psdolt
23 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

DANILET PARAT DE PROPRIA FIICA – Fostul membru CSM Vasilica Danilet a fost dat in judecata de fiica sa. Ana Maria Danilet a inregistrat la Judecatoria Iasi o actiune civila de obligare a judecatorului la plata pensiei de intretinere. Fiica fostului membru CSM tocmai a absolvit liceul si se pregateste de facultate

Scris de: E.D. | pdf | print

11 July 2017 17:01
Vizualizari: 37177

Anul 2017 a debutat cumplit pentru fostul judecator Cristi Vasilica Danilet. Nu doar ca a pierdut imensa leafa de membru CSM (caci din 6 ianuarie 2017 i s-a incheiat mandatul”), dar s-a intors la leafa de judecator de tribunal care este la jumatate din ce avea inainte, dupa ce nicio institutie nu l-a luat pe post de consilier sau expert. Colac peste pupaza, Danilet s-a trezit, la inceputul anului 2017, si dat in judecata de propria copila, care tocmai a devenit majora la finele lui 2016, pentru a fi obligat la plata pensiei de intretinere.


Pe rolul Judecatoriei Iasi a fost inregistrat dosarul nr. 1868/245/2017 avand ca obiect plata pensiei de intretinere, in care fostul membru CSM are calitatea de parat, iar fiica sa, Ana Maria Danilet de reclamant. Urmatorul termen in dosarul in care Ana Maria Danilet cere obligarea lui Vasilica Danilet la plata pensiei de intretinere este programat sa aiba loc in 12 iulie 2017 (vezi facsimil).


Prezentarea situatiei in care se gaseste  judecatorul Cristi Vasilica Danilet are ca unic scop protejarea interesului superior al copilului, redactia Lumeajustitiei.ro apreciind ca se impune ca tatal copilului sa isi respecte obligatiile legale si sa fie un exemplu pentru societate, prin asumarea responsabilitatilor, mai ales data fiind calitatea sa de magistrat.

Cerem astfel judecatorului Cristi Vasilica Danilet, in situatia in care actiunea fiicei sale este justificata, sa nu astepte sa fie obligat pe cale judecatoreasca la plata pensiei de intretinere, ci sa isi asume, de buna voie, obligatiile ce ii revin ca parinte.

Nu este pentru prima oara cand judecatorul Cristi Vasilica Danilet ajunge in instanta pentru a fi obligat la plata pensiei de intretinere pentru fiica sa, Ana Maria Danilet. In 2007, fosta sotie a lui Danilet, Mirela Vlad, mama Anei Maria Danilet, l-a chemat pe Danilet in judecata pentru majorarea pensiei de intretinere. Judecatoria Iasi a decis, in 28.11.2007, ca pensia de intretinere sa fie majorata de la “359,5 lei/lunar la procentul de 16,6% din veniturile nete realizate lunar” de Danilet.

Doi ani mai tarziu, in 2009, Danilet a cerut instantei reducerea pensiei de intretinere, insa actiunea i-a fost respinsa ca neintemeiata.

In acelasi an, in 2009, parintii lui Danilet l-au dat in judecata pe judecator, cerandu-i sa le plateasca pensia de intretinere, lucru care a si fost admis de instanta.

Asa se face ca o buna perioada de timp, daca nu chiar si in prezent, Danilet a platit pensie de intretinere catre fiica sa, dar si catre parintii sai desi, din punct de vedere legal, nu ii revenea obligatia de a plati si pensia parintilor, ci doar pe cea a fiicei sale.

Iata ce marturisea Danilet in 2009 pe blogul sau:

 

Pe de alta parte, nu este de neglijat ca judecatorul Cristi Vasilica Danilet este unul dintre fanii “familiei moderne”. In acest sens sta marturie chiar declaratia lui Danilet cuprinsa intr-un interviu publicat in Romania Libera pe 8 iulie 2017, in care fostul membru CSM vorbeste despre „familia traditionala”, facand “istoria cuplului romanesc” despre care afirma ca este “extrem de trista”.

Iata afirmatiile lui Danilet, aparute in spatiul public acum trei zile:

"Nu exista un tipic de „familie romaneasca” si nu exista asa-numita „familie traditionala”. In primul rand, istoria ne invata ca „familia” inseamna microcomunitatea din timpul Romei antice unde barbatul stapanea oamenii si lucrurile din casa. Istoria cuplului romanesc – asa cum o stim din scrierile epocilor trecute – este extrem de trista: sotul era violent si alcoolic, violul conjugal era un fenomen extins, familia era numeroasa si traia intr-un spatiu restrans. iar apropierea fizica dintre membrii genera desele incesturi, sotia era vesnic la cratita, femeia trebuia sa fie virgina in noaptea nuntii, o femeie ramasa gravida, dar nemaritata era alungata din sat, divortul era ceva rusinos si exceptional. Oare la o astfel de familie „traditionala” vor unii sa ne intoarca, azi?! O familie unde barbatul domneste prin forta fizica, unde femeia este un obiect important doar pentru dota pe care o aduce la domiciliul conjugal, unde copiii sunt unelte in gospodarie?! De fapt, daca ma gandesc la faptul ca in ultimii ani a crescut ingrijorator numarul cazurilor de violenta domestica, precum si violurile si incesturile comise asupra minorilor in propriile familii, s-ar putea ca raspunsul sa fie afirmativ. Apoi, in timpurile biblice, „familia” nu se constituia prin casatorie in fata primarului – este interesant ca acest aspect nu este adus in discutie de cei care dezbat (a se citi „impun”) argumentele in favoarea familiei constituita exclusiv prin casatorie. Nimeni nu se intreaba in fata carui primar erau casatoriti Iosif si Maria…dar se invoca „traditie” in acest sens.

As vrea sa se inteleaga bine: este adevarat ca prin casatorie se ajunge sa se formeze o familie, dar o familie nu se reduce la casatorie – si in niciun caz nu presupune parteneri de sexe diferite si in mod obligatoriu copii. Cu alte cuvinte, ceea ce sta la baza unei familii nu este un certificat de casatorie primit de la primar sau o verigheta de la preot, ci familia se intemeiaza pe sentimente de iubire, de siguranta, de intr-ajutorare. Astfel, exista familii cu membri de sex diferit casatoriti si fara copii, familii alcatuite din concubini cu sau fara copii, familii alcatuite dintr-un singur parinte si un copil, familii alcatuite doar din bunici si nepoti, familii alcatuite din parinti casatoriti sau nu care au adoptat copii, familii alcatuite din tutori ori persoane care ingrijesc un copil abandonat sau pus in pericol de parintii lui naturali etc."

Comentarii

# nicolae date 11 July 2017 20:43 +13

Asta și-a abandonat soția , fata și părinții , le-a făcut plângere în instanță numai să nu plătească banii pentru întreținerea copilului . Își bagă ghiara în gât căci va fi obligat să-i plătească pensie de întreținere până la absolvirea facultății .

# DODI date 11 July 2017 21:04 +12

Când te gândești că în România un asemenea personaj este pus să împartă dreptatea, un personaj profund nedrept cu propria familie. Cât tupeu poate să aibă acest tip profund amoral și imoral, care pretinde a ne da nouă lecții de corectitudine și moralitate, bun simț și profesionalism, el care a promovat asiduu pupincurismul scabros.

# Ioan date 12 July 2017 12:46 +2

Un judecator are un salariu enorm de mare, nepermis de mare si o putere de decizie foarte mare, nepermis de mare. Aceste doua lucruri fac ca judecatorilor sa li se schimbe caracterul, in nici un caz in bine. Acesta este un adevar incontestabil, demonstrat de viata de zi cu zi. Eu in necunostinta de cauza am incercat sa critic o judecatoare pentru o decizie intrun proces. Acum, sa arate cat de puternica este nu mai emite motivarea deciziei, nici dupa 2 luni.

# Pif date 11 July 2017 21:12 -5

Deduc ca fata devenita majora l-a dat in judecata preventiv, la inceputul anului.Primul termen a fost fixat inainte de Bac si probabil ca procesul se va prelungi pana fata va dovedi ca s-a inscris la facultate, fiind astfel in continuarea studiilor. Obligatia de intretinere exista intre rudele in linie dreapta, deci si fata de parinti iar cuantumul intretinerii datorate copiilor(are 2 fete) + intretinerea datorata parintiilor nu poate depasi 1/2 din venitul net lunar al celui obligat. E treaba lui cum isi regleaza conturile cu fata majora din prima casatorie si nu-i consider deloc stridente opiniile despre familia moderna, fiind in concordanta cu art.26 din Constitutie referitor la viata intima, familiala si privata.

# mishulescu date 11 July 2017 21:25 +6

Cat de tuta sa fii ca sa-l iei pe judecatorul asta parat, de barbat ? L-a vazt cum arata inainte de casatorie sau a fost ca la indieni ? :D

# Tinu date 11 July 2017 22:30 +4

Cand copilul iti poarta numele ,testul ADN te reprezinta de TATA,il intretii pana la finalitatea studiilor,asa cum prevede Legea.Nimeni nu-i poate oferi clementa infractorului de drept comun,gen Danilet.Esti barbat,esti vertical,esti responsabil pentru copii si parintii tai,mey Danilet,mey.

# Pif date 12 July 2017 07:59 0

Mai putin conteaza pt. public in ce conditii s-a casatorit de 2 ori. In 2009 se lauda pe blog, ca intr-un banc mai vechi, ca tata judecator are 2 fete : prima e frumoasa si artista iar cea de-a doua deosebit de inteligenta. Probabil ca fata cea mare, dupa ce a citit, simitindu-se discriminata, abia a asteptat sa devina majora ca sa-l dea in judecata, ea personal. :lol:

# Av Obirsanu Carmen date 11 July 2017 22:29 +3

Jenant. Copilul a promovat actiunea de obligare a parintelui pentru pensie de intretinere in luna ianuarie si acum sintem in luna iulie si cauza nu s-a finalizat? Oare ce maninca copilul acesta? Se gindesc judecatorii la asta? Rusine domnilor magistrati!

# Pif date 11 July 2017 23:22 -4

Sa stiti ca m-a intrigat si pe mine acest detaliu neobisnuit. Insa mi-am imaginat inclusiv posibilitatea ca reclamanta sa fi solicitat instantei, la buna intelegere cu paratul, fixarea primului termen de judecata mai tarziu,dupa terminarea liceului. Chiar taica-sau comenta despre reclamanta ca este o mandrete de fata si artista. Deci, nu m-ar mira sa fi existat un mic santaj reciproc intre fata artista si tatal judecator, finalizat printr-o forma atipica de tranzactie : majoro,iti dau bani pana termini liceul; daca iei bac-ul si intri la facultate, poti continua procesul si sa stabileasca instanta de judecata ce procent din venitul meu lunar trebuie sa-ti dau in continuare.

# Tinu date 11 July 2017 23:47 +1

Pifule,ai inteles exact ce am spus.Tatal isi asuma raspunderea plodului(recunoscut sau nu) :lol: :lol: :lol: te joci,platesti! :lol: :lol: :lol:

# Pif date 12 July 2017 11:53 +2

Unde mai pui ca daca este o artista isteata, il poate tine legat de ea pe taica-sau, prin popririe, pana la 26 ani, avand grija vreo 7 ani jumate de acu incolo sa tot fie in continuarea studiilor. Iar daca vrea, il poate bucura pe taica-sau si cu un nepot/o nepoata, intre 2 examene, fara sa se marite, fiind moderna in gandire, ca si taica-sau. :lol:

# Dna avocat date 12 July 2017 08:18 +1

[quote name="Av Obirsanu Carmen"]Jenant. Copilul a promovat actiunea de obligare a parintelui pentru pensie de intretinere in luna ianuarie si acum sintem in luna iulie si cauza nu s-a finalizat? Oare ce maninca copilul acesta? Se gindesc judecatorii la asta? Rusine domnilor magistrati![/quote]proabul va muri de foame ca mama ei care e avocat nu o va hrani pana nu se va stabili cat sa plateasxa tatal...tu asa ai face ca avocat nu?ce penibil

# Ioana date 12 July 2017 06:52 +3

Parerea mea despre actiunea parintilor de a-l da in judecata pe Vasilica pt. a fi obligat sa le plateasca pensie alimentara: a fost facuta pt. a-i micsora scriptic veniturile, in scopul final de a-i plati fiicei sale o pensie alimentara mai mica.

# Ioan date 12 July 2017 09:06 -3

Multe semne de intrebare asupra cuantumului pensiei de intretinere.De ce trebuie sa plateasca 16% din venitul net, care pentru el este enorm,nemeritat de mare?Majoritatea copiilor din Romania primesc pensii de cca. 200,300 lei, in timp ce un copil de magistrat o pensie de cca. 1500,2000 lei. Nu considerati ca este o discriminare? Mama copilului nu are nici o obligatie? Ea nu trebuie sa participe cu o anumita suma de bani? Un asemanea copil,crescut cu atatia bani nu devine o „BEIZADEA„?In fond, cei 16% din venitul extrem de mare, nemeritat al unui magistrat este folosit pentru cresterea copilului sau pentru un trai imbelsugat al mamei copiluluiUn copil de magistrat nu mananca la fel ca copilul unuia care plateste o pensie de numai 300 lei?

# vandoreli date 12 July 2017 12:42 +2

Sa plateasca Yohanis ca tot nu are COPII !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva