22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COOPERARE PE PLAN COMERCIAL SI INVESTITIONAL – CCIR poate gazdui Forumul de Afaceri Trilateral Romania-Armenia-Georgia. Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert: “Datorita intentiei Republicii Armenia de a extinde cooperarea cu celelalte state europene, valorificand pozitia sa de mediator a dialogului politic intre Uniunea Europeana si unele state din regiune, suntem convinsi ca vom putea atrage o serie de elemente ale potentialului comun, inclusiv prin implicarea altor state din regiune"

Scris de: L.J. | pdf | print

22 March 2024 12:10
Vizualizari: 1446

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban (foto stanga), a avut joi, 21 martie 2024, o intrevedere cu E.S. Tigran Galstyan (foto dreapta), noul Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Armenia in Romania, prilej cu care au fost analizate o serie de aspecte privind dinamizarea relatiilor economice dintre cele doua tari.
“Apreciez in mod deosebit initiativa Ambasadei Republicii Armenia in Romania si propunerile noului ambasador menite sa dinamizeze si sa intensifice cooperarea dintre cele doua state, atat pe plan comercial, cat si pe plan investitional.  Este de salutat faptul ca E.S. Tigran Galstyan a ales Camera Nationala ca punct de plecare in punerea in practica a misiunii Domniei Sale de a dezvolta componenta economica, in mod categoric, cele doua state avand nevoie de un impuls prin care companiile sa acceseze pietele din Romania si, respectiv, din Armenia. Totodata, datorita intentiei Republicii Armenia de a extinde cooperarea cu celelalte state europene, valorificand pozitia sa de mediator a dialogului politic intre Uniunea Europeana si unele state din regiune, suntem convinsi ca vom putea atrage o serie de elemente ale potentialului comun, inclusiv prin implicarea altor state din regiune de care ne leaga interese comune, cum ar fi Georgia”, a declarat presedintele CCIR,  Mihai Daraban.

“Armenia are nevoie sa dezvolte relatii economice cat mai puternice cu statele Uniuni Europene, iar in acest sens suntem implicati in construirea unui nou coridor de transport ce va lega Marea Neagra, prin portul Poti, de Orientul Indepartat. De asemenea, intentionam sa actionam pe langa autoritatile romane pentru redeschiderea zborului direct Bucuresti-Erevan. In ceea ce priveste strict relatia economica cu Romania, profit de aceasta intalnire pentru a propune organizarea, la Bucuresti, a  unui forum de afaceri trilateral, Romania-Armenia-Georgia, centrat in special pe sectorul energetic, transportul maritim si agricultura”, a declarat E.S. Tigran Galstyan, noul Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Armenia in Romania.

 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva