LULUTA A ARESTAT ENGLEZA – Sefa DNA Laura Kovesi a provocat zambete si rasete inabusite cand a inceput sa vorbeasca in Camera A5G1 din Parlamentul European. Kovesi a avut un discurs plat si a prezentat un bilant triumfalist care nu are nicio legatura cu realitatea. Ascultati-o pe Kovesi cum vorbeste despre "anticoruapsan" (Inregistrarea)
E disperare mare la DNA daca Laura Kovesi s-a dus in Parlamentul European, unde activeaza cea care a inventat-o, autointitulata "mama DNA" Monica Macovei, in vederea sustinerii unui discurs prezentat pompos de propaganda ca fiind tinut in fata intregii adunari a parlamentarilor europeni. Caci, in realitate, Laura Kovesi s-a dus la Bruxelles ca sa vorbeasca in cadrul unei conferinte sutinute la Camera A5G1 din Parlamentul European despre "Lectii de invatat din Romania: schimb de bune practici intre autoritatile anticoruptiei din Romania si Ucraina". Potrivit anuntului conferintei, evenimentul de la Camera A5G1 de marti, 17 octombrie 2017, a fost organizat de Rebecca Harms, un europarlamentar ALDE din Germania, si Petras Austrevicius, membru al PE din Lituania, evenmentul avandu-i drept vorbitori pe Laura Kovesi, Artem Sytnyk, seful DNA Ucraina, si Peter Wagner, seful grupului de sprijin pentru Ucraina din Comisia Europeana.
Inaintea inceperii conferintei la care a aparut, evident, si europarlamentara Monica Macovei, Laura Kovesi a fost vizitata la masa de reprezentanti ai Partidului Miscarea Populara din Romania, precum Cristian Preda sau Siegfried Muresan, acesta din urma fiind si fostul sef de cabinet al lui Macovei, cu care s-a intretinut in scurte discutii pana cand s-a declarat deschisa sedinta.
Spre nefericirea lui Kovesi, in sala au fost prezenti si senior-editorul Lumeajustitiei.ro Razvan Savaliuc, deputatul PSD Liviu Plesoianu, dar si ziaristul Mirel Curea.
De altfel, inainte de a prezenta discursul lui Kovesi din Camera A5G1 din Parlamentul European, trebuie precizat ca cea care i-a tinut partea fatis a fost chiar "mama DNA" Monica Macovei care a sustinut ca "DNA a primit de fiecare data coronita", reclamand ca in acest zile Romania este atacata dur prin dorinta lui Tudorel Toader de modificare a Legilor Justitiei: "Dupa Raportele MCV, DNA a primit de fiecare data coronita. In aceste zile asistam in Romania la un atac extrem de dur. Se propune modificarea Legilor Justitiei".
Kovesi insa, nu a avut norocul lui Macovei de a vorbi in romana si de a se exprima liber, sefei DNA fiindu-i taiat elanul de interventia uneia dintre reprezentatele din Parlamentul European care nu intelegea ce spune Laura Kovesi in romana: "We need a tehnician. Is there a tehnician available?".
Desi vizibil deranjata de faptul ca a fost intrerupta de trei ori in decurs de un minut din discursul sau sustinut in limba romana, problema tehnica aparuta in timpul statisticii prezentate de Kovesi a reprezentat un bun prilej pentru noi sa constatam ca Laura Kovesi vorbeste engleza mai bine decat fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu. Iar cunostintele in limba engleza, dupa cum se va auzi, starnesc rasete inabusite in sala din Parlamentul European.
Astfel, desi nu i-a convenit Laura Kovesi a continuat in engleza: "So, 10 years ago, coruapsan was..."
Ascultati mai jos discursul sefei DNA:
Iata discursul publicat pana la aceasta ora de Directia Nationala Anticoruptie ca fiind cel sustinut de sefa DNA Laura Kovesi la conferinta "Lectii de invatat din Romania: schimb de bune practici intre autoritatile anticoruptie din Romania si Ucraina" la Camera A5G1 din Parlamentul European:
"O conferinta cu tema „Lectii de invatat din Romania: schimb de bune practici intre autoritatile anticoruptie din Romania si Ucraina” organizata astazi de Parlamentul European, la Bruxelles, o are printre invitati pe Laura Codruta Kövesi - procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (D.N.A).
Prezentarea facuta de procurorul sef al DNA contine referiri la caracteristicile institutiei, rezultatele obtinute in ultimii 10 ani de procurori in combaterea marii coruptii, premisele care au facut posibila activitatea institutiei si sprijinul constant al Comisiei Europene, dar si referiri si la obstacole si vulnerabilitati care pun in pericol buna functionare a societatii si care pot fi inlaturate prin actiuni de preventie.
„Actiunile noastre pot avea efect durabil doar daca sunt dublate de actiunile preventive desfasurate de celelalte institutii si autoritati ale statului, de mediul educational si cel de afaceri”, a spus procurorul sef la DNA in fata participantilor prezenti la conferinta de la Parlamentul European.
Principalele idei ale prezentarii:
Eficienta activitatii DNA din ultimii 10 ani este demonstrata prin:
- Numarul dosarelor finalizate cu succes a crescut de la an la an, precum si importanta functiei persoanelor investigate
- Numarul persoanelor trimise in judecata de DNA s-a triplat
- Numarul persoanelor condamnate de instantele de judecata in dosarele DNA a crescut de peste 5 ori (in 2006 au fost 155 persoane condamnate, iar in 2017 au fost 870 persoane condamnate)
- Din 2006 pana in prezent DNA a dispus trimiterea in judecata a 99 de demnitari
- Rata condamnarilor s-a mentinut in mod constant la peste 90%
- Din 2013 pana in prezent, DNA a indisponibilizat peste 2 miliarde de euro astfel incat produsele infractiunilor sa poata fi recuperate.
Caracterul eficient, obiectiv si nepartinitor al anchetelor efectuate de procurorii DNA a fost remarcat in Rapoartele anuale ale expertilor europeni in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.
DNA este prezentata drept unul dintre cele 5 exemple de bune practici la nivelul Uniunii Europene (Raportul anticoruptie al Uniunii Europene publicat in 2014).
Increderea de care DNA se bucura este un argument puternic care responsabilizeaza si, in acelasi timp, arata ca societatea romaneasca este una matura, capabila de gandire critica si astfel, greu de influentat.
DNA va continua cu aceeasi fermitate si consecventa aplicarea cu rigoare a legii si asigurarea unui act de justitie corect si echilibrat."
Prezentam mai jos galerie foto cu Laura Kovesi in Parlamentul European:
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Lidia 17 October 2017 17:02 +13
# Claymoor 17 October 2017 18:01 +2
# coi...lar 18 October 2017 10:39 0
# Sara 17 October 2017 18:08 +13
# Sara 17 October 2017 20:51 +1
# Mikael 17 October 2017 18:12 +4
# teodoru costel emil 17 October 2017 20:31 +2
# Rebeca 18 October 2017 12:19 +3