STATUL PARALEL EXCEDE MCV – Vicepresedintele CE Frans Timmermans confirma ca a primit de la Razvan Savaliuc “Raportul privind activitatea subversiva din Justitie si serviciile de informatii din perioada 2005-2017”, trimis cu posta speciala la Bruxelles. Uluitor, oficialul CE transmite ca are alte preocupari: “Criteriile din cadrul MCV nu se extind la activitatile de informatii si controlul democratic asupra acestor activitati si din acest motiv nu fac obiectul rapoartelor MCV” (Adresa)
Raspuns naucitor al vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans (foto dreapta) trimis senior editorului Lumea Justitiei Razvan Savaliuc la data de 29.01.2018. Ca reactie la amplul “Raport privind activitatea subversiva din Justitie si serviciile de informatii din perioada 2005-2017” realizat de redactia Lumea Justitiei in luna noiembrie 2017 si transmis cu posta speciala de la Bruxelles pe numele lui Frans Timmermans (in limba germana) si a Verei Joukova (in limba engleza) comisarul european pe justitie, primul dintre ei ne-a raspuns ca a luat la cunostiinta despre continutul sesizarilor noastre cu privire la actele normative secrete (protocoalele) dintre serviciile de informatii, parchete si instante, care au transformat Romania intr-un „camp tactic”, care in numele luptei anticoruptie a decis cu de la sine putere eliminarea din viata publica a unor demnitari, oameni de afaceri, magistrati si patroni de presa, prin fabricarea de dosare penale.
Am fost informati ca Raportul nostru a fost arhivat pe siteul special al Comisiei Europene, dar ce sa vezi, gravele semnalari facute de noi, cu documente si argumente - privind imixtiunea serviciilor de informatii romanesti in Justitie si „campul tactic” rezultat din aceasta simbioza care a creat o justitie oculta, paralela – par sa nu ii intereseze pe oficialii Comisiei Europene, intrucat aceste semnalari „exced criteriilor Mecanismului de Cooperare si Verificare” (MCV).
Ne rup guvernantii cu criticile pe Justitie, dar nu au treaba cu abuzurile statului paralel!
In interpretarea noastra, oficialii europeni ne dau de inteles ca indiferent de gravitatea semnalarilor, ei nu au in preocupari abuzurile sesizate, deoarece: “criteriile din cadrul MCV nu se extind la activitatile de informatii (n.n. - inteligence) si controlul democratic asupra acestor activitati si din acest motiv nu fac obiectul rapoartelor MCV.” Altminteri, oficialii europeni isi gasesc timpul sa fie deosebit de critici cu politicienii romani, ca nu cumva sa se modifice legile strambe ale justitiei, care au permis abuzuri infioratoare in ultimii ani. Recunoastem, ca nu putem intelege aceasta politica, care ne apare ca una duplicitara!
Publicam in continuare raspunsul oferit de vicepresedintele Frans Timmermans, prin intermediul unui functionar al CE, pentru ca romanii sa inteleaga ca cei care ne trag de urechi pe functionarea Justitiei si tot agita lupta anticoruptie ca nu cumva sa se atinga cineva de ea, nu par deloc ingrijorati atunci cand li se semnaleaza ca serviciile de informatii au cotropit ilegal lupta anticoruptie, prin formarea de “echipe mixte” in baza unor protocoale secrete, care incalca legislatia Romaniei si dreptul cetatenilor la un proces echitabil.
Comisia Europeana
Secretariatul General
Directoratul E – Coordonarea politicilor II
SG.E.1. – Cetateni si securitate
Bruxelles, SG/E1/LDL/cj/ - 29.01.2018
Domnului Razvan Savaliuc
Email: rsziua@yahoo.com
Stimate domnule Savaliuc,
Va multumim pentru Raportul din data de 9 noiembrie adresat vicepresedintelui Frans Timmermans, in care v-ati exprimat ingrijorarea cu privire la situatia din Romania. Va scriu in numele lui si va cer scuze pentru raspunsul tarziu pe care vi-l trimit.
Comisia Europeana supravegheaza foarte atent progresele din Romania legate de reforma justitiei si combaterea coruptiei in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV). In acest context la data de 15 noiembrie, a publicat un ultim raport (2) referitor la progresele Romaniei. Raportul respectiv precum si celelalte rapoarte anterioare pot fi consultate la pagina web: https://ec.europa.eu/info/strategy/justice-and-fundamental-rights/effective-justice/rule-law/assistance-bulgaria-and-romania-under-cvm/reports-progress-bulgaria-and-romania
In contextul MCV, Comisia urmareste cu atentie diversele dezbateri referitoare la justitia romana. Independenta justitiei, separarea puterilor si colaborarea dintre institutiile statului sunt teme importante in contextul MCV, abordate detaliat de catre Comisie in cadrul rapoartelor prezentate. Dorim totusi sa subliniem faptul ca criteriile din cadrul MCV nu se extind la activitatile de informatii (n.n. - inteligence) si controlul democratic asupra acestor activitati si din acest motiv nu fac obiectul rapoartelor MCV.
In baza raspunderii pe care o are fata de cetatenii romani dar si fata de Uniunea Europeana, Comisia trebuie sa colaboreze strans in continuare cu Romania, pentru a atinge scopurile MCV. Cu ocazia discursului din septembrie 2017 referitor la Starea Uniunii, presedintele Juncker a subliniat importanta statului de drept si a independentei justitiei in toate statele membre ale Uniunii Europene (2).
Cu prietenie,
Julien Mousnier
sef de unitate
(1) https://ec.europa.eu/info/files/comm-2017-751_de.pdf
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# mitocanu 30 January 2018 17:14 +11
# un cetatean 30 January 2018 17:21 +7
# Raluca 30 January 2018 17:25 +26
# cozma ioan mangalia 30 January 2018 20:31 +1
# un oarecare 30 January 2018 23:33 +3
# livia 31 January 2018 07:18 +9
# prostia in forma pura! 31 January 2018 07:43 +4
# agenturile 31 January 2018 10:19 0
# ?????? 31 January 2018 11:53 +1
# Dubălaru Vasile 31 January 2018 15:05 0