Magistrati, fiti cu ochii pe urne si comisii daca va doriti un CSM al vostru! Ofiterii acoperiti au misiunea sa mistifice alegerile!
Instantele si parchetele isi aleg vineri candidatii pentru viitorul CSM. Alegerile primului tur de scrutin, se vor finaliza cu numaratoarea voturilor candidatilor inscrisi in competitie. Cea mai apriga batalie se va da in Capitala, unde atat la judecatorii, cat si la parchetele de pe langa acestea, dar si la curtea de apel si parchetul arondat exista mai multi candidati pe un singur loc. E de mentionat aici ca unii dintre candidati au procedat aidoma politicienilor, lipindu-si afise electorale prin sediile instantelor. Indiferent cat v-au convins unii candidati de buna-credinta sa-i sustineti pentru Consiliu este foarte posibil ca rezultatul votului sa fie denaturat. Cu consecinta unui CSM care nu o sa va apere in fata politicului. Surse de incredere ne-au informat ca anumite servicii de informatii au dus in ultima perioada o munca de lamurire a magistratilor pentru a vota cu anumite persoane. Si ca ofiterii acoperiti din sistem, cu misiuni exprese, dar si grupuri de interese formate in sistem, vor incerca la urne sa denatureze rezultatele.
“Operatiunea Agrafa”
Un asemenea caz s-a petrecut in 2004 si a fost dezvaluit la 19 octombrie 2009 in ziarul „Romania libera” intr-o ancheta intitulata “Operatiunea Agrafa”. Cu acea ocazie in urnele de vot s-au introdus bilete cu numele judecatorilor inclusi in procedura de desemnare pentru Biroul Electoral Central, intr-o maniera hoteasca. Biletele impaturite, pe care erau scrise numele judecatorilor, au fost prinse cu agrafe de birou, chipurile, sa nu se desfaca. Numai ca biletele care trebuiau sa “iasa” au fost prinse cu agrafe pe partea dinspre muchia cu indoitura hartiei, in timp ce alea nedorite aveau agrafa pusa pe partea ce putea fi rasfoita. Astfel, mana magistratului-asistent care cotrobaia (dubios de mult) prin urna pentru a trage bilet, dupa bilet, cauta cu disperare biletele dupa agrafe. Totul sub ochii adunarii generale a judecatorilor supremi, care n-au banuit nimic. Asa au fost alesi atunci cei sapte judecatori agreati de politic. In urma dezvaluirii de presa, Inalta Curte a infirmat printr-un comunicat acuzatiile, insa indoiala generala intre judecatori a ramas vie, intrucat modul in care magistratul-asistent a cotrobait prin urna nu era tipic unuia care alegea biletele la intamplare. Hotii neprinsi au ramas insa negustori cinstiti.
Paza buna, trece primejdia rea!
La votul de vineri, procedura e putin diferita, in sensul ca se va vota pe buletin de vot, cu X pentru fiecare candidat din circumscriptie. Va fi foarte simplu ca rezultatul voturilor sa fie denaturat prin adaugarea de X-uri, pentru ca voturile nedorite sa devina nule. Ori ca cineva sa schimbe toate buletinele de vot intr-un moment de neatentie, cu atat mai mult daca comisiile de numarare a voturilor nu vor fi supravegheate. Sarcina nu e grea, intrucat planuitorii unor eventuale astfel de operatiuni mizeaza pe faptul ca in mediile magistratilor se merge pe incredere si colegialitate, si nimeni nu va gandi ca sunt posibile asemenea manevre.
Procedura electorala arata ca in fiecare circumscriptie se va desemna ca sef al comisiei de validare magistratul cu cea mai mare vechime si vor fi propusi alti doi membri din cei prezenti. Dupa care va fi facuta prezenta, pentru a se cunoaste cati alegatori exista in sala. De ce oare, exista acest criteriu, al alegerii celui mai varstnic dintre magistrati, nu stim, dar cert este ca acesta e omul cel mai harsit in sistem, care poate face si desface multe si marunte! Sub nicio forma nu trebuie lasata singura comisia de validare si e recomandabil ca fiecare unitate care are candidati, sa aiba un membru in comisie sau un observator. E de dorit ca asociatiile profesionale ale magistratilor sa aiba un rol activ in asigurarea de observatori la alegeri.
In cazul in care magistratii prezenti nu reprezinta 2/3 din numarul total de magistrati cu drept de vot, atunci se va alege o alta zi in care se va relua procedura fara a mai conta de aceasta data cat vor fi prezenti.
Magistratii votanti vor primi fiecare cate un plic si un buletin de vot pe care apar numele candidatilor. Votul se va in cabina, prin bifarea uneia dintre casutele din dreptul numelui unui candidat. Orice semn in plus, altul decat bifarea casutei celui ales duce la anularea votului (e de mirare de ce s-a impus o asemenea regula, in conditiile in care se poate mazgali foarte usor cu pixul pe buletine). Dupa ce voteaza, fiecare magistrat va introduce in plic foaia de vot. Daca se vor gasi in urna plicuri goale, ele vor fi eliminate primele, inainte de a se trece la numararea voturilor, iar buletinele de vot care nu vor fi in plicuri vor fi declarate nule. Asadar, pe masa comisiei vor fi urmatoarele stive: una pentru fiecare candidat, si inca una pentru voturile anulate. Atentie la manipularea buletinelor, si mai ales la numaratoare. Din momentul deschiderii urnei, si pana la rezultatele finale. Paza buna, trece primejdia rea!
Totusi, mergand pe prezumtia de nevinovatie a membrilor comisiilor de la aceste alegeri, Lumeajustitiei.ro ureaza tuturor candidatilor SUCCES. Sa castige cei mai buni!
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# eugenia 16 September 2010 22:40 +3
Alegeti-i pe cei mai buni, oameni noi, tineri destepti si ambitiosi, patrioti!De la voi incepe schimbarea in Romania.
Faceti primul pas!