Politia politica a lui Victor Ponta
In 2013, prim-ministru fiind si presedinte al PSD, un om politic pe cai foarte mari, Victor Ponta si-a creat o politie politica proprie. Cu acordul si cu sprijinul sistemului, condus la acea data de Traian Basescu. Parte a intelegerii cu acesta ramasa in istoria recenta sub numele de „Pactul de coabitare”. Instrumentul de lupta a fost disimulat in interiorul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Impanata cu ofiteri SRI.
Sa ne amintim contextul. In 2013, Ponta decisese sa-l inlature discret pe partenerul sau Crin Antonescu din competitia prezidentiala. Avea in acest sens sustinerea deplina a lui George Maior si Gabriel Oprea, persoane apropiate, cu care se inrudise religios, beneficia si de concursul generalului Florian Coldea si de o intelegere in acest sens cu presedintele de atunci, Traian Basescu. intelegere perfectata formal sub forma „Pactului de coabitare”, care a stat la baza algoritmului de la conducerea Parchetelor. Tiberiu Nitu, adus de Victor Ponta, a devenit procuror general iar, la schimb, Victor Ponta, care preluase si interimatul Justitiei de la PNL, dupa ce i-a facut vant Monei Pivniceru, a propus-o pe Laura Codruta Kovesi sefa la DNA. Ce mai lipsea acum era o politie secreta proprie. Dar cum sa o faca fara a calca in picioare autoritatea inca de nezdruncinat a lui Traian Basescu?
Ei bine, in timp ce Victor Ponta, om format de sistem si propulsat de sistem proclama „dreptatea pana la capat”, angajandu-se in fata electoratului propriu, dar si a electoratului PNL, ca va lupta impotriva mizeriilor create de sistemul ticalos conceput de Traian Basescu, el transpira de zor, cu sprijinul celor enuntati mai sus, pentru a-si construi propriul sistem represiv. Prin care sa-si urmareasca, sa-si haituiasca si sa-si distruga adversarii politici si, la nevoie, sa santajeze si sa-si identifice aliati in taberele politice concurente. Oficial, aceasta structura asupra careia m-am mai oprit de cateva ori, s-a denumit Grupul Interministerial Strategic, care functioneaza si in prezent pe langa Guvernul Romaniei si care include colective mixte, adunate practic din toate structurile serviciilor de informatii din Romania, structura nasita si coordonata de Gabriel Oprea, care, dupa preluare presedintiei de catre Ponta, urma sa devina directorul Serviciului Roman de Informatii, Maior la randul sau fiind recompensat cu pozitia de prim-ministru.
In aceasta saptamana, in fine, printr-un comunicat oficial, Federatia Sindicatelor din Finante dezvaluie dedesubturile unei operatiuni din 2013, pe cat de tenebroase, pe atat de periculoase pentru statul roman. In 2013, grupul de interese condus de Victor Ponta a decis sa-si creeze propriile batalioane de asalt, de control, de teroare si de santaj, aparent sub forma reorganizarii Agentiei Nationale de Administratie Fiscala. Adica ANAF. Avand la baza un protocol de colaborare, pe care tocmai l-a recunoscut azi, intre SRI si ANAF, care a prevazut infiintarea unor colective mixte alcatuite din procurori, ofiteri SRI si inspectori ANAF. Aparent, pentru a se intari astfel pe cale unui schimb eficient de informatii, lupta impotriva evaziunii fiscale. Adica a marii coruptii din domeniu. In acest scop, Ponta a desemnat un ofiter acoperit in persoana lui Gelu Diaconu, pe care l-a numit sef al acestei structuri, care in scurt timp a inglobat nu mai putin de 250 de ofiteri SRI. Transformati cu acte in regula in inspectori ANAF, veniti in institutie cu sarcini precise, trasate de Florian Coldea, fiecare dintre acestia avand tinte in persoana unor oameni politici sau oameni de afaceri si a unor societati comerciale. Cati vor vorbi oare, dintre oamenii de afaceri santajati in acea perioada si adusi la mana lui Victor Ponta? Azi dimineata, cu obtinuitul sau tupeu, Victor Ponta a sustinut ca obiectivul a fost perfect legitim, de lupta impotriva marilor fraude, contrar acuzatiilor pe care tocmai i le-a adus Federatia Sindicatelor din Finante. Gelu Diaconu, instalat la varful acestei structuri, fusese „scolit” in Vest, in Belgia, in perioada comunista, dupa care, in anii '84-'90 fusese parcat la Vaslui, intr-o pozitie constant utilizata de Securitate, ca presedinte al uniunii judetene al cooperativelor de consum. Dupa ce si-a instalat omul in functie, ANAF a fost reorganizat din temelii pentru a corespunde noilor exigente. In esenta, nu mai putin de 1950 de inspectori au fost dati afara din Directia de antifrauda fiscala si a fost desfiintata Autoritatea Nationala a Vamilor. Consecinta a fost distrugerea arhivelor acestora, vizand activitatea tuturor duty-free-urilor din Romania din perioada in care noua stea a antifraudei, Gelu Diaconu, le coordonase. A fost desfiintata Garda Fiscala, evident avand drept consecinta distrugerea bogatei arhive a acesteia vizand produse accizabile – tutun, alcool si petrol.
In scurt timp, aceasta infernala masinarie s-a pus pe treaba. Mii de oameni de afaceri, care sustineau alte partide politice decat PSD sau chiar sustinatori ai PSD, care nu erau pe placlul lui Ponta si trebuiau adusi urgent la ascultare, si-au vazut afacerile periclitate si libertatea in mare pericol. Instrumentul creat de Ponta si condus de Gelu Diaconu functiona implacabil. Blestematele protocoale, in epicentrul carora se gasea Serviciul Roman de Informatii, erau rele atunci cand erau utilizate de adversarii sau concurentii politici ai lui Victor Ponta, dar bune atunci cand erau aplicate in interesul exclusiv al grupului sau de interese. Cea mai simpla dovada a faptului ca am avut de-a face cu un instrument in esenta lui politic, de politie si de represiune politica, este faptul ca, in perioada respectiva, nici coruptia nici evaziunea fiscala nu au fost diminuate. Dimpotriva. In timp ce noul ANAF, in complicitate cu SRI si cu o mana de procurori inchideau afaceri si aruncau oameni dupa gratii, alte afaceri de tip evazionist prosperau, beneficiind de umbrela de protectie a noii politii politice.
Raman fara raspuns, cel putin pentru moment, trei intrebari.
1). In ce masura au fost implicate fostul PNL sau persoane din conducerea fostului PNL in aceasta operatiune criminala marca Victor Ponta;
2). Cu ce intensitate s-a exercitat teroarea la nivelul ANAF, astfel incat abia acum, dupa atata timp, Federatia Sindicatelor din Finante sesizeaza opinia publica asupra celor intamplate cu subiect si predicat.
3). Cat de hotarat este Liviu Dragnea de a merge, cum spune, cu dreptatea pana la capat si de a demantela intreaga urzeala tesuta incepand din 2013 de Victor Ponta? Fireste, in masura in care nu a fost si el parte a aceste operatiuni.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# ^^ 13 March 2019 13:56 +1
# Floarea 13 March 2019 14:56 0
# Constantin 13 March 2019 15:35 0
# Baran Gheorghe 13 March 2019 16:32 +2
# hai cu demantelarea 13 March 2019 19:38 0
# obiectiva 13 March 2019 20:22 0
# obiectiva 13 March 2019 20:35 0