22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AUTOSTRAZILE, PILONUL CRESTERII ECONOMICE – Premierul Marcel Ciolacu, pe santierul autostrazii Moldovei: „A7 este integral din fonduri europene, prin PNRR. Asta arata cat de mult inseamna apartenenta Romaniei la UE si vorbim de stabilitate politica. Cand am hotarat impreuna sa venim cu aceasta coalitie de guvernare, nu exista niciun metru de autostrada a Moldovei. Acum, vorbim ca anul acesta sa avem in jur de 148 de km si anul viitor sa se finalizeze in integralitate”

Scris de: L.J. | pdf | print

25 March 2024 11:24
Vizualizari: 1934

Guvernarea PSD face din santierele de autostrazi pilonul central al cresterii economice. Prim-ministrul Marcel Ciolacu a inspectat vineri, 22 martie 2024, progresul lucrarilor pe mai multe santiere de infrastructura rutiera si a vorbit despre posibilitatea accelerarii ritmului lucrarilor, in conditiile in care pe unele tronsoane lucrarile sunt in avans fata de grafic sau au un ritm sustinut.Investitiile au devenit pilonul central al dezvoltarii Romaniei, iar efectele sunt vizibile inclusiv in datele statistice care arata activitate intensa pe marile santiere, sustinuta de proiectele implementate de ministrii PSD in ultimii doi ani de guvernare. De asemenea, fondurile europene sunt o componenta importanta in finantarea infrastructurii din Romania.

Datele statistice recente confirma aceasta tendinta optimista: volumul constructiilor, considerat principalul motor al cresterii economice, a inregistrat o crestere de peste 25% in decembrie 2023 fata de aceeasi perioada a anului anterior. O contributie semnificativa la aceasta crestere o au constructiile ingineresti, care au inregistrat o crestere de 43%, cu accent pe infrastructura de transport finantata prin fonduri europene din PNRR sub forma de imprumuturi.

Executia bugetara din ianuarie indica o activitate intensa si cheltuieli semnificative pe santierele de infrastructura, atat din bugetul national, cat si din imprumuturi. De exemplu, Ministerul Transporturilor a cheltuit peste 370 de milioane de lei in luna ianuarie, din imprumuturile acordate prin PNRR pentru lucrarile de infrastructura feroviara si rutiera.


Aflat in vizita pe santierul autostrazii A7, presedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat:


In sfarsit, nu vorbim de promisiuni; vorbim de certitudini. Este pentru prima oara cand, cu certitudine, Moldova va avea autostrada. Vom avea autostrada Moldovei – A7. Daca constructorul va mentine acest ritm, estimam ca pana la finalul anului vom deschide circulatiei aproximativ 148 de kilometri. Este o veste extraordinara, reprezentand o accelerare a lucrarilor. A7 este integral din fonduri europene, prin PNRR, asta arata cat de mult inseamna apartenenta Romaniei la UE si vorbim de stabilitate politica. Cand am hotarat impreuna sa venim cu aceasta coalitie de guvernare, nu exista niciun metru de autostrada a Moldovei. Acum, vorbim ca anul acesta sa avem in jur de 148 de km si anul viitor sa se finalizeze in integralitate”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva