prezenta partilor si a limitelor mandatului de reprezentare, in conditiile in care in cuprinsul tranzactiei se mentioneaza ca doua dintre parti sunt reprezentate de procurator si nu a respectat decizia instantei de recurs desi dispozitiile acesteia erau obligatorii dupa casarea sentintei si trimiterea cauzei spre rejudecare.

17 - N.M. - Tribunalul D. - Art. 99 lit. h) teza a II-a si m) - respinge ca neintemeiata actiunea disciplinara

Judecatorul, desi a avut cunostinta de imprejurarea ca dosarul i-a fost repartizat spre solutionare cu incalcarea dispozitiilor legale privind distribuirea aleatorie a cauzelor, nu a prezentat acest aspect conducerii sectiei, a dispus preschimbarea termenului de judecata din, a luat masuri procesuale pe parcursul instrumentarii dosarului si a solutionat in fond cauza. De asemenea, pe parcursul judecarii dosarului penal, acesta nu a luat masurile corespunzatoare in vederea unei eventuale conexari a cauzei la un alt dosar care avea acelasi obiect si privea acelasi condamnat, a omis lamurirea tuturor aspectelor esentiale pentru justa solutionare a cauzei iar din considerentele hotararii au lipsit motivele pe care s-a intemeiat decizia de admitere a cererii de intrerupere a executarii pedepsei.

18 - C.T., M.C., N.D. - Tribunalul M. - Art. 99 lit. h) teza a II-a - Sectia pentru judecatori a respins actiunea: ca neintemeiata in ce priveste pe judecatorii C.T. si M. C. si, ca ramasa fara obiect in cazul judecatoarei N.D.

S-a retinut ca intr-o cauza, dupa redactarea deciziei, atasarea hotararii la mapa instantei si evidentierea solutiei in programul informatic al tribunalului, judecatorii au procedat la redactarea unei alte forme a deciziei, care cuprindea o modificare a dispozitivului, procedandu-se la inlocuirea exemplarelor originale ale deciziei aflate atat in dosarul cauzei, cat si in mapa de hotarari, efectuandu-se modificarile corespunzatoare si in evidentele informatizate ale instantei. Ulterior, constatandu-se ca partile obtinusera copii atat de pe decizia redactata in prima forma, cat si de pe cea de a doua forma a hotararii, fiind invocate aceste aspecte in sedinta publica de judecata, completul de judecata a procedat din nou la inlocuirea celei de-a doua forme a hotararii, cu forma initiala a deciziei, pentru ca ulterior sa se pronunte o incheiere de indreptare a erorii materiale prin care s-au rectificat erorile ce determinasera modificarea continutului deciziei initiale.

19 - B.A. - Magistrat asistent la ICCJ -Art. 99 lit. h) teza a II-a – sanctionat cu diminuarea indemnizatiei lunare brute cu 15% pe 3 luni

S-a retinut ca, in calitate de magistrat asistent, a redactat cu o intarziere de 10 luni o decizie civila a Sectiei Civile a iCCJ, aceasta fiind predata membrilor completului de judecata, pentru a fi semnata dupa mai mult de 6 luni de la data redactarii.

De asemenea, s-a mai retinut ca aceasta, in anul 2009 inregistra restante in predarea hotararilor membrilor completului de judecata, in vederea semnarii lor si cu privire la alte 59 hotarari, dintre acestea 12 fiind pronuntate in anul 2007 si 47 in cursul anului 2008.

20 - A.I., V.D., T.M. - Curtea de Apel G. - Art. 99 lit. h) teza a II-a - Respinge actiunea ca nefondata

S-a retinut ca paratii judecatori, cu ocazia solutionarii cererii de recurs, nu au aplicat decizia nr. LXXVIII din 5 noiembrie 2007 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, incalcand astfel prevederile art. 329 Cod procedura civila.

21 - P.C. - Judecatoria G. - Art. 99 lit. h) teza a II-a - Diminuarea indemnizatiei de incadrare lunara bruta cu 15 % pe 3 luni

S-a retinut ca in doua cauze, judecatorul a procedat la efectuarea verificarilor impuse de art. 3001 Cod procedura penala, cu incalcarea garantiilor esentiale recunoscute persoanelor in materia dreptului la libertate, incalcand dreptul la aparare al inculpatilor arestati preventiv, atat din perspectiva dreptului acestora de a se prezenta si de a participa in proces la momentul verificarii legalitatii si temeiniciei masurii arestarii preventive, cat si din perspectiva dreptului de a fi asistati de aparatori alesi sau din oficiu.

De asemenea, s-a retinut nerespectarea si necunoasterea, de catre judecator, a dispozitiilor procedurale privind judecata in cauzele cu inculpati minori, cu consecinta incalcarii unor garantii esentiale recunoscute partilor din proces, prevazute de lege sub sanctiunea nulitatii absolute.

22 - P.L.M. - Judecatoria B. - Art. 99 lit. e) si h) teza I - respinge ca neintemeiata actiunea disciplinara

Pe parcursul solutionarii mai multor cauze judecatorul nu a dispus masurile corespunzatoare pentru solutionarea cu celeritate a cauzelor, manifestand lipsa de rigoare in aplicarea dispozitiilor procesual civile, iar intr-o alta cauza si-a exercitat necorespunzator indatoririle profesionale prin nerespectarea dispozitiilor art. 31 alin. 3 Cod procedura civila care prevad ca din momentul recuzarii sale, paratul judecator avea obligatia de a nu mai efectua nici un act de procedura in cauza, chiar daca recuzarea se formulase in sedinta publica si in timpul dezbaterilor precum si ale art. 303 alin. 6 Cod procedura civila care prevad obligatia instantei de a inainta cererea de recurs formulata de aparatorul reclamantului in dosarul anterior mentionat, impreuna cu dosarul cauzei la tribunal, in vederea solutionarii caii de atac.

23 - R.M. - Judecatoria B. - Art. 99 lit. h) teza a II-a – sanctionat cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunara bruta cu 15% pe 3 luni

S-a retinut ca judecatorul nu a respectat prevederile legale referitoare la dispunerea masurilor pregatitoare judecatii si solutionarea incidentelor procedurale, la activitatea ulterioara incheierii dezbaterilor si mentionarea in condica de sedinta a solutiilor pronuntate, precum si la calitatea motivarii hotararilor judecatoresti, fapt ce a condus la aparitia unor disfunctionalitati in activitatea Judecatoriei B.

24 - T.D.M. L. - Judecatoria T. - Art. 99 lit. i) si h) teza a II-a - sanctionat cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunara bruta cu 15% pe 3 luni

S-a retinut ca judecatorul figura in evidentele instantei, la data de 21 martie 2006, cu un numar de 217 hotarari judecatoresti neredactate, pronuntate in perioada mai-decembrie 2005, in conditiile in care acesta, a participat la un numar de sedinte si a pronuntat un numar de hotarari aproximativ egal cu ceilalti judecatori, judecand doar cauze civile spre deosebire de majoritatea colegilor care aveau repartizate si cauze penale, iar incepand cu data de 1 februarie 2005 a indeplinit si atributii de judecator delegat la organul financiar local, solutionand cererile de acordare a personalitatii juridice asociatiilor de proprietari.

25 - A. I. - Judecatoria C. - Art. 99 lit. i) si h) teza a II-a - sanctionat cu avertisment in fond – dosar aflat in faza de recurs

Nu a manifestat interes pentru redactarea in termen a hotararilor, nu a tinut o evidenta stricta a circuitului administrativ jurisdictional al dosarelor, nu a predat in toate situatiile conceptele spre motivare, nu a dat indrumari grefierului de sedinta, nu l-a controlat si nu a anuntat conducerea instantei despre modul defectuos de lucru al acestuia, a lasat la latitudinea acestuia care anume hotarari sa fie redactate, nu a predat ori nu a explicat care anume formular urma sa fie folosit de grefier (in masura in care acest lucru era posibil) si nu a semnat hotararile motivate perioade indelungate.

26 - P.S. - Tribunalul M. - Art. 99 lit. h teza a II a - Respinge actiunea ca ramasa fara obiect

Judecatorul, dupa tehnoredactarea hotararilor judecatoresti, a manifestat neglijenta in verificarea si semnarea acestora, intr-un termen rezonabil, dosarele fiind retinute in mod constant intervale mari de timp in vederea semnarii hotararilor judecatoresti.

27 - D.D. - Tribunalul C. - Art. 99 lit. h) teza I si i) – EXCLUDERE DIN MAGISTRATURA

Judecatorul, in calitate de presedinte al tribunalului, a determinat persoanele din subordinea sa, sa completeze cu date necorespunzatoare adevarului rubricile registrului de evidenta a redactarii hotararilor, cu scopul de a ascunde faptul ca depasise termenul legal de redactare a hotararilor judecatoresti. In aceeasi calitate, a dispus comunicarea catre conducerea curtii de apel si CSM, a unor rapoarte privind situatia restantelor in redactari ce cuprindeau date nereale, prin omisiunea de a se mentiona propriile hotarari nemotivate in termen legal. Totodata, s-a retinut ca a redactat un numar de 102 hotarari judecatoresti peste termenul legal, in unele cazuri intarzierile fiind si de 3 ani, cu consecinta temporizarii procedurilor judiciare.

28 - T.G.S. si M.A. - Curtea de Apel P. - Art. 99 lit. h) teza a II-a - Respinge actiunea ca neintemeiata.

S-a retinut ca paratii judecatori, cu ocazia solutionarii recursului formulat impotriva deciziei penalele nr. 178/23.09.2008 pronuntata de Tribunalul Arges, nu au aplicat decizia in interesul legii nr. XLVIII din 4 iunie 2007 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu motivarea ca decizia in interesul legii ar fi neconstitutionala, incalcand astfel prevederile art. 4142 Cod procedura penala.

29 - A.I., A.P. - Judecatoria C. - Art. 99 lit. e) si h) teza a II-a - Respinge actiunea ca neintemeiata.

S-a retinut ca, in activitatea de judecata desfasurata de paratii judecatori in cadrul completelor desemnate sa solutioneze cereri privind incuviintarea executarii silite, prin maniera de interpretare distorsionata a normelor procedurale, au impus partilor conditii si parcurgerea unei proceduri prealabile, pe care legea nu le prevede. Totodata, s-a retinut ca datorita modului in care paratii judecatori au interpretat normele ce reglementeaza atributiile si competenta judecatorului delegat cu privire la executarea silita, cu consecinta inaintarii dosarelor presedintelui instantei si, ulterior, restituirea acestora celor doua complete initial investite, precum si a dispozitiilor incidente in materia executarii silite, prin instituirea obligatiei in sarcina creditorului de a urma o procedura prealabila introducerii cererii de executare silita, obligatie nereglementata de vreo dispozitie legala, au temporizat procedura de solutionare a unui numar mare de cauze.

30 - C.M.C. - Tribunalul B. - Art. 99 lit. i) si h) teza a II-a - Respinge actiunea ca neintemeiata

Judecatorul nu a intocmit in termenele legale considerentele incheierilor de sedinta pronuntate la datele de 11.03.2010 si 03.05.2010, nu a verificat activitatea grefierului de sedinta si nu a asigurat prezentarea dosarului de fond penal nr. 11872/2010 in sedinta de judecata pentru a da posibilitatea partilor sa-l consulte, ceea ce a avut drept consecinta inaintarea cu intarziere a dosarului in recurs, nerespectarea termenului de 3 zile pentru solutionarea recursului, amanarea judecatii fata de lipsa dosarului de fond, formularea unei cereri de stramutare intemeiata, printre altele, pe nerespectarea dispozitiilor legale de catre completul de judecata si necesitatea formularii unei sesizari de catre presedintele Curtii de Apel B. cu referire la neregulile semnalate in cererea de stramutare. De asemenea, s-a retinut ca nu a redactat in termenul prevazut de art. 310 alin. (2) Cod procedura penala un numar semnificativ de hotarari judecatoresti, inregistrand intarzieri considerabile in motivarea acestora, cea mai mare fiind de un an si 4 luni, in conditiile in care in anul 2010 s-a situat sub media pe sectie in ceea ce priveste numarul dosarelor solutionate si al celor redactate.

31 - C.C. - Judecatoria T. - Art. 99 lit. g), h) teza I, j) si k) – sanctionat cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 15% pe o perioada de o luna pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. g). Respinge actiunea cu privire la savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) teza I, j) si k) – dosar aflat in faza de recurs

Judecatorul, a refuzat in mod nejustificat sa participe la judecarea a trei dosare penale ce i-au fost repartizate, desi era prezenta in instanta. De asemenea, aceasta a redactat incheierile de sedinta cu elemente ce nu sunt prevazute de lege, incalcand astfel dispozitiile art. 305 Cod procedura penala, text de lege care stabileste ca in cauzele avand ca obiect verificarea starii de arest, acestea se judeca in camera de consiliu. Astfel, a impus grefierei sa modifice incheierile de sedinta din data de 24.06.2009, in sensul de a fi trecut: „Presedinte: C.C. – Specializare civil”. S-a mai retinut in sarcina judecatorului ca in zilele de 12 iunie 2009 si 15 iunie 2009, cand era planificata in sedinta de judecata, nu s-a prezentat la serviciu, lipsind nemotivat precum si faptul ca a manifestat o atitudine necolegiala fata de unul dintre grefierii de sedinta, incompatibila cu obligatia de respect si buna credinta, de calm, rabdare si politete pe care un judecator trebuie sa le manifeste cu toate persoanele cu care vine in contact, in calitate oficiala.

32 - M. F. - Judecatoria R. - Art. 99 lit. h) teza I si m) - sanctionat cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 15% pe o perioada de trei luni

S-a retinut ca, prin solutionarea cererilor de preschimbare a primului termen de judecata si judecarea cauzelor in fond la acelasi termen, de catre judecatorul de permanenta, s-a incalcat atat principiul continuitatii completului de judecata dar si principiul repartizarii aleatorii a dosarelor. De asemenea, s-a retinut ca au fost incalcate dispozitiile privind repartizarea aleatorie a dosarelor si prin modalitatea de intocmire a planificarii de permanenta, pentru perioada 16 iulie 2009 - 1 august 2009 fiind identificate doua planificari, cu un continut diferit. De asemenea, s-a mai retinut ca, judecatorul a procedat la admiterea cererilor de preschimbare a termenului de judecata fara a verifica existenta unor motive temeinice apoi a trecut la solutionarea in fond a acestor cauze desi partile nu erau citate, si a constatat ca s-a renuntat la judecata

33 - M.G. - Judecatoria V. - Art. 99 lit. h) teza a II-a - Respinge actiunea disciplinara

S-a retinut, ca, in incercarea de a rectifica solutionarea cererii inregistrate sub nr. 94/2005, paratul judecator a dispus grefierului de sedinta modificarea evidentelor instantei si intocmirea unei incheieri de amanare a pronuntarii, dupa ce se realizase inscrierea modului de solutionare a cererii atat in condica de sedinta, cat si in evidentele informatizate, accesate si cunoscute deja de parti, prin utilizarea programului Ecris. De asemenea, s-a mai retinut ca paratul judecator a modificat minuta, in sensul trecerii ca data a pronuntarii pe cea de 20.04.2010, in loc de 19.04.2010 si a semnat incheierea de amanare a pronuntarii si mentiunile din condica de sedinta, intocmite de grefierul de sedinta, dupa ce au fost operate modificarile dispuse.

34 - O.M. – Judecatoria I. - Art. 99 lit. h) teza a II-a – sanctionat cu AVERTISMENT

Judecatorul a dispus masuri si a solutionat cauze, fara a permite partilor si aparatorilor acestoraaccesul in sala de sedinta pe parcursul dezbaterilor, incalcand astfel dispozitiile de procedura ce stabilesc ca judecarea dosarelor trebuie sa aiba loc in sedinta publica.

35 - L.A.C. – Judecatoria C. - Art. 99 lit. g), h), i), j) – in curs de solutionare

Judecatorul a refuzat nejustificat sa motiveze o sentinta penala, in situatia in care era exercitata calea de atac prevazuta de lege si expira durata arestarii preventive a trei inculpati, fapt ce a impus masura motivarii hotararii de catre un alt judecator. Totodata s-a retinut ca la datele de 14.01.2011 si 20.01.2011 nu erau intocmite minutele in 13 dosare, pentru care hotararile erau pronuntate din data de 22.12.2010. De asemenea, s-a retinut ca, la data de 28.04.2011, inregistra un numar de 489 hotarari judecatoresti neredactate in termenul legal, dintre care 444 in materie civila si 45 in materie penala, termenul de redactare fiind depasit cu durate cuprinse intre 12 luni si o luna. S-a mai retinut ca, dupa o perioada de concediu medical de 10 zile, a lipsit nemotivat 4 zile, cererea de concediu fiind avizata nefavorabil, aspect adus la cunostinta judecatorului si a fost trecut in condica de prezenta si in pontaj, ca absent nemotivat.

36 - V.A. Judecatoria R. - Art. 99 lit. h) teza I si m) – in curs de solutionare

S-a retinut ca in instrumentarea dosarelor avand ca obiect pronuntarea unor hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare a incalcat mai multe norme imperative de procedura civila, cu consecinta diminuarii patrimoniului vanzatorilor parati.

37 - M.F. Judecatoria R.- Art. 99 lit. h) teza I si m) – in curs de solutionare

S-a retinut ca in instrumentarea dosarelor avand ca obiect pronuntarea unor hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare a incalcat mai multe norme imperative de procedura civila, cu consecinta diminuarii patrimoniului vanzatorilor parati. Totodata, s-a retinut ca in calitate de presedinte al instantei, a fixat termen pentru solutionarea cererii de preschimbare la o data cand judecatorul titular nu se afla in instanta, astfel ca dosarul a fost solutionat de catre un alt judecator decat cel investit prin repartizarea aleatorie.

38 - M.F. Judecatoria R. - Art. 99 lit. h) teza I – in curs de solutionare

S-a retinut ca, in instrumentarea unui dosar civil, avand ca obiect pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare, a incalcat mai multe norme imperative de procedura civila.

PROCURORI

1 - M.I. - Parchetul de pe langa Tribunalul H. - Art 99 lit. e, h teza a II-a – sanctionat cu diminuarea indemnizatiei cu 15% pe 2 luni

S-a retinut in sarcina procurorului ca a tergiversat solutionarea unor dosare penale ce ii fusesera repartizate in urma cu 4 ani si 7 luni, 1 an si 9 luni, 11 luni si 5 luni, cu consecinta implinirii termenului de prescriptie a raspunderii penale.

2 - N.C. - P.I.C.C.J. - Art. 99 lit. b, h teza a II-a - sanctionat cu diminuarea indemnizatiei cu 15% pe 3 luni

S-a retinut in sarcina procurorului ca intr-un dosar i-a cerut colegului sau sa prezinte anumite concluzii in instanta, iar la refuzul acestuia a decis sa participe in sedinta de judecata, fara sa-l informeze pe procurorul ierarhic iar in concluziile prezentate in fata instantei, a facut referire la probe care nu au fost administrate in cauza. Totodata, in concluziile de revocare a masurii arestarii preventive luate fata de inculpat, procurorul a invocat ca probe acte medicale ce nu existau la dosarul cauzei.

3 - B.(V.) M. - Parchetul de pe langa Tribunalul D. - Art. 99 lit. H - sanctionat cu diminuarea indemnizatiei cu 15% pe 3 luni

S-a retinut in sarcina procurorului ca a omis sa prezinte in sedinta de analiza a solutiilor precum si conducerii unitatii o sentinta penala la a carei judecare a participat ceea ce a condus la neexercitarea in termen legal a caii de atac a apelului.

4 -M. (D.)L. - Parchetul de pe langa Judecatoria P. - Art. 99 lit. h teza a II-a – sanctionat cu AVERTISMENT

S-a retinut ca procurorul X a omis predarea, in vederea inregistrarii la grefa Parchetului, a patru declaratii de apel, cai de atac declarate intr-o sedinta de analiza a solutiilor, omisiune care a determinat decaderea din dreptul de exercitare a acestor cai de atac.

5 - P.V. - Parchetul de pe langa Judecatoria V.S. - Art. 99 lit. H - Respinge actiunea ca ramasa fara obiect ca urmare a pensionarii

6 - H.C.M. - Parchetul de pe langa Judecatoria C. - Art. 99 lit. a, h - Respinge actiunea ca neintemeiata

S-a retinut ca procurorul, a dispus trimiterea in judecata a unui inculpat care, intr-o alta cauza a avut calitatea de parte vatamata, cauza in care procurorul, a asistat inculpatul, in calitate de avocat. S-a mai retinut ca, procurorul a audiat martorii cu privire la faptele unor inculpati dintr-un alt dosar, in care acestia erau parti vatamate, a inregistrat audierile fara a le depune ca probe in dosar, a facut referiri compromitatoare in rechizitoriu, privind apartenenta la grupari interlope a unor parti vatamate, martori sau persoane fara nici o calitate procesuala.

7 -V.M. - Parchetul de pe langa Tribunalul D. - Art. 99 lit. H - Respinge actiunea ca neintemeiata

S-a retinut in sarcina procurorului ca, in calitate de procuror de sedinta, nu a dat dovada de rol activ intrucat, desi in raportul de expertiza medico-legala era mentionat expres faptul ca acesta a fost intocmit in vederea solutionarii cauzelor ce formau obiectul a doua dosare aflate pe rolul aceleiasi instante, nu a solicitat reunirea acestor cauze desi exista identitate de obiect si parti. S-a retinut de asemenea ca, fata de concluziile incomplete ale raportului de expertiza, procurorul nu a solicitat instantei completarea acestuia pentru a se stabili daca afectiunea medicala constatata il pune pe condamnat in imposibilitatea de a continua executarea pedepsei in regim de detentie, iar in concluziile sale, nu a facut referire la cea de-a doua conditie impusa de dispozitiile art. 453 lit. a) Cod procedura penala. De asemenea s-a mai retinut ca, in sedinta de analiza a solutiilor din 06.05.2008, procurorul a prezentat in mod incomplet o sentinta penala, in sensul ca nu a facut referire la faptul ca a mai participat la judecarea unei alte cereri cu acelasi obiect, formulata pe acelasi temei, de acelasi condamnat, cerere care a fost respinsa de instanta.

8 - V.D. – P.I.C.C.J – Art. 99 lit. a si h - respinge actiunea ca ramasa fara obiect

ca urmare a pensionarii

9 - C.A. – Parchetul de pe langa Curtea de Apel B. - Art. 99 lit. a si h – EXCLUDERE DIN MAGISTRATURA, dosar aflat in faza de recurs

Sectia a fost sesizata cu fapta unui procuror care s-a deplasat in localitatea Y impreuna cu avocatul unui inculpat si a acceptat sa poarte discutii cu acesta din urma intr-un alt cadru decat cel procesual, in conditiile in care nu a anuntat conducerea unitatii de parchet in cadrul careia isi desfasura activitatea sau a Ministerului Public, creand astfel aparenta unei lipse de impartialitate generate de interesul procurorului in cauza si de nerespectarea obligatiei legale de a se abtine in orice demers judiciar, dar si de modalitatea in care a inteles sa accepte relatia deontologica dintre magistrat – avocat impusa de cadrul judiciar. De asemenea, s-a mai retinut ca procurorul a refuzat sa declare calea de atac a recursului impotriva unei incheieri prin care instanta a revocat masura preventiva dispusa fata de un inculpat, desi procurorul ierarhic i-a solicitat expres acest lucru, a avut o conduita necorespunzatoare desemnand un procuror care nu cunostea dosarul pentru a motiva recursul intr-un termen scurt, nu a fost consecventa in concluziile cu privire la aceeasi cerere formulata de alti doi inculpati, datorita actiunilor persuasive ale avocatului inculpatului, permise si acceptate de parata procuror intr-un cadru extra procesual si la initiativa sa.

10 - M.A.A. – Parchetul de pe langa Tribunalul B. - Art. 99 lit. e, h – AVERTISMENT, dosar aflat in faza de recurs

Intr-o cauza s-a retinut ca procurorul, in perioada in care si-a desfasurat activitatea la Parchetul de pe langa Judecatoria Y, a lasat in nelucrare o perioada de timp situata intre 1 an – 2 ani si 9 luni, un numar de 7 cauze aflate la urmarire penala proprie si, la incetarea activitatii la acest parchet nu a predat la grefa un numar de 9 plangeri referitoare la dosare cu privire la care efectua supravegherea urmaririi penale.

11 - D.A. - Parchetul de pe langa Judecatoria B. - Art. 99 lit. h teza a II-a - s-a respins actiunea ca neintemeiata

S-a retinut in sarcina procurorului ca a omis verificarea condicii sedintelor de judecata fapt ce a condus la pierderea termenului de apel impotriva unei sentinte penale.

12 - L.A.F. - Parchetul de pe langa Tribunalul B. - Art. 99 lit. h si i – AVERTISMENT, dosar aflat in faza de recurs

S-a retinut ca nu a raportat si astfel nu au fost trecuti in situatia statistica pe anul 2001 un numar de 17 inculpati achitati, denaturandu-se astfel rezultatele Parchetului; a pastrat in nelucrare dosarul nr. 397/P/1994 in perioada 14.02.1096–30.11.2001 facilitand interventia prescriptiei raspunderii penale; nu a supravegheat cercetarile in dosarul nr. 416/P/1996, repartizat la 04.12.1996 si solutionat la 9.01.2002, facilitand interventia prescriptiei raspunderii penale; a pastrat in nelucrare dosarul nr. 459/P/1997, in perioada 30.12.1997 – 12.12.2001 creand conditii de interventie a prescriptiei raspunderii penale; a efectuat cercetari in dosarul nr. 135/P/2000, in perioada 29.02.2000 – 05.12.2001, desi rezolutia conducerii unitatii era de trimitere la politie iar incepand cu luna iunie 2000 opera prescriptia raspunderii penale.

13 - R.M. - Parchetul de pe langa Judecatoria F. - Art. 99 lit. H - Respinge actiunea ca neintemeiata

Se retine in sarcina procurorului ca, la data de 26 iulie 2009, l-a contactat telefonic pe numitul D.D., una dintre persoanele despre care se sustine ca a ocupat o suprafata de teren din domeniul public, fara drept, cu care a discutat in legatura cu eliberarea acestuia pentru a se amenaja un teren de fotbal, amenintandu-l ca in caz contrar ii va face dosar penal si ii va da o amenda; i-a telefonat agentului de politie M.N. pe care l-a rugat sa vina la terenul in litigiu, unde el se afla impreuna cu primarul A.D., ocazie cu care i-a cerut sa se deplaseze la domiciliul cetatenilor care se aflau in zona si sa le puna in vedere sa elibereze suprafetele acaparate, desi acest demers nu era justificat de existenta vreunei cauze penale.

14 - P.D.R. - Parchetul de pe langa Judecatoria V. - Art. 99 lit. g) h) - diminuarea indemnizatiei de incadrare lunara bruta cu 15% pe 3 luni – dosar aflat in faza de recurs

Se retine ca procurorul, la datele de 09.07.2010 si 9.11.2010 a refuzat sa se prezinte la sedintele de judecata de la Judecatoria V. De asemenea, a refuzat sa se conformeze dispozitiei date de prim procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria V, in cauza ce a format obiectul dosarului nr. 3492/P/2010. Cu privire la cea de a doua abatere disciplinara, s-a retinut ca de la data de 21.07.2009 si pana in prezent nu a pus in executare sanctiunile cu caracter administrativ pe care le-a aplicat la 13 si 15.07. 2009, in dosarele nr. 1578/P/2009 si nr. 917/P/2009 ale Parchetului de pe langa Judecatoria V, facand incidente prevederile art. 126 alin. 2 Cod penal.

15 - C.E. - Parchetul de pe langa Judecatoria M. - Art. 99 lit. b) h) - Mutare disciplinara pe o perioada de 3 luni – dosar aflat in faza de recurs

Se retine ca procurorul, folosindu-se de functia sa de prim procuror, a cerut in repetate randuri autoritatilor responsabile cu efectuarea lucrarilor destinate limitarii efectelor inundatiilor produse in luna iulie 2010, sa-i aplice un alt tratament decat cel aplicat tuturor cetatenilor din comuna S. Cu privire la cea de a doua abatere disciplinara, s-a retinut ca procurorul, folosindu-se de atributiile conferite de functia de conducere pe care o detinea, a exercitat supravegherea cercetarilor in cauzele care au format obiectul dosarelor nr. 733/P/2010 si 734/P/2010 ale Parchetului de pe langa Judecatoria M, desi prin ordonanta nr. 205/II/2/19.10.2010 a Parchetului de pe langa Tribunalul T s-a dispus ca supravegherea cercetarilor in cele doua cauze sa fie efectuata de alt procuror, iar in dosarul nr. 247/P/2010 a cerut lucratorului de politie care efectua cercetarile sa inceapa urmarirea penala in cauza.

16 - C.M. – Parchetul de pe langa Tribunalul B. - Art. 99 lit. g si h teza a II-a – AVERTISMENT – dosar aflat in faza de recurs

Se retine in sarcina procurorului ca, fiind investit cu solutionarea unei cauze care avea ca obiect o infractiune din cele prevazute in mod expres de dispozitiile art. 209 alin. 3 Cod procedura penala, si in care datorita conditiilor de timp si de iluminat s-a amanat efectuarea cercetarii la fata locului pentru a doua zi, aceasta a refuzat sa mai participe la continuarea cercetarii la fata locului, delegandu-i „verbal” pe specialistii criminalisti din cadrul IPJ Brasov sa finalizeze aceasta activitate. De asemenea, s-a retinut si neintocmirea de catre procuror a unor acte procedurale care impuneau urgenta si care vizau identificarea si localizarea telefonului mobil al victimei. Cu privire la cea de a doua abatere disciplinara, s-a retinut ca nu a respectat dispozitiile inscrise in regulament referitoare la primirea, solutionarea si predarea dosarelor penale nr. 5813/P/2005 si 1467/P/2004 ale Parchetului de pe langa Judecatoria B. Astfel, procurorul nu a luat masurile necesare pentru pastrarea, solutionarea si predarea celor doua dosare penale care i-au fost repartizate si care au disparut, fiind necesar sa se procedeze la reconstituirea lor potrivit procedurii inscrise in art. 508 si urm. Cod procedura penala.

* Cititi aici adresa oficiala a Inspectiei CSM cu inventarul actiunilor disciplinare promovate pentru neglijenta si rea-credinta

Comentarii

# RELATIILE BUNE CU SEFU date 31 July 2011 17:20 +10

De regula ,atat in cazul judecatorilor ,cat mai ales in cazul procurorilor , sunt trasi la raspundere disciplinara cei care nu sunt in relatii cordiale cu sefii . Daca se inteleg cu sefii , abaterile disciplinare nu mai ajung la cunostinta inspectiei judiciare , cu rare exceptii cand sesizarea inspectiei este facuta de catre partile din dosare .

# Procuror date 1 August 2011 10:04 0

adevar grait-ai!

# doina date 31 July 2011 17:31 0

nu am vazut nici un procuror de la dna care sa fie tras la raspundere statul ROMAN plateste la cedo cel mai mult ptr. ei. DE CE OARE?

# Tundrea date 31 July 2011 20:00 +5

Despre DNA, CA si ICCJ nu exista nimic... Probabil serviciile lucreaza la un dosar pentru constituirea de grup infractional organizat, si-i leaga pe toti odata, sa scape Romania de cancerul portocaliu...

# oficial date 1 August 2011 12:24 +3

Adresa oficiala catre cine? Cu ce ocazie? Pai centralizari din astea se tot afiseaza de inspectie, fara rost, fara sens si fara text de lege care sa le justifice.

# ce penibila tropcea date 1 August 2011 12:27 +7

Cesemisti, nu v-am votat sa o mentineti pe aceasta penibila la conducerea Inspectiei Judiciare, ci pentru a schimba ceva in sistem! Sau sunteti la acelasi nivel de penibilitate?

# unne date 1 August 2011 13:28 0

fata de ceea ce se intampla in realitate e prea putin ce face CSM. pana la substanta mai e, fa-te mirceo ca lucri, fa-te iliescule ca-ti faci cruce pana s-a lipi crucea de tine

# justitiar date 4 September 2011 16:01 0

CARACATITA DIN JUSTITIE SUSTINE CLANUL MAFIOT DIN UNIVERSITATEA CRAIOVEANA Clanul mafiot al rectorului Ion Vladimirescu de la Universitatea din Craiova n-ar fi rezistat într-un stat de drept însă din nefericire pentru mine, corupţia din justiţie, slugărnicia judecătorilor şi obedienţa faţă de clan au permis existenţa şi supravieţuirea acestui clan. Reamintesc celor care n-au citit prezentările anterioare ale acestui conflict referitoare la cazul meu, în data de 8 dec. 2011, clanul mafiot al cuplului ION VLADIMIRESCU (rector) şi POPESCU DAN (prorector) (numit în continuare CLAN) decide printr-o comisie formată din indivizi ca Popescu Dan (prorector), Sandu Alexandra (şefa resurselor umane), Nicu Bîzdoacă (lider de sindicat), Lungu Marin (prodecan) şi Olteanu Edmond (secretar ştiinţific), slugi şi executanţi fideli ai ordinelor mafiote ale lui Ion Vladimirescu şi ai numitei IOANA MIHAILA, director al Direcţiei Juridic şi Control în Ministerul Educaţiei, să-mi desfacă disciplinar contractul de muncă. Numai că în mintea înceţoşată de ură a lui Popescu Dan, regizorul scenariului, scenariul este complet idiot fiind întocmit de un individ mic pe scaun mare, cu limitări în gândire şi logică : un Marian Gheorghe, şef de catedră, m-a inclus pe un post cu nr. 7 în Statul de funcţiuni al Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică, anul 2010/2011, post nelegal: 1. predarea era în limba engleză (cursul Input/Output Systems la secţia de calculatoare – engleză) şi 2. cu discipline pe care nu am dat concurs. In acest fel clanul mafiot într-un mod irefutabil a încălcat:  Constituţia României art. 32 al. 2  legea 128/1997 art. 55 al. 9  legea 84/1995 art. 154 al. 1 şi 5. Postul în specialitatea pe care m-am titularizat a fost trecut în posturi vacante – 13 şi 16 – şi distribuit la plata cu ora unui asistent Bărbulescu Lucian, favoritul decanului Bobaşu Eugen. Decizia 4340 A din 8 dec. 2010 emisă de rectorul ION VLADIMIRESCU, îmi indica ca direcţii de contestaţie două organisme: Tribunalul Dolj – secţia litigii de muncă, şi Colegiul Central de Onoare al Ministerului (MECTS). Am contestat decizia 4340A atât în justiţie cât şi la Colegiul Central de Onoare al MECTS, şi de aici încep zvârcolirile caracatiţei din justiţie în care judecătorii obedienţi clanului mafiot al lui IOANA MIHAILA şi POPESCU DAN nu mai ştiu ce să facă ca să intre în graţiile clanului. Ce nu înţeleg aceşti judecători este că oricâte acatiste ar da, oricâte mătănii ar face pentru a fi ajutaţi în motivarea deciziilor, prostia celor pe care îi apără este fără limite ca şi universul. Mafia universitară este în strânsă legătură cu mafia din justiţie. La instanţele craiovene aceste legături sunt extrem de puternice: judecătorii sunt cadre didactice asociate la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova, unii au copii studenţi, grefierele fac şi ele o facultate la ID şi toţi la un loc se unesc ca să-şi servească pe cei cărora le-au dat sau le dau o diplomă. Cunosc atâtea cazuri de judecători incompetenţi şi slugarnici încât pot scrie dacă voi avea timp un roman. Mergi în instanţă şi de plângi de o faptă iar judecătorul judecă altceva, adică stai uneori şi te întrebi ce legătură are „Prefectura” cu „Greva” pentru că într-un dosar recent eu vorbeam de prefectură iar judecătoarea vorbea de „grevă”. Două instanţe distanţate în spaţiu arată că între mafia universitară şi mafia din justiţie este o strânsă legătură care arată că ţara asta este pierdută dacă această a treia „puter” în stat nu este curăţită de toţi neaveniţii şi impostorii. CARACATITA DIN JUSTITIE SE ZVARCOLESTE Clanul mafiot din Universitatea din Craiova şi din Ministerul Educaţiei a mizat totdeauna pe servilismul, slugărnicia judecătorilor de la instanţele craiovene care au legături ombilicale cu clanul: mulţi judecători sunt cadre didactice asociate la Facultatea de drept (Ponea, Dan Spânu de la Curtea de Apel), au soţii în poziţii cheie la Universitatea din Craiova cum este cazul judecătoarei PREDA POPESCU MANUELA de la Curtea de Apel Craiova care are soţul lider de sindicat şi s-a abţinut după vreo 6 termene de judecată, adică după ce s-a achitat de rolul primit: tergiversarea judecării cauzei. Ce vrea clanul mafiot al cuplului ION VLADIMIRESCU - POPESCU DAN? Două obiective : 1. Tergiversarea judecării cauzei 2. Judecarea cauzei la Craiova Cum a reuşit? Simplu: caracatiţa din justiţie cooperează cu clanurile mafiote, în special cu cele din învăţământ. Voi prezenta cele 4 procese legate de clanul lui Ion Vladimirescu- Popescu Dan care dovedesc că avem judecători incompetenţi şi de o slugărnicie ieşită din comun fată de clanurile cu ale căror interese se identifică. Am asistat la asocierea într-un grup organizat de judecători cu scopul de a tergiversa judecarea unei cauze cu efecte dezastruoase pentru mine şi familia mea. La data de 1 oct. 2010 am fost forţat să predau în limba engleză într-o Universitate de STAT în condiţiile în care eu m-am titularizat pe un post cu predare în limba română, nu am nicio competenţă de a preda în limba engleză iar legea 128/1997 art. 55 al. 9. legea 84/1995 art. 154 al. 1 şi 5, şi Constituţia României art. 32 îmi interzic şa predau într-o limbă străină şi să funcţionez pe un post pe care nu am dat concurs. PENTRU ACEST REFUZ AL MEU AM FOST DAT AFARA DIN INVATAMANT. Am contestat statul de funcţiuni, act administrativ unilateral. INSTANTELE AU REFUZAT SA VADA ACTUL SI SA JUDECE CAUZA. TRIBUNALUL DOLJ - OBEDIENTA GAVRILA MARIANA în dosar 19232/63/2010 Cazul Gavrilă Mariana, judecătoare la Tribunalul Dolj merită o atenţie deosebită întrucât are legătură cu povestea mea şi arată până unde poate merge o femeie judecător care este legată prin interese personale de clanul mafiot din Universitatea din Craiova. Pentru această judecătoare funcţionează un principiu: pentru ea CONSTITUTIA este MUMA iar pentru mine CIUMA. Ca să-i desfund urechile la plângerea mea i-am cerut acestei judecătoare să desfăşoare şedinţa de judecată în LIMBA ENGLEZA. Mi-a respins cererea invocând CONSTITUTIA ROMANIEI, art. 128 al. 1. In aceeaşi şedinţă publică am invocat excepţia de nelegalitate a Statului de funcţiuni referitoare la încadrarea mea pe un post cu predare în limba engleză. Nu a vrut să consemneze cererea mea verbală iar ulterior nici cererea scrisă. In termen legal am contestat decizia de sancţionare 4340A a clanului la Tribunalul Dolj unde s-a format dosarul 19232/63/2010 cu prim termen de judecată 13 ian. 2011. Preşedinte al completului de judecată a fost GAVRILA MARIANA, cea care m-a judecat şi în alte cauze cu Universitatea unde şi-a dovedit cu prisosinţă slugărnicia faţă de clanul mafiot din universitate, motiv pentru care am făcut plângere penală împotriva sa. Ce a făcut Gavrilă Mariana? 1. A transformat şedinţele de judecată în episoade ale unei telenovele de prost gust. 2. In 4 termene de judecată a dispus amânarea judecării cauzei pe motive care sfidează patologicul: nu înţelege cu cine mă judec, nu înţelege dacă mă judec cu Ion Vladimirescu ca persoană fizică sau ca reprezentant al Universităţii din Craiova, nu înţelege ce înseamnă excepţia de nelegalitate a statului de funcţiuni, cere Intâmpinări peste Intâmpinări, adică un circ de periferie. 1. La data de 16 dec. 2010 am contestat decizia la Tribunalul Dolj, secţia conflicte de muncă. S-a format dosarul 19332/63/2010. 2. Primul termen de judecată a fost stabilit pe 13 ian. 2011. Completul de judecată a avut ca preşedinte pe judecătoarea Gavrilă Mariana, o judecătoare notorie prin modul jalnic în care judecă atunci când are interese personale ca şi în cazul meu. La acest termen judecătoarea Gavrilă Mariana a transformat şedinţa de judecată într-o comedie jalnică. Astfel: • Lipsa de imparţialitate, obedienţa acestei judecătoare Gavrilă Mariana faţă de CLAN am dovedit-o printr-un scenariu în care i-am arătat judecătoarei Gavrilă Mariana că este coruptă şi incompetentă. I-am cerut verbal şi în scris acestei judecătoare să desfăşoare şedinţa de judecată în limba engleză. Mi-a respins cererea invocând Constituţia României art. 128 al. 1. • I-am invocat şi eu excepţia de nelegalitate a actului numit STAT DE FUNCTIUNI PENTRU ANUL UNIV. 2010/2011, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, catedra de ingineria calculatoarelor şi comunicaţiilor care încalcă Constituţia României, art. 32 al. 2 . Fiind prinsă cu mâţa în sac nu a avut ce face şi a dat ordin: se amână cauza pe 10 febr. 2011 şi nu a consemnat cererea mea în Incheierea de şedinţă. • Intr-un exces de slugărnicie faţă de CLAN, judecătoarea mi-a cerut să precizez cu cine mă judec şi ce cer. Am făcut-o verbal deşi cererea mea scrisă era fără echivoc. • In şedinţă consilierul pârâtei a depus prima Intâmpinare. 3. La data de 10 febr. 2011 acelaşi circ în care se amână cauza la 10 martie 20111 pentru ca pârâta să depună completare la Intâmpinare. Judecătoarea Gavrilă Mariana a refuzat să consemneze înscrisurile pe care le-am depus; a refuzat să oblige pe pârâtă să depună tot dosarul de cercetare disciplinară; a refuzat să oblige pe pârâtă să depună actul contestat de mine: „STAT DE FUNCTIUNI PENTRU ANUL UNIV. 2010/2011; mi-a înmânat a doua Intâmpinare şi într-o prefăcătorie jalnică a cerut pârâtei să depună toate „actele din dosarul de cercetare disciplinară”. A amânat iar cauza. 4. La data de 10 martie 2011 judecătoarea Gavrilă Mariana îşi arată slugărnicia faţă de clan bătându-şi joc de legi, de proceduri şi amână din nou cauza pentru 7 apr. 2011. La acest termen:  Pârâta nu a depus ce a cerut judecătoarea adică dosarul de cercetare disciplinară.  Pârâta nu a depus actul care a stat la baza deciziei de sancţionare iar judecătoarea s-a prefăcut că nu vede acest refuz: STAT DE FUNCTIUNI PENTRU ANUL UNIV. 2010/2011, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, catedra de ingineria calculatoarelor şi comunicaţiilor  Judecătoarea Gavrilă Mariana a refuzat să consemneze cererea mea privind excepţia de nelegalitate a actului STAT DE FUNCTIUNI PENTRU ANUL UNIV. 2010/2011, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, catedra de ingineria calculatoarelor şi comunicaţiilor  Intr-un circ care avea drept scop tergiversarea judecării cauzei, judecătoarea primea maculatura consilierului Ciobanu Laurenţiu din anii 1994,1998 , 2000 etc. care nu avea legătură cu obiectul acţiunii.  Judecătoarea Gavrilă ca sa-şi arate cine este ea, a trecut o minciună în Inchierea de şedinţă menţionând că eu am insistat asupra nulităţii deciziei. Este o minciună ordinară întrucât eu am insistat asupra nelegalităţii actului numit STAT DE FUNCTII care făcea ca decizia contestată să fie nulă de drept iar competenţa stabilirii nelegalităţii actului administrativ este secţia de contencios administrativ 5. La termenul din 7 apr. 2011 are loc alt spectacol de circ. Judecătoarea Gavrilă Mariana a refuzat să consemneze înscrisurile depuse de mine prin serviciul registratură la data de 21 martie 2011. Aceste înscrisuri au fost înregistrate astfel:  Cererea privind excepţia de nelegalitate cu nr. 11696/21.03.2011  Criticile la Intâmpinări înregistrată cu nr. 11697/21.03.2011  Cererea de despăgubiri înregistrată cu nr. 11698/21.03.2011 6. LA DATA DE 7 APRILIE 2011 DOSARUL ESTE STRAMUTAT LA TRIBUNALUL TIMIS. PRIMUL TERMEN DE JUDECATA ESTE 30 SEPT. 2011. Dosarul a fost înregistrat cu acelaşi nunăr: 19232/63/2010. 7. La data de 25 mai 2011 am solicitat Tribunalului Timiş preschimbarea termenului de judecată având în vedere urgenţa măsurii.Tribunalul Timiş a refuzat preschimbarea termenului. 8. La data de 25 mai 2011 am solicitat Tribunalului Timiş prin Ordonanţă preşedenţială să dispună suspendarea deciziei de sancţionare. La sfârşitul lunii august a judecat ordonanţa şi mi-a respins cererea de suspendare a deciziei atacate. TRIBUNALUL DOLJ - OBEDIENTA VARZARU (MOTATAIANU) EUGENIA în dosar 3901/63/2011 Rolul jucat de judecătoarea Vărzaru Eugenia este mai mult decât comic întrucât a pozat într-un judecător care stăruie în aflarea adevărului dar singurul act contestat şi aflat în posesia angajatorului nu l-a cerut iar la insistenţele mele s-a prefăcut că solicită statul de funcţiuni. Această judecătoare are probleme grave cu interpretarea legii, ea judecând şi după legea 53/2003 şi după actualul cod al muncii. Ea a degenerat şi genul literar numit comedie. 1. La data de 8 nov. 2010 am chemat în judecată Universitatea din Craiova prin care am solicitat anularea în parte a actului administrativ numit Stat de funcţiuni al Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică pentru an univ. 2010/2011 referitor la poziţia mea care nu corespunde specializării pe care m-am titularizat prin concurs, recunoaşterea dreptului meu de a fi titular pe un post în specializarea pe care m-am titularizat prin concurs, emiterea unui nou ştat de funcţiuni cu încadrarea mea pe un post conform specializării pe care m-am titularizat, repararea pagubei ce mi-a fost cauzata prin emiterea actului administrativ mai sus menţionat. Judecătorul de serviciu după consultări cu şefii săi care au durat peste o jumătate de oră, a calificat cererea mea ca fiind de contencios administrativ şi s-a format dosarul 16255/63/20100, secţia contencios administrativ şi fiscal. S-a format dosarul 16255/63/2010, secţia contencios administrativ şi fiscal. Primul termen: 13 dec. 2010. Amână cauza pe 21 dec. 2010. Amână cauza pe 17 ian. 2011 când îşi declină competenţa. 2. La data de 18 nov. 2010 am chemat în judecată Universitatea din Craiova prin care am solicitat suspendarea actului administrativ Stat de funcţiuni al Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică pentru an univ. 2010/2011, referitor la poziţia mea , până la pronunţarea instanţei pe fond. Am invocat legea 554/2004 art.1, art. 14 al. 1S-a format dosarul 17574/63/2001, secţia contencios administrativ. Primul termen: 29 nov. 2011. Amână cauza pe 13 dec. 2010 . La termenul din 13 dec. 2010 dispune conexarea la dosar 16255/63/2010. 3. La data de 18 nov. 2010 am chemat în judecată pe funcţionarul Marian Gheorghe de la Universitatea din Craiova prin care am solicitat anularea în parte a actului administrativ Stat de funcţiuni al Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică pentru an univ. 2010/2011, referitor la poziţia mea , până la pronunţarea instanţei pe fond. Am invocat legea 554/2004 art.1, art. 14 al. 1. S-a format dosarul 17575/63/2010, secţia contencios administrativ. Primul termen: 13 dec. 2010. Dispune conexarea la 16255/63/2010. 4. La data de 17 ian 2011 are loc conexarea celor trei dosare şi declinarea competenţei materiale pentru secţia litigii de muncă. Până la această dată instanţa nu a solicitat pârâtei actul pe care eu l-am contestat. 5. La data de 23 ian. 2011 cele trei dosare au fost trimise la Secţia Conflicte de muncă cu prim termen de judecată 23 feb. 2011. 6. La data de 23 feb. 2011 am lipsit, am trimis un reprezentant (procurator) dar consilierul pârâtei a fost dar a ieşit din sală când s-a strigat dosarul. S-a suspendat cauza. Am solicitat repunerea pe rol. 7. La data de 18 mai 2011 are loc circul lui Varzaru Eugenia care s-a „milogit” la consilierul pârâtei să depună actul contestat de mine. Judecătoarea Vărzaru Eugenia şi grefiera de şedinţă 8. au întocmit o încheiere care nu corespunde realităţii atribuind consilierul pârâtei fapte pe care nu le-a realizat 9. nu a consemnat cererea mea privind excepţia de necompetenţă materială 10. s-a târguit ca la piaţă cu consilierul ca urmare a insistenţei mele ca pârâta să depună actul contestat 11. Pe data de 18 mai nu m-am putut prezenta. S-a dat un nou termen pe 14 sept. 2011. Am consultat dosarul la arhivă şi am constatat că pârâta nu a depus actul administrativ pe care l-am contestat ca fiind nelegal. 12. Pe data de 6 iulie 2011 am depus cerere de judecare în lipsă pentru a nu mai da prilejul unor judecători corupţi şi incompetenţi să amâne la nesfârşit cauza CURTEA DE APEL BUCURESTI – dosar 841/2/2011 Decizia de sancţionare 4340A a clanului mafiot de la Universitatea din Craiova am contestat-o atât la Colegiul de Onoare al MECTS pe 14 dec. 2010 cât şi la Tribunalul Dolj, secţia litigii de muncă, aşa cum era precizat în decizia de sancţionare. 1. Colegiul Central de Onoare al MECTS a refuzat soluţionarea contestaţiei la decizia de sancţionare în termen de 20 zile (conform art. 122 al. 4 din legea 128/1997) , motiv pentru care am formulat plângere la secţia de contencios administrativ, Curtea de Apel Bucureşti. Dosarul 841/2/2011, termen 8 apr. 2011. 2. Preşedinta Colegiului pe nume Ioana Mihăilă depune o întâmpinare probabil în dimineaţa în care s-a judecat procesul adică pe 8 apr. 2011. A lipsit pârâtul. In Întâmpinarea depusă de Ioana Mihăilă s-a invocat excepţia lipsei obiectului acţiunii printr-o minciună ordinară nesusţinută de probe: cum că ar fi răspuns la contestaţia mea. Judecătorul a admis excepţia pe baza unor probe care doar în imaginaţia lui existau. Ulterior judecării, pe 13 aprilie 2011 am primit răspunsul la contestaţia mea adică Hotărârea 11 emisa pe 16 febr. 2011 dar reţinută de Ioana Mihăilă. 3. Am solicitat copie după sentinţă şi mi s-a refuzat. Am făcut recurs fără să primesc sentinţa atacată, recurs care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. CURTEA DE APEL BUCURESTI – OBEDIENTA VISOIU CLAUDIA în dosar 451/2/2011 Întrucât Colegiul Central de Onoare al MECTS nu a răspuns la contestaţia mea în 20 de zile de la sesizare aşa cum prevede legea 128/1997 art. 122, am făcut o plângere identică cu cea din dosar 841/2/2011 la Curtea de Apel Bucureşti – dosar 451/2/2011 cu termen de judecată 24 iunie 2011. Ce a făcut judecătoarea Vişoiu Claudia pe 24 iunie sfidează nu absurdul, ci slugărnicia fără margini a judecătoarei Vişoiu Claudia faţă de un clan faţă de care are obligaţii mari întrucât un asemenea comportament ar duce într-un stat normal la trimiterea după gratii a unei asemenea judecătoare. Ori este incompetentă, ori este coruptă, consecinţele sunt aceleaşi dar nu înţeleg ce caută asemenea persoane printre judecătorii serioşi. Succesiunea faptelor: 1. Colegiul Central de Onoare al MECTS a refuzat soluţionarea contestaţiei la decizia de sancţionare emisă de CLAN în termen de 20 zile (conform art. 122 al. 4 din legea 128/1997) , motiv pentru care am formulat în termen legal plângere în justiţie la Curtea de Apel Bucureşti, la secţia de contencios administrativ. Plângerea am depus-o la data de 14 ian. 2011 şi a fost înregistrată la data de 18 ian.2011 2. S-a format dosarul 451/2/2011 la Curtea de Apel Bucureşti. Primul termen de judecată a fost stabilit pe data de 24 iunie 2011. 3. Pe data de 13 apr. 2011 adică după 4 (patru) luni de zile de la sesizare am primit un răspuns nelegal de la Colegiul Central de Onoare al MECTS: Hotărârea nr. 11/2011 prin care mi s-a respins contestaţia la decizia de sancţionare. 4. Când am primit Hotărârea nr. 11 în ziua de 13 apr. 2011, am depus la instanţă o completare la acţiune ca urmare a primirii răspunsului tardiv al Colegiului Central de Onoare al MECTS. 5. Întrucât clanul mafiot controlat de IOANA MIHAILA urmărea ca toate procesele să aibă loc la Craiova unde clanul mafiot avea un grup mare de judecători care executau ordinele CLANULUI, prin Hotărârea 11 mi s-a impus drept de contestaţie la Tribunalul Dolj, secţia litigii de muncă. 6. Am contestat pe data de 20 apr. 2011, în termen legal, Hotărârea nr. 11 la Tribunalul Dolj pentru că aşa a dispus Ioana Mihăilă sa fie contestată la Tribunalul Dolj, secţia litigii de muncă. S-a format dosarul 13350/63/2011. 7. La primul termen de judecată al dosarului 13350/63/2011, Tribunalul Dolj şi-a declinat competenţa materială în favoarea secţiei de contencios administrativ a Curţii de Apel Craiova. 8. In data de 24 iunie 2011, judecătoarea coruptă VISOIU CLAUDIA în dosarul 451/2011 şi-a arătat pe faţă obedienţa, slugărnicia faţă de clanul lui IOANA MIHAILA şi a transformat şedinţa de judecată în spectacol de circ. Astfel:  Deşi eram pe locul 14 pe lista de şedinţă din data de 24 iunie, adică nu eram pe ultimul loc, dosarul meu nu a fost strigat în ordine ci a fost luat ultimul, adică atunci când în sală am rămas singur cu judecătoarea şi grefiera încât nu vadă altcineva abuzurile judecătoarei VISOIU CLAUDIA şi nu s-a reţinut conflictul de competenţe negative pe care l-am invocat.  A lipsit pârâtul Colegiul de Onoare care nu a depus întâmpinare şi nicio probă  Supărată că i-am anticipat soluţia, aceea de a trimite cauza în Craiova, în bătaie de joc judecătoarea mi-a trimis cauza la o instanţă (Tribunalul Dolj) care deja îşi declinase competenţa materială în cauza în speţă. Eu am făcut dovada prin sentinţa nr.8046/2011 din 26 mai 2011, din dosarul 13350/63/2011 a Tribunalului Dolj, sentinţă pe care am depus-o la instanţă în şedinţa publică din 24 iunie 2011  Completarea la acţiune a subsemnatului nu a fost trimisă pârâtului. Grefiera a reţinut duplicatul cererii mele de completare a acţiunii depusă în două exemplare prin poştă recomandată  Scopul urmărit de judecătoarea Vişoiu Claudia a fost tergiversarea cauzei cu orice scop trimiţând-o la o instanţă din Craiova pentru că aşa vrea ea deşi Tribunalul Dolj şi-a declinat competenţa materială.  In bătaie de joc a trimis cauza la Tribunalul Dolj, secţia Conflicte de muncă, în condiţiile în care am invocat autoritatea de lucru judecat şi declinarea competenţei materiale a cauzei de către Tribunalul Dolj  A dat o hotărâre irevocabilă încălcând dreptul meu de a mă adresa unei instanţe naţionale  JudecătoareaVişoiu Claudia este şi incompetentă şi coruptă. Nu ştie ce să facă când apar conflicte negative de competenţă materială.  Deşi am solicitat verbal şi în scris sentinţa civilă pronunţată în dosarul 415/2/2011, preşedinta Curţii de Apel a refuzat solicitarea mea pe motiv că nu a fost redactată. CU ALTE CUVINTE JUDECATOAREA VISOIU CLAUDIA A PLECAT IN CONCEDIU DE ODIHNA IAR PANA LA ACEASTA DATA NU A REDACTAT SENTINTA.  Deşi am solicitat o copie după Încheierea de şedinţă din 24 iunie 2011, preşedinta Curţii de Apel a refuzat şi această cerere. (va urma)

# toteu date 4 September 2011 16:02 0

Către: CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII Bucureşti, Calea Plevnei nr. 141 B, sector 6 DOMNULE PREŞEDINTE, Subsemnatul Cârstea Ion domiciliat în Craiova, prin prezentul memoriu vă solicit cercetarea disciplinară şi sancţionarea următoarelor judecătoare de la Curtea de Apel Craiova 1. Carmina Mitru 2. Teodora Bănescu 3. Magdalena Fănuţă şi a judecătoarei de la Tribunalul Dolj 4. Aurelia Vasilescu pentru „rea credinţă” , „gravă neglijenţă” şi servilism fără margini faţă de o grupare mafiotă din Universitatea din Craiova, în dosarul 14295/63/2009 Tribunalul Dolj şi în dosarul 14295/63/2009 al Curţii de Apel Craiova. Atât timp cât la fond cât şi în recurs nu s-au admis şi nici nu s-au respins probele pe care le-am solicitat prin cererea de chemare în judecată, suntem în faţa unui grup de judecătoare care din obligaţii personale faţă conducerea universităţii nu l-a interesat actul de justiţie. Înşiruirea de texte de lege fără să vadă încălcarea legii arată nu numai logica defectuoasă a judecătoarelor în speţa dedusă judecăţii, dar şi o slugărnicie fără margini faţă de un rector Ion Vladimirescu, care face ce vrea într-o instituţie de stat. OBIECTUL SESIZĂRII 1. Grava neglijenţă corelată cu un servilism dincolo de limita legalităţii care a dus la o sentinţă nelegală întrucât nu se bazează pe probele pe care le-am solicitat 2. Grave deficienţe de raţionament juridic, o logică defectuoasă care sfidează absurdul prin motivări care degenerează în comedie. In dosarul de fond 14295/63/2009: sentinţa nr. 428/08.03.2010 Judecătoarea Aurelia Vasilescu are probleme grave în înţelegerea unor concepte de bază şi a legii 128/1997 şi ca urmare fabulează în motivarea sentinţei nr. 428/08.03.2010 pentru că: • Nu ştie ce înseamnă vot uninominal deschis cum prevede legea 128/1997 şi care in cazul în speţă nu s-a aplicat • Nu ştie ce înseamnă proces verbal complet aşa cum am cerut prin cererea de chemare în judecată • Ea nu a vrut să vadă că pârâta nu a depus dosarul meu de concurs complet pentru a-şi ascunde culpa (lipsa grila de punctaj, convocator, procesul verbal complet al şedinţei senatului) • Ea nu a citit legea 128/1997 art. 61 ca să constate nelegalitatea votului Consiliului profesoral şi al Senatului care nu se substituie comisiei de concurs ci verifică respectarea criteriilor şi a procedurii de concurs • Am depus probe sub formă de înscrisuri pe care judecătoarea s-a prefăcut că nu le vede în scopul de a favoriza un rector corupt In dosarul de recurs 14295/63/2009: decizia 1688 din 1 iulie 2010 Erorile materiale grave săvârşite de instanţa de recurs sunt evidente şi sfidează absurdul şi genul literar numit comedie. Astfel, la pg. 6 din decizia contestată se menţionează: „Singura probă solicitată de acesta a fost proba cu înscrisuri, în care, de altfel, a şi fost administrată” Numai orbii nu pot să vadă probele pe care le-am solicitat în plângerea iniţială şi la care nu am renunţat, şi anume: In dovedirea acţiuni voi folosi proba cu înscrisuri, martori şi interogatoriul lui Ion Vladimirescu. Înscrisurile de care mă folosesc sunt: copii xerox după procesele verbale complete ale şedinţelor Consiliului profesoral din 29.07.2009 şi ale Senatului din 5 oct. 2009, convocatoarele de şedinţe, dosarul complet de concurs, referatele complete ale membrilor comisiei de concurs, înscrisuri aflate în posesia MECI şi în arhiva Universităţii din Craiova. Ca martori voi chema pe Marian Gheorghe şi Bobasu Eugen care pot fi citaţi la adresa str. Blv. Decebal nr. 107, Craiova. Reproduc integral articolul 61 din legea 128/1997 care motivează excepţiile de nelegalitate pe care instanţele nu le-au discutat: grila de punctaj, votul nominal deschis din sedinta senatului. NU EXISTA ASA CEVA CEEA CE INSEAMNA NELEGALITATEA ACTELOR ADMINISTRATIVE A CAROR ANULARE A FORMAT UN CAPAT DE CERERE. Legea 128/1997 (Statutul personalului didactic): Art. 61 (3)Aprecierea candidatului la concursul pentru ocuparea postului didactic de conferenţiar universitar sau de profesor universitar se face prin punctaj, in baza unei grile adaptate specificului catedrei sau departamentului, aprobata de senatul universitar. Raportul comisiei cuprinde evaluarea activitatii didactice si a celei stiintifice a candidatului, activitatea extradidactica in interesul invatamantului, precum si aprecierea asupra prelegerii publice (5)Hotărârea consiliului facultatii se prezintă de către decan sau de către un reprezentant al acestuia si se supune de către rector validării senatului universitar cu privire la respectarea criteriilor si a procedurii de concurs care se pronunţa prin vot nominal deschis. Legea 84/1995 (legea Invătământului republicată în anul 1999) Art. 156 (1)Drepturile şi îndatoririle personalului didactic sunt prevăzute în Statutul personalului didactic şi în Carta universitară. (2)Dreptul la contestaţie al persoanelor fizice sau juridice din învăţământ se exercită prin adresare către forul ierarhic superior celui a cărui decizie este contestată. Acestea sunt faptele celor patru judecătoare care din ură faţă de subsemnatul că am îndrăznit să mă plâng justiţiei la acţiunile unui grup mafiot , au transformat actul de justiţie într-un act de vendetă personală. Pentru conformitate anexez: • decizia 1688 din 1 iulie 2010 • sentinţa nr. 428 din 8 martie 2010 • Recursul subsemnatului • Cererea de chemare în judecată 29 nov. 2010 Ion Cârstea DOMNULUI PREŞEDINTE AL CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII

# CSM_TACE date 4 September 2011 16:04 0

Către: CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII Bucureşti, Calea Plevnei nr. 141 B, sector 6 DOMNULE PREŞEDINTE, Subsemnatul Cârstea Ion domiciliat în Craiova, str. Doljului nr. 14, bl. C8c, sc. 1, et. 2, apt. 7, telefon 0744-643073, prin prezentul memoriu vă solicit cercetarea disciplinară şi sancţionarea judecătorilor VARZARU EUGENIA , MARIA ADRIANA CAIMAC, CARMEN MIHAELA ARIF, AURELIA VASILESCU, ADELA ILIANA ALBU şi ILIE SILVIU VISAN care s-au prefăcut că judecă cauza din dosar 3901/63/2011, Secţia litigii de muncă la Tribunalul Dolj, dosar întocmit abuziv prin conexarea a trei dosare de la secţia de contencios administrativ. Aceştia într-o obedienţă fără margini faţă de pârâta Universitatea din Craiova se prefac că judecă cauza nereuşind ca timp de un an de zile să intre în posesia singurului act contestat de subsemnatul şi emis de clanul mafiot al cuplului Ion Vladimirescu- Popescu Dan, clan la care judecători sus menţionaţi au aderat trasformând actul de judecată într-un circ. Aceşti judecători cu asistenţii judiciari Stefana Iriza, Nicoliţa Tănăsoiu şi a grefierele de şedinţă Silvia Popa, Mădălina Delia Suhan, Ana Firescu, Camelia Popa au întocmit Încheieri de şedinţă false şi se fac vinovaţi de un complex de infracţiuni: „rea credinţă” , „gravă neglijenţă”, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi asociere şi servilism fără margini faţă de o grupare mafiotă din Universitatea din Craiova. Rolul acestor judecători era tergiversarea cauzei ştiind că excepţia de nelegalitate pe care am ridicat-o permanent dar neconsemnată, încurca planurile clanului mafiot pe care judecătorii îl susţin cu toată forţa. Din 8 noiembrie 2010 şi până la această dată 25 iulie 2011, singurul act contestat în cele trei dosare conexate în dosarul 3901/63/2011 nu a fost depus la dosar de către pârâtă dar nici nu a fost sancţionată pentru refuz. Am asistat la scene care reprezintă o ruşine pentru justiţia română. La data de 18 mai 2011 judecătoarea Vărzaru Eugenia se „ruga” de consilierul Ciobanu Laurenţiu să depună actul contestat iar pe acesta nu l-a durut nicăieri spunându-i că nu este relevant şi că nu-l depune. Iar încheierea de şedinţă este un fals ordinar. In slugărnicia ieşită din comun a judecătoarei Vărzaru Eugenia faţă de pârâta, aceasta nu a văzut că eu am depus o sentinţă judecătorească şi alte acte prin care am susţinut excepţia de nelegalitate a actului numit „Stat de funcţiuni al Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică pentru an univ 2010/2011, catedra de ingineria calculatoarelor şi comunicaţiilor”. Judecătoarea Vărzaru Eugenia a refuzat să discute excepţia de necompetenţă materială a cauzei şi nici nu a consemnat în Încheierea de şedinţă din 18 mai 2011 această cerere formulată şi scris. ESTE O RUSINE ACEASTA ATITUDINE DE OBEDIENTA. La data de 17 ian. 2011 judecătoarea AURELIA VASILESCU a refuzat să consemneze cererea mea verbală dar şi scrisă referitor la excepţia de nelegalitate a actului administrativ pe baza căruia funcţionează o instituţie, act contestat prin cererea de chemare în judecată cu menţiunea că nu „este funcţionar public”. OBIECTUL SESIZĂRII Cauza şi succesiunea faptelor: Am asistat la asocierea într-un grup organizat de judecători cu scopul de a tergiversa judecarea unei cauze cu efecte dezastruoase pentru mine şi familia mea. La data de 1 oct. 2010 am fost forţat să predau în limba engleză într-o Universitate de STAT în condiţiile în care eu m-am titularizat pe un post cu predare în limba română, nu am nicio competenţă de a preda în limba engleză iar legea 128/1997 art. 55 al. 9 şi Constituţia României art. 32 îmi interzic. PENTRU ACEST REFUZ AL MEU AM FOST DAT AFARA DIN INVATAMANT. Am contestat statul de funcţiuni, act administrativ unilateral. INSTANTELE AU REFUZAT SA VADA ACTUL SI SA JUDECE CAUZA. 1. La data de 18 nov. 2010 am chemat în judecată Universitatea din Craiova prin care am solicitat suspendarea actului administrativ Stat de funcţiuni al Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică pentru an univ 2010/2011, referitor la poziţia mea , până la pronunţarea instanţei pe fond. Am invocat legea 554/2004 art.1, art. 14 al. 1S-a format dosarul 17574/63/2001, secţia contencios administrativ. Primul termen: 29 nov. 2011. Amână cauza pe 13 dec. 2010 . La termenul din 13 dec. 2010 dispune conexarea la dosar 16255/63/2010. 2. La data de 18 nov. 2010 am chemat în judecată pe funcţionarul Marian Gheorghe de la Universitatea din Craiova prin care am solicitat anularea în parte a actului administrativ Stat de funcţiuni al Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică pentru an univ 2010/2011, referitor la poziţia mea , până la pronunţarea instanţei pe fond. Am invocat legea 554/2004 art.1, art. 14 al. 1. S-a format dosarul 17575/63/2010, secţia contencios administrativ. Primul termen: 13 dec. 2010. Dispune conexarea la 16255/63/2010. 3. La data de 8 nov. 2010 am chemat în judecată Universitatea din Craiova prin care am solicitat anularea în parte a actului administrativ numit Stat de funcţiuni al Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică pentru an univ 2010/2011 referitor la poziţia mea care nu corespunde specializării pe care m-am titularizat prin concurs, recunoaşterea dreptului meu de a fi titular pe un post în specializarea pe care m-am titularizat prin concurs, emiterea unui nou ştat de funcţiuni cu încadrarea mea pe un post conform specializării pe care m-am titularizat, repararea pagubei ce mi-a fost cauzata prin emiterea actului administrativ mai sus menţionat. S-a format dosarul 16255/63/2010, secţia contencios administrativ şi fiscal. Primul termen: 13 dec. 2010. Amână cauza pe 21 dec. 2010. Amână cauza pe 17 ian. 2011 când îşi declină competenţa. 4. La data de 17 ian 2011 are loc conexarea celor trei dosare şi declinarea competenţei materiale pentru secţia litigii de muncă. Până la această dată instanţa nu a solicitat pârâtei actul pe care eu l-am contestat. 5. La data de 23 ian. 2011 cele trei dosare au fost trimise la Secţia Conflicte de muncă cu prim termen de judecată 23 feb. 2011. 6. La data de 23 feb. 2011 am lipsit, am trimis un reprezentant (procurator) dar consilierul pârâtei a fost dar a ieşit din sală când s-a strigat dosarul. S-a suspendat cauza. Am solicitat repunerea pe rol. 7. La data de 18 mai 2011 are loc circul lui Varzaru Eugenia care s-a „milogit” la consilierul pârâtei să depună actul contestat de mine. Judecătoarea Vărzaru Eugenia şi grefiera de şedinţă 8. au întocmit o încheiere care nu corespunde realităţii atribuind consilierul pârâtei fapte pe care nu le-a realizat 9. nu a consemnat cererea mea privind excepţia de necompetenţă materială 10. s-a târguit ca la piaţă cu consilierul ca urmare a insistenţei mele ca pârâta să depună actul contestat 11. Pe data de 18 mai nu m-am putut prezenta. S-a dat un nou termen pe 14 sept. 2011. Am consultat dosarul la arhivă şi am constatat că pârâta nu a depus actul administrativ pe care l-am contestat ca fiind nelegal. 12. Pe data de 6 iulie 2011 am depus cerere de judecare în lipsă pentru că:  timp de 9 luni pârâta a refuzat şi instanţa n-a cerut actul pe care eu îl contest ci doar s-a prefăcut  pentru a nu mai da prilejul unor judecători corupţi şi incompetenţi să amâne la nesfârşit cauza Depun următoarele înscrisuri: 1. Cele trei chemări în judecată conexate 2. Cererea de excepţii de nelegalitate neconsemnată în Incheiere 3. Cererea de excepţie de necompetenţă materiala neconsemnată în Incheiere 4. Incheierea din 17 ian. 2011 5. Incheierea din 18 mai 2011 25 iulie 2011 Ion Cârstea DOMNULUI PREŞEDINTE AL CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.07.2024 – Judecatoarea Blanariu a primit reject. CSM a facut curat dupa procurorul Gherman

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva