DNA OCOLESTE PESTII MARI RECLAMATI DE CORPUL DE CONTROL AL PREMIERULUI - Procurorii l-au retinut pe fostul director general al RATB, Viorel Popescu: “A efectuat in mod defectuos activitati specifice functiei, cauzand un prejudiciu de 820.000 euro, ce a reprezentat foloase materiale necuvenite pentru o firma privata... Intre R.A.T.B. si o societate comerciala, care nu avea drept asistenta juridica si reprezentare in instanta, a fost incheiat un contract de prestari servicii juridice”
Iata ca din cand in cand procurorii DNA solutioneaza si sesizari venite din partea Corpului de Control al prim-ministrului. Evident, nu este vorba despre cazuri in care sunt implicati fosti ministri PDL sau apropiati ai regimului Traian Basescu, reclamati la DNA de Corpul de Control.
La o zi dupa ce directorul Directiei generale infrastructura si servicii publice din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, Ionica Madalin Dumitru, a fost retinut de procurorii DNA, aceeasi masura a fost luata si fata de fostul director general al RATB, institutie aflata in subordinea Primariei Capitalei, Viorel Popescu (foto). Acesta a fost retinut vineri, 6 iunie 2014, pentru abuz in serviciu, fiind acuzat ca a provocat un prejudiciu de aproximativ 820.000 de euro, prin incheierea unui contract de prestari servicii juridice, cu o firma ce nu avea drept de asistenta juridica si reprezentare in instanta.
Iata acuzatiile DNA:
“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, de la data de 06.06.2014 - pana la data de 07.06.2014, a inculpatului POPESCU VIOREL, la data faptelor director general R.A.T.B., sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu, in scopul obtinerii, pentru sine ori pentru altul, de foloase necuvenite, cu consecinte deosebit de grave.
Din ordonanta de retinere intocmita de procurori a rezultat ca, in cauza, exista date si aspecte din care rezulta indicii rezonabile ca, in perioada 10.11.2011-09.10.2012, inculpatul POPESCU VIOREL, in calitate de director general R.A.T.B, nu a indeplinit unele acte ce intrau in atributiile sale de serviciu si a efectuat in mod defectuos activitati specifice functiei, cauzand un prejudiciu de aproximativ 820.000 euro, ce a reprezentat, totodata, foloase materiale necuvenite pentru o firma privata.
Concret, la data de 13.03.2012, intre R.A.T.B. si o societate comerciala, care nu avea drept asistenta juridica si reprezentare in instanta, a fost incheiat un contract de prestari servicii juridice. Din continutul contractului rezulta ca R.A.T.B., prin inculpatul POPESCU VIOREL, a imputernicit firma respectiva in vederea recuperarii tuturor creantelor de la C.A.S.M.B., in baza unor simple solicitari ale firmei private catre debitoare, indrituita cu rolul de intermediar in relatia Regiei Autonome de Transport Bucuresti cu C.A.S.M.B.
Din actele existente la dosar, reiese ca in contract se specifica faptul ca firma privata avea obligatia de asistare la controlul efectuat de C.A.S.M.B. fata de R.A.T.B., in vederea rambursarii sumelor cuvenite regiei, desi, in realitate, nu a existat si nu se prefigura un astfel de control. De altfel, conducerea R.A.T.B. cunostea clar, la momentul semnarii actelor intocmite de functionarii de specialitate ai regiei, cuantumul sumelor de bani neachitate de C.A.S.M.B., defalcate pe unitati lunare de timp, astfel incat aceste verificari nu se impuneau a fi incredintate firmei private prin contractul indicat.
In baza contractului de consultanta juridica, R.A.T.B. a efectuat plati, nelegale si nefundamentate de prestatii concrete ale beneficiarului, in suma totala de 3.657.576,49 lei, aproximativ 820.000 euro, ce reprezinta prejudiciu material adus patrimoniului Regiei Autonome de Transport Bucuresti.
In dosar, cercetarile au fost demarate ca urmare a sesizarii formulate de Corpul de Control al Primului Ministru.
In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI.
In aceeasi cauza au fost puse in aplicare, la aceasta data, mandate de perchezitie domiciliara pentru 8 adrese din Bucuresti.
Inculpatului i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand a fi prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# dank 6 June 2014 17:51 -10
# Băscase 6 June 2014 19:49 +9
# AIA ESTE O INSTITUTIE POLITICA -CARE NU ANCHETEAZA NIMIC - A 6 June 2014 18:59 -9
# AIA ESTE O INSTITUTIE POLITICA -CARE NU ANCHETEAZA NIMIC 6 June 2014 19:35 -10
# mircea 6 June 2014 21:26 -7
# vai mircea vai 6 June 2014 22:36 +5
# mircea 8 June 2014 22:09 +1
# CUCU 11 June 2014 17:59 +1
# consilier juridic 13 June 2014 21:51 +1
# curios 13 June 2014 21:54 +1