MARTORA LA EXECUTIA ANGELEI CIUREA – Fosta sefa a Directiei Relatii Internationale din PICCJ, Angela Nicolae, rupe tacerea despre Kovesi: "Am auzit cand o certa pe Angela Ciurea, de ce a cerut interceptarea unor persoane din dosarul ALRO fara s-o informeze... Plangea in hohote... 'Daca mi se va intampla ceva, doamna Nicolae, sa spuneti tuturor cine sunt vinovatii'... Era momentul cand ajunsese cu cercetarile la usa camarilei lui Basescu, iar anumite persoane nu trebuiau cercetate" (Scrisoarea)
Sub impulsul dezvaluirilor cutremuratoare ajunse in spatiul public gratie curajului unor procurori care au aratat cum au fost eliminati de sistemul pe care au refuzat sa il acopere, ca Angela Ciurea, Ciprian Nastasiu sau Eugen Iacobescu, tot mai multi magistrati par decisi sa rupa tacerea.
Prin intermediul unei noi scrisori transmise publicatiei Lumeajustitiei.ro, titrata sugestiv "Abuzurile lui Kovesi. De ce a vrut Kovesi executarea mea", fosta sefa a Directiei Relatii Internationale din Parchetul General, procuroarea Angela Nicolae (foto), trimisa in judecata pentru un pretins trafic de influenta, sub eticheta "mare protectoare a mafiei carnii", alaturi de unul dintre fiii sai, grav bolnav, face marturisiri uluitoare despre viata si cariera profesionala a actualei sefe a DNA.
Parcurgand cele 35 de pagini ale scrisorii, poate cea mai importanta relatare a Angelei Nicolae este cea in care sustine ca a fost martora la episodul petrecut in biroul de Procuror General al Romaniei al Laurei Codruta Kovesi, cand procuroarei DIICOT Angela Ciurea i-a fost luat dosarul "ALRO" dupa ce descoperise implicarea politicului de la Bucuresti in afacerea, paguboasa pentru statul roman, cu oligarhii rusi. Fosta sefa de la Relatii Internationale din PICCJ povesteste cu lux de amanunte cum a fost data afara din birou de Kovesi, care o considera ostila, si cum s-au desfasurat discutiile cu Angela Ciurea, in spatele usii capitonate, in prezenta fostului sef DIICOT Codrut Olaru: "Eram in biroul lui Kovesi pentru a-mi viza o scrisoare redactata de mine in numele ei si care trebuia sa fie transmisa de urgenta in strainatate. Cu aceasta ocazie am sesizat ca este foarte nervoasa, agitata, si de doua ori a apelat pe secretara sa la interval foarte scurt spunandu-i acesteia 'sa vina urgent Ciurea la mine, ca doar nu este plecata in Honolulu'. Cand a intrat in birou Angela Ciurea, Kovesi nu s-a putut stapani (desi eu eram de fata si nu eram o persoana de incredere a ei), a tipat la ea 'Cum de si-a permis sa faca unele lucruri fara sa o informeze'. Dandu-si seama ca sunt si eu acolo, mi-a spus sa plec si sa revin ulterior. Am parcurs lungul birou al lui Kovesi si am auzit pe drum si intre cele doua usi capitonate ale biroului cand aceasta o certa pe Angela Ciurea: 'De ce a cerut interceptarea unor persoane din dosarul ALRO fara s-o informeze si ca daca nu este in stare de acest dosar sa plece'. Era momentul cand Angela Ciurea ajunsese cu cercetarile sale la usa camarilei lui Basescu, iar anumite persoane nu trebuiau cercetate. La un interval de timp, am vazut-o pe Angela Ciurea pe o banca pe holul Parchetului General si plangea in hohote. Deoarece aveam o relatie buna profesionala de colaborare cu Angela Ciurea, aceasta mi-a comunicat faptul ca i s-a impus sa plece din Parchetul General, ca s-au facut presiuni asupra ei de catre Codrut Olaru, procuror sef DIICOT, si Laura Codruta Kovesi si ca ii este frica de viata ei care este pusa in pericol. Era halucinant ce auzeam de la un procuror profesionist, cu coloana vertebrala: 'Daca mi se va intampla ceva, doamna Nicolae, sa spuneti tuturor cine sunt vinovatii'."
Alte doua incidente relatate de Angela Nicolae, care nu ascunde ca de multe ori a jucat rolul de mentor pentru fostul Procuror General Kovesi, se refera la o deplasare intreprinsa in Africa de Sud cu prilejul unei vizite de lucru. Fosta sefa a Directiei de Relatii Internationale din PICCJ dezvaluie amanunte picante despre o posibila relatie amoroasa ce s-ar fi consumat intre Laura Codruta Kovesi si un SPP-ist, dar si un episod jenant petrecut pe aeroportul din Johannesburg, in care actuala sefa a DNA l-ar fi admonestat si chiar amenintat pe ambasadorul Romaniei in Africa de Sud: "L-a certat ca pe un copil, netinand seama de varsta, de experienta lui, de faptul ca facuse totul ca vizita sa se desfasoare in mod ireprosabil, in conditii de exceptie. Faptul ca l-a tratat in aceasta maniera pe domnul ambasador fara ca acesta sa aiba vreo vina, fara sa ii fie subaltern si, mai mult, l-a amenintat ca 'va avea grija sa spuna la cine trebuie de acest incident' dovedea ca puterea ii luase mintile lui Kovesi, la fel ca si tanarul SPP-ist care o insotea adesea in deplasarile sale in strainatate".
Prezentam integral scrisoarea Angelei Nicolae (intertitlurile apartin redactiei):
"Abuzurile lui Kovesi. De ce a vrut Kovesi executarea mea
Nu mi-as fi imaginat niciodata ce schimbare iremediabila imi va aduce in viata mea, atat de dureroasa, atat de tragica, faptul de a fi fost sefa Departamentului de relatii internationale si programe din Parchetul General timp de 18 ani, parcurgand inclusiv cele doua mandate ale lui Laura Codruta Kovesi ca procuror general al Romaniei.
La inceputul primului sau mandat, Kovesi a realizat ca nu trebuie sa ma inlature (desi si-ar fi dorit – antipatia ei am simtit-o inca de la inceput) pentru ca prin experienta mea se realizau contacte internationale la nivelul cel mai inalt benefice pentru Ministerul Public Roman, deoarece ni se oferea sprijin financiar in cadrul unor programe prin care se asigura specializarea procurorilor romani in domeniul combaterii crimei organizate, terorismului, coruptiei, criminalitatii informatice.
Se promova totodata imaginea parchetelor din Romania si se realiza intrarea Ministerului Public Roman in multe organisme si institutii internationale, precum Eurojust, Eurojustice, Reteaua Judiciara de Cooperare Europeana si Asociatia Internationala a Autoritatilor Anticoruptie (IAACA), in care institutia procurorului general a primit un loc ca membru in comitetul executiv al acestei Asociatii, datorita mie.
In al doilea mandat, insa, Kovesi s-a gandit ca pot deveni un pericol prin baza de date si informatii pe care o aveam din toate dosarele mai importante in care lucrasem, cu nume sonore la nivel national, si care contineau elemente de extraneitate. Pe de alta parte, primind mereu aprecieri si o recunoastere a activitatii si competentei mele profesionale la cel mai inalt nivel al UE, lui Kovesi ii era frica sa nu ii iau locul, desi nu am avut niciodata coloratura politica, dar aveam sustinere externa. Pentru a deveni procuror general al Romaniei nu trebuia neaparat sa fii un profesionist desavarsit (ceea ce Kovesi niciodata nu a fost), dar trebuia sa ai coloratura politica, iar sustinerea externa era foarte importanta. De aceea Kovesi nu m-a inlaturat imediat, asa cum a facut cu majoritatea sefilor de departamente, aducandu-si o echipa noua, procurori prieteni sau apropiati ei, ca Tiberiu Nitu, Titian Dana, Bulancea Marius, Selaru Valentin, primul – promovat ca prim-adjunct al procurorului general, iar cei trei – in calitate de consilieri ai procurorului general.
Avea nevoie de o buna cooperare internationala, pentru promovarea imaginii Ministerului Public Roman si implicit a sa in calitate de procuror general. De aceea, Kovesi transforma orice intalnire, indiferent la ce nivel, cu partenerii straini, cu omologii sai din UE sau la nivel international intr-o ocazie de a-i ponegri pe cei care luptau impotriva sistemului basist. Asa s-a intamplat si cu Adrian Nastase, fost premier al Romaniei, pe care cu orice prilej si indiferent ca tema intalnirii cu colegii straini era alta, ea de fiecare data il aducea in atentia discutiei ca pe un trofeu in lupta anticoruptie si il prezenta ca fiind vinovat, desi administrarea probelor nu se terminase, iar acesta nu era inca definitiv condamnat. Cu cata satisfactie inlatura si discredita pe arena juridica internationala un adversar al politicii basiste, incalcand grav prezumtia de nevinovatie, aplicandu-i o pedeapsa lui Nastase inainte ca el sa fie condamnat. Aceasta era una din practicile basiste: discreditarea externa, urmarindu-se inlaturarea unui sprijin extern pentru ca in interior, la nivel national, era simplu – se punea in functiune 'mecanismul de represiune stalinisto-basista', care unea toate varfurile justitiei romane si ale altor institutii represive, nedand gres aproape niciodata.
Solicitarea acestui sprijin extern s-a facut de catre camarila basista prin cele mai josnice mijloace, mergand pana la ponegrirea imaginii tarii, a diverselor institutii sau persoane ostile regimului basist. Mi-am dat seama foarte repede, pentru ca o insoteam la toate intalnirile cu partenerii straini, cu reprezentantii ambasadelor si misiunilor diplomatice straine la Bucuresti, ca procurorul general al Romaniei Kovesi crea o piesa in acest monstruos angrenaj basist, in care avea un rol bine deteminat, de a folosi latura externa a activitatii parchetelor in scopuri politice, pentru eliminarea adversarilor basistilor. La acea vreme, ea critica si institutiile din Romania, precum CSM, ICCJ si altele, care prin conducatorii lor nu faceau jocul basist, motivand ca nu sunt eficienti, ca aceste institutii trebuie reformate, trebuie schimbati sefii lor.
Deseori cand o insoteam pe Kovesi in strainatate, cu ocazia multor evenimente juridice, omologii sai imi adresau mie apelativul de 'procuror general', pentru ca ma facusem cunoscuta prin activitatea mea, ceea ce mi-a atras si mai tare ura acesteia. Kovesi avea un mare handicap, deoarece nu era o buna cunoscatoare de limbi straine, ceea ce i-ar fi dat posibilitatea sa comunice direct cu omologii sai straini si sa-si desavarseasca misiunea basista (cunostea la nivel mediu limba engleza si deloc limba franceza, desi mama sa fusese profesoara de limba franceza). In copilarie, insa, se pare ca a preocupat-o mai mult practicarea sportului, si nu cunoasterea unor limbi straine. De asemenea, pe plan international nu a excelat niciodata si nici nu a facut cinste Romaniei prin locul primit ca membru in comitetul executiv al Asociatiei Internationale a Autoritatilor Anticoruptie, unde ma trimitea pe mine s-o reprezint, impreuna cu consilierii sai credinciosi, Selaru Valentin si Bulancea Marius, care aveau si obligatia sa ma supravegheze, pentru ca era obsedata ca as putea lua legatura cu mai-marii din justitia europeana in scopul de a-i strica imaginea pe care incerca sa si-o creeze prin reprezentantii sistemului basist 'care bateau pe la usile cancelariilor europene'.
Functia pe care o primise (datorita activitatii mele) ca membru in comitetul executiv al Asociatiei Internationale a Autoritatilor Anticoruptie o simtea ca pe o corvoada si lipsea de la toate sedintele acestui comitet, fiind un paradox, pentru ca in acelasi timp se lauda cu succesele sale anticoruptie, dar pe plan extern nu se implica cu nimic in cadrul acestei importante Asociatii".
"SPP-istul respectiv incepuse sa-i sifoneze tot mai mult imaginea (pentru ca tineretea isi cerea drepturile), fiind mutat de sistemul basist in alta parte pentru a nu-i strica jocurile"
"Un alt motiv care a atras ura lui Kovesi fata de mine a fost surprinderea sa de catre mine cu unul din SPP-isti (care o insotea frecvent in deplasarile sale in strainatate) intr-o pozitie jenanta, intr-un hotel din Johannesburg (Africa de Sud), unde participam la un congres international. Dupa rezolvarea unor probleme ivite cu ocazia instalarii delegatiei romane la acest hotel, am urcat in camera sa pentru a-i da unele detalii privind programul nostru, facand imprudenta sa intru, usa fiind intredeschisa, iar pe hol i-am zarit pe cei doi intr-o postura care mi-a confirmat unele zvonuri pe care le auzisem, dar care acum devenisera realitate. Am vazut personal ca relatiile celor doi, printr-o imbratisare emotionala, depaseau cu mult sfera unor relatii de serviciu. SPP-istul respectiv incepuse sa-i sifoneze tot mai mult imaginea (pentru ca tineretea isi cerea drepturile), fiind mutat de sistemul basist in alta parte pentru a nu-i strica jocurile, dar cu conditia impusa de Laura Codruta Kovesi ca acesta sa fie avansat in grad pentru 'merite deosebite' numai de ea stiute. Din acest moment am simtit ca ma uraste si mai tare".
"Cand a intrat in birou Angela Ciurea, Kovesi nu s-a putut stapani (desi eu eram de fata si nu eram o persoana de incredere a ei), a tipat la ea"
"Am fost prezenta (fiind la ea in birou, datorita naturii activitatii mele de mai multe ori pe zi trebuind sa iau decizii importante pe plan extern) la discutiile pe care le avea fie cu procurorii indezirabili, fie cu procurorii apropiati – care executau ordinele, ei fiind recompensati cu functii si deplasari in strainatate – diferenta de abordare a acestora fiind atat de evidenta.
Asa s-a intamplat si in cazul Angelei Ciurea, procuror sef adjunct al DIICOT, in legatura cu discutia avuta in prezenta mea in cazul ALRO. Eram in biroul lui Kovesi pentru a-mi viza o scrisoare redactata de mine in numele ei si care trebuia sa fie transmisa de urgenta in strainatate. Cu aceasta ocazie am sesizat ca este foarte nervoasa, agitata, si de doua ori a apelat pe secretara sa la interval foarte scurt spunandu-i acesteia 'sa vina urgent Ciurea la mine, ca doar nu este plecata in Honolulu'. Cand a intrat in birou Angela Ciurea, Kovesi nu s-a putut stapani (desi eu eram de fata si nu eram o persoana de incredere a ei), a tipat la ea 'Cum de si-a permis sa faca unele lucruri fara sa o informeze'. Dandu-si seama ca sunt si eu acolo, mi-a spus sa plec si sa revin ulterior. Am parcurs lungul birou al lui Kovesi si am auzit pe drum si intre cele doua usi capitonate ale biroului cand aceasta o certa pe Angela Ciurea: 'De ce a cerut interceptarea unor persoane din dosarul ALRO fara s-o informeze si ca daca nu este in stare de acest dosar sa plece'. Era momentul cand Angela Ciurea ajunsese cu cercetarile sale la usa camarilei lui Basescu, iar anumite persoane nu trebuiau cercetate. La un interval de timp, am vazut-o pe Angela Ciurea pe o banca pe holul Parchetului General si plangea in hohote. Deoarece aveam o relatie buna profesionala de colaborare cu Angela Ciurea, aceasta mi-a comunicat faptul ca i s-a impus sa plece din Parchetul General, ca s-au facut presiuni asupra ei de catre Codrut Olaru, procuror sef DIICOT, si Laura Codruta Kovesi si ca ii este frica de viata ei care este pusa in pericol. Era halucinant ce auzeam de la un procuror profesionist, cu coloana vertebrala: 'Daca mi se va intampla ceva, doamna Nicolae, sa spuneti tuturor cine sunt vinovatii'. Dupa ce am linistit-o, m-a rugat sa o ajut sa se incadreze in alta parte, neavand niciun venit, eu propunandu-i sa faca demersurile necesare pentru a se incadra la Ministerul Afacerilor Externe. Frica sa m-a invaluit si pe mine, deoarece mi-am dat seama ca acesti oameni sunt in stare de orice. Nu mai contau profesionalismul, competenta, experienta lui Angela Ciurea (cum nu a contat nici a mea), important era ca 'jocul sa fie dus pana la capat, si toti procurorii care reprezentau un pericol pentru sistemul basist sa fie executati. S-a speculat foarte mult faptul ca, spre deosebire de sindicatul politistilor – care isi striga in gura mare drepturile, aratand in mass-media nedreptatile facute unor politisti – asociatiile magistratilor au tacut sau au avut reactii firave in aceasta lupta crancena.
Si, astfel, drumul lui Kovesi pentru a face nedreptati, inlaturari din sistem si executarea unor procurori, era deschis.
Mai tarziu, am aflat ca Angela Ciurea si-a dat demisia, a trecut in avocatura, nevoind sa mai revina in magistratura, fiindu-i sila de sistemul basist.
Kovesi avea impresia, datorita sigurantei pe care i-o dadea 'marele zid basist', ca toata lumea trebuie s-o slugareasca, confundand uneori cooperarea unor reprezentanti ai Ministrului Afacerilor Externe cu slugarnicia unor procurori apropiati ei, cu care era obisnuita. Nu se sfia sa-i execute si pe acestia, conform dictonului 'cine nu este cu noi este impotriva noastra'".
"Deoarece a fost deranjata de faptul ca autoritatile straine isi faceau datoria, controlandu-i bagajele si 'deranjandu-i suvenirurile cumparate din Africa de Sud', a avut un acces de furie fata de acest ambasador"
"Nu pot uita o scena incredibila desfazurata la plecarea din Africa de Sud, pe aeroportul din Johannesburg, unde eram insotiti de ambasadorul Romaniei in aceasta tara, conform protocolului. Deoarece a fost deranjata de faptul ca autoritatile straine isi faceau datoria, controlandu-i bagajele si 'deranjandu-i suvenirurile cumparate din Africa de Sud', a avut un acces de furie fata de acest ambasador. L-a certat 'ca pe un copil', netinand seama de varsta, de experienta lui, de faptul ca facuse totul ca vizita sa se desfasoare in mod ireprosabil, in conditii de exceptie. Faptul ca l-a tratat in aceasta maniera pe domnul ambasador fara ca acesta sa aiba vreo vina, fara sa ii fie subaltern si, mai mult, l-a amenintat ca 'va avea grija sa spuna la cine trebuie de acest incident' dovedea ca puterea ii luase mintile lui Kovesi, la fel ca si tanarul SPP-ist care o insotea adesea in deplasarile sale in strainatate. Am apreciat mereu pe acest tanar care, pornind de jos, avea un foarte mare bun simt, stia sa se comporte civilizat si cunostea si limbi straine, neurcandu-i-se la cap 'atentia sporita acordata de procurorul general al Romaniei'. Atunci cand am intervenit pentru a aplana conflictul si am sfatuit-o pe Kovesi sa se poarte civilizat cu domnul ambasador, aceasta mi-a spus pe un ton autoritar: 'Nu e problema dumneavoastra, sa va vedeti de treburile dumneavoastra, nu trebuie sa ma invatati pe mine ceea ce trbuie sa fac'. Desi eu eram acolo tocmai ca s-o invat cum sa se poarte cu diplomatii, s-o invat regulile de protocol pe care le stiam foarte bine, sa-i mijlocesc relatiile sale cu autoritatile straine (asa cum am procedat cu toti procurorii generali, care absolut toti m-au mentinut dupa revolutie in aceasta functie), Kovesi nu mai avea nicio limita.
Tupeul, ignoranta, aroganta sa erau ale unei tinere care, manevrata fiind de sistemul basist, avea sa devina extrem de periculoasa pentru statul de drept, pentru independenta justitiei in Romania. Ii placea sa se vorbeasca despre ea, in rapoartele unor institutii ale UE, ca fiind etalonul luptei impotriva coruptiei, ca sunt trimise in judecata persoane indiferent de coloratura politica, uitand sa spuna de ce au fost tinute in sertare zeci de dosare, ca apoi sa fie scoase cu putin timp inainte de campania electorala. Atunci cand s-a dorit, trimiterea in judecata se facea rapid, asa cum a fost situatia mea si a fiului meu Nicolae Daniel, care am fost trimisi in judecata in aproximativ o luna si jumatate de la arestarea noastra. Cat de mult pregatise acest teren, aceasta forma de a mi se pata imaginea dupa 35 de ani de cariera ireprosabila si de a ma discredita pe arena juridica internationala pentru a nu putea sa spun despre abuzurile pe care le facea si pe cine slujea, in niciun caz justitia. Dadea foarte bine arestarea si trimiterea mea in judecata cu putin timp inainte de intocmirea raportului MCV al Comisiei Europene, in care avea sa primeasca laurii victoriei, calcand pe cadavre. O interesa sa se spuna, sa se afle in strainatate, in UE, ca trimiterile DNA in judecata sunt lipsite de coloratura politica, privind chiar si magistrati de la cel mai inalt nivel, respectiv, de la PICCJ (cum eram eu) sau de la ICCJ".
"Ii era teama sa nu prezint anumite cazuri de abuzuri savarsite in Romania sub stindardul luptei anticoruptie"
"In anul 2012, a fost o onoare pentru mine ca am fost solicitata, de catre Universitatea din Luxembourg si Comisia Europeana, in calitate de expert UE, sa particip la intocmirea unui raport (de catre aceasta mare universitate) privind regulile de organizare si functioanare a viitoarei institutii a procurorului european. Alaturi de mine au participat teoreticieni, profesori de la mari universitati europene - din Paris, Londra, Berlin, Madrid, Budapesta etc. - dar si practicieni de rang inalt. Kovesi si-a dat cu greu acordul sa particip cu expertiza mea la intocmirea acestui raport, dar numai cu privire la regulile ce rezultau din Codul de procedura penala roman, deci numai cu o prezentare a legislatiei romane. La cea de-a doua expertiza pe care urma s-o fac s-a opus categoric, prin adjuncta Scutea Gabriela, deoarece aceasta era mult mai complexa, trebuia sa cuprinda foarte multe date statistice din lupta impotriva coruptiei, fiindu-i teama sa nu prezint anumite cazuri de abuzuri savarsite in Romania sub stindardul luptei anticoruptie.
Mai tin sa precizez ca am stiut cu doua luni inainte de arestare ca se va lua aceasta masura impotriva mea. 'Un om de bine' de rang foarte inalt m-a intrebat atunci de ce am suparat-o pe Kovesi si ar fi bine sa ma duc sa negociez cu ea, altfel ma va executa. Evident ca nu m-am dus, stiam de ce sunt chemata, stiam pentru ce, dar nu voiam sa raman fara coloana vertebrala pe care o aveam, profesional vorbind, de 35 de ani.
Sunt doar cateva dintre motivele care mi-au atras ura unui om, care, imbatat de putere, si-a imaginat ca aceasta va dura o vesnicie si ca 'zidul protector basist' nu va cadea niciodata. Si mi-a venit in minte imaginea unei tinere procuroare pe care o cunoscusem pentru prima oara la Sibiu cu ocazia prezentarii unei prelegeri despre spalarea banilor de catre bunul prieten Pier Luigi Dell'Osso – procuror adjunct al Directiei Nationale Anti-Mafia din Italia, tanara care nu iesise cu nimic in evidenta, dar care peste ani avea sa aduca furtuna si razbunare in justitie prin abuzurile facute.
Angela Nicolae, fost procuror in Parchetul General"
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# CAMARILA BASISTA...AMR fffffff.scurt 29 July 2014 18:28 +54
# Catalin Racaceanu 29 July 2014 19:03 +49
# unul ndin lumea cea mare 29 July 2014 20:44 -30
# IoNasu 31 July 2014 11:02 +5
# facebook 30 July 2014 09:42 -21
# Ioan Duscas 30 July 2014 17:04 +3
# Ultimul Charlot 29 July 2014 18:29 +65
# suedia 29 July 2014 18:55 +59
# remember 29 July 2014 23:00 +31
Citeza pe suedia
# obiectiva 29 July 2014 23:06 +28
# unul din lumea cea mare 29 July 2014 23:30 +8
# obiectiva 29 July 2014 23:32 +3
# obiectiva 29 July 2014 23:33 +4
# obiectiva 29 July 2014 23:35 +6
# omu' 31 July 2014 11:21 +3
# obiectiva 31 July 2014 11:28 -1
# obiectiva 30 July 2014 09:36 +1
# o pensionara 29 July 2014 19:03 +39
# Viermele inelat 29 July 2014 19:40 +26
# max factor 29 July 2014 21:12 -22
# victor 29 July 2014 21:26 +24
# Valeriu Mangu 29 July 2014 23:28 -10
# Dr.ASv.Botomei Vasile 30 July 2014 07:22 +8
# drului ASv (?) Lobotomiei 30 July 2014 08:02 +3
# Un oltean 31 July 2014 07:00 +6
# Angela Nicolae 30 July 2014 07:34 +3
# PS Angela Nicolae 30 July 2014 07:36 +1
# avocat Bucuresti 31 July 2014 21:27 0
# avi avi 30 July 2014 07:44 +4
# av Dina - ,,nimei in drum,, 30 July 2014 07:50 +2
# av Dina - ,,nimei in drum,, 30 July 2014 07:52 +2
# Catalin Racaceanu 30 July 2014 09:04 +6
# obiectiva 30 July 2014 09:38 +2
# Avocatul31 30 July 2014 09:44 +3
# avi avi 30 July 2014 21:04 +1
# Valeriu Mangu 30 July 2014 09:32 -8
# Nicu 30 July 2014 10:51 +7
# octys 30 July 2014 18:00 +3
# gigel 30 July 2014 19:17 +2
# Jude ! 31 July 2014 08:17 +2
# omu' 31 July 2014 11:28 +1
# omu' 31 July 2014 11:30 0
# doru de la urdari-gorj 31 July 2014 11:44 +2
# un oltean 31 July 2014 17:08 +2
# ARMANDO 31 July 2014 19:21 +2
# Liviu 31 July 2014 19:35 +2
# Marco 1 August 2014 09:25 0
# UN AVOCAT DE BUNA CREDINTA 1 August 2014 07:59 +1
# NINO 1 August 2014 21:58 +1
# GRIG 2 August 2014 07:36 +2
# GINO 2 August 2014 07:53 +3
# Tanti Aglaie 2 August 2014 08:14 +3
# MARIAN 2 August 2014 08:53 +3
# PAVEL 2 August 2014 17:46 +2