27 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CU EI DEFILAM PANA IN 2023 - Se cunosc oficial numele celor 14 reprezentanti ai instantelor si parchetelor in noul CSM. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat legalitatea procedurilor de alegere a celor 9 membri-judecatori si 5 membri-procurori. Lista e deschisa de judecatoarele ICCJ Simona Camelia Marcu si Mariana Ghena. Locul ocupat de Vasilica Danilet a fost adjudecat de Bogdan Mateescu, de la Judecatoria Ramnicu Valcea (Lista)

Scris de: A.P. | pdf | print

22 November 2016 18:21
Vizualizari: 12387

Consiliul Superior al Magistraturii a facut publice numele celor 9 judecatori si 5 procurori care vor forma viitorul CSM (2017-2022). Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat, in sedinta de marti 22 noiembrie 2016, legalitatea procedurilor desfasurate la sfarsitul lunii trecute in cadrul adunarilor generale ale instantelor si parchetelor, pentru alegerea celor 14 membri. Schema viitorului CSM ramane aceeasi, cu 2 judecatori supremi, 3 judecatori de la curtile de apel, 2 judecatori de la tribunale, 2 judecatori de la judecatorii, 1 procuror din PICCJ, 1 procuror de la parchetele de pe langa curtile de apel, 2 procurori de la parchetele de pe langa tribunale si 1 procuror de la parchetele de pe langa judecatorii.


Astfel, cele doua scaune rezervate magistratilor de la ICCJ – ocupate in prezent de Mircea Aron si Adrian Bordea – au fost adjudecate de judecatoarele Simona Camelia Marcu, de la Sectia de contencios administrativ si fiscal, si Mariana Ghena, de la Sectia penala.

Lia Savonea, sefa Curtii de Apel Bucuresti, Nicoleta Margareta Tint de la CA Brasov si Andrea Annamaria Chis de la CA Cluj au fost alese in noul CSM ca reprezentanti din partea judecatorilor de la curtile de apel.

Din partea judecatorilor de la tribunale au fost alese presedinta AMR Gabriela Baltag, de la Tribunalul Neamt, care a obtinut cel mai mare numar de voturi la nivel national, si Evelina Mirela Oprina, de la Tribunalul Ilfov.

Pe locurile ocupate acum de Marius Badea Tudose si Vasilica Danilet vor veni judecatorii Mihai Andrei Balan, de la Judecatoria Timisoara, si Mihai Bogdan Mateescu (foto), de la Judecatoria Ramnicu Valcea.

Patru dintre cei cinci reprezentanti ai parchetelor sunt din Capitala: Codrut Olaru de la PICCJ, fost sef al DIICOT, Cristian Mihai Ban de la PCA Bucuresti, Florin Deac (PT Maramures), Nicolae Andrei Solomon (PT Bucuresti) si Tatiana Toader (PJS2 Bucuresti).

Judecatorii si procurorii alesi vor fi verificati de CNSAS si apoi vaildati de Senat.

Prezentam in continuare comunicatul CSM:

In sedinta de astazi, 22 noiembrie 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat legalitatea procedurilor de alegere a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, declarand pe urmatorii magistrati membri alesi ai Consiliului:

I. Judecatori:

A. Inalta Curte de Casatie si Justitie:

1. Dna. judecator Simona Camelia Marcu

2. Dna. judecator Mariana Ghena

B. Curti de apel:

1. Dna. judecator Lia Savonea - Curtea de Apel Bucuresti

2. Dna. judecator Nicoleta Margareta Tint - Curtea de Apel Brasov

3. Dna. judecator Andrea Annamaria Chis - Curtea de Apel Cluj

C. Tribunale:

1. Dna. judecator Gabriela Baltag - Tribunalul Neamt

2. Dna. judecator Evelina Mirela Oprina - Tribunalul Ilfov

D. Judecatorii:

1. Dl. judecator Mihai Andrei Balan - Judecatoria Timisoara

2. Dl. judecator Mihai Bogdan Mateescu - Judecatoria Ramnicu Valcea

II. Procurori:

A. Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie:

1. Dl. procuror Codrut Olaru

B. Parchete de pe langa curti de apel:

1. Dl. procuror Cristian Mihai Ban - Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti

C. Parchete de pe langa tribunale:

1. Dl. procuror Florin Deac - Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures

2. Dl. procuror Nicolae Andrei Solomon - Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti

D. Parchete de pe langa judecatorii:

1. Dna. procuror Tatiana Toader - Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti

In temeiul art. 18 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, Plenul a hotarat transmiterea solicitarii catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii pentru a verifica daca judecatorii si procurorii alesi au facut parte din serviciile de informatii inainte de anul 1990 sau au colaborat cu acestea.

Dupa primirea raspunsului din partea CNSAS sau cel mai tarziu dupa expirarea termenului de 15 zile de la data sesizarii, Consiliul Superior al Magistraturii va transmite lista finala cuprinzand judecatorii si procurorii alesi Biroului permanent al Senatului Romaniei, in vederea validarii.

Reamintim ca, potrivit art. 3 din Legea nr. 317/2004, Consiliul Superior al Magistraturii este alcatuit din 19 membri, dintre care 9 judecatori si 5 procurori, alesi in adunarile generale ale judecatorilor si procurorilor, 2 reprezentanti ai societatii civile alesi de Senat si 3 membri de drept, respectiv presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ministrul justitiei si procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii sunt alesi pentru un mandat de sase ani, fara posibilitatea de a fi prelungit.

In termen de 15 zile de la publicarea in Monitorul Oficial a Hotararilor Senatului privind validarea si alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, acestia se vor intruni in sedinta de constituire, convocata si prezidata de presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ocazie cu care vor fi alesi presedintele si vicepresedintele Consiliului pentru anul 2017”.

Comentarii

# DODI date 22 November 2016 19:41 +17

Mult succes noului CSM și să facă uitat, cât mai repede, dezastrul național reprezentat de actualul. Nici nu merită să însirăm cât rău a făcut României. Să ne rezumăm doar la erată. În fond actualul CSM, fiind o pată pe blazonul Justiției, nu merită pus decât la o erată a istoriei. Singurul aspect pozitiv al actulului CSM este o carte deschisă pentru viitorul CSM despre cum NU trebuie condusă justiția română. Nu putem să punem alt calificativ actualului CSM decât acronimul englezesc R.I.P.

# Edelweiss date 22 November 2016 21:09 -1

Uat dî fac is R.I.P. ? :o (că pe la Tzărănoaia de Câmpie nu se face ingliș, ci numai rusă) Requiescat In Penitentiary ? :P

# UN PESIMIST date 22 November 2016 23:39 +10

Te admir ca dupa 26 de ani traiti in ROMANIA si dupa spectacolul hidos pe care l-a dat CSM-ul in editiile trecute, vadit implicat politic, mai ai curajul sa speri ca versiune actuala a CSM se va comporta altfel. De cand un profesor in drept a afirmat la un post de televiziune ca splendoriile justitie la petreceri se lauda cu numarul de ani de puscarie pe care l-au dat, incep sa cred ca testul psihologic trebuie facut din 6 in 6 luni, altfel ROMANIA este in pericol.

# ceir date 22 November 2016 20:02 +7

Kogalniceanu catre CUZA fii drept , fii bun . Asa sa le ajute Dumnezeu. Poate de aceasta data vom avea adevarata justitie.

# Cetateanul date 22 November 2016 20:28 +13

In afara de savonea si ghena, la judecatori avem sanse mari. La procurori, jale si prapad! Ar trebui modificata Constitutia si eliminati procurorii din CSM... Lucrurile ar incepe sa mearga bine in tarisoara... Pana atunci, iar vor face mizerii de dosare si vor "aresta" procurorii pe cine vor, caci forul disciplinar este format numai din procurori... care orice ar face judecatorii, vor continua abuzurile si vor coaliza cu "judecatorii-sistemisti". Sa vedem cat curaj va avea sectia de judecatori sa scape de ei...

# Tica date 23 November 2016 08:53 +3

De acord cu tot continutul postarii. Mai ales, prima fraza.

# NIMIC NOU SUB SOARE date 22 November 2016 23:31 +10

Azi am citit in activenews articolul "Afirmații fără precedent făcute în direct la Televiziunea Națională: România nu mai este un stat, ci o corporație condusă de străini. În ultimii 26 ani, România a pierdut peste UN TRILION de euro, mai mult decât a pierdut de la Ștefan cel Mare până-n '89".Afirmatia ii apartine d-lui Calin Georgesca,Directorul Executiv al Instituției ONU pentru Indicele Global al Sustenabilității. Am vazut lista CSM.. Nu va faceti SPERANTE. Va fi la fel DE DEZASTROS daca nu chiar SI MAI RAU. Unde au fost toti acesti EMINENTI cand tara a fost devalizata? Cum isi justifica existenta si gramada de bani pe care o castiga in timp ce un segment important din po******tie traieste sub pragul saraciei? Ei traiesc cu burta plina in timp ce in Romania copii dorm si se trezesc plangand, nemancati si neincaltati (copii care isi blesteama ziua cand s-au nascut) ?

# carcotescu date 23 November 2016 01:50 0

Noul CSM isi va da repede arama pe fata, cand vom vedea cum va solution plangerile impotriva procurorilor si judecatorilor abuzivi... daca ne vor invata ca se aplica regula; "corb la corb nu-si scoate ochii" suntem pierduti pentru 2 generatii, daca dimpotriva, vor demonstra ca aplica doar legea si dreptatea, avem sanse sa ne revenim in 10 ani dupa calamitatea DNA _ CSM care a distrus Justitia in doar cativa ani.

# Lupul alb date 23 November 2016 13:14 +1

cât îs io dă dăştept  tot nu pricep pân'la urmă la ce-mi trebe mie csm-u?cui foloseşte şi cui îi mai spală păcatele,mă rog da tot întreb păi bă csm-ule dacă ai luat procurorii dă ce nu iei mă şi avocaţii că într-un proces sunt pe aceeaşi treaptă!!! adică ăia are o coastă-n plus? sau ei este urmaşii lu deontologii "justiţiei" morariene şi lascuiene?şi are drepturi nu-i aşa?vai dă mama noastră că aţi şters codu penal cum aţi vrut voi cu dăşteapta dă bica dă nu mai e trădarea(ţara furată sub oblăduireaservicii) şi genocidu(lipsă medicamente oncologice,vaccinuri netestate)cui foloseşte totuşi csm-u?

# ADEVARUL date 23 November 2016 13:51 0

IN FOSTE TARI PRECUM UCRAINA,SIRIA,S.A.M.D. CSM-UL SAU INSTITUTIA GARANT A JUSTITIEI SUI-GENERIS A FOLOSIT,IN PRINCIPAL,SERVICIILOR DE INFORMATII CARE AU TRANSFORMAT RESPECTIVELE TARI IN COLONII.ROMANIA A FOST PE ACEEASI LUNGIME DE UNDA CU BASISTII CARE L-AU PUPAT PE PUTIN,PRIN BASESCU SI MARIONETELE LUI DIN CSM.ASADAR CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII ESTE CEL CARE POATE SI A BATJOCORIT JUSTITIA,DE EXEMPLU.

# 23.11.2016 date 23 November 2016 14:03 +1

Pe la Judecatoria Sinaia doi procurori si un judecator au fost saltati de DNA dar ceilati nu se potolesc deloc si ma refer la cei ce se stiu corupti.Sper sa nu fim nevoiti sa le prezentam si numele.OPRITI-VA PANA NU ESTE PREA TARZIU....

# mda ... date 23 November 2016 14:59 -2

pai, date fiind comentariile de mai sus, propun desfiintare CSM ... mai departe: unii au cerut deja desfiintarea DNA ... putem desfiinta si DIICOT si restul Parchetelor ... si gata ... se face liniste ... pot fura grangurii cat "vrea ei" :-* :-* :-*

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.12.2024 – S-a aflat noul ministru al Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva