Vadim Tudor cercetat de parchet pentru ultraj! Aflati povestea misterioasa a imobilului din Emile Zola! (Documente)
Povestea imobilului din str. Emile Zola nr. 2, unde se afla atat sediul Partidului Romania Mare, cat si sediul Editurii Speranta, a ziarului Tricolorul si a cabinetului de europarlamentar al liderului partidului, Corneliu Vadim Tudor, are o istorie lunga. Mai lunga decat se crede. Si cu conotatii penale, dar pe care pana acum parchetul nu le-a cercetat pana la capat, cu toate ca au existat niste dosare deschise in urma cu vreo patru ani care priveau o mafie a imobiliarelor. E vorba de un dosar vechi in care au fost cercetati niste arhivari de la arhivele statului si niste jandarmi. Apoi a mai fost deschis un dosar (nr. 6062/P/2005) care privea o revendicatoare de meserie, Maria Pungulescu.
Surse din Parchet ne-au confirmat ca a existat la Sectorul 1 o ampla ancheta in urma cu trei ani si jumatate, la care s-au conexat date din acest ultim dosar, care priveau activitatea lui Nic Serbu, un personaj care a fost dat afara cu mascati din imobilul in care se afla acum PRM. El avea, la acel moment, si interdictie de a parasi tara. Cauza a ajuns pe mana unui procuror care, sub conducerea fostului prim-procuror Mircea Ene, de la Parchetul Sectorului 1, a omorat acest dosar in care muncisera ani de zile procurori si politisti.
La aceasta ora, se repeta istoria evacuarii. Dar de data aceasta, e vorba de sedul partidului condus de Corneliu Vadim Tudor. Aceasta evacuare este, insa, una atipica. Si va aratam imediat si de ce. Samburele scandalului declansat in domineata zilei de 4 ianuarie a.c. l-a constituit aparitia unul alt executor judecatoresc decat cel care facuse initial prima somatie. Asadar, in locul executorului judecatoresc Ezer s-a prezentat executorul Paula Somaldoc (foto 2). Cu o somatie pe care nu este scris numarul dosarului de la instanta. Mai mult, avocatii PRM au pus problema imposibilitatii existentei unei a doua incuviintari de executare, intrucat prin modificarile aduse prin recenta Lege 202/2010 (a micii reforme) ”instanta de executare incuviinteaza executarea silita a obligatiei stabilite prin titlul executoriu, printr-o singura incheiere data in camera de consiliu, fara citarea partilor, in termen de cel mult 7 zile de la inregistrarea cererii de incuviintare a executarii silite”. Ca atare, se pune problema cine i-a admis actualului executor prezent la sediul din Emil Zola o noua incuviintare de executare, din moment ce se face una singura?
Problema celor doua numere: 2 si 2A din Emile Zola!
La aceasta ora, exista pe rol o contestatie la executare si o cerere de suspendare a acestei executari. A existat in acest caz si o cerere de suspendare provizorie a executorii dar care, desi in practica se admite, pentru a proteja cat de cat debitorul pentru o perioada scurta de timp, in aceasta speta a fost respinsa rapid. Cert este ca in str. Emile Zola exista in istoric o problema cu numerele 2 si 2 A. Surse judiciare, care cunosc cauza inca de pe vremea cand se afla in cercetari la parchet, ne-au declarat ca exista documente care arata ca in str. Emil Zola nr. 2 era proprietar o anume Maria Olf, iar Nicolae Caranfil locuia la nr. 2A. Cum s-a ajuns la unele masluiri de acte si daca ele au fost masluite pentru a fi folosite in instanta, asta era treaba parchetului sa afle si sa restabileasca adevarul. Pe de alta parte, av. Ion Ghita, aparator al cauzei PRM, ne-a declarat ca avocatul Petre Marin, care ar fi mandatat de catre un anume mostenitor al lui Nicolae Caranfil, Andrew George Caranfil, nu ar fi vrut sa arate nici un act doveditor. In alta ordine de idei, in ceata este chiar istoria revendicarii acestui imobil, in sensul ca desi in timpul procesului s-a sustinut ca fostul proprietar Nicolae Caranfil ar fi facut notificare la Primaria Capitalei pe Legea 10, de fapt, la PMB nu a existat o astfel de hartie si revendicarea s-a facut direct in instanta, din 2007 incoace.
Cert este ca PRM a avut contract cu RA APPS pana in 2008, data de la care RA APPS trebuia sa incheie un alt contract de inchiriere cu PRM. Pe de alta parte, exista si doua contracte de comodat, cu editura Speranta si cu cabinetul de europarlamentar, dar ele ar fi putut fi opozabile executari doar daca ar mai fi existat intre PRM si RA APPS un act aditional sau o clauza prin care la expirarea contractului de inchiriere ar fi acticat relocatiunea tacita. Ne-am interesat si aceasta clauza nu exista, din cauza faptului ca anumite persoane care erau in PRM la acea vreme nu s-au ocupat de rezolvarea acestei probleme.
Procurorul sef Marius Iacob il cerceteaza pe Vadim!
Una peste alta, cea mai buna rezolvare statea in mainile parchetului. Care nu a mai miscat nici un deget pe aceasta cauza de vreo patru ani incoace. Daca s-ar fi facut ceva, poate ca nu se mai ajungea la acest imens scandal. Pana una-alta, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, s-a ales cu un dosar deschis pe numele sau la Sectia de Urmarire penala si criminalistica din PICCJ. El este acuzat de ultraj pentru ca a incercat sa impiedice evacuarea din str. Emile Zola. El are imunitate europarlamentara. Procurorul general al Romaniei, Laura Kovesi a anuntat ca nu e necesara o autorizare speciala din partea Parlamentului European pentru inceperea urmaririi penale. Dealtfel, conform legii, este obligatoriu avizul Parlamentului European doar in cazul retinerii, arestarii si perchezitiei unui europarlamentar. Parchetul General a transmis un comunicat in care mentioneaza urmatoarele:
”Procurori ai Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-au sesizat din oficiu, azi 5 ianuarie 2011, in cazul privind evacuarea Partidului Romania Mare din sediul din strada Emile Zola nr. 2, sector 1, Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj si nerespectarea hotararilor judecatoresti de catre Corneliu Vadim Tudor. Sesizarea din oficiu a avut loc in urma studierii celor 14 rapoarte intocmite de politistii din cadrul Sectiei 1 Politie, prezenti la actiunea de evacuare demarata la data de 4 ianuarie 2011 de catre executorul judecatoresc indrituit a pune in executare ordonanta presedintiala de evacuare, rapoarte inaintate institutiei noastre de Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti. Din continutul rapoartelor a rezultat faptul ca pe parcursul derularii procedurii de punere in executare a hotararii mai sus mentionate, numitul Corneliu Vadim Tudor, europarlamentar, presedintele Partidului Romania Mare, a amenintat in mod direct executorul judecatoresc, precum si pe unii dintre politisti, a exercitat asupra acestora acte de violenta, a intrebuintat in mod nemijlocit cuvinte insultatoare la adresa persoanelor susmentionate, impotrivindu-se in acest fel la executarea unei hotarari judecatoresti”.
* Cititi aici documentele privind somatiile executorilor Lucian Ezer si Paula Somaldoc!
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Nicolae 6 January 2011 08:21 +5
# Personaj 7 January 2011 06:48 -3
# Nicolae 7 January 2011 07:41 +2
# OV 8 January 2011 19:39 0
au fost retrocedate fara discernamant de la o caramida la jumatate din tara, daca nu mai mult.
justitiarul sau justitiarii nu au facut decat spume si atat.
uni au fost sau sunt in parlament dar se comporta tolerant de parca hotii care au jefuit tara sunt fratii lor.
# MASH 11 January 2011 09:25 0
Citeza pe OV
va rog sa mariti intervalul de timp !
# Ruxa 11 January 2011 09:10 0