27 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOVADA SANTAJULUI JUDICIAR – PICCJ demasca tehnicile securiste practicate de DNA, sub conducerea Laurei Codruta Kovesi. In mai putin de doua luni, DNA a clasat peste 75% din dosarele cu magistrati, trimitand la Sectia nou infiintata de la PICCJ doar 110 cauze din cele 415 pe care le mai avea in iulie 2018. Din 2002 pana in 2018, DNA a solutionat nu mai putin de 5151 de dosare penale ce au avut ca obiect infractiuni ce ar fi fost savarsite de magistrati

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

31 October 2018 14:24
Vizualizari: 5733

Parchetul General prezinta dovada santajului judiciar de la Directia Nationala Anticoruptie, parchet care ani la randul a avut printre principalele preocupari tinerea sub control cu dosare penale a judecatorilor, dar si a unor procurori. In urma infiintarii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, dar si a declaratiilor inca procurorului general Augustin Lazar, facute dupa ce Sectia a devenit operationala – declaratii conform carora la noua sectie au fost preluate circa 1400 de dosare penale privind magistratiiLumea Justitiei a solicitat Parchetului General sa ne precizeze cate dintre aceste cauze au fost preluate de la DNA, cate astfel de dosare au fost solutionate pana la 23 octombrie 2018 de DNA, dar si cate astfel de dosare se afla in continuare in lucru la noua Sectie.


Raspunsul Parchetului General a venit la circa o saptamana de la data la care am cerut aceste informatii, iar datele pe care le contine sunt, dupa cum veti vedea, un dezastru total pentru marea lupta anticoruptie dusa in ultimii ani la DNA. Potrivit raspunsului Parchetului General, din cele peste 1400 de dosare despre care vorbea Augustin Lazar, un numar de 110 dosare au fost preluate de la DNA – structura centrala si structurile teritoriale ale Directiei.

Coroborand raspunsul PICCJ cu mentiunile din dosarul de candidat al procurorului Marius Iacob pentru sefia DNA – in care acesta a sustinut ca la DNA sunt inregistrate aproximativ 300 de cauze privind magistratii (facsimil 3) – dar si cu datele mult mai exacte oferite de Inspectia Judiciara in 24 august 2018, potrivit carora la 30 iulie 2018 se aflau in curs de solutionare la DNA un numar de 415 cauze, vizand in total 474 de judecatori si 346 de procurori (fasimil 2), ne intrebam: Ce s-a intamplat cu cele peste 300 de dosare privind magistratii care erau existente la DNA pana la 30 iulie 2018? Cum de au fost ele solutionate intr-un timp atat de scurt?

Suntem indreptatiti sa credem ca numarul mare de dosare aflate in DNA la Sectia pentru investigarea magistratilor condusa de Florentina Mirica a fost redus subit in circa doua luni, prin clasari pe banda rulanta, intr-o perioada extrem de scurta fiind inchise peste 75% de dosare privind miile de magistrati cercetati de DNA. Acest fapt, din punctul nostru, releva o tehnica oribila de santaj la magistrati din partea procurorilor anticoruptie.

Altfel, ce om de buna credinta se poate gandi ca dosarele au fost solutionate in DNA la foc automat prin solutii de clasare in urma instrumentarii temeinice a cauzelor? Mai degraba credem ca toate clasarile date in perioada extrem de scurta de la DNA au fost date pentru ca Sectia nou infiintata sa nu descopere grozaviile pe care le contineau dosarele cu miile de magistrati anchetati. Si nu sunt deloc putini.

Astfel cum Inspectia Judiciara dezvaluia in august 2018, in perioada ianuarie 2014 – 30 iulie 2018 DNA a solutionat 1965 de cauze privind 3420 de magistrati (2193 judecatori si 1227 procurori).

Cifrele prezentate de Inspectia Judiciara in august 2018 sunt completate insa de raspunsul pe care Parchetul General ni l-a oferit in 31 octombrie 2018, potrivit caruia "pana la data de 23.10.2018, Directia Nationala Anticoruptie a solutionat, in perioada 01 septembrie 2002 – 11 octombrie 2018, un numar de 5151 dosare penale, avand ca obiect infractiuni ce ar fi fost savarsite de magistrati".

Va dati seama cati magistrati sunt in cele 5151 dosare penale, daca doar in cele 1965 de cauze solutionate in 2014-2018 erau vizati 3420 de judecatori si procurori?

Prezentam in continuare raspunsul Parchetului General:


Iata cifrele oficiale privind dosarele de la DNA, astfel cum au fost prezentate de Inspectia Judiciara:


Iata precizarile lui Marius Iacob din dosarul de candidat pentru sefia DNA:


Comentarii

# Carcotas date 31 October 2018 15:51 +5

Ar fi interesat de vazut in cate din dosarele solutionate sunt sesizări din oficiu pentru demararea cercetărilor. De asemenea, in cate sunt denunțuri facute la sugestia procurorilor-asta s-ar putea determina numai daca persoana denuntatoare a beneficiat apoi de celebrul 19! Si apoi, in cate dosare din astea solutionate en grande vitese au fost plângeri penale formulate de inculpații care nu au ratat asemenea procedeu cum zice ritos nenea asta santajistu'

# DODI date 31 October 2018 17:01 +2

Nu putem ști deocamdată ce efect de tsunami a avut asupra sistemului ticăloșit creat de SRI+slujirea a avut crearea noii secții. Nici nu putem, doar presupunem, ce mârșăvii s-au comis prin șantajul ordinar practicat de slujire. Dar putem deja realiza câtă mizerie umană degajă această ființă insalubră. După trimiterea tractoristului la munca de jos ar trebui luată pe sus slujirea și trimisă (evident în cătușe) acolo unde îi este locul. Și ca să nu fie singură să o însoțească și ciolanis împreună cu pupincuriștii din DNA. Și nu numai.

# DOREL date 31 October 2018 16:14 +1

Numarul acestor dosare este, in sine, o doavada (de fapt, numai una dintre..) a rolului de stat in stat al binomului ! Parerea mea ...

# Gilu date 31 October 2018 16:29 +1

Iar ne dati poze de iarmaroc cu VASILICA si MARIOARA ?

# santaj sa fie, dar sa stim si noi date 31 October 2018 16:31 -2

Totusi care e dovada șantajului? Ziceți că ar fi vreo dovadă dar nu o prezentați? A venit vreun judecător sau procuror să spună că a fost șantajat? Și pentru ce au fost șantajați, de exemplu procurorii sau judecătorii de civil? Dosarele cu magistrați sunt 99,9% prostii și iti consumă timpul. S-au dat acum clasări că se agită lumea aiurea. Dar se poate uita noua secție peste dosare că sunt trimise le ei și să ne spună cine a fost șantajat. Sigur nimeni, dar e mai frumos să aruncați lozinci pe piață. Părerea mea...

# Carcotas date 31 October 2018 19:23 +1

Aveti dreptate, câta vreme unu nu striga ca a fost santajat. Si nici n-o s-o faca, mulțumit ca trecut valul. Isi zic, erei! cate intetiri ale luptei anticorupție am prins noi! Si uite, mai e un pic pab Na la pensie. Acuma, faceti va rog si următorul exercitiu de imaginatie: esti judecator, intri in penal unde ai si nasoale de alea de la DNA, cu probe asa si asa, flerul, constiinta si științade carte te împing spre solutia corecta, dar afli ca ai un dosar la DNA. Ce prefaceri in constiinta ta, ce curaj clocotitor te apuca, jos cu coruptii, trăiască lupta anticorupție, tante Livia, tine-ne si noua un loc in gasca partenerilor deznadajduiti. Merge?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.12.2024 – S-a aflat noul ministru al Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva