23 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ASA SE LEAGA JUDECATORII ICCJ - Procuroarea DNA Mariana Alexandru l-a scos basma curata pe soferul prietenulul judecatoarei-arestata Maria David, de la Inalta Curte, desi acesta s-a denuntat ca a dat magistratei 200.000 euro pentru interventia pe langa trei judecatori din Ploiesti, la doua saptamani dupa ce DNA stia totul despre “combinatie” dintr-un alt denunt

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

5 August 2012 14:04
Vizualizari: 7801

 

Lumeajustitiei.ro va prezinta un nou caz despre metodele procurorilor DNA, care nu se dau in laturi de la nimic ca sa obtina probe de inculpare a unor judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie – instanta epurata din temelii sub regimul Basescu. Desi legea penala, in cazul unor fapte de coruptie permite nepedepsirea celor care denunta anumite fapte mai inainte ca organul de urmarire penala sa aiba cunostiinta despre acestea, in fapt, atunci cand nu prea exista probe, sunt facuti scapati si cei care denunta mai tarziu – cand procurorii stiu deja despre ce este vorba – pentru ca probatoriile sa fie astfel bine intarite. Asa se face ca intermediarii spagilor ajung sa scape, in loc sa fie trimisi in judecata la pachet cu cei care le primesc. Faptul ca un judecator corupt e dovedit ca atare, nu e rau in sine, dar cand faci scapat un complice la coruptie, doar ca sa-l infunzi pe coruptul principal nu ni se pare deloc in regula. Lumeajustitiei.ro ca prezinta in acest material cum a dat neinceperea urmaririi penale procuroarea DNA Mariana Alexandru (foto) soferului prietenului judecatoarei-inculpate Maria David de la ICCJ (aflata in arest), desi acesta a denuntat faptul ca a intermediat predarea sumei de 200.000 euro judecatoarei la data de 24.02.2012, in conditiile in care seful soferului denuntase aceeasi fapta cu doua saptamani inainte, mai precis la 09.02.2012.


Probele principale ale acuzarii: denunturile prietenului judecatoarei si a soferului acestuia

Procuroarea DNA Mariana Alexandru a trimis-o in judecata pe judecatoarea Maria David, de la Sectia I Civila a Inaltei Curti, pentru doua infractiuni de trafic de influenta, prin Rechizitoriul nr. 26/P/2012 din 21 martie 2012, verificat de seful ei procurorul sef al Sectiei I Lucian Papici (vezi facsimil). In esenta, in rechizitoriu se afirma ca judecatoarea Maria David, originara din judetul Dambovita si domiciliata in Targoviste, a pretins si primit suma de 200.000 euro, pentru a interveni pe langa judecatorii Mihai Paul Fratilescu, Florentin Teisanu si Viorel Mihai Tudoran, de la Curtea de Apel Ploiesti, care aveau spre judecata un recurs pe o reviziuire (dosar 9501/315/2010) declarat de Petru Blanda (prietenul judecatoarei David) a unei condamnari la 3 ani de inchisoare cu executare pentru o serie de infractiuni de natura economica. Potrivit informatiilor despre acest caz, Petru Blanda, administrator al SC Ecprod SA Targoviste, personaj cu dare de mana, a fost prietenul judecatoarei Maria David, existand zvonuri ca cei doi ar fi fost amanti. In luna ianuarie 2012, Petru Blanda a contactat-o pe Maria David pentru a o determina sa intervina pe langa cei trei judecatori in scopul obtinerii unei solutii favorabile. Procurorii DNA sustin ca judecatoarea Maria David “i-a promis sprijinul, dar l-a conditionat de remiterea unor sume de bani”. Ce s-a intamplat exact in relatia dintre Petru Blanda si Maria David sunt doar speculatii. Cert este ca la 9 februarie 2012, Petru Blanda a formulat un denunt la DNA, in care a pretins ca i-a trimis bani judecatoarei pentru interventia pe langa judecatorii de la Curtea de Apel Ploiesti. Blanda a pretins, de asemenea, ca i-a trimis banii prin soferul sau personal, Marin Pahontu. Se pare ca simplu denunt al lui Blanda, in calitate de fost prieten intim, nu avea mare greutate dat fiind subiectivismul sau, astfel incat, la doua saptamani dupa denuntul acestuia, a fost chemat sa dea un denunt similar la DNA si soferul Marin Pahontu. Acesta din urma a denuntat la 24 februarie 2012 faptul ca la ordinul sefului sau a primit suma de 200.000 euro de la directoarea economica a SC Ecprod SA Marinela Brebene, dupa care s-a intalnit cu judecatoarea Maria David careia: “sumele in doua transe i le-am predat judecatoarei David Maria in Targoviste, iar la a treia transa a luat toti banii si am plecat impreuna in Ploiesti unde din dispozitia ei i-am predat unei persoanei la restaurant”.

De asemenea, soferul a mai denuntat ca “in luna ianuarie 2012 am asistat la o discutie intre Blanda si David Maria, aceasta din urma spunand ca incearca sa faca tot posibilul cu procesul penal la Curtea de Apel Ploiesti cu ajutorul colegilor judecatori de la aceasta instanta. David Maria a spus ca se va duce la botezul copilului unui judecator de la Curtea de Apel Ploiesti intrucat are ocazia sa se intalneasca si sa vorbeasca cu cei care erau in procesul lui Blanda...”

Din denuntul soferului Marin Pahontu, rezulta ca acesta nu doar stia de aranjamente, dar a si primit si predat sume importante de bani judecatoarei, in mai multe randuri, fiind astfel complice la traficul de influenta. Cu toate acestea, prin rechizitoriu, procuroarea Mariana Alexandru a dispus trimiterea in judecata a judecatoarei Maria David si neinceperea urmaririi penale fata de Blanda Petru (pentru trafic de influenta sub forma oferirii de bani), dar si pentru soferul Marin Pahontu (pentru complicitate la trafic de influenta), in baza art. 6, indice 1, din Legea 78/2000, potrivit caruia: “Faptuitorul nu se pedepseste daca denunta autoritatii fapta mai inainte ca organul de urmarire sa fi fost sesizat pentru acea fapta.”

Ori, daca soferul a denuntat fapta, la doua saptamani dupa ce seful sau denuntate acelasi lucru, cum oare procuroarea Mariana Alexandru a pretins in rechizitoriu ca a dat NUP pentru Blanda si Pahontu “intrucat susnumitii au denuntat infractiunile mai inainte ca organul de urmarire penala sa fi fost sesizat”???

Pai, atunci cum ramane cu prima fraza a rechizitoriului, potrivit careia: “In fapt, din denunturile formulate la 09.02.2012 de Blanda Petru – administrator la SC Ecprod SRL Targoviste si la 24.02.2012 de Blanda Petru si Pahontu Marin rezulta ca...”???

Ca sa recapitulam, ne intrebam retoric: scapam pe oricine de raspundere, daca putem sa-i dam calitatea de martor-denuntator acolo unde nu avem probe destule? Asta e lupta anticoruptie? Ce valoare poate sa aiba declaratia unui denuntator de acest gen care, pe langa ca era angajatul fostului prieten al judecatoarei era pasibil de raspundere pentru complicitate la trafic de influenta de vreme ce DNA stia totul cu doua saptamani inainte??? Dar denuntul fostului prieten al judecatoarei, care in fapt e un condamnat penal?

Poate face bine DNA si ne lamureste...

*Cititi aici extras din Rechizitoriul judecatoarei Maria David, cu referiri la solutia de NUP si datele denunturilor

Comentarii

# ultimatehappiness date 5 August 2012 14:42 -2

avocat doresc sa cunosc o avocata sau jurista . pentru mai multe detalii pot fi contactat la ultimatehappiness@yahoo.com .

# dosar penal date 5 August 2012 16:56 +4

ultimatehappiness...aici nu este anuntul de la A la Z!!!

# DOREL date 6 August 2012 10:35 0

1. Mai degraba, ICCJ a devenit "o institutie dresata din temelii" decat " epurata din temelii" de regimul Tr. B. 2. Da' Mariana Alexandru ce grad o avea ? Si, b): si, mai ales, unde ? Parerea mea ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.07.2024 – Alt candidat la revenirea in magistratura picat la psihologic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva