Candidat la CSM: Cristina Cardasol, sefa Parchetului Judecatoriei Zarnesti infrunta trei prim-procurori din Bucuresti
O alta tanara candidata pentru alegerile noului Consiliu Superior al Magistraturii este Cristina Andreea Cardasol - sefa Parchetului de pe langa Judecatoria Zarnesti. De 12 ani, aceasta se ocupa de managementul acestui parchet. Prezentam raspunsurile la intrebarile noastre, precum si proiectul Cristinei Cardasol, nu inainte de a arata care au fost motivele ce au indemnat-o sa intre in aceasta lupta in care exista deja contracandidati cunoscuti de la Bucuresti, precum Mihai Betelie, prim-procuror la Parchetul Judecatoriei Sector 4, Marian Trusca, seful Parchetului Judecatoriei Sector 2 si Dan Chiujdea – membru CSM cu activitate permanenta (suspendat din functia de prim-procuror la Sectorul 1).
De 12 ani, aceasta se ocupa de managementul acestui parchet. Prezentam raspunsurile la intrebarile noastre, precum si proiectul Cristinei Cardasol, nu inainte de a arata care au fost motivele ce au indemnat-o sa intre in aceasta lupta in care exista deja contracandidati cunoscuti de la Bucuresti, precum Mihai Betelie, prim-procuror la Parchetul Judecatoriei Sector 4, Marian Trusca, seful Parchetului Judecatoriei Sector 2 si Dan Chiujdea – membru CSM cu activitate permanenta (suspendat din functia de prim-procuror la Sectorul 1).
De ce ati ales sa candidati?
Am luat decizia de a candida pentru Consiliul Superior al Magistraturii deoarece sunt hotarata sa schimb imaginea CSM care este perceputa in principal la acest moment de catre magistrati ca un organ de sanctionare, intr-un garant real al independentei si reputatiei profesionale a magistratilor prin atitudini prompte, receptivitate la problemele cu care se confrunta magistratii si in special cei de la parchetele de pe langa judecatorii. De la inceputul carierei mele si pana in prezent, am activat in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Zarnesti o perioada de 12 ani, apreciind ca la acest grad de jurisdictie se desfasoara cea mai mare plaja de activitati. In acest timp, mi-am desfasurat activitatea in toate compartimentele, indeplinind atat functie de executie cta si de conducere. Cunosc problemele cu care se confrunta magistratii de la acest nivel si consider ca am abilitatea de a interveni prompt si eficient pentru a-mi aduce aportul in rezolvarea lor.
Ce succese ati avut in ultima perioada pe linie manageriala?
In decursul intregii cariere am dobandit capacitatea de a mobiliza pe cei din jurul meu si de aceea cred cu tarie ca pot realiza ceea ce imi propun. Am intreprins o serie de actiuni in vederea utilizarii cu maximum de eficienta a resurselor materiale, umane si financiare ce au fost puse la dispozitia unitatii de parchet. Astfel, in perioada indeplinirii mandatului de prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Zarnesti in vederea indeplinirii atributiilor manageriale intr-un interval de numai un an si jumatate – iulie 2007 – finele anului 2008 am depus eforturi fructificate pentru edificarea noului sediu, modern, intrucat vechiul sediu devenise impropriu in desfasurarea actului de justitie. Voi evalua toate posibilitatile existente pentru indeplinirea obiectivelor propuse, precum si a consecintelor deciziilor adoptate, in vederea obtinerii unor rezultate maxime. Problemele cu care se confrunta magistratii nu isi pot gasi totdeauna rezolvarea la nivel local si necesita implicare la nivel CSM. Am incredere ca prin aplicarea unei strategii eficiente si implicare activa voi gasi intotdeauna parghiile necesare pentru rezolvarea problemelor existente si a celor cu care voi fi sesizata de la nivelul tuturor parchetelor din tara, in asa fel incat sa creez rezonanta si un impact pozitiv in activitatea celor implicati, dar si multumirea de a realiza un lucru bine facut.
Din proiectul prim-procurorului Cristina Cardasol reies mai multe obiective pe care aceasta le-ar avea de atins daca va fi aleasa membru al CSM. Printre disfunctiile actualului CSM, mentionate in proiectul sau, Cardasol a identificat urmatoarele aspecte:
- lipsa de eficacitate in aplicarea procedurii de aparare a reputatiei profesionale a procurorului
- lipsa capacitatii CSM de a face propuneri legislative
- insuficienta preocupare a CSM in specializarea procurorilor
- lipsa unei viziuni strategice in ce priveste politica de personal
Obiectivele sale in aceasta privinta sunt legate de intarirea capacitatii operationale a unitatilor de parchet prin trecerea politiei judiciare in subordinea Ministerului Public, precum si promovarea unei politici de personal care sa asigure o repartizare echilibrata a volumului de activitate raportat la fiecare procuror.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Vera 12 August 2010 14:12 +10
# Carmen Amza 12 August 2010 18:03 +3
Vă mulţumesc pentru răspuns!
# big gun 21 August 2010 14:52 +11
domle,pai asa da
n-ai cum sa nu votezi asa fata curajoasa
imi place
o votez
# dixit 22 August 2010 23:50 +4
# Ynna 22 August 2010 18:07 +22
...Observ că mulţi dintre candidaţi gândesc că „pot face” sau că „vor face” , dar nu înţeleg ce anume i-a împiedicat acolo unde sunt să acţioneze în sensul în care gândesc că „pot face”...Ce anume, i-a determinat concret să creadă că „vor putea face”?!... în afară de „realizări” şi „rezolvări” la nivel de viziune.
Mulţi se plâng cât de greu este să schimbi ceva în sistemul judiciar, în condiţiile în care există forme de influenţare sau presiune, sau chiar forme de imixtiuni din afara sistemului...
La ce se aşteaptă?!...cumva ca viitorul să le ofere condiţii optime înainte de ”a face” ceva ?!! Atunci nu vor putea acţiona niciodată!
# dixit 23 August 2010 11:46 +8
# bibu 29 August 2010 08:43 +7
# mara 2 September 2010 19:34 +6
# Gigi 2 September 2010 19:38 +5