26 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Romania fara PSD

Scris de: Sorin ROSCA-STANESCU | pdf | print

4 December 2019 11:27
Vizualizari: 4332

Klaus Iohannis ne anunta ferm ca batalia cu PSD nu s-a incheiat. Dimpotriva. Razboiul este in toi. Si va dura atata timp cat PSD continua sa ocupe pozitii importante in Parlament si in administratia publica locala. Romania este asadar in mod oficial in razboi. intr-un razboi intern. Este din nou o situatie unica. In sensul ca un stat furnizor de securitate externa este incapabil sa administreze securitate in plan intern. Si a venit momentul sa ne intrebam cum ar arata Romania fara PSD.


S-a afirmat – si pe buna dreptate – ca PSD s-a nascut din FSN. Iar FSN, din Partidul Comunist Roman. Si de aici, ca un arc peste timp, expresia “PSD, ciuma rosie”. Iar “ciuma rosie” trebuie eradicata. La gramada. Un partid cu peste o jumatate de milion de membri si cateva milioane de electori. O Romanie porneste tavalugul si calca in picioare o alta Romanie.

O mica si necesara paranteza. In acest razboi intern, in care multi dintre combatanti, daca nu cumva cei mai multi, se lupta legati la ochi, nu prea se mai observa ca o buna parte din PNL-ul de azi, partidul calarit de Klaus Iohannis, este fostul PDL. Iar fostul PDL din ce spuma a marii a fost nascut? Tot din FSN. Iar FSN – nu-i asa? – este continuatorul PCR. Deci mergand pe aceasta logica, rezulta ca o parte din PNL tot “ciuma rosie” e. Si atunci cum Dumnezeu mai pot fi despartite taberele beligerante?

Sa admitem ca asa trebuie si ca ceea ce trebuie se va intampla. Sa admitem ca, dupa cum isi doreste presedintele reales, PSD urmeaza sa dispara. Si de aici si ratiunea intrebarii din titlu. Cum va arata Romania fara PSD? Am un raspuns scurt. La fel cum arata Romania si fara PNL. Si am sa explic de ce pentru PSD utilizez timpul viitor, iar pentru PNL timpul prezent. Sa incep deci cu inceputul.

Partidul National Liberal nu mai exista de mult. Cel putin conform formulei pe care i-au dat-o parintii fondatori. Care se regaseste in denumire. De mult prea multe ori – si nu mai revin – am explicat in mod argumentat de ce PNL si-a pierdut caracterul national. Ma rezum acum la a afirma doar ca, in limba bruxelleza, a fi un bun european inseamna a renunta in mod programat la toate valentele nationale care definesc un stat. Si, tot pe limba bruxelleza, asa-zisul stat de drept presupune suprematia dreptului fortei prin abandonarea fortei dreptului. Institutiile de forta, care nu mai au rolul de a proteja statul national, ci dimpotriva, de a-l face captiv ratiunii comunitare, se substituie drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetateanului. Acesta urmand sa devina un simplu instrument al comunitatii. Intre acest baros si aceasta nicovala a fost zdrobit liberalismul istoric, dupa ce, in prealabil, a fost altoit cu social-democratia fesenista furnizata de vechiul PDL. Si am trait bine-merci in ultimii ani fara un Partid National Liberal. E drept, lucrurile nu erau extrem de evidente, atata timp cat PNL s-a aflat in opozitie. Acum e insa la putere.

La fel cum, in opozitie fiind, PNL a disparut practic ca partid, lasand in urma doar numele acestuia, se poate intampla si cu PSD, un partid intrat si el mai recent in opozitie. De altfel, in ceea ce priveste PSD, acest proces de disolutie a inceput de mai mult timp. Nu de azi, de ieri. El a fost declansat chiar pe masura disparitiei liberalismului si nationalismului din substanta PNL. Cineva trebuia sa umple golul lasat. Si a facut-o PSD, in timpul guvernarii. Promovand nu numai principii, idei, masuri si mecanisme socialiste, ci si solutii de Dreapta, care ar fi trebuit sa fie inspirate de liberali. In felul acesta, aparent s-au inversat polii. In sensul ca PSD a trebuit, cel putin partial, sa tina loc si de PNL, atunci cand a promovat masuri economice de Dreapta, atunci cand a incercat sa apere capitalul national si sa protejeze drepturile si libertatile fundamentale ale omului impotriva statului nedrept, denumit impropriu stat de drept. Cand PSD a fost silit sa joace pe tot terenul – si a facut-o, asumandu-si riscul de a fi taxat drept partid stat – el nu a facut altceva decat sa se substituie in parte unui partid, in realitate disparut. Primul care a disparut a fost asadar PNL. Si cei care am trait in miezul evenimentelor am vazut cum s-a intamplat acest lucu si care au fost consecintele. Din cenusa PNL-ului s-a nascut un alt partid. Care poarta aceeasi denumire.

La fel cum Romania a supravietuit fara PNL, sarcinile istorice ale acestuia fiind preluate treptat de PSD, care a guvernat si cu masuri de Stanga, dar si cu masuri de Dreapta, la fel se va intampla si daca dispare PSD. Pur si simplu PNL, in mod natural, se va transforma intr-o struto-camila si va fi nevoit sa guverneze si prin adoptarea unor masuri social-democrate. Este principiul vaselor comunicante. si pur si simplu altfel nu se poate.

Prin urmare, cand Klaus Iohannis vrea ca acest razboi intern sa fie dus pana la capat, se subintelege ca el isi doreste ca PNL, in parte cel putin, sa se coloreze in PSD. Adica in “ciuma rosie”.

Zilele trecute am observat o tresarire liberala la Ludovic Orban. Acesta ne-a anuntat ca intentioneaza sa gestioneze Romania dupa principii clasice de Dreapta. In sensul ca tot ceea ce inca apartine statului trebuie privatizat. Prin listare la bursa. Putinele asset-uri controlate de Guvernul de la Bucuresti urmeaza astfel sa dispara, prin preluarea treptata a actiunilor, prin intermediul bursei, de catre privati. Acesti privati, se intelege, vor fi externi. Pentru ca nu prea mai avem capital intern. Si, in orice caz, nu prea mai avem deloc capital cash. Urmeza deci sa fie instrainat si ceea ce mai ramasese autohton din economia Romaniei. In baza unui motiv drag noua, liberalilor, si anume ca statul este un prost administrator. Asa se face ca acest principiu liberal, asa cum urmeaza sa fie implementat in Romania, sub guvernarea tandemului Iohannis cel Nou – Orban cel Bun, se transforma instantaneu intr-un mecanism antinational extrem de eficace. Efectele le vor da insa apa la moara socialistilor. Si nationalistilor. Si suveranistilor. Pentru ca, formal, un partid politic poate sa dispara. Dar ce este un partid politic? O umbrela pentru un grup de oameni, care crede cam acelasi lucru. Partidul dispare, aruncat de Klaus Iohannis de pe scena politica. Sau poate sa dispara. Dar oamenii dispar mai greu.

Si, intrucat vor exista si in viitor in Romania suficent de multi oameni, de ordinul milioanelor, care promoveaza apararea capitalului national si, implicit, apararea suveranitatii precum si protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, cineva, ceva, un vector politic va trebui sa preia si acest tip de mesaje. Iar daca nu va mai exista PSD, poate le va prelua in cele din urma PNL. Care va deveni astfel noul partid stat.

 

Sursa: Corectnews.com

Comentarii

# DODI date 4 December 2019 19:08 +6

Analiza este parțial corectă. Dar că PNL-ul, apărătorul declarat al capitalului românesc, al liberalismului și al corectitudinii în afaceri, uită un element simplu: dacă statul este un PROST administrator, acum ei SUNT STATUL. Înseamnă implicit că recunosc faptul că sunt proști administratori și că nu sunt în stare să conducă țara ci doar să facă sluj în fața străinilor. Ceea ce orbanul românesc și ciolanisul nemțesc au făcut și fac consecvent. Doar fraierii nu văd acest lucru. Și sunt șanse ca atunci când vor vedea să nu mai vadă nici urmă de capital românesc în România.

# imun/teanu date 5 December 2019 09:59 0

Acum!, care PNL?! Dincolo de "ceea ce stim" pana si in PE si-au abdicat (tradat) doctrina, subit "crestinati" /e-adevarat, dintre "vechi" putinii ramasi au ajuns doar marionete "fostilor" PDL-isti /PD-isti, FSN-isti (mai cei si cu sorginti NKVD si alte spionaje). In anii '30, un "domn", desfiinta la "ei" social denocratia prin metoda lui a "noptilor", inclusiv cea a "cutitelor lungi". Ca, la noi acum, alt "domn" sa proclame acelasi lucru ca unicul scop. Pe cale pasnica?, cand insusi a declarat ca e in razboi?! Degeaba?!, punct principal in "probram" sunt constructiile de noi puscarii? Nu inca "cuptoare", desi ca experiment reusit antecedente avem, inclusiv "plimbarea" "definitiva" judecatorului Stan Mustata. Vorba aia, "sa ne inarmam sa luptam pentru pace" /o arma insasi "justitia", daca "trai fara vatrai" cand si SIIJ desfiintata. Totul incet-incet, adica "pas cu pas". "Tot inainte", nu cum tovarasul Lenin raspundea propriei intrebari "ce-i de facut?" cu "un pas inainte doi inapoi".

# Pintea date 5 December 2019 10:06 +1

Chestiunea PSD-istă? Un stat fără PE-SE-DE? Cu asta am ajuns noi sa ne confruntăm? In secolul 21, readucem trecutul din ”ălălant” secol? Wow, si liderii europeni se uită in gura ăstuia? ANTERESANT...Klaushmein poate spune orice, dar absolut orice, însă PSD trebuie sa plătească ”ca asa vreau eu”? Iar electoratul PSD probabil, sa ia locul diasporei sau sa fie strămutat pe Lună! Incultura poporului face ravagii. Iar PE-SE-DE poate strange rândurile si lasă deoparte mâncătoria internă care nu ii aduce ăstuia decat avantaje.

# imun/teanu date 5 December 2019 10:08 +1

Film, la canal "History". Despre al doilea razboi. Dincolo domnului Hitler privind si invaziile japoneze in China. Comentariul - in engleza! (film american) - fiind ca "colonizare in vederea jefuirii resurselor". La noi, experiment?, se vede ca se poate si "pe calea pasnica".

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.12.2024 – S-a aflat noul ministru al Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva