23 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Rechizitoriul integral in cazul Max Balasescu. Procurorii DNA au toate discutiile dintre denuntatorul Dobrescu si ex-procurorul Balasescu. Dupa ce au vorbit prieteneste in birou inclusiv despre mita, procurorul l-a intrebat pe Dobrescu: ”Esti linistit acuma?”

Scris de: Adina A.STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

1 March 2012 17:35
Vizualizari: 12014

 

Lumeajustitiei.ro pune la dispozitia cititorilor intreg rechizitoriul realizat de procurorii DNA in cauza ”Max Balasescu”. Mentionam ca rechizitoriul este de bun simt, in conditiile in care nu apar, ca in alte dosare, fragmente din stenograme in care se discuta despre viata intima a unuia sau altuia dintre invinuiti, denuntator si inculpatul sau dintre inculpat si alte persoane. In acest dosar, in urma anchetei s-a dat neinceperea urmaririi penale pentru denuntatorul Sebastian Dobrescu, pentru denuntatorul Marius Maghiari (nas al fetitei lui Dobrescu), pentru sotia fostului magistrat Maximilian Balasescu si pentru sotia inculpatului Ene Cristian, dar si fata de prim-procurorul Parchetului Tribunalului Ilfov, Mihai Gheorghe, vedeta Oana Zavoranu si un anume Adimi Marian Bogdan (ambii cercetati prealabil pentru o posibila favorizare a infractorului, care nu s-a dovedit).


Povestea situatiei de fapt incepe cu o eroare materiala: ” La data de 2 noiembrie 2012, la Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov a fost inregistrat ca urmare a plangerii formulate de Zavoranu Ioana, dosarul nr. 2/P/2011 (...)”. Ei bine, data de 2 noiembrie 2012 urmeaza sa soseasca peste cateva luni bune...

Apoi, dupa ce se trece in revista cum a fost repartizat spre instrumentare acest dosar, cu ce ofiteri de politie s-a lucrat, cum s-au efectuat perchezitiile la domiciliile mai multor invinuiti din dosarul ”Vrajitoarelor” care era supravegheat de ex-procurorul Max Balasescu, cum s-a pus sechestru prin ordonanta data in 9 ianuarie 2012 asupra banilor din conturile unor invinuiti printre care si Dobrescu Sebastian, se ajunge la data de 23. 01.2012, cand inculpatul Simirianu Marian l-a sunat pe denuntatorul Maghiari Marius care i-a zis ca vrea sa se intalneasca cu Dobrescu, ceea ce s-a si intamplat. La intalnire, au vorbit de procuror care ar dori ”sa o dea la pace”, iar Simirianu i-a zis si pretul, 100.000 euro.

In 24 ianuarie 2012, a mai avut loc o intalnire la statia OMV - Udriste intre Dobrescu, Simirianu si Ene Cristian ca ”intermediar”, iar Dobrescu a inregistrat toata convorbirea cu mijloace proprii (ori reportofon, ori telefon mobil personal). Ene Cristian i-a spus ca Balasescu e un ”prieten bun, bun de-al meu” si l-a asigurat ca magistratul ii va solutiona favorabil dosarul, dar numai in schimbul a 300.000 euro (suma a fost „ridicata” de Ene). La audieri, Ene a recunoscut anchetatorilor aceasta discutie spunand ca la acea intalnire „am stabilit pur si simplu, pe loc, acea suma de bani”.

In rechizitoriu se arata ca „nu sunt reale nici sustinerile inculpatului Ene Cristian Marian in sensul ca folosul a fost pretins de el, fara stiinta procurorului Balasescu Maximilian Ion”.

Ene nu a recunoscut participatia lui Balasescu la negocierea mitei

In 25 ianuarie 2012, Dobrescu, Simirianu si Ene s-au intalnit din nou, la ”Gio Cafe”. Din discutia ambientala, reiesea ca Ene era foarte apropiat de Simirianu, care a spus despre el ca ”e crescut de mine copilul acesta” si ca Ene ii este „ca un frate„ procurorului Balasescu. Pe parcursul derularii intalnirilor, Dobrescu s-a aratat, uneori, neincrezator de sustinerile lui Ene, ca ar fi foarte apropiat de Max Balasescu, desi cand vorbeau impreuna se tot spunea ca procurorul ”vrea banul”. Din fragmentele de discutii redate in rechizitoriu reiese ca Ene Cristian i-a spus clar lui Dobrescu ca plata banilor trebuie facuta pana ”pe data de 10 februarie cel tarziu”. La dosar exista listingul convorbirior telefonice din care reiese ca in 25 ianuarie 2012, Ene a comunicat cu procurorul Max Balasescu prin mesaje.

Balaniuc, baiatul responsabil de banii de la casele de schimb valutar

In 26 ianuarie apare denuntatorul Maghiari la orizont. Pe care Dobrescu l-a sunat ca sa-i spuna ca a doua zi ii va da niste bani sa aiba grija de ei. Intalnindu-se, Maghiar a aflat de tot planul. In aceeasi zi, 26 ianuarie, Maghiari a formulat denuntul, odata cu Dobrescu. Dobrescu l-a sunat pe Simirianu si- i-a spus ca o cunostinta a lui, Balaniuc, care va merge sa ridice banii de la case de schimb valutar din Gaesti si Targoviste. Dobrescu se temea sa nu fie inselat de Ene. Din materialul procurorilor reiese ca in 27 ianuarie 2012, Ene a tot incercat sa se vada cu procurorul, sa se duca la parchet dar acesta nu era, l-a tot sunat, i-a tot dat mesaje pana seara tarziu, iar procurorii mentioneaza ca ”din traficul existent pe telefonul asupra caruia au fost autorizate de cate instante masurile de interceptare si inregistrare nu a reiesit daca Ene Cristian Marian a primit un raspuns din partea magistratului”.

In 28 ianuarie 2012, Simirianu tot nu avea un „semn” de la Ene despre procurorul Balasescu. In fata lui Dobrescu, Ene a sustinut intruna ca Balasescu ar fi nasul lui. Apoi, in rechizitoriu povestea continua cu implicarea unei ”persoane necunoscute de sex feminin„ cu care Ene a purtat o discutie telefonica in fata lui Dobrescu, ca si cum ar fi vorbit cu ”sotia procurorului Max Balasescu”.

Conform rechizitoriului, in seara de 28.01.2012, inculpatul Ene Cristian Marian i-a spus ca procurorul a impus ca din ecuatie sa fie scosi denuntatorul Maghiari Marius si inculpatul Simirianu Marian, fapt pentru care Dobrescu Sebastian le-a facut cunoscut acestora ca intelegerea initiala nu mai este valabila si ca totul a cazut”. Dar, Ene a continuat sa faca jocuri.

Audierea in care Dobrescu si procurorul Balasescu s-au dedat la discutii despre viata intima a Oanei Zavoranu

In 31.01.2012, Dobrescu s-a dus la locuinta lui Ene si au plecat cu masina denuntatorului la Buftea, timpul in care Dobrescu i-a spus ca are in torpedou suma de 100.000 euro. Si ca restul de 200.000 ii va da pana in 10 februarie. Dobrescu s-a dus in acea zi la Parchetul Ilfov dar i s-a spus ca procurorul nu a venit. Ene a exclamat: „Imposibil”. Si a vorbit la telefon cu sotia sa, dupa care a spus ca procurorul trebuie sa ajunga la parchet si l-a trimis pe Dobrescu inapoi la parchet. In acea zi, Balasescu a audiat-o pe Stefan Elena, in dosarul ”Vrajitoarelor”, apoi a mai vorbit cu martorii din acest dosar. Mai spre amiaza, Dobrescu a revenit singur la Parchet si a discutat cu procurorul in biroul sau (convorbirea fiind inregistrata). El l-a intrebat pe Dobrescu de Ene: ”Ce-a mai venit asta cu tine? Aveai nevoie de sofer?”

Procurorii DNA arata ca discutia dintre magistratul Balasescu si Dobrescu a durat patru ore, ca o completare a depozitiei data in dosar de aceeasi persoana.

Anchetatorii DNA au mentionat ca in timpul acestei audieri, procurorul Maximilian Balasescu a discutat cu denuntatorul Sebastian Dobrescu chestiuni legate de viata intima a vedetei Oana Zavoranu sau despre preferinte sexuale, totul pe un ton marcat de vulgaritate si obscenitate. "Astfel, cei doi interlocutori, fara a mai deosebi intre calitatea de anchetator si cea de acuzat, s-au tutuit reciproc, au utilizat cuvinte sau expresii obscene, au discutat despre viata intima a partii vatamate, Oana Zavoranu si a altor persoane implicate in dosarul 2/P/2011, si-au dezvaluit anumite preferinte de natura sexuala si alte aspecte de ordin personal", noteaza procurorii DNA in rechizitoriul trimis instantei de judecata.

Procurorii mai arata ca, tot atunci, Maximilian Balasescu i-a "dezvaluit" lui Dobrescu adevaratul interes in dosarul 2/P/2011 si anume acela de a plati o "polita" uneia dintre persoanele cercetate.

"Pe fondul acestei atmosfere familiare, Maximilian Balasescu i-a dezvaluit denuntatorului Dobrescu ca interesul sau pentru instrumentarea respectivului dosar era determinat, cu precadere, de faptul ca dorea sa plateasca o «polita» uneia dintre persoanele cercetate. Sub acest aspect Balasescu a afirmat: «Eu urmaresc altceva in dosarul asta! Pe mine nu ma intereseaza ea (Ioana Zavoranu - nota procurorului)! Pe mine ma intereseaza Nat. Nat sa stea la puscarie pana o sa-mi aduc aminte de el!»", se arata in documentul citat.

Pe mai bine de patru pagini urmeaza redarea discutiei dintre procuror si Dobrescu, despre zerourile asa-numitei mite. ”De asemenea, Balasescu Maximilian Ion a dorit sa se asigure ca discutia clarificatoare cu privire la folosul pe care il dorea, cu titlu de mita, a fost de natura sa il multumeasca pe denuntatorul Dobrescu Sebastian, astfel ca l-a intrebat pe acesta ”esti linistit acum?”, iar raspunsul primit a fost afirmativ”, se arata in rechizitoriu. Banii aflati in autoturism urmau a fi schimbati ca bancnote cu altii luati de la o casa de schimb, pentru a se scapa de cei pe care scria mita, intrucat Ene traia cu impresia unui posibil flagrant.

In data de 31 ianuarie 2012, Ene Cristian a fost oprit in trafic de organele judiciare si, dupa cum se stie, a fost prins cu banii in torpedoul masinii, infractiunea flagranta fiind finalizata la orele 22,30. In rechizitoriu se arata ca sotia lui Balasescu il sunase pe procuror la orele 21,16, comunicandu-i ca sotii Ene ar fi trebuit sa vina in vizita, dar nu au mai ajuns. In acea seara, procurorul s-a dus la o petrecere si a ajuns acasa dupa orele 24. Conform notei de supraveghere operativa aflata in vol.1 fila 110, procurorul Max Balasescu si sotia sa au plecat de la domiciliul lor si s-au intalnit cu Ene Monica Laura, sotia lui Ene Cristian, care era deja pus sub invinuire la DNA.

* Cititi aici, integral, fiecare pagina a rechizitoriului prin care DNA l-a trimis in judecata pe Max Balasescu




Comentarii

# BRAVO date 1 March 2012 19:01 +5

bravo, dati mare doada de echidistanta! si dati si tot!

# cu parere de rau date 1 March 2012 22:36 +3

pentru procurorul adevarat care a fost odata, e praf. Daca nu recunoaste si nu regreta pe 320, are minim 7 ani. Foarte trist, cu atat mai mult cu cat avea o situatie materiala mai mult decat buna. Stia si ca este monitorizat pentru bube mai vechi. i-o fi luat lacomia mintile sau se credea prea destept si protejat. Pacat ...

# oana date 1 March 2012 22:52 0

Da-i Cerbule, ca merge! Implineste-ti frustrarile sexuale, baga si ceva literatura ieftina si cu multe................., poate o sa te aprecieze mai mult cadanele tale!!!

# gigel date 1 March 2012 23:11 0

pina sa-l prinda cu cit s-o fi inbogatit procurorul? si citi mai sunt ca el, dar nu s-a vrut sa fie prinsi. de ce nu-i verifica si pe procurori de la constanta si atunci sa vedeti surprize.

# gigel contra date 2 March 2012 00:21 -1

pai cu ce l-a prins,ma dobitocule?

# Toni date 2 March 2012 00:56 +3

Ca om imi pare rau de Max dar... Discutia pe care a avut-o cu denuntatorul Dobrescu i-a fost FATALA, fiind proba decisiva a acuzarii (si, coroborata cu restul probelor, foarte greu de combatut)! Inca o data se confirma faptul ca in ancheta nu trebuie discutat decat in termenii permisi de lege. Daca nu ar fi avut loc acea discutie, nu ar fi fost nici o proba concreta impotriva lui Max. Oricum, indiferent daca va fi condamnat sau (putin probabil) achitat, discutia cu denuntatorul Dobrescu (daca este reala, evident!) confirma vechile banuieli ca Max nu a fost mereu curat! Pacat de el pentru ca a fost un bun profesionist!

# Mare pacat! date 2 March 2012 01:56 +6

Ce nu intelege nimeni in tara asta bolnava de coruptie e ca nu ce ai vorbitt conteaza, ci ce ai facut. Max o fi vorbit, dar n-a facut, na luat niciun ban si aiic legea e proasta. Nu poti nenoroci un om pentru ca a fost slab intr-o discutie, cu doar daca a savarsit fapta. Nu cum e descrisa in legea noastra proasta... Omul poate spune azi una, dar maine sa nu o faca, pentru ca realizeaza ca nu e facut pentru asa ceva. Daca legea romaneasca pedespseste oameni pentru simplul fapt ca a vorbit, dar n-a facut, este o lege stramba. Una e vorba, alta e fapte, iar legea penala pedepseste doar fapta. Aici fapta nu e dovedita, chiar daca Mac ar fi spus prostii... Pacat ca se distruge un procuror care a luptat pentru distrugerea atator clanuri mafiote, pentru a se da satisfactie unui tigan-infractor si unui procuror DNA bolnav de glorie. Mare pacat!

# pisculesu date 2 March 2012 08:46 0

Pai, "fratili" cred ca a si facut de unde flagrantul iar procurorul prin ce a vorbit a dovedit participarea sa in ce a primit ala. Nu cred ca poate exista vreun dubiu acum ca max stia de mita(cel putin de parte din ea). Ce nu inteleg eu este cine coordona totusi operatiunea, el sau complicele, pentru ca asa o mare neintelegere pe suma e grosolana.

# Vanesa date 2 March 2012 19:49 -1

Am parcurs doar 67 de pagini din Rechizitoriu SUBLIM pag 62-63 :lol: Asa procuror , asa locotenenti Vorbea cineva de competenta si profesionalism ???? Tot ma obsedeaza declaratiile de avere publice ale dl.Max DE CE CUMPARA TERENURI NUMAI DE LA SOTIE? SPALARE DE BANI SE NUMESTE!

# CI date 3 March 2012 09:25 +1

Cât au fost ”vituperați” cei de la DNA pe tema dosarului ăsta, câți au susținut cauza nevinovatului Max, câte abuzuri și provocări ale DNA au fost înșirate ... De Dorel se mai știe ceva? :lol:

# CD date 3 March 2012 14:23 -1

Iar aparusi? Degeaba ai liber de la CSM azi, Vasilica, fiindca stim ca nu te lasa Monica Macovei. Las' ca apare si Dorel curand.Spre deosebire de tine, eu si Dorel stim citi un rechizitoriu DNA, chiar decent, si mai stii ceva? Nu stii, ca nu ai de unde sti la cat penal ai parcurs tu. Nu pusca ce scrie in ele cu ce exista pe CD-uri. Mai ia-ti o pauza, respira, ia un covirg si invata ca e doar un rechizitoriu, chiar meste******t facut, nu e egal cu o condamnare. Hai, pa!

# Cancan date 17 January 2013 02:43 0

Adimi marian bogdan ( fost curcan ) este un paparazzo de la cancan.  NGO  i se zice pentru ca a avut in trecut o relatie cu patroana Negro 2000

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.07.2024 – Alt candidat la revenirea in magistratura picat la psihologic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva