FILIERA SELARU – Combinatii suspecte in dosarul presedintelui CJ Neamt Ionel Arsene. Dupa ce a primit doar control judiciar, Arsene a fost arestat in calea de atac a DNA de un judecator care a avut dosar la DNA pentru opt acuzatii de luare de mita. Alta coincidenta, judecatorul Horia Valentin Selaru, fost consilier al Laurei Kovesi si fost procuror DNA, a dat mandat de interceptare pentru Arsene in 2015, la cererea DNA. Arestarea lui Arsene a fost regizata? (Documente)
Lumeajustitiei.ro va prezinta o serie de documente care ridica semne de intrebare legitime cu privire la justetea arestarii presedintelui Consiliului Judetean Neamt Ionel Arsene, un apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea. Intrucat in ultima perioada in spatiul public au aparut documente si inregistrari zdrobitoare cu privire la faptul ca la DNA se falsifica probe, iar dosarele merg pe culoare la anumiti judecatori, publicam in cele ce urmeaza marile suspiciuni din cazul arestarii lui Ionel Arsene. Ne vom referi la judecatorul care a decis arestarea lui Arsene, dupa ce initial acesta fusese lasat in libertate, si la judecatorul care a dispus filarea sefului CJ Neamt, pe vremea in care acesta era deputat al Romaniei. Veti vedea ca ambii judecatori au legatura, intr-un fel sau altul, cu DNA, adica parchetul care i-a facut dosarul si a cerut arestarea lui Arsene.
Asa cum bine se stie, Ionel Arsene a fost saltat de DNA si retinut, in 18 ianuarie 2018, pentru un presupus trafic de influenta comis, atentie, in urma cu cinci ani. Arsene a fost dus in instanta cu propunere de arestare preventiva, dar solicitarea DNA a fost respinsa de Tribunalul Bacau, care a dat control judiciar. Situatia s-a schimbat radical insa la Curtea de Apel Bacau, acolo unde Ionel Arsene a primit mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile. Iar cel care a dat satisfactie DNA, dispunand trimiterea dupa gratii a lui Arsene, a fost judecatorul Silviu Anti.
Judecatorul Anti a primit clasare de la DNA
Si acum vine prima coincidenta din cazul sefuluI CJ Neamt. Ionel Arsene a fost arestat la propunerea DNA de un judecator care, pana de curand, a fost el insusi vizat intr-un dosar la DNA. Judecatorul Silviu Anti de la Curtea de Apel Bacau a fost denuntat in 2015 la DNA de avocatul Cristian Cojocaru din Baroul Bacau, fiind acuzat impreuna cu alti magistrati de pe plan local de comiterea mai multor presupuse infractiuni de coruptie. Mai exact, Silviu Anti a fost denuntat pentru opt infractiuni de luare de mita.
Dosarul lui Silviu Anti a stat in lucru la DNA timp de doi ani, pana in 1 martie 2017, cand judecatorul de la Curtea de Apel Bacau a primit clasare pentru toate cele opt presupuse infractiuni de luare de mita, pe motiv ca fapta nu exista. Solutia de clasare a fost dispusa de structura centrala a DNA, prin procurorul Dan Badea de la Sectia I DNA (vezi facsimil 1).
Desigur, nu facem nicio acuzatie in ceea ce-l priveste pe Silviu Anti, ci doar observam cum Ionel Arsene a primit cea mai grea masura preventiva, dupa ce initial fata de el se dispusese control judiciar, din partea unui judecator care pana in urma cu cateva luni avea el insusi dosar la DNA. Un dosar inchis pe moment, dar a carui redeschidere poate fi oricand ceruta de parchetul Laurei Kovesi, asa cum DNA a facut si in alte cazuri.
Fostul consilier al lui Kovesi a dat mandatul de interceptare
O a doua coincidenta din dosarul lui Ionel Arsene priveste emiterea mandatului de interceptare. Cu aproape trei ani inainte sa fie retinut, pe vremea in care era deputat PSD in Parlamentul Romaniei, Ionel Arsene a fost subiectul unui mandat de suspraveghere tehnica. Mandatul a fost emis de nimeni altul decat fostul consilier al sefei DNA Laura Kovesi, Horia Valentin Selaru, fost procuror DNA, transformat peste noapte in judecator direct la Inalta Curte de Casatie si Justitie, fara ca inainte sa fi judecat macar o zi in viata sa vreun dosar (foto, la o intalnire intr-o parcare cu sefa DNA Laura Kovesi).
Astfel, in 9 iunie 2015, la orele 13.00, judecatorul Horia Valentin Selaru a emis mandatul de supraveghere tehnioca nr. 1095/UP, in dosarul nr. 36/2015. Prin acesta, fostul consilier al Laurei Kovesi a admis solicitarea DNA si a dispus “interceptarea comunicatiilor ori a oricarui tip de comunicatii la distanta” efectuate de Ionel Arsene, pentru perioada 10 iunie 2015 – 9 iulie 2015 (vezi facsimil 2).
Pe de alta parte, in cuprinsul incheierii prin care a dispus emiterea mandatului de supraveghere exista o neconordanta. Judecatorul Horia Valentin Selaru mentioneaza in prima faza ca cererea de emitere a unui mandat de supraveghere a fost facuta de DNA Ploiesti, adica “unitatea de elita” devenita intre timp “unitatea haules” (vezi facsimil 3), pentru ca in aceeasi incheiere sa scrie cateva randuri mai jos ca solicitarea apartine DNA Bacau (vezi facsimil 4).
In final trebuie sa amintim ce am mai spus si cu alte ocazii, ca este extrem de interesant cum multe dintre cererile de interceptare si supraveghere pe care le face DNA ajung sa fie solutionate de judecatorul ICCJ Horia Valentin Selaru, fost consilier al Laurei Kovesi si fost procuror DNA. La fel de interesant este ca Selaru a devenit judecator de mandate la scurt timp dupa ce a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitei.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# gelu 20 February 2018 15:38 +11
# unul din lumea cea mare 20 February 2018 16:05 +2
# gelu 20 February 2018 16:50 +2
# obiectiva 20 February 2018 23:10 0
# DODI 20 February 2018 16:29 +7
# UNUL DIN LUMEA CEA MARE 20 February 2018 17:25 +1
# adrian 20 February 2018 16:43 0
# gelu 20 February 2018 17:52 +8
# Codrin Andoniu 21 February 2018 02:10 -1