27 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ACTIVISTII #REZIST, LA DISCIPLINAR – Gasca "Veveritei" ONG-iste a fost bagata la disciplinar de Inspectia Judiciara pentru comunicatele otravite prin care s-a incercat acreditarea ideii ca procurorii implicati in cazul Caracal nu ar avea nicio vina pentru favorizarea criminalului Gheorge Dinca. Alexandra Lancranjan zisa Veverita, Antonia Diaconu zisa Antonia Pink si Cosmin Iordache sunt cercetati pentru manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

10 September 2019 18:22
Vizualizari: 9864

Aglomeratie de procurori #rezistenti intr-un dosar al Inspectiei Judiciare, in frunte cu faimoasa procuroare DNA Alexandra Carmen Lancranjan (foto 1), zisa „Veverita”. Inspectia Judiciara a facut publice marti, 10 septembrie 2019, numele tuturor celor cinci magistrati cercetati pentru ca au publicat date confidentiale din ancheta legata de tragedia din Caracal, respectiv pentru ca au permis scurgerea acestor informatii.


Este vorba despre:

- procuroarea Antonia Diaconu, autointitulata „Antonia Pink” (foto 2), de la Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti;

- procurorul DNA Cosmin Adrian Iordache

- procuroarea DNA Carmen Alexandra Lancranjan

- procurorul Ovidiu Cristian Popescu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal

- prim-procurorul PJ Caracal, Catalin Alexandru Zavoianu.

Toti cei cinci procurori sunt magistrati-activisti, care au protestat prin memorii, interviuri sau chiar in strada fata de modificarile legislative din ultimii doi ani si jumatate.

Totul a inceput pe 27 iulie 2019, cand Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor (AMASP) – unde co-presedinti sunt Antonia Diaconu si Cosmin Iordache – a postat pe Facebook informatii nepublice din ancheta de la Caracal (click aici pentru a citi). Comunicatul AMASP a fost preluat atat de Antonia Diaconu (aici), cat si de Alexandra Lancranjan (aici) – si ea membra a ONG-ului. Doua zile mai tarziu, Inspectia Judiciara a anuntat ca s-a autosesizat cu privire atat la aceasta scurgere de informatii, cat si la felul in care magistratii implicati in instrumentarea cauzei au respectat dispozitiile procedurale.

Marti, 10 septembrie 2019, Inspectia Judiciara a emis un comunicat in care a dezvaluit numele tuturor celor cinci magistrati, precum si abaterile disciplinare pentru care ii cerceteaza. Astfel, cei trei membri AMASP (Diaconu, Iordache si Lancranjan) sunt acuzati de „manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu” (art. 99 lit. a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor). Aceeasi abatere a fost retinuta in sarcina celor doi procurori de la PJ Caracal. In plus, Popescu si Zavoianu sunt cercetati pentru abaterea stipulata la art. 99 lit. j teza a II-a din Legea nr. 303/2004: „nerespectarea altor informatii de aceeasi natura (n.r. confidentiala) de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii, daca fapta nu constituie infractiune”.

Redam comunicatul Inspectiei Judiciare:

Ca urmare a informatiilor aparute in spatiul public despre cercetarile privind disparitia a doua persoane din judetul Olt, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu: (...)

La 29 iulie 2019 pentru verificarea circumstantelor in care au fost date publicitatii presupuse informatii vizand derularea anchetei penale de catre o asociatie profesionala a magistratilor.

Inspectorii judiciari din cadrul Directiei de inspectie pentru procurori au dispus inceperea cercetarii disciplinare fata de:

1. doamna procuror Diaconu Antonia din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti

2. domnul procuror Iordache Cosmin Adrian din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Structura centrala

3. doamna procuror Lancranjan Carmen Alexandra din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Structura centrala,

toti sub aspectul comiterii abaterii disciplinare prevazuta de art.99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare

si

1. domnul procuror Popescu Ovidiu Cristian din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal, in prezent suspendat din functie

2. domnul prim procuror Zavoianu Catalin Alexandru al Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal,

ambii sub aspectul comiterii abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. a) si j) teza a II a din Legea nr. 303/2004 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Inspectorii judiciari au retinut ca domnul procuror Popescu Ovidiu Cristian si domnul prim procuror Zavoianu Catalin Alexandru, ambii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal au gestionat in exercitarea atributiilor de serviciu date dintru-un dosar penal in curs de efectuare a urmaririi penale, respectiv activitati desfasurate nu numai de reprezentantii Ministerului Public ci si de alte autoritati/institutii ale statului ce au fost furnizate si preluate in cadrul comunicatelor postate de AMASP si procurorii Antonia Diaconu si Alexandra Carmen Lancranjan.

In cuprinsul comunicarilor publice au fost identificate atat informatii inexacte cat si date confidentiale:

a) informatii inexacte

-asa zisul anunt al Politiei cu privire la lipsa de personal;

-gasirea unui corp carbonizat cu ocazia efectuarii perchezitiei domiciliare din 26.07.2019 la domiciliul numitului D.Ghe.;

-tehnica deficitara a D.O.S. „aceeasi ca in toate dosarele penale instrumentate in ultimii trei ani”.

b) informatii confidentiale

-imprejurarea emiterii ordonantei provizorii de interceptare si localizare pentru doua numere de telefon;

-solicitarea si emiterea unor mandate de perchezitie pentru trei locatii;

-vizionarea unor imagini ale unor camere de supraveghere private;

-punerea in executare si rezultatul celor trei perchezitii;

-identificarea unui autoturism si proprietarul acestuia;

-efectuarea de verificari in zona de domiciliu al proprietarului autoturismului;

-solicitarea si obtinerea altor mandate de perchezitie domiciliara.

Stadiul actual: cercetare disciplinara”.

Comentarii

# fomiste soros date 11 September 2019 01:30 +11

Toată lumea îi preia prostiile acestei fomiste soros numită Lăncrănjan. E mai cunoscută ptr kilogramele în plus care le are decît ptr numărul de neuroni așa că ignorați=o , nu aduceți cititori în plus cu astfel de pitecantropi ai justiției. :lol:

# Baran Gheorghe date 11 September 2019 08:28 +10

Spatiul virtual este un spatiu public. Iesirile publice , regulate ale Alexandrei Carmen Lancranjan , prin care exprima pozitii si puncte de vedere , uneori care nu au legatura cu o justitie independenta , alteori care scot in evidenta o orientare impotriva drepturilor omului , cetateanului si justitiabilului , actitivtatea extraprofesionala a acesteia , ne pun mereu in situatia sa ne intrebam retoric: ASTA ESTE MAGISTRATUL PE CARE TREBUIE SA_L ACCEPTAM CA FIIND CEEA CE REPREZINTA O JUSTITIE OARBA, DREAPTA SI INDEPENDENTA? Afara cu ea din Magistratura!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.12.2024 – S-a aflat noul ministru al Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva