Procurorul Calin Roman, trimis in judecata pentru ultraj dupa ce l-a luat de beregata pe seful Parchetului Tribunalului Bihor Viorel Gavra
Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a trimis in judecata pe inculpatul Calin Roman Gheorghe (foto) procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor la data savarsirii faptelor penale, sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de ultraj. Din probatoriul administrat in cauza pana la acest moment al urmaririi penale a rezultat faptul ca „In data de 10 iunie 2009, inculpatul Roman Calin Gheorghe, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, in timp ce se afla pe holul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, l-a acostat, prin surprindere, pe seful sau ierarhic, procurorul GVG (n.n. - prim-procurorul Viorel Gavra, de la PT Bihor) pe care l-a prins de gat si asupra caruia a exercitat acte de violenta fizica, reprosandu-i in timpul acestei agresiuni, intocmirea de catre acesta a unei informari, datata 1 iunie 2009, in care expusese o serie de deficiente profesionale constatate in activitatea inculpatului. La cateva minute dupa aceasta agresiune, inculpatul a patruns in cabinetul partii vatamate, pe care, in prezenta unor martori, a amenintat-o cu distrugerea carierei profesionale”. Inculpatul nu a recunoscut faptele, ba chiar s-a victimizat in media locala, si nu a cooperat cu anchetatorii, ingreunand urmarirea penala.
Din probatoriul administrat in cauza pana la acest moment al urmaririi penale a rezultat faptul ca „In data de 10 iunie 2009, inculpatul Roman Calin Gheorghe, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, in timp ce se afla pe holul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, l-a acostat, prin surprindere, pe seful sau ierarhic, procurorul GVG (n.n. - prim-procurorul Viorel Gavra, de la PT Bihor) pe care l-a prins de gat si asupra caruia a exercitat acte de violenta fizica, reprosandu-i in timpul acestei agresiuni, intocmirea de catre acesta a unei informari, datata 1 iunie 2009, in care expusese o serie de deficiente profesionale constatate in activitatea inculpatului. La cateva minute dupa aceasta agresiune, inculpatul a patruns in cabinetul partii vatamate, pe care, in prezenta unor martori, a amenintat-o cu distrugerea carierei profesionale”. Inculpatul nu a recunoscut faptele, ba chiar s-a victimizat in media locala, si nu a cooperat cu anchetatorii, ingreunand urmarirea penala.
Dosarul penal a fost trimis, spre competenta solutionare, Curtii de Apel Oradea.
Recidiva de la nunta colegului
Desi in comunicatul oficial al Parchetului Inaltei Curti nu se dau multe detalii, acest fost procuror a mai avut iesiri agresive, una dintre ele fiind comisa la nunta unui coleg de parchet. La respectivul eveniment, sustin surse judiciare, Calin Roman l-ar fi pandit la toaleta pe un alt coleg, unde l-a “sifonat” bine.
Actele de agresiune fizica, insulta si amenintare au fost comise de inculpat ca o reactie de razbunare pentru actele anterioare indeplinite cu buna credinta, in exercitiul functiunii si in temeiul prerogativelor de sef ierarhic pe care partea vatamata le avea. Din datele pe care le detinem, Calin Roman trebuia sa fie trimis in judecata si pentru insulta si calomnie (datorita injuriilor adresate sefului sau) insa Parchetul s-a abtinut, dat fiind recursul in interesul legii promovat de Procurorul General, Laura Kovesi, care a cerut instantei supreme sa se pronunte daca cele doua infractiuni sunt sau nu abrogate din Codul penal.
Amintim ca in luna iunie 2010, CSM a aplicat procurorului Calin Roman Gheorghe sanctiunea excluderii din Magistratura pe motiv ca: “Magistratul a incalcat in mod repetat si din motive imputabile dispoziitiile privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor si a avut o atitudine nedemna in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, avocati, experti, martori sau justitiabili”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# gogu vartosu 8 September 2010 14:27 +8
# Andrei 8 September 2010 15:25 +6
# meli 9 September 2010 07:30 +3
# meli 9 September 2010 07:33 +3
# consuela 27 September 2010 13:33 +1
Citeza pe meli
Hai ca asta ii chiar tare de tot..... cind s-au petrecut evenimentele, dar ce conteaza pe ce fond? La examen se poate prezenta orice persoana, nu inseamna ca te apuci sa le altoiesti pe toate, daca esti capabil nici nu ar trebuie sa te intereseze acest aspect. Si culmea te mai numesti si magistrat, ce sa mai spunem de conduita pe care trebuie sa o aiba un magistrat. Trebuie facuta odata ordine si intre ei, ca unii se chiar cred Dumnezeu si uita pt ce sunt acolo.
# meli 9 September 2010 07:36 +1
# nelutiu 11 September 2010 17:04 +1