27 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AFARA DIN MAGISTRATURA – Judecatoarea Bogdana Ligia Secan de la Tribunalul Bucuresti a primit cea mai grea sanctiune la CSM: excludere din magistratura. Decizia a fost dispusa pentru intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile. Anul trecut, pentru aceeasi abatere disciplinara, judecatoarea Secan a fost suspendata din functie 3 luni

Scris de: L.J. | pdf | print

23 November 2016 15:32
Vizualizari: 11069

Sanctiune extrem de dura pentru judecatoarea Bogdana Ligia Secan de la Tribunalul Bucuresti. CSM a decis, miercuri 23 noiembrie 2016, excluderea din magistratura a judecatoarei Secan.

Masura Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a fost dispusa pentru posibila comitere a abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. h) teza a doua din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Mai exact, este vorba despre “inatarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”.


Este a doua sanctiune disciplinara pe care o primeste judecatoarea Bogdana Ligia Secan. In septembrie 2015, aceasta a fost suspendata din functie pe o perioada de 3 luni pentru comiterea acelaeasi abateri disciplinare, respectiv “inatarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”.

Iata comunicatul CSM:

In sedinta de azi, 23 noiembrie 2016, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a admis in parte actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Secan Bogdana Ligia, judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti.

In temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Sectia a aplicat doamnei judecator sanctiunea disciplinara constand in 'excluderea din magistratura' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. h) teza a II-a din acelasi act normativ - 'intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile'.

Hotararea sectiei va cuprinde, alaturi de alte elemente prevazute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sanctiunea disciplinara mentionata, urmand a fi redactata si publicata pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro in termen de 20 de zile de la pronuntare.

Aceasta poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Comentarii

# DODI date 23 November 2016 17:49 +7

Așa se întâmplă când te alegi cu o profesie pentru care nu ai chemare. Se vede treaba că CSM nu a reușit nici după 3 luni cu mandat de aducere pe drumul cel bun. Probabil că respectiva s-a inspirat din stilul de muncă al unor membri CSM sau a fost colegă cu hăhăilă la școala care scotea tâmpiți. În orice caz a găsit ce și-a căutat. Păcat că CSM nu s-a aplecat cu aceeași osârdie și la stilul de muncă amatorist al procurorilor DNA. Ar fi lăsat-o pe luluța fără yesmani.

# Cetateanul date 23 November 2016 18:59 +5

Bine, bun si cu nemotivarile astea... sa se motiveze mai repede... Da' de "ce" se motiveaza nu apucam la un moment dat si noi, domnu' Netejoru? Ca degeaba motivati cu ...uru, ca ne stergem cu ele acolo... cand solutia este o aberatie juridica, in mod vadit in afara legii ce facem? Trimitem formulare? Nu e o solutie... Si intarzierile prin dosarele de la DNA (a se citi "prioritizare") nu e cu dare afara? 

# UNII JUDECATORI =MILIȚIENI date 23 November 2016 20:47 +9

judecatorii sunt evaluati profesional ca militienii, respectiv in raport cu numarul dosarelor, nu si in raport cu calitatea solutiilor. Pentru tâmpeniile din soluții judecatorii nu patesc absolut nimic ... E adevarat ca cei mai multi dintre judecatori sunt un fel de militieni...

# 112 date 23 November 2016 22:10 +6

Cand toate coafezele devin judecatoare si sunt numite in functii de conduce re ce ne mai miram ca justitia este praf si pulbere.Ce sa ma spunem cand coafeza mai este si securista intelegeti si singuri unde ne aflam.

# pelin date 24 November 2016 13:30 +5

Activitatea de infaptuire a justitiei intr-un stat de drept trebuie sa se intemeize pe un ansamblu de principii care garamteaza stabilirea adevarului si garantia legii in toate cauzele supuse judecatii.Infaptuirea unor asemenea obiective implica si cerinta in exercitarea atributiilor lor judecatoresti sa fie impartiali,spre a se exclude orice influienta sau ingerinta asupra actului de justitie.Toate aceste principii au fost adesea incalcate in Romania,putandu-se vorbi de zeci si zeci de cauze fara ca magistratii sa fie nici macar mustrati.Daca avem in vedere aceste aspecte cat si modalitatile degradante care conduceau la incompatibilitati si chear lipsa de profesionalism,atuci grupul de magistrati care trebuiau exclusi din magistratura trebuia sa fie mai numeric si nu doar cate unul-doi pe ici si colea!!!!!!!

# Horica date 24 November 2016 13:51 -1

In raport de cum arata justitia in prezent cred ca viitorul csm trebuie sa fie nemilos .Excluderile din magistratura trebuie sa fie mai frecvente intrucat multi magistrati din pacate nu inteleg profesia si nu au vocatie.Si atunci de ce sa -i tinem?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.12.2024 – S-a aflat noul ministru al Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva