LI S-A INFUNDAT - Cei trei ofiteri de politie judiciara din Constanta care au dezbracat, torturat si amenintat cu arma un ofiter DGA sub acoperire au fost trimisi in judecata de DNA pentru fapte de coruptie. Acestia sunt acuzati ca au dat informatii nedestinate publicitatii reprezentantului unui magazin de comercializare a produselor etnobotanice pentru a evita controalele si a permite comercializare acestora
Ofiterii de politie judiciara din cadrul BCCO Constanta, Teodorescu Bogdan Mircea, Dragos Emil si Zaharia Vlad Stefan, arestati preventiv dupa ce l-au lipsit de libertate, torturat, dezbracat, lovit cu bata si amenintat cu arma pe un ofiter DGA sub acoperire, au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptiei fiind acuzati de savarsirea infractiunii de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in forma continuata. Procurorii anticoruptie au stabilit ca, in data de 29 decembrie 2010 si 28 ianuarie 2011, cei trei ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Constanta au comunicat in mod nemijlocit unui reprezentant al unui magazin de comercializare a produselor etnobotanice, care este si denuntatorul in aceasta cauza, informatii referitoare la organizarea unor actiuni de control inopinat pentru combatere activitatilor ilegale de comercializare a plantelor si substantelor stupefinate halucinogene si psihotrope, dand informatii cu privire la data si intervalul orar in care urmau sa aiba loc controalele.
Potrivit unui comunicat de presa al DNA din data de 17 iulie 2013, prin transmiterea acestor informatii catre reprezentantul magazinului de etnobotanice, cu privire la data si ora in care urmau sa aiba loc controalele, cei trei ofiterii de politie judiciara Teodorescu Bogdan Mircea, Dragos Emil si Zaharia Vlad Stefan au urmarit in mod evident ca firma reprezentata de denuntator sa isi continue activitatea de comercializare a sustantelor entobotanice, fara a fi descoperita de organele de control si sanctionata contraventional in mod corespunzator. Prezentam in continuare comunicatul DNA din data de 17 iulie 2013: "Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor: TEODORESCU BOGDAN MIRCEA, arestat preventiv in alta cauza, ofiter de politie judiciara, PETCU DRAGOS EMIL, ofiter de politie judiciara si ZAHARIA VLAD STEFAN, arestat preventiv in alta cauza, agent de politie, toti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (B.C.C.O.) Constanta – Serviciul Antidrog, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in forma continuata.
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
La datele de 29 decembrie 2010 si 28 ianuarie 2011, inculpatii Teodorescu Bogdan Mircea, Petcu Dragos Emil si Zaharia Vlad Stefan, lucratori de politie judiciara in cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta–Serviciul Antidrog, au comunicat unui denuntator, reprezentant al unui magazin de comercializare a produselor „etnobotanice”, informatii ce nu erau destinate publicitatii, referitoare la organizarea unor actiuni mixte de control inopinat pentru combaterea activitatilor ilegale de comercializare a plantelor si substantelor stupefiante, halucinogene, euforice si psihotrope. Informatiile erau comunicate denuntatorului in mod nemijlocit, indicandu-i-se in mod exact data si intervalul orar de desfasurare a controalelor.
Aceste actiuni erau derulate de reprezentantii mai multor institutii publice din judetul Constanta si, avand in vedere ca si lucratorii din cadrul B.C.C.O. Constanta participau la efectuarea respectivelor controale, inculpatii au luat la cunostinta in mod direct despre organizarea acestora, in virtutea atributiilor de serviciu.
Scopul evident al comunicarii de catre inculpati a informatiilor mentionate a fost acela de a asigura firmei reprezentate de denuntator posibilitatea de a continua comercializarea de plante si substante „etnobotanice”, potential daunatoare sanatatii, fara a fi depistata de catre organele de control si fara a fi sanctionata contraventional in mod corespunzator. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Constanta".
Politistii de la BCCO Constanta l-au snopit in bataie si i-au sustras bunurile, in luna mai 2013, unui ofiter DGA sub acoperire autorizat de DNA sa efectueze actiuni de combatere a coruptiei! Cei trei au fost deranjati ca li s-a pus la incercare probitate
Amintim ca cei trei ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta – Serviciu Antidrog, Teodorescu Bogdan Mircea, Dragos Emil si Zaharia Vlad Stefan, au fost arestati preventiv de judecatoarea Liliana Badescu de la Sectia penala a Curtii de Apel Bucuresti in data de 25 mai 2013, sub acuzatia ca l-au lipsit de libertate, torturat, dezbracat, lovit cu bata si amenintat cu arma pe un ofiter DGA sub acoperire, care se afla in Constanta pentru a-si desfasura actiunea pentru care fusese autorizat de DNA. In incheierea sedintei din data de 25 mai 2013 a CAB se arata ca ofiterul DGA, autorizat de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei pentru desfasurarea activitatilor avea asupra sa un plic de plastic transparent, continand fragmente vegetale de culoare preponderent verde (conform procesului verbal intocmit la 02.05.2013 de catre Directia Generala Anticoruptie - Serviciul special, si contraprobelor constituite), fara ca produsul rezultat sa fie susceptibil a avea efecte psihoactive, iar in jurul orei 00.30 l-a intrebat pe ofiterul de politie Petcu Dragos Emil daca doreste sa cumpere ceva care l-ar ajuta sa se simta mai bine. Imediat ce investigatorul a scos din buzunar plicul cu substanta vegetala, a intervenit si TEODORESCU BOGDAN MIRCEA, care si-a declinat calitatea de politist si i-a luat investigatorului din buzunar portmoneul, dupa care cei doi inculpati i-au luat acestuia telefoanele mobile pe care le detinea.Ulterior, dupa ce au aflat ca investigatorul sub acoperire era cazat la hotelul Coral, situat in apropierea locului in care se aflau politistii PETCU DRAGOS EMIL si TEODORESCU BOGDAN MIRCEA, l-au condus pe investigator la respectivul hotel si au intrat in camera detinuta de acesta. Fara a avea autorizatie de perchezitie domiciliara, cei trei inculpati au perchezitionat camera de hotel, ridicand suma de 2.700 lei prezentata de ofiterul sub acoperire, TFC.
Metodele abuzive ale celor trei politisti judiciari nu s-au oprit aici. In incercarea de a mai multe informatii de la investigatorul sub acoperire despre persoanele care l-au autorizat pentru a-si desfasura actiunea, Bogdan Mircea, Petcu Dragos Emil si Zaharia Vlad Stefan, l-au amenintat ca intreaga familie va avea de suferit, l-au dezbracat, lovit cu bata si amenintat cu arma. Pe de alta parte, in incheierea de sedinta din data de 25 mai 2013 a CAB se arata ca dupa ce si-a dezvaluit identitatea, unul dintre politisti a telefonat la seful DIICOT pentru a verifica informatiile: "Pe fondul aparitiei suspiciunii ca T.F.C. ar putea sa fie investigator sub acoperire, inculpatii au declansat o actiune sustinuta de supunere a investigatorului la suferinte puternice, fizice si psihice, pentru a obtine de la acesta marturisirea ca este politist, lucrand sub acoperire, pentru a-l intimida pe acesta si persoanele care l-au autorizat, precum si pentru a-l pedepsi pentru "lipsa de loialitate" constand in indreptarea unor asemenea actiuni impotriva unor colegi politisti si pentru indrazneala de a le fi testat probitatea profesionala. Faptele au fost comise in camera din Hotelul Coral si in parcarea clubului F.nigma din Mamaia, in parte in autoturismul de serviciu Volkswagen Passat …. si in parte in vecinatatea acestuia. In acest sens, T.F.C.: a fost incatusat, fara a fi intrunite cerintele legale pentru luarea acestei masuri; a fost lovit in mod repetat cu pumnii in zona capului de catre faptuitori, care ii cereau constant, pe un ton ridicat, sa marturiseasca; a fost complet dezbracat in parcarea mentionata si apoi lovit la nivelul membrelor inferioare cu o bata; a fost amenintat cu arma, lipita de tampla si apoi de abdomen, aceasta actiune culminand cu actionarea de catre inculpatul ZAHARIA VLAD STEFAN a tragaciului pistolului Glock - arma sa de serviciu - in timp ce teava era in apropierea abdomenului investigatorului, fara insa a avea cartus pe teava, si apoi de incarcarea ostentativa a armei si amenintarea cu impuscarea; a fost amenintat in mod repetat, afirmatiile fiind indreptate inclusiv impotriva familiei acestuia, precum si a celor care "l-au trimis", etc. Investigatorul a fost retinut in fapt o perioada indelungata sub aparenta efectuarii unor cercetari pentru trafic de droguri, cu toate ca, in fapt, actiunile inculpatilor aveau un alt scop, anterior mentionat. Mentionam ca primele semne ale aparitiei suspiciunilor privind calitatea reala a lui T.F.C. se evidentiaza in camera de hotel (procesul verbal din volumul 3. fila 146 si 156). incepand cu ora 01:40, iar convorbirea telefonica dintre inculpatul TEODORESCU BOGDAN MIRCEA si procurorul sef DIICOT, care s-a realizat imediat ce T.F.C. a afirmat ca este investigator acoperit, a avut loc la ora 03:50".
Toate abuzurile celor trei politisti nu s-au regasit insa si in actul de constatare din data de 02/03.05.2013 intocmit de ofiterii de politie Petcu Dragos Emil, Teodorescu Bogan Mircea si agentul de politie Zaharia Vlad Stefan, acestia specificand in document ca au ajuns in camera de hotel a investigatorului sub acoperire la invitatia acestuia, banii care au ajuns la ei au fost predati voluntar de investigator, iar imobilizararea ofiterului DGA a fost necesara intrucat la un moment dat ar fi devenit agresiv. In urma acestor activitati, politistii Petcu Dragos Emil, (pe numele caruia a fost emis un mandat de arestare preventiva de la 26.05.2013 pana la 23.06.2013), Teodorescu Bogdan Mircea si Zaharia Vlad Stefan (acestia la randul lor fiind arestati preventiv de la 25.05.2013 pana la 22.06.2013) au fost acuzati de incalcarea art. 189 Cod penal – Lipsire de libertate in mod ilegal, art. 267 (1) Cod penal – Tortura, art .246 Cod penal – Abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si art.289 Cod penal – Fals intelectual, ultimele trei cu aplicarea art. 75 lit. a Cod penal, care prevede savarsirea faptei de trei sau mai multe persoane impreuna.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# unul din lumea cea mare 17 July 2013 16:29 0
# DOREL 18 July 2013 09:55 0
# Laurentiu 2 19 July 2013 08:52 0
# Incompetenta 17 July 2013 17:14 +5
# hunter 17 July 2013 17:47 +2
# BTS 17 July 2013 19:08 0
# Ghost 17 July 2013 19:41 +5
# pentru ”unul din lumea cea mare” 17 July 2013 21:20 0
# unul din lumea cea mare 17 July 2013 22:56 0
# gigi 18 July 2013 06:37 +1
# Brico-store 19 July 2013 12:42 0
# Popa T. Nicolae - Tulcea 8 August 2013 19:11 0