28 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

OBSESIA TARICEANU – Dupa ce dosarul fabricat de DNA impotriva lui Calin Popescu Tariceanu s-a facut zob la ICCJ, procurorii reiau atacul la adresa fostului presedinte al Senatului. Tariceanu a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu si complicitate la uzurparea de calitati oficiale, pe motiv ca ar fi mentinut in functie un senator incompatibil

Scris de: B.G. | pdf | print

15 December 2020 12:50
Vizualizari: 5256

Dupa ce tentativa DNA de a-l executa pe Calin Popescu Tariceanu (foto) cu un dosar fabricat a esuat rusinos in instanta (click  aici pentru a citi), procurorii reiau asaltul asupra fostului presedinte al Senatului. De data aceasta vorbim despre procurorii PICCJ, dar tot despre un dosar de toata jena, in opinia noastra.



Parchetul General a anuntat marti, 15 decembrie 2020, trimiterea in judecata a lui Calin Popescu Tariceanu, pentru un  presupus abuz in serviciu - infractiunea preferata a procurorilor, dar si infractiunea  care  a generat  o  multime de achitari in instante - si pentru complicitate la uzurparea de calitati oficiale. De asemenea, in acelasi dosar, a fost trimis in judecata si ex-senatorul Cristian Marciu  pentru uzurpare  de calitati oficiale.

Concret, procurorii il acuza pe Tariceanu ca nu ar fi intreprins demersurile de constatare a incetarii mandatului de senator al lui Ovidiu Cristian Dan Marciu, in con ditiile in care acesta fusese declarat incompatibil.

 

Iata comunicatul PICCJ privind trimiterea  in judecata a lui Tariceanu:


"Procurorii din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au incheiat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata in stare de libertate, a doi inculpati, senatori in Parlamentul Romaniei, pentru savarsirea infractiunii de uzurpare de calitati oficiale, prev. de art. 258 alin. 1 C. pen. (primul inculpat), respectiv pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 C. pen. si a complicitatii la comiterea infractiunii de uzurpare de calitati oficiale, prev. de art. 48 alin. 1 C. pen. rap. la art. 258 alin. 1 C. pen. (al doilea inculpat).

Din probele administrate a rezultat faptul ca, desi potrivit art. 25 alin. 2 din Legea nr. 176/2010, primul inculpat se afla in stare de incompatibilitate cu functia de senator (avea interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica timp de 3 ani de la data de 4 martie 2015 cand a ramas definitiva si irevocabila decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal), acesta a folosit fara drept, din data de 11 decembrie 2016 pana in prezent, calitatea oficiala de senator in actuala legislatura a Parlamentului Romaniei. In aceasta calitate a indeplinit acte care implica exercitiul autoritatii de stat, a participat la sedintele Senatului, a facut parte din comisii permanente si speciale ale Senatului, a avut initiative legislative, a votat proiecte de acte normative, a adresat intrebari si interpelari etc.).

Fata de cel de al doilea inculpat, s-a retinut ca, in perioada 2 martie 2017 - 2 septembrie 2019, in exercitarea atributiilor de serviciu specifice unei functii de conducere in cadrul Senatului Romaniei, prin neindeplinirea actelor vizand constatarea incetarii mandatului de senator al primului inculpat (contrar disp. art. 7 alin. 4 rap. la alin. 1 lit. e comb. cu alin. 2 lit. c din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor) si nesupunerea votului Plenului Senatului a adoptarii unei hotarari de vacantare a locului de senator in cauza, a cauzat vatamarea drepturilor persoanei care, in urma alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie 2016 a ocupat pe buletinul de vot pentru functia de senator pozitia urmatoare.
De asemenea, prin neindeplinirea obligatiilor legale sus-mentionate, l-a ajutat pe primul inculpat sa foloseasca fara drept calitatea oficiala de senator ce implica exercitiul autoritatii de stat, urmata de indeplinirea actelor legate de aceasta calitate.

Rechizitoriul impreuna cu dosarul cauzei au fost trimise Inaltei Curti de Casatie si Justitie, spre competenta solutionare.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie".

Comentarii

# DODI date 15 December 2020 13:45 +38

Încă o mostră de cum putem să distrugem încrederea în justiția română ocupându-ne de fleacuri sau de dosare la comandă politică, iertând în schimb multinaționalele sau firma finului lui ciolaniSS de fraudele și pagubele imense provocate statului român. De o asemenea speță nu se ocupă CSM, ci de cum să repare imaginea procuroarei care a târât o copilă pe stradă, a judecătoarea Gheena care a arestat o gravidă în 8 luni sau a lui matileț pentru a-l putea promova ca fiind șeful suprem al magistraturii române. Cu asemenea măsuri încrederea în justiția română este garantată. Adică făcută cioburi!

# Neamul lui Bicilis date 15 December 2020 13:59 +2

Tariceanu se tot lamenta atunci cand erau propuse schimbari in justitie, schimbari ce ar fi avut rolul de a stopa aberatiile judiciare. Acum Tariceanu face si el cunostinta cu sistemul. Tradator!

# Procurorul date 15 December 2020 18:10 0

Mie mi se paredin descriere ca avem de-a face cu niste infractiuni foarte clare.

# mitica date 15 December 2020 20:04 0

Daca a vrut sa fie argatul sasului,asa merita.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.12.2024 – S-a aflat noul ministru al Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva