JUDECATORII, PUSI SUB CONTROL – Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti reactioneaza dupa ce Comisia de la Venetia a cerut ca DNA sa primeasca din nou competenta in anchetarea magistratilor: “'Multumesc' pentru ca 'onorata' comisie doreste subordonarea noastra, a judecatorilor!... Asadar, nu doar politicul mioritic vrea sa ne subordoneze, ci si unele institutii si organizatii 'europene'. Astept elaborarea unui ghid in care sa fie mentionata solutia pe care trebuie sa o pronunt in dosare!”
Judecatoarea Madalina Afrasinie (foto) de la Tribunalul Bucuresti reactioneaza dupa ce Comisia de la Venetia a criticat legea de desfiintare a Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitiei (SIIJ), cerand ca DNA sa primeasca din nou competenta in anhetarea magistratilor. Afrasinie acuza ca o asemenea pozitionare nu arata decat o noua dorinta de subordonare a judecatorilor romani.
Intr-un comentariu facut pe pagina sa de Facebook, marti seara, 22 martie 2022, Madalina Afrasinie arata cum Comisia de la Venetia ignora pur si simplu Hotararea CSM nr. 225/2019 de aprobare a raportului Inspectiei Judiciare prin care au fost devoalate abuzurile comise de DNA impotriva a mii de magistrati, pusi sub supraveghere si monitorizati in cadrul unor dosare fabricate de parchetul anticoruptie. Precizand ca nu doar politicul din Romania incearca subordonearea judecatorilor, ci si institutii europene, Madalina Afrasinie anunta ca asteapta cu maxim interes sa fie elaborat un ghid in care sa i se spuna ce solutie trebuie sa pronunte in dosare.
Iata comentariul judecatoarei Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti:
“Inca mai sunt judecatori in Romania! Dar pana cand?!
Pamflet amar printre randuri
'Este putin probabil ca o structura de procurori nespecializati la nivelul parchetelor de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie Inalta Curte de Casatie si Justitie si a celor atasate curtilor de apel este o solutie pentru a efectua investigatii privind acuzatiile de coruptie ale judecatorilor si procurorilor, mai buna decat structura actualului parchet specializat DNA. (...) In consecinta, Comisia de la Venetia recomanda restabilirea competentelor acestor parchete specializate de a investiga si de a urmari penal infractiunile care intra in sfera lor de competenta comise de judecatori si procurori.'
Am citit undeva ca neincrederea in judecatori reprezinta inceputul disolutiei unui stat.
'Multumesc' pe aceasta cale 'onoratei' comisii care induce ideea ca magistratura 'musteste' de atata coruptie!
'Multumesc', de asemenea, si pentru ca 'onorata' comisie doreste subordonarea noastra, a judecatorilor!
Hotararea CSM nr.225/2019 este...maculatura, din cate imi dau seama!
Altfel, remarc ingrijorarea 'onoratei' comisii si cand drepturile si libertatile noastre fundamentale sunt incalcate!
Asadar, nu doar politicul mioritic vrea sa ne subordoneze, ci si unele institutii si organizatii 'europene'.
Astept cu maxim interes elaborarea unui ghid in care sa fie mentionata solutia pe care trebuie sa o pronunt in dosare!
Daca e subordonarea, macar sa fie totala! Si la vedere!
Comisia de la Venetia?
Cronica unei institutii care si-a ratat menirea!”
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# lege-faradelege 23 March 2022 16:36 +122
# Bai sclavetilor , terminati-va ! 23 March 2022 16:42 +93
# Ioana M. 23 March 2022 19:11 0
# maxtor 24 March 2022 09:53 0