22 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 18.04.2022 – Predoiu cere voie de la stapani sa schimbe legile

Scris de: L.J. | pdf | print

18 April 2022 18:14
Vizualizari: 5947

* Apar noi dezvaluiri despre manevrele regimului Putin. Tot despre un razboi este vorba, dar nu despre cel din Ucraina. Nu va stricam surpriza, ci va lasam sa cititi singuri dand click aici.


* Nu mai este un secret, pentru cine a urmarit, faptul ca PNRR nu va avea prea multe reusite. Totusi, una a fost data drept castigatoare inca de la inceput. Este vorba despre Autostrada Moldovei, care astazi a facut un pas important spre asfalt. Despre ce este vorba si cand urmeaza sa fie gata lucrarile, cititi aici.


* Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu (foto), isi reconfirma fibra de valet. Vorbim strict din punct de vedere politic. Luni, 18 aprilie 2022, Predoiu a simtit nevoia sa se ploconeasca in fata Uniunii Europene, asa ca i-a trimis Comisiei Europene proiectele noilor legi ale justitiei si pe cele ale amendamentelor la Codul penal si cel de procedura penala. Cica „in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare”.


 

V-ati fi asteptat ca Predoiu sa aiba suficienta coloana vertebrala, incat sa le spuna politrucilor de la Bruxelles sa ne scuteasca de MCV, intrucat acest mecanism a expirat inca din 2010? Nici noi.

Dar sa nu mai lungim vorba – mai bine va lasam sa cititi comunicatului emis de Ministerul Justitiei:

Ministerul Justitiei a transmis Comisiei Europene, spre consultare, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, proiectele legilor Justitiei si ale Codurilor penale

In cadrul cooperarii permanente dintre Ministerul Justitiei si Comisia Europeana, mentinuta atat la nivel de experti, cat si prin dialogul constant si direct dintre ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, cu reprezentantii Comisiei Europene, Vera Jourova, vicepresedinta Comisiei, si Didier Reynders, comisarul pentru Justitie, Ministerul Justitiei a transmis, astazi, 18 aprilie 2022, la Bruxelles, proiectele legilor Justitiei si ale Codurilor penale.

Proiectele legilor Justitiei au fost puse in dezbatere publica de catre Ministerul Justitiei in septembrie 2020 si au parcurs o dezbatere publica de mai multe luni de zile, incheiata in primavara anului 2021. Promovate initial de Ministerul Justitiei spre avizarea CSM in 2021, aprobarea de catre Guvern si, ulterior, adoptarea de catre Parlament, procesul a ramas nefinalizat la mijlocul anului 2021.

Ministerul Justitiei a reluat procesul de promovare in decembrie 2021, integrand unele propuneri si solutii primite in dezbaterea publica care a avut loc pe parcursul anului 2021 si finalizand proiectele, inclusiv versiunile in limba engleza, la sfarsitul lunii martie – inceputul lunii aprilie 2022, tinand cont si de recentele decizii ale CJUE. Proiectele au facut obiectul discutiilor dintre delegatia Comisiei Europene privind evaluarea PNRR, precum si delegatia Comisiei Europene din cadrul mecanismului „Rule of Law”, pe de o parte, si delegatia Ministerului Justitiei, condusa de ministrul Justitiei, in doua sesiuni de lucru care au avut loc la inceputul lunii aprilie.

In ceea ce priveste procesul de dezbatere publica asupra legilor de modificare a Codului penal, respectiv a Codului de procedura penala, acesta s-a incheiat in cursul anului 2021, fara ca proiectele sa mai fie promovate in Guvern si, ulterior, in Parlament. La fel ca in cazul legilor Justitiei, in anul 2022, Ministerul Justitiei a reluat si finalizat procedurile necesare pentru promovarea proiectelor.

Definitivarea proiectelor noilor legi ale Justitiei, precum si a proiectelor de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala reprezinta un obiectiv prioritar in cadrul Programului de Guvernare si, in acelasi timp, un obiectiv al MCV pe Justitie, prevazut si in cadrul PNRR.

Termenul asumat de Romania in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta pentru intrarea in vigoare a modificarilor la legile Justitiei este 30 iunie 2023, iar in cazul Codurilor penale, 31 decembrie 2022”.


* O stire care ar putea trece neremarcata pentru majoritatea cetatenilor Romaniei este insa de mare interes pentru cel mai longeviv presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Pe langa lege mandatul, evident... dar asta este o alta discutie. Presedintele interimar al CSM, judecatorul Bogdan Mateescu, trebuie sa stie ca are motiv de sarbatoare pentru cand si-o incheia socotelile in Consiliu. Aflam din publicatia profit.ro ca municipiul Ramnicu Valcea, unde Mateescu si-a facut veacul pana sa vina la Bucuresti, a anuntat ca apa geotermala din Calimanesti va fi folosita ca agent termic in Ramnicu Valcea. Aceasta inseamna ca atunci cand se va intoarce acasa Mateescu se va spala cu apa geotermala. Stiind cat de preocupat este Bogdan Mateescu de virusi, imunitate, dar si cat de importante sunt beneficiile apei geotermale (afectiuni reumatice, dureri de coloana, dureri articulare, afectiuni neurologice, boli de piele), credem ca anuntul facut de municipalitate ii va crea o stare de bine presedintelui in functie al CSM. Desigur, deloc de neglijat este faptul ca cel care a gandit aceste beneficii pentru locuitorii municipiului Ramnicu Valcea este taman cel pe care Bogdan Mateescu nu l-a mai dorit in functia de primar, invalidandu-i prin hotarare judecatoreasca mandatul de edil. Cum e viata asta... Speram totusi ca de acum Mateescu sa il priveasca cu ochi mai buni pe edilul Miricia Gutau, mai ales ca se preocupa de sanatatea sa. Sigur, trebuie punctat faptul ca Mateescu va beneficia de aceasta apa termala si de beneficiile sale doar daca revine la Ramnicu Valcea. Nu de alta, dar auzim ca a intins antenele in mai multe directii, doar-doar isi gaseste un post mai bun la Capitala si nu este nevoit sa se intoarca in Ramnicu Valcea. Om vedea...


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# DODI date 19 April 2022 01:27 +70

1. Lingăul PER2U (care chiar se crede ministru justiției) crede că dezbaterea publică a unei legi înseamnă apostila primită de la niște imbecili din UE. 2. Slugărete savarină poate să încerce să se spele cu toate apele geotermale pentru că obrazul său gros nu are șanse de curățenie, iar cei care (precum acest ciocoflender) se gudură la toți portarii de la SRI nu poate intra în cartea istoriei numai la rubrica ratați caracterial și moral. Cu asemenea lepre România are MARI șanse să fie scutită de MCV... când se va desființa UE.

# maxtor date 19 April 2022 11:26 +36

nu e nevoie draga: le criticam pe neconstitutionalitate......

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.12.2024 – “Portocala” vrea sa paradeasca un primar

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva