1 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PRESIUNI ASUPRA ALEGATORILOR AUR – Avocata Georgiana Teodorescu, candidata AUR la Parlamentul European: „Cand am facut listele pentru primari si consilieri, foarte multi membri de-ai nostri ne-au spus ca sunt amenintati de primari, de oamenii din conducerea partidelor sa se retraga, sa nu intre in AUR, sa nu candideze... Dar oamenii spun: 'Pe noi nu ne doare gura sa le spunem ce vor sa auda. In cabina de vot insa, intram singuri. O sa avem grija sa facem o schimbare reala, sa votam patrioti'”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

30 May 2024 11:58
Vizualizari: 1971

Avocata Georgiana Teodorescu (foto) din Baroul Bucuresti a fost prezenta luni, 27 mai 2024, la interviurile Asociatiei Lumea Justitiei, unde a vorbit despre candidatura sa la Parlamentul European din partea Aliantei pentru Unirea Romanilor.



Absolventa a Facultatii de Drept de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si membra a Baroului Bucuresti din 2009, Georgiana Teodorescu are un masterat si un doctorat in Drept, precum si al doilea doctorat in Stiinte Politice. Avocata activeaza si ca lector universitar la Facultatea de Drept a Universitatii „Titu Maiorescu” din Bucuresti, unde preda drept procesual-penal. Nu a facut politica inainte sa intre in AUR.

Georgiana Teodorescu a vorbit despre asaltul Uniunii Europene la familia normala, la banii in numerar si la libertatea de miscare (prin politicile asa-zis ecologiste, inclusiv prin „orasele de 15 minute”), despre comasarea alegerilor, Air Schengen si imigrantii pe care UE ne obliga sa-i primim.

Totodata, candidata AUR a dezvaluit presiunile la care sunt supusi membrii si simpatizantii partidului, in special la tara, unde primarii comunelor si liderii judeteni ai PSD, PNL si USR ii ameninta sa se retraga din alegerile locale si sa nu voteze candidatii Aliantei pentru Unirea Romanilor. Mai mult: nu de putine ori, se ajunge chiar la santaje. Cu toate acestea, oamenii nu se vor lasa intimidati in ziua alegerilor, in cabina de vot.


Iata principalele declaratii ale candidatei AUR Georgiana Teodorescu (vezi video):




De ce AUR?


Il cunosc si il urmaresc pe George Simion de foarte multi ani – de cand era militant pentru unirea Basarabiei cu Romania. Fiind nascuta si crescuta in Iasi, si educata in spiritul valorilor, istoriei si traditiilor romanesti, am crescut cu dorinta sa vad Basarabia unita cu tara-mama. Avand aceasta preocupare, vocea lui George Simion – care s-a ridicat din mijlocul poporului, strigand si scriind pe toate zidurile: 'Basarabia e Romania' – a fost un semnal pentru mine. Mi-am dat seama ca sunt oameni care iubesc tara si vor sa lupte pentru ea”.


Despre asaltul UE la notiunea de familie:


Uniunea Europeana de astazi s-a indepartat mult de Uniunea Europeana asa cum a fost gandita de parintii fondatori. La nivelul UE, lucrurile pornesc de multe ori ca o sugestie, ca o analiza, se fac niste studii, dup-aia te trezesti peste noapte ca evolueaza si apare o recomandare, care ajunge o directiva, iar in final e obligatorie pentru toata lumea. Si, din pacate, lucrurile nu se rostogolesc intr-o directie buna.

Noi, romanii, suntem un popor crestin-ortodox, in mare parte. Suntem tributari unor traditii, unei educatii pe care am primit-o inca din stramosi. Vedem notiunea de familie formata de un barbat si o femeie atat din punct de vedere religios, cat si din punct de vedere anatomic. Am invatat – si la lectia de religie, si la cea de anatomie – ca un copil provine dintr-o femeie si un barbat. Din punctul asta de vedere, este o intruziune grava si nepermisa sa ne spuna cineva ca de maine ar trebui sa nu ne mai numim mama si tata, ci 'parinte 1' si 'parinte 2'. Eu, ca mama, ma simt discriminata de altcineva care mi-ar spune ca de maine nu mai am dreptul sa ma numesc mama sau ca fiul meu nu trebuie sa mi se mai adreseze cu acest cuvant.

Nu sunt simple ingrijorari sau mode de moment, ci sunt tendinte care daca sunt ignorate si lasate sa se dezvolte, vor ajunge intr-un punct in care sa devina obligatorii”.


Despre referendumul pentru familie:


Mesajul pentru alegatori este foarte simplu: daca va doriti sa mentinem aceasta stare de normalitate cu care suntem obisnuiti (in care se casatoresc barbati cu femei, iar parintii sunt mama si tata), atunci este vital sa votati la referendum. Ba mai mult: este vital sa veniti pe 9 iunie la vot si sa aveti mare grija pe cine puneti stampila. Trebuie sa votati pentru patrioti, pentru oameni care tin cu tara si care vor trimite la Bruxelles reprezentanti ai vostri, care sa va reprezinte pe voi, in principal, si interesele voastre, si nu ale partidelor din care provin. Din acest punct de vedere, ne-am cam lamurit cu vechile partide: e exact aceeasi cloaca. Sunt aceiasi oameni care ieri spuneau ca nu vor face ceva si astazi fac. Sau care ieri promiteau ceva – cum promitea Rares Bogdan ca taie pensiile speciale si nu le-a mai taiat.

E momentul unei schimbari, iar schimbarea nu se poate face altfel decat votand oameni noi, oameni care nu au mai fost la putere in Romania, dar care sunt profesionisti si care prezinta toate premisele unui viitor corp de politicieni seriosi, determinati, patrioti si foarte curajosi”.


Despre comasarea alegerilor:


Comasarea este neconstitutionala. Este dezamagitoare pozitia actualei Curti Constitutionale, care isi contrazice propria practica. Anul acesta, in luna mai, a dat o decizie prin care a spus ca este constitutionala comasarea, desi ea nu este. Noi am facut o sesizare catre Curtea Constitutionala inainte de a se decide aceasta comasare – la momentul la care doamna [Mihaela] Ciochina, judecatoare CCR, fosta consiliera a domnului presedinte Iohannis, s-a dus la Cotroceni, la consultari cu domnul presedinte Iohannis, tocmai pe tema comasarii, inainte de a se face comasarea. Cat de legal este ca judecatori CCR sa se consulte pe aceasta tema si ulterior tot ei sa isi dea cu parerea si sa spuna ca este constitutionala?

Nu sunt multumita absolut deloc de actuala componenta a CCR. Din punctul nostru de vedere, judecatorii CCR nu ar trebui sa mai fie numiti politic. Pentru a avea o Curte Constitutionala realmente independenta, judecatorii CCR trebuie sa fie alesi de romani – exact asa cum facem alegeri pentru primari si parlamentari”.


Despre cash:


Este un drept vital al tarii noastre. A face plati cash nu te costa bani. A face plati prin intermediul bancilor te costa: comisioane, obligativitatea de a detine un cont bancar, anumite taxe anuale pentru administrarea contului... Pe langa asta, in permanenta cineva stie cu exactitate ce ti-ai cumparat tu, pe cati bani – lucru care pe mine ma deranjeaza. Ca si cetatean cinstit al acestei tari, care plateste taxe si impozite la zi, nu as vrea sa stie cineva de unde mi-am cumparat eu astazi dimineata inghetata sau de la ce farmacie m-am dus sa-mi cumpar si ce pastile. Atata timp cat nu incalc legea, nu trebuie sa aiba nimeni acces la informatiile mele personale.

Pe langa asta, nu vad de ce, platind taxe si impozite si avand un ban castigat legal, trebuie sa mai scot din nou bani din buzunar pentru a plati comisioanele bancare, atata timp cat pot sa fac plati cash. Ganditi-va la tot ce inseamna producatori romani care vand si ei doua oua, doua legaturi de patrunjel, care incearca sa mai traiasca de azi pe maine. O sa fie obligati cu totii sa faca vanzari doar prin banca. Vorbim de oameni in varsta, care inca isi mai primesc pensia cash adusa de postas. Ar fi obligati sa aiba cont bancar.

Sunt foarte multe lucruri care reprezinta restrictii ale libertatii persoanei. Ba mai mult: in momentul in care tu, ca tara, iti printezi banii, tu esti propriul tau stapan. In momentul in care altii iti printeaza banii (indiferent ca vorbim de bani cash sau – mai grav – de moneda electronica), nu mai esti tu propriul tau stapan, pentru ca depinzi de altcineva. De asta, este vital ca Romania sa nu renunte la moneda nationala (la leu), asa cum se doreste (sa trecem la zona euro).

Sa analizam exemplul Italiei sau al Greciei: cand au renuntat la moneda nationala si au trecut la euro, au suferit o saracire crunta a populatiei. Prin trecerea tuturor preturilor la euro, oamenii au pierdut foarte multi bani. Romania este intr-o stare economica mult mai proasta decat se afla Italia sau Grecia la momentul la care au renuntat la moneda lor nationala.

Pe langa asta, din punct de vedere bancar, atunci cand ai anumite probleme si esti fortat sa printezi mai multi bani pentru a putea echilibra anumite lucruri, cand tu iti printezi banul tau, tu hotarasti singur la cata moneda sa dai drumul pe piata, cum anume procedezi cu inflatia. Cand altii iti printeaza banii, nu mai este decizia la tine.

(n.r. Ca raspuns la contraargumentul autoritatilor ca limitarea numerarului va combate evaziunea fiscala:) Problema evaziunii fiscale este la multinationale, nu la omul simplu, la babuta care isi primeste pensia adusa de postas.


Despre muncitorii straini:


Este adevarat ca exista un deficit pe piata fortei de munca – si in Romania, si la nivel european. Dar deficitul nu trebuie acoperit cu migranti. Asta se doreste sa se intample si asta este principalul argument folosit de cei care sustin Pactul pentru migratie la nivelul Uniunii Europene – si anume: ca ai nevoie de forta de munca.

Cazul Romaniei este diferit fata de cele ale altor tari europene, pentru ca noi avem deja o tara in afara tarii. Avem sase milioane de romani plecati peste granita (fara sa mai vorbim de comunitatile istorie – Basarabia, de exemplu). Multi dintre ei si-ar dori sa se intoarca in tara, daca ar avea posibilitatile necesare. Daca sistemul medical si cel educational din Romania ar fi bune, n-ar avea niciun motiv sa ramana peste granita, ci s-ar intoarce aici.

Ar trebui sa stopam exodul actualilor tineri. Avem o generatie intreaga de tineri care vor termina curand clasa a XII-a. Dintre acestia, din pacate, foarte multi se vor orienta sa plece peste granita la munca, in loc sa ramana in tara. Trebuie sa dam drumul urgent la scolile de meserii. Ne trebuie sa instruim din nou, sa avem din nou electricieni, constructori, tot felul de specialisti care la noi nu mai exista. Astazi daca ai o problema electrica in casa, trebuie sa astepti doua-trei luni pana vine un electrician. Majoritatea au plecat peste granita, iar cei care au ramas sunt supraaglomerati. La fel cu constructorii si orice domeniu tehnic. Ai putea sa ai oameni pe care ii instruiesti in scoli de meserii. Am avut asta pe vremuri, dar, cu voia PSD-ului, s-au inchis.


Despre imigrantii din Africa si Asia:


Romania este o tara care se descurca greu din punct de vedere financiar, o tara care in primul rand nu reuseste sa ofere conditii bune propriilor cetateni. Cu toata dragostea si cu toata solidaritatea fata de alte popoare ale lumii: pentru noi, prioritatea zero trebuie sa fie romanii. Asta inseamna ca trebuie mai intai sa le gasim alor nostri conditii bune de trai si educationale. Avem copii in mediul rural care merg pe jos kilometri intregi in fiecare zi ca sa se duca la scoala, indiferent ca e vara sau e iarna, pentru ca nu sunt scoli in toate comunele si nici mijloace de transport in comun. Avem o populatie intreaga care traieste la limita subzistentei. Suntem pe locul intai in Europa la saracie. 35% din populatia tarii o duce foarte greu.

Nivelul cosului minim pe luna este undeva la 3.700 de lei pe luna per cetatean. Cati oameni din tara asta beneficiaza de acest minim, ca sa aiba din ce trai? Ganditi-va la pensionari, la tinerii care abia termina scoala si se angajeaza (daca se angajeaza pe unde reusesc)!

Foarte multi oameni o duc greu. Sa ne vina niste migranti, dintre care multi poate vor prezenta si probleme comportamentale? Si ma bazez pe statisticile infractionalitatii crescute din tari unde deja exista foarte multi migranti: Italia, tarile nordice... S-au simtit deodata efectiv depasiti de situatie, de nivelul infractionalitatii crescute. Vorbim de infractiuni foarte grave: talharii, violuri, omoruri... Toate aceste lucruri s-au intamplat dupa ce a venit valul de migranti. Sigur ca nu putem sa generalizam si sa spunem ca toti migrantii care ar veni ar suferi asa ceva. Din contra: sunt convinsa ca sunt foarte multi oameni nenorociti, care au nevoie de acest ajutor. Dar noi in primul rand suntem datori romanilor. Noi in primul rand trebuie sa avem grija de ai nostri. Solidaritatea excesiva pe care o exprima Uniunea Europeana pe undeva este si ipocrizie”.


Despre Green Deal:


Cine polueaza cel mai mult? China. Nu e in Uniunea Europeana, dar Uniunea Europeana zice: 'Ne asumam noi, sa depoluam planeta, sa traim verde. Eliminam masinile cu ardere interna si trecem pe masini electrice pana in 2035'. Si acum vine partea care demonstreaza ipocrizia: in primul rand, pentru a produce aceste masini electrice, poluezi mult mai mult decat poluai cu masinile normale (pe baza de motorina sau benzina). Doi la mana: care este tara de care ajungi sa fii dependent prin prisma bateriilor de litiu, ca sa poti sa ai masini electrice? Fix China – tara care polua cel mai mult. Adica noi ajungem sa fim dependenti si mai tare de China, incercand sa salvam planeta de China. Care este vina cetateanului european in aceasta ecuatie? A romanului, a francezului, a italianului care traieste la el in tara, pune gunoiul in pubele asa cum trebuie (hartie la hartie, sticla la sticla), care isi plateste taxele si impozitele, incearca sa aiba un trai cat mai bun. Care este vina lui pentru ce fac ceilalti, de dincolo? (…)

Noi nu avem inca suficiente surse de producere a energiei verde ca sa putem sa acoperim nevoile tarii – motiv pentru care solicitam o amanare a implementarii Pactului Verde. Intre timp, Germania si-a redeschis minele. Romania le-a inchis. A cerut cineva din partea Romaniei o amanare a implementarii Pactului Verde? Nu, pentru ca nu le-a pasat. Nu s-au dus acolo sa traga pentru interesele romanilor care i-au votat, ci pentru interesele lor personale, de partid, sa nu o supere pe doamna Ursula, sa nu-l supere pe domnul presedinte Iohannis”.


Despre orasele de 15 minute:


Drumul spre iad e intotdeauna pavat cu bune intentii. Din pacate, acest proverb se aplica de minune cand vine vorba de politicile Uniunii Europene din ultimii 5-10 ani. Asa cum la Green Deal intentiile bune sunt cele de depoluare a planetei, dar ceea ce provoaca e un haos economic si o saracire in toate tarile-membre UE, la fel cum ajutorul migrantilor e construit pe solidaritate, dar de fapt ajunga sa distruga identitar statele-membre ale UE si sa creeze un val de violente, la fel si aceasta poveste cu orasele de 15 minute.

In teorie, vrem sa nu poluam, dar in esenta ajungem sa limitam libera circulatie a oamenilor. Ca sa facem aceasta limitare, ajungem sa le crestem taxele si impozitele celor care se vor deplasa si vor avea nevoie sa ajunga in alte locuri decat in orasele lor de 15 minute. Deci, in esenta, ajungem tot la o incalcare a drepturilor omului. Totul pentru acest bine absolut pe care ne laudam ca-l dorim: depoluarea planetei”.


Despre Air Schengen:


E fix un praf in ochi. Romania indeplineste conditiile pentru a fi admisa in Schengen de vreo 13-14 ani, in documente oficiale ale Uniunii Europene. Clasa politica de pana acum nu a facut nimic din acest punct de vedere. Ma refer la negocieri si la faptul ca se putea folosi dreptul de veto al Romaniei (si n-a fost niciodata folosit) pentru a negocia la nivel european deblocarea situatiei cu Schengenul. Ceea ce se intampla astazi e o adevarata calcare in picioare a poporului roman de catre Partidul Comasat PSD-PNL, care are tupeul sa le spuna romanilor ca au inregistrat o victorie (Air Schengen), desi, de fapt, asta nu este o victorie, ci dovada ca Romania, in ciuda faptului ca indeplineste conditiile, accepta noi conditii. Acele noi conditii se refera fix la Pactul pentru migratie: accepta sa primeasca migranti ca si conditie suplimentara si mai amana putin intrarea in Schengen.

E o pacaleala intr-un an electoral in care PSD si PNL nu au ce victorii reale sa raporteze. Si atunci imbraca totul intr-o minciuna frumoasa, sperand ca romanii o sa creada. Dar romanii n-o sa mai creada, ca s-au lamurit.

Intrarea in Schengen i-ar fi ajutat pe transportatorii nostri (care in continuare stau la cozi kilometrice, ca sa treaca granitele), si nu pe romanii care calatoresc cu avionul, netransportand cine stie ce marfuri. In aeroporturi nu pierzi sau castigi prea mult timp prin faptul ca nu mai stai la coada de pasapoarte. (…)

Atunci cand europarlamentarii nostri din PSD, PNL, USR trebuiau sa dea cu pumnul in masa (ma refer la o negociere curajoasa, nu la violenta fizica), nu au facut-o. S-au dus totdeauna cu pozitia ghiocelului: niste yesmeni, niste aplaudaci. De fiecare data, s-au dus in fata Uniunii Europene supusi. N-au indraznit niciodata sa se opuna, sa negocieze”.


Despre semnalele primite de la alegatori:


Romanii sunt mult mai destepti decat isi imagineaza parlamentarii PSD-PNL. Au crezut ca facand comasarea si mintind romanii ca o fac din considerente economice (ca sa economiseasca bani), au crezut ca romanii o sa creada aceasta poveste. Dar romanii s-au saturat, au inteles foarte bine ca sunt mintiti, sunt dezamagiti de comasare, dar o spun si cu usurare: 'Acum ne-am lamurit ca PSD si PNL sunt acelasi lucru. Macar si-au dat arama pe fata'.

Mai mult decat atat: oamenii ne spun ca se exercita in permanenta presiuni foarte mari la nivel local din partea primarilor. Cand am facut listele pentru primari, consilieri locali si judeteni, foarte multi membri de-ai nostri ne-au spus ca sunt amenintati de primarii din comune, de oamenii din conducerea partidelor la nivel judetean sa se retraga, sa nu intre in AUR, sa nu candideze. Sunt santajati cu povesti de genul: 'Vezi ca ai un corp de casa fara autorizatie de construire! Poate ti-l demolez. Vezi ca-ti retrag avizul de functionare la micul magazin la care iti castigi painea pentru tine si familia ta!'

Dar oamenii spun urmatorul lucru: 'Pe noi nu ne doare gura sa le spunem ce vor sa auda. In cabina de vot insa, noi intram singuri si stampila e in mana noastra. Si acolo o sa avem grija anul asta sa facem o schimbare reala si sa votam patrioti'.

Si oamenii spun ca vor vota AUR, pentru ca s-au lamurit ca noi chiar tinem cu romanii si ca ne tinem de cuvant. Dovada cea mai buna este Spitalul Mobil AUR, pe care l-am facut tinandu-ne pana la capat de promisiunea facuta in 2020, cand am intrat in Parlament. Am spus ca vom folosi banii de subventie sa facem un spital romanilor. Am incercat sa modificam legea, pentru ca nu ne permite sa construim un spital. Ne-au respins proiectul de lege. Am vrut sa modificam legea inclusiv ca sa taiem cu totul banii pentru partide. Sigur ca s-au opus partidele. Tot ce am incercat sa facem prin modificari legislative a fost respins, motiv pentru care am gasit aceasta formula: am creat un spital mobil: am cumparat TIR-uri, le-am echipat cu tehnica medicala si ne-am plimbat prin tara in fiecare judet, oferind servicii medicale romanilor. Dupa ce se termina campania electorala, vom relua caravana AUR si planuim s-o marim cu alte aparaturi si servicii medicale.

Am constatat ca exista foarte multi romani care nu au acces la servicii medicale, care nu-si permit sa mearga la spitale. Desi au platit taxe si impozite o viata intreaga statului roman, daca vor sa se duca la o analiza la un spital public, trebuie sa stea sase-sapte luni pentru o programare la ecografie, la radiografie... Sunt oameni care mor cu zile in randul asta, pana asteapta sa le vina randul la analize”.


Despre lipsa investitiilor din Moldova:


Inca nu avem autostrada in Moldova. Nu avem autostrazi sa unim Tara Romaneasca, Moldova si Transilvania. Investitiile sunt sub orice critica. In schimb, baronii o duc foarte bine: il avem pe Flutur la Suceava, Oprisan o duce bine la Vrancea, la Iasi a fost o pleiada intreaga de politicieni care au avut ei grija sa o duca bine, dar nu sa se dezvolte orasul... Iasiul este un oras incredibil de frumos. Este un oras universitar, are prima universitate a tarii. Ar putea sa fie pe locul intai in tara la turism – mai ceva decat Bucurestiul – daca s-ar investi in el. Dar pentru asta trebuie oameni gospodari, oameni harnici, care sa vrea sa cheltuie banul public in interesul publicului”.


Mesajul pentru potentialii alegatori AUR:


As vrea sa va rog sa treceti peste nivelul de dezamagire pe care il resimtiti. E perfect de inteles. Si eu il resimt, si toti colegii mei din AUR. Foarte multa lume e dezamagita de ce s-a intamplat si se intampla in continuare in Romania. Dar sa stiti ca solutia nu este sa stam in casa pe 9 iunie. Solutia nu este sa nu votam. Faptul ca voi nu votati indirect ii ajuta pe ei, pentru ca se pot fura voturile, pentru ca va fi o clasa politica aleasa cu un nivel foarte mic de reprezentativitate, pentru ca isi vor pune in continuare fiii, fiicele, nepotii, amantele in sinecurile de partid.

Daca vreti sa faceti o schimbare in bine in Romania si sa simtiti ca mai are tara asta o sansa, ca mai au copiii astia un viitor la noi in tara, iesiti la vot pe 9 iunie si votati cu totul altceva decat ati votat pana acum! Nu mai votati PSD, PNL, USR! Nu mai votati aceeasi cloaca de oameni care se duc in posturile respective sa se imbogateasca, sa-si traga bani pentru ei si familiile lor si sa nu faca nimic pentru tara!

Iesiti si votati patrioti, oameni care au onoare, dragoste pentru tara, coloana vertebrala si indrazneala! In politica trebuie curajul sa ceri ce e drept pentru tara ta, pentru oamenii din tara ta, sa te bati in argumente cu reprezentantii altor tari si sa lupti pana la capat. Iesiti la vot si votati AUR!”

 

Material realizat de S.C. DGI MULTIMEDIA DESIGN S.R.L. la comanda Partidului Alianta pentru Unirea Romanilor – Alianta AUR, CMF 41240016

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.06.2025 - “Regina detasarilor” si-a tras vila de 300 mp

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva