psdolt
25 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

DNA, ATENTAT SINUCIGAS LA STATUL DE DREPT – Nesocotind decizia CCR, care a interzis parchetelor sa ancheteze modul in care se elaboreaza legile, DNA vrea sa o cerceteze pe Rovana Plumb pentru emiterea HG 858/2013. DNA a acordat calitatea de suspect vicepremierului Sevil Shhaideh pentru ca in 2013 a elaborat aceeasi hotarare de Guvern. Actiunea DNA este dovada ca acest parchet este un pericol pentru siguranta nationala

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

22 September 2017 15:41
Vizualizari: 44827

In plin scandal in care Laura Kovesi a fost deferita Inspectiei Judiciare pentru imixtiune in activitatea altui procuror, putandu-se ajunge chiar la revocarea ei din functie si sanctionarea disciplinara, Directia Nationala Anticoruptie distruge din nou linistea romanilor si atenteaza iar la Guvernul Romaniei. La nici 24 de ore de cand s-a anuntat ca Inspectia Judiciara o va verifica pe Kovesi, DNA a emis un comunicat de presa in care anunta ca vicepremierul Sevil Shhaideh va fi cercetata de procurorii anticoruptie pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, infractiune ce ar fi fost comisa, in 2013, in perioada in care detinea calitatea de secretar de stat in cadrul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (M.D.R.A.P.).


Daca pe Sevil Shhaideh DNA procurorii DNA au chemat-o vineri dimineata, 22 septembrie 2017, la sediul din Bucuresti al Directiei Anticoruptie, unde reporterii si cameramanii erau pe pozitii pentru cadrele corespunzatoare, din comunicatul DNA nr. 906/VIII/3 aflam ca in acelasi dosar mai exista un membru al Guvernului PSD pentru care Laura Kovesi a sesizat deja Camera Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale, reprezentant al Executivului care nici macar nu a fost audiat.

Este vorba despre deputata Rovana Plumb (foto) actual ministru delegat pentru fonduri europene in Guvernul Tudose, acuzata acum de DNA de savarsirea complicitatii la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in exercitarea functiei ministeriale.

Faptele de care este acuzata Rovana Plumb ar fi fost savarsite, in 2013, cand aceasta detinea functia de ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice si vizeaza, atentie, modul in care a fost emisa Hotararea de Guvern nr. 858/2013, existand "banuiala rezonabila" ca Rovana Plumb, in calitate de ministru, "cu intentie, a initiat si promovat H.G. 858/2013 (proces care a durat numai 17 ore), cu incalcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de acte normative".

Dincolo de faptul pretinsele infractiuni dateaza din 2013 si DNA s-a apucat de "decapat" abia in 2017, exista o hotarare a Curtii Constitutionale pronuntata in cazul OUG 13/2017 care interzice procurorilor sa analizeze oportunitatea emiterii unei OUG, cu atat mai mult cu cat in acest caz se imputa "incalcarea procedurilor de la nivelul Guvernului".

Si mai aberant este ca in acest dosar, procurorii DNA s-au apucat sa verifice legalitatea unor acte ale Guvernului, atribut care revine exclusiv instantelor de contencios administriv ori instantelor de drept comun, atunci cand sunt investite cu o exceptie de nelegalitate, iar in niciun caz procurorii nu au competenta pentru anchetarea unor astfel de fapte.

Suntem totusi curiosi sa aflam de ce au fost trase la raspundere pentru emiterea HG 858/2013 doar Sevil Shhaideh si Rovana Plumb si nu toate persoanele care au semnat si contrasemnat pentru acest act, in conditiile in care lista ministrilor semnatari a fost compusa din:

-Victor Ponta (prim-ministru)

-Daniel Chitoiu (viceprim-ministru)

-Rovana plumb (ministrul Mediului si schimbarilor climatice)

-Lucia Ana Varga (ministrul delegat pentru ape, paduri si piscicultura)

-Liviu Voinea (ministrul delegat pentru buget)

Potrivit DNA, Rovana Plumb este acuzata ca "a ajutat la savarsirea faptei penale retinute in sarcina suspectei Sevil Shhaideh, respectiv a initiat si promovat H.G. 858/2013 in decurs de 17 ore, in perioada 5.11.2013 - 6.11.2013, cu incalcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de acte normative. Prin efectele acestei hotarari de guvern s-a urmarit crearea unei aparente de legalitate a trecerii Insulei Belina si a Bratului Pavel, prin proiectul de hotarare de guvern ce va purta nr. 943/2013, contrar aspectelor semnalate in repetate randuri de Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Justitiei cu privire la forta juridica a actului normativ."

Prezentam in continuare comunicatul DNA din 22 septembrie 2017:

"In completarea comunicatului nr. 716/VIII/3 din 13 iulie 2017, ca raspuns la solicitarile formulate de reprezentanti ai mass media, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus extinderea urmaririi penale fata de urmatorii suspecti

SEVIL SHHAIDEH, la data faptelor secretar de stat in cadrul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (M.D.R.A.P.), sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit

IONELA STOIAN ( fosta VASILE), director in cadrul M.D.R.A.P, sub aspectul savarsirii complicitatii la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit

GHEORGHIU MARIANA SANDA, asistent registrator principal in cadrul Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Alexandria, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit

GUSA RODICA, asistent-registrator in cadrul Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Alexandria, cu intentie sub aspectul savarsirii complicitatii la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit

DIACONU ALEXANDRINA ANDUTA, registrator-sef in cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Teleorman, sub aspectul savarsirii complicitatii la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit

In acelasi dosar, in conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie - doamna Laura Codruta Kovesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de PLUMB ROVANA, deputat in Parlamentul Romaniei, fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice, in legatura cu savarsirea complicitatii la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in exercitarea functiei ministeriale.

Din ordonanta intocmita de procurori au rezultat aspecte ce contureaza suspiciunea rezonabila potrivit careia:

In anul 2013, prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice, parti din Insula Belina si Bratul Pavel (cu suprafata de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate in albia minora a Dunarii, au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private.
Pentru realizarea transferului de proprietate au fost adoptate H.G. 943/2013 act cu caracter individual si HG 858/2013 act cu caracter normativ, acte prin care au fost incalcate prevederi din:

- Constitutiei Romaniei,

- Legea apelor 107/1996,

- Legea 213/1998 privind bunurile proprietate publica,

- O.U.G. 107/2002 privind infiintarea Administratiei Nationale "Apele Romane"

- Legea 115/1999 a responsabilitatii ministeriale

- Legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa.

Prin aceste fapte a fost prejudiciat patrimoniul statului si au fost vatamate interesele Administratiei Nationale "Apele Romane".

Totodata, au fost efectuate notari in cartile funciare ale celor doua imobile (insula Belina si bratul Pavel) cu incalcarea dispozitiilor din Codul Civil, pentru a ascunde titularul dreptului de inchiriere si pentru a facilita adoptarea hotararilor de guvern mentionate.

In sustinerea acestor demersuri, persoane cu functii de decizie din Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, precum si din Oficiul de Cadastru Teleorman, Biroul de Cadastru Alexandria, Administratia Nationala "Apele Romane" si Consiliul Judetean Teleorman au servit intereselor unei societati particulare, incalcand dispozitii prevazute in mai multe legi.

Concret,
Fiind situate in albia minora a Dunarii, Insula Belina si Bratul Pavel fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii si al Constitutiei, prin urmare nu puteau fi trecute in proprietatea vreunui consiliu judetean prin hotarare de guvern, ci doar prin lege.

Sub pretextul realizarii Complexului turistic, sportiv si de agrement „Dunare-Belina-Seaca", la data de 26 iulie 2013, Consiliul Judetean Teleorman a inaintat Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (M.D.R.A.P), o nota de fundamentare privind trecerea unor bunuri din proprietatea publica a statului si din administrarea Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice - Administratia Nationala „APELE ROMANE", in proprietatea publica a judetului Teleorman si administrarea Consiliului judetean Teleorman.

La primul proiect de hotarare de guvern, doua ministere implicate in avizare, Ministerul Justitiei si Ministerul Finantelor Publice au atras atentia ca scoaterea din domeniul public al statului si din administrarea “Apelor Romane” a celor doua obiective nu poate fi facuta decat prin lege, nu prin hotarare de guvern.
In aceste conditii, a aparut necesitatea unui demers menit sa creeze aparenta ca Insula Belina si Bratul Pavel nu ar face parte dintre bunurile care apartin domeniului public al statului aflate in administrarea “Apelor Romane”, astfel incat transferul dreptului de proprietate sa se poata realiza prin hotarare de guvern.
Astfel, in sedinta de guvern din data de 6 noiembrie 2013, s-a adoptat H.G. 858/2013 prin care se modificau codurile de clasificatie ale Insulei Belina si Bratului Pavel, in sensul ca, pe hartie, se elimina apartenenta acestora la bazinul hidrografic al Dunarii, creand aparenta ca trecerea lor in proprietatea si administrarea Consiliului Judetean Teleorman nu mai impune adoptarea unei legi, ci este posibila doar printr-o hotarare de guvern.

Modalitatea de adoptare a H.G. 858/2013, act cu caracter normativ, s-a abatut de la prescriptiile normelor legislative, inclusiv prin aceea ca proiectul de hotarare nu a avut, la momentul adoptarii, avizele Ministerului Justitiei si al Ministerului Finantelor Publice.

Din probele administrate, a rezultat banuiala rezonabila ca numita Rovana Plumb, in calitate de ministru al Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, cu intentie, a initiat si promovat H.G. 858/2013 (proces care a durat numai 17 ore), cu incalcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de acte normative.

La data de 27 noiembrie 2013, deoarece aparent impedimentele fusesera inlaturate, s-a adoptat H.G. 943/2013 prin care Insula Belina si Bratul Pavel au fost trecute din domeniul public al statului si din administrarea Administratiei Nationale „APELE ROMANE", in domeniul public al judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman.

Prin modalitatea de adoptare a acestei hotarari de guvern au fost incalcate prevederile Constitutiei Romaniei, cele ale Legii organice 213/1998, ale Legii 107/1996 si cu O.U.G. 107/2002, avand in vedere ca insula Belina si Bratul Pavel fac parte din albia minora a Dunarii, astfel incat nu puteau constitui obiect al unui transfer de proprietate publica. De asemenea, au fost incalcate o serie de dispozitii ce reglementeaza normele de tehnica legislativa, aspect semnalat in repetate randuri de Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Justitiei, in perioada premergatoare adoptarii hotararii.

Adoptarea hotararii de guvern a fost posibila in conditiile in care, in calitate de secretar de stat in cadrul M.D.R.A.P, prin semnare, suspecta Sevil Shhaideh si-a insusit in totalitate continutul notei de fundamentare si a proiectului de hotarare de guvern, a initiat si a promovat H.G. 943/2013 prin care se consfintea transmiterea unor parti din imobilele Insula Belina si Bratul Pavel, cu incalcarea flagranta a dispozitiilor legale care reglementeaza normele de tehnica legislativa ce nu permiteau un astfel de transfer, aspect semnalat in repetate randuri de catre Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Justitiei.

La randul sau, suspecta Ionela Vasile Stoian, in calitate de director la M.D.R.A.P. -Directia Juridica, Relatia cu Parlamentul si Relatii Internationale, a sprijinit demersurile nelegale prin aceea ca nu a intocmit note referitoare la observatiile pe care le-au facut cele doua ministere avizatoare (ministerul Justitiei si cel al Finantelor Publice), nu a respectat reglementarile privind circuitul de avizare, a contribuit la crearea unei reprezentari false M.F.P. si M.J. referitor la contactele de inchiriere deja existente.

De mentionat ca, anterior acestor demersuri, suprafete din Insula Belina si Bratul Pavel fusesera inchiriate prin contracte unei firme private.

Pentru a nu atrage atentia administratiei publice centrale cu privire la existenta unor interese ale acelei firme private referitor la insula Belina si bratul Pavel, s-a dorit obtinerea unor extrase de carte funciara curate, in care sa nu apara contractele de inchiriere avand ca parti Administratia Apele Romane si aceasta societate comerciala.

Astfel, sub pretextul indreptarii unei erori materiale, suspectele Gheorghiu Mariana Sanda cu complicitatea suspectelor Gusa Rodica si Diaconu Alexandrina Anduta, in calitate de registratori, cu incalcarea legii, respectiv a unor prevederi din Codul civil, au actionat astfel incat sa fie radiate notarile privind incheierea contractelor de inchiriere cu acea firma privata.

Faptele descrise mai sus au determinat obtinerea unui avantaj patrimonial de catre Consiliul Judetean Teleorman, respectiv dreptul de proprietate si dreptul de administrare asupra unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel.

Totodata a fost cauzat un prejudiciu statului roman, precum si o vatamare a drepturilor si intereselor legitime ale A.N.A.R. prin lipsirea de dreptul de administrare asupra celor doua bunuri.

Un aspect relevant este ca, prin forma finala a HG 943/2013 se renunta la exprimarea “pentru realizarea Complexului, turistic, sportiv si de agrement „Dunare-Belina-Seaca", ceea ce reprezenta motivul initial invocat pentru trecerea catre Consiliul Judetean Teleorman a celor 2 obiective.

Apare in schimb o sintagma mai generala si anume “in vederea reabilitarii si valorificarii cadrului natural al zonei Dunarii – Belina -Bratul Pavel”.

Suspectilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile 307 Cod de procedura penala.

Din probele administrate, a rezultat banuiala rezonabila ca numita Rovana Plumb, in calitate de ministru al Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, cu intentie a ajutat la savarsirea faptei penale retinute in sarcina suspectei Sevil Shhaideh, respectiv a initiat si promovat H.G. 858/2013 in decurs de 17 ore, in perioada 5.11.2013 - 6.11.2013, cu incalcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de acte normative. Prin efectele acestei hotarari de guvern s-a urmarit crearea unei aparente de legalitate a trecerii Insulei Belina si a Bratului Pavel, prin proiectul de hotarare de guvern ce va purta nr. 943/2013, contrar aspectelor semnalate in repetate randuri de Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Justitiei cu privire la forta juridica a actului normativ.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie."

Comentarii

# Claudia date 22 September 2017 15:56 +42

Întrucât STATUL MAFIOT nu este destructurat de DIICOT(care deja face parte din mafie) iar parlamentul e impotent, mai e un pas şi se va ajunge mai rău decât pe vremea lui Nelson Mandela, recâștigarea  libertatii şi dreptatii cu bâte topoare și Foc! .  Aşa vreți voi să se întâmple? IDIOȚILOR ŞI MAFIOȚILOR?. Anarhie vreți voi?,. Ce ipocrizie!, parlamentul încă e reținut şi reticent cu mafioții din sistem. RESETAREA SITEMULUI de JUSTITIE,LEGI CONSTITUȚIONALE., DREPTATE Şi RESPECT pentru lege și popor!. IN REALITATE , TOATĂ JUSTIȚIA e un CIRC MAFIOT, PLIN DE ILEGALITAȚI ŞI IMPOSTURĂ. Ruşineeeee! CULMEA ABERAȚIILOR este că  ambasadele sunt de partea MAFIEI adică culmea culmilor! Chiar ÎMPOTRIVA LEGII şi a drepturilor Omului!. Suspect de JENANT iar ,,Președintele infam"" zâmbește ... Nebunie totală, despre ce fel de țară vorbim???...

# gelu date 22 September 2017 20:57 +6

Tot dosarul este un mare partz tras de posesoarea curului mare si lat ce sta pe dosare la DNA. Lacul Belina care era proprietatea statului si concesionat firmei TelDrum a fost preluat de consiliu local Teleorma, TelDrum fiind in continuare concesionar al lacului conform legilor de inchiriere din Romania. Asa ca tot acest dosar se va fasai la fel ca dosarul impotriva UNG deschis de DNA.

# DODI date 23 September 2017 11:16 +5

Câte nesocotiri ale deciziilor obligatorii ale CCR mai trebuie să încalce luluța ca să se trezească și dorel din letargia care l-a cuprins pentru a lua măsuri și a propune demiterea sfertodoctei? Legile în țara asta sunt doar pentru proști și căței? Luluța este mai presus de lege? De care dioptrii are nevoie dorel pentru a vedea și el realitatea crudă și de a coborî din lumea măreței justiții?

# gelu date 23 September 2017 19:37 +4

Greseala colosala este a PSD care nu l-a demis pe Tudorel Toader care dupa ce a prezentat in conferinta de presa pomelnicul incalcarii Constitutiei Romaniei asa cum a stabilit CCR, facute de Kovesi si DNA in dosarul Ordonantei 13 nu i-a demis pe procurorii care au instrumentat ORD 13 in frunte cu Luluta. Iar vulpea care este prinsa cu gaina in gura si nu este impuscata pe loc va mai omori cate o gaina ori de cate ori i se va face pofta de o gaina.

# abukir date 31 October 2017 14:48 0

o informatie juridica corecta face mai mult ca 1000 de jurnaliști împreună cu impresiile acestora: http://adevarul.ro/news/eveniment/curtea-suprema-motivare-dura-cazul-fostului-europarlamentar-adrian-severin-a-consolidat-imaginea-romaniei-fiind-tara-profund-corupta-1_59f83eb65ab6550cb8a90452/index.html

# Deceneu date 22 September 2017 16:05 -4

Daca nici asta nu e furaciune... Exemplu clasic de cum s-a furat in Romania dupa revolutie. O fi sarit calul si DNA-ul de multe ori dar aici au dreptate. "Act normativ" cu dedicatie pentru niste penali fara scrupule contra unor spagi frumoase. Asa au facut si cu microcentralele. Au distrus tara in numele unor cuvinte frumoase gen energie verde etc. Privati in cirdasie cu politicieni, totul in numele sfintului dolar/euro. Dar nu poti face nimic ca doar au fost "acte normative" nu-i asa. PSD-ul uita ca au fost la putere, cel putin legislativ, peste 20 ani. Cu "actele normative" facute de ei, pentru prietenii lor, a ajuns tara cum a ajuns. Si acum incearca sa intirzie cit mai mult nota de plata. Dar o sa vina si aia...

# vasilicoi date 22 September 2017 16:31 -2

deceneu, in toate statele capitaliste se fac legi pentru interese diverse: firme, copii, mamici, pensionari, homosexuali,......etc. Vrem democratie? avem si capitalism inclus........Iti aduc aminte ca acum e democratie pana si in Rusia.......vrei sa te infratesti cu cei din Corea de Nord?

# eugen date 22 September 2017 19:32 +2

Draga Deceneu. Nu te lasa pacalit de aceasta facatura. Insula si lacul erau deja inchiriate iar chiria o lua statul prin apele romane. Prin trecerea la Consiliul judetean chiria o ia statul prin CJ. Contractul e acelasi, chiria aceeasi numai ca banii ii incaseaza CJ si nu Apele Romane. E ca si cum ai fura banii dintr-un buzunar si i-ai pune in alt buzunar al ceeasi haine. cat de legal sau de avantajos e contractul de inchiriere asta-i alta poveste :)

# Petru Irimescu date 23 September 2017 17:56 +5

Locuiesc într-o localitate pe unde trece un râu. Pe malurile acestui râu sunt multe societăți care exploatează piatră. Redevența se plătește Apelor Române. Vreau să vă informez că nu s-a făcut nici o investiție pentru a combate efectele inundațiilor și dacă vrea comunitatea locală să facă ceva pentru ecest lucru nu este lăsată. Nici nu face nimic din banii pe care îi încasează, nici nu te lasă să iei măsuri pentru prevenire. Iar dacă se întâmplă ceva se spală pe mâini dând vina pe autoritățile locale.

# corina date 22 September 2017 16:06 +5

Pe motiv ca incalca prevederile CCR, suspendati-o pe cucuvea

# Stefana date 22 September 2017 18:28 0

Incepeti procedura de suspendare....pentru incalcarea prevederilor CCR

# anacondu de la ialomita date 22 September 2017 16:15 +6

Claudia, poate chiar se vrea.......anarhie. poate se vrea repetarea scenariului din Ucraina. Singura solutie este taierea curentului pentru cateva institutii si reorganzarea lor prin comasare si micsorare. Institutiile acestea sunt pline de cozi de topor si sclavi ai altora, platiti din banii statului. Va recomand sa stati in case sau sa fugiti cat mai repede.....

# anacondu de la ialomita date 22 September 2017 16:23 -1

Claudia, poate chiar se vrea.......anarhie. poate se vrea repetarea scenariului din Ucraina. Singura solutie este taierea curentului pentru cateva institutii si reorganzarea lor prin comasare si micsorare. Institutiile acestea sunt pline de cozi de topor si sclavi ai altora, platiti din banii statului. Va recomand sa stati in case sau sa fugiti cat mai repede.....

# unomsimplu date 22 September 2017 17:38 -8

Majoritatea dintre noi care citim si urmatim acest site suntem cetateni simpli ai acestei tari. Cu ce ar trebui sa ma afecteze pe mine ca DNA se agata de acesti oameni cu putere chiar daca neconstitutional? Au furat ei destul, fiti siguri. Ca simplu cetatean, nu ma simt deloc intimidat de activitatea DNA, e un razboi intre oamenii puternici. Eu unu stau linisitit, nu ma ia DNA la un salariu de 2500 lei :))

# Rabbit date 22 September 2017 18:04 +9

@unomsimplu- ești din sistemul mafiot? Problema se pune în felul urmator: toți banii țării sunt cheltuiți pe mafiotii din justitie ( iau mii de euro lunar) și pe interceptări. Eu personal ca om simplu nu îmi convine sa știu ca niște mafioți plătiți regește îmi poate asculta oricând telefonul, fiecare om are drepturi nu trebuie să-mi asigure drepturile niște mafioți,  sa decidă ei dacă e ok ce vorbesc sau nu, DIICOT  PARCHETE  și Judecatori sunt cele mai infecte mafiote instituții plătite regește.  Inventează acuzații oamenilor simpli, ii baga la puscarie ani grei ca să-și scoată ei cheltuiala uriașă din bani publici pe filaje și anchete în timp ce mafia adevarata fura cu miliardele din bugetul tarii: pădurile tăiate,  băncile care nu declara profit, multinaționalele,  etc. Dacă ție îți convine ca niște impostori sa te urmărească la fiece pas e problema ta, dar noi restul nu ne convine ca noi și copiii noștri sa fim urmăriți nonstop de către niște escroci infractori plătiți regește. :-x

# Michelle date 22 September 2017 18:07 +3

Orice suparat dintre cei mentionati putea ataca in contencios administrativ HG-ul. Inclusiv Ministerul Public , prin procurorul general,conform art.1 al. 4 si 5 din Legea 554/2004 . OK. Din nou DNA s-a vrut a fi valul inspumat al marii care sa-i faca pe plac Zeitei Catuselor, mult suparata in aceasta perioada. Cam Big Problem dupa OUG 13.

# Razvan date 22 September 2017 18:42 -1

Eu nu inteleg ce problema aveti ca DNA face anchete si instrumenteaza dosare. Pana la urma, decizia o ia Justitia, judecatorii care asculta procurorii DNA si avocatii suspectilor si care hotaraste cine si cat de vinovat este. Romanii trebuie sa inteleaga, oamenii astia sunt anchetati pentru ca au furat bani de la noi, toti romanii. Bani furati care inseamna saracie, lipsa doctorilor, a spitalelor, autostrazilor, pensiilor, educatiei si a tuturor care fac din Romania o tara saraca. Noi ar trebui sa sustinem si aparam institutiile care fac anchete. Si sa denuntam coruptia. Coruptia inseamna furt. Furt din banii tuturor. Aci e vorba de unii care si-au trecut pe, persoana fizica o insula a noastra, a tuturor. Au decis ei, asa, ca li se cuvine. Pai, daca e asa, poate maine ne iau astia balcoanele. Ca asa vor ei. Apeopos, ce romani simpli, cinstiti sau care au facut cate o mica infractoune, abuzati de DNA, judtitie, sistem, stiti voi?

# Red pepper date 22 September 2017 21:30 +1

Luju.ro  va rog nu mai postați comentariile securiștilor.  Suntem sătui de ei. Ăștia care lucrează în instituțiile de forță cred ca tara trebuie să-i slujească pe ei :zzz fals. Ei sunt în slujba tarii. Ei sunt mafia care au furat și distrus tara. Numai în aceste domenii s-au investit milioane și miliarde de euro, bani pierduți. Trebuiau investiți în infrastructura  ( nu autostrada din aia făcută de ciorditorul hot cu acte bebe kovesi care s-a stricat înainte de a se circula pe ea)în spitale, în industrie, nu în mafiotii care pretind ei ca fac justiție.  Și Taiati-le salariile la 1000 euro pe luna la toți care lucrează în instituțiile de forță și magistratura. Și pe când RESET în justiție? Ca uite aproape a trecut și septembrie și ZERO mafia domnește în continuare, abuzurile și ilegalitățile sunt în continuare  :zzz

# Persian Blue Salt. date 23 September 2017 00:46 -1

Tu cum depistezi un securist postac? Ca gandeste pe invers, ca nu stie cum sa-si faca funda la sireturi, ca scrie lozinci, ca fura nick-uri de la altii, ca e paralel cu dreptul sau cum ?

# Capac date 24 September 2017 13:33 +1

Propagandiștii securiști jignesc inteligența. Înțelegem de ce ne întrebi și-ți recomandăm să nu ne mai întrebi.

# Michelle date 23 September 2017 09:13 +3

[quote name="Razvan"] Aci e vorba de unii care si-au trecut pe, persoana fizica o insula a noastra, a tuturor. [/quote] Asta ai inteles din comunicat ? :lol: Prin HG s-a schimbat titularul dreptului de proprietate publica. Pe intelesul tau: insula Belina si bratul Pavel au trecut din domeniul public al statului in domeniul public al judetului. Nu au trecut din domeniul public in proprietatea unei persoane fizice. Nu se precizeaza in comunicat si articolele din legile enumerate ca s-ar fi incalcat. In opinia mea, asa cum am comentat putin mai sus, doar instanta de contencios administrativ este competenta sa anuleze o HG adoptata ilegal. Adica sa analizeze daca s-au respectat sau nu legile amintite de DNA. Sau pe tine te incalzeste mai mult finalitatea de a fi condmnati unii la puscarie de instanta penala decat posibilitatea fireasca a anularii actului de o alta instanta care este competenta in materie.

# Xyz date 22 September 2017 19:44 -2

Se indica ipoteze eronate; lipsa posibilității anchetarii palavramentarii si membrilor guvernului pt. acte normative ilegale; orice act juridic produs prin smen naste raspundetea celor care l-au adoptat; ma intreb si eu de ce Parlamentul European a ridicat imunitatea lui adrian severin si este acesta judecat - cred ca nu pt apartenenta la psd ci pt dragostea de bani nemunciti si dorinta de a adopta hotarari pt oricine plateste mai mult; de principiu, orice smenar trebuie anchetat si pedepsit pt. ca astfel de fapte sa nu se mai repete; s-a furat destul; am ajuns la coada Europei

# Dragoș date 22 September 2017 20:47 +5

"Dincolo de faptul pretinsele infractiuni dateaza din 2013 si DNA s-a apucat de "decapat" abia in 2017, exista o hotarare a Curtii Constitutionale pronuntata in cazul OUG 13/2017 care interzice procurorilor sa analizeze oportunitatea emiterii unei OUG, cu atat mai mult cu cat in acest caz se imputa "incalcarea procedurilor de la nivelul Guvernului"."

# Georgeta Lukacs date 22 September 2017 23:23 +1

Guvernul actual al Romaniei dovedeste ca are interes pentru ridicarea poporului roman din baltoaca in care inca se zvarcoleste! in loc sa fie sprijinit sa-si desfasoare in liniste aplicarea programului de guverare ,acceptat la investitura de catre Parlamentul Romaniei rezultat dupa ultimele alegeri parlamentare , e bombardat cu diverse petarde demobilizatoare ,inventate si menite sa obstructioneze inaintarea Romaniei spre o stare normala!

# Georgeta Lukacs date 22 September 2017 23:25 +1

Guvernul actual al Romaniei dovedeste ca are interes pentru ridicarea poporului roman din baltoaca in care inca se zvarcoleste! in loc sa fie sprijinit sa-si desfasoare in liniste aplicarea programului de guverare ,acceptat la investitura de catre Parlamentul Romaniei rezultat dupa ultimele alegeri parlamentare , e bombardat cu diverse petarde demobilizatoare ,inventate si menite sa obstructioneze inaintarea Romaniei spre o stare normala!

# nae girimea date 23 September 2017 05:26 +4

@Claudia "CULMEA ABERAȚIILOR este că ambasadele sunt de partea MAFIEI" . Nu -i nici o aberatie . Sistemul din Romania s-a cladit TOCMAI sub obladuirea ambasadelor . Adu-ti aminte ce s-a intimplat si justitia si SRI nu au intervenit : "privatizari " , " retrocedari " , demolarea capitalului romanesc , iata doar citeva "clase " de probleme care pregatesc slujesc interese straine si duc la demolarea tarii . E o naivitate de care multi romani nu s-au lecuit , aceea ca strainii ne vor binele .

# Altomsimplu date 23 September 2017 09:23 +1

Bai oameni buni de ce sunteti naivi? Toti smecherii astia cu dosare au avut si au mare parte au functii publice , exact acel gen de functie de unde pot ..FURA . La DNA nu poti fura dar in schimb poti lua spaga ...ghici de unde ..de la astia care pot fura ! Si mai stiti si vb aia romaneasca : Hotii striga hotii ! Doar nu sunteti atat de naivi sa credeti ca o tanti de 30 ani v-a furat de 27 de ani incoace ? Eu zic si sunt convins ca sistemul mafiot este impartit printre partide si mare parte din el este la guvernare acum !

# MIRA date 23 September 2017 09:51 +3

:cry: Foartae bine le face celor din PSD daca nu sunt capabili sa desfiinteze aceasta structura mafiota.Cum a fost infiintat DNA-ul?Prin hotarare de guvern .Cum poate fi desfiintat ? Ghici, ghicitoarea mea...

# vasilica ochinegru date 23 September 2017 11:34 0

Departe de a fi fan Luluta. De data asta Luluta are dreptate. Da, CCR a stabilit ca nu cade in competenta DNA sa ancheteze si/sau sa-i si trmita in judecata pe cei ce elaboreaza legi. Autorul articolului ar trebui insa sa-si aminteasca ca CCR, cand a declarat neconstitutional abuzul in serviciu a mai stabilit si ce se intelege prin lege, adica Lege adoptata de Parlament, Ordonanta de Guvern sau Ordonanta de Urgenta. Pentru adoptarea unui HG , ce nu intra in ceea ce a stabilit CCR ca inseamna lege, DNA poate si chiar trebuie sa-i ancheteze si sa-i trimita in judecata. Trimiterea in judecata a celor incriminati nu inseamna si anularea respectivului HG. Respectivul HG poate si trebuie anulat de Guvern insusi sau prin promovarea, tot de catre Guvern, a unei actiuni in anulare la instanta de contencios administrativ. Si Adrian Nastase ar trebui anchetat pentru HG-ul de prin 2003, prin care 300 hectare de vie si livada de la Nazarcea le-a dat Arhiepiscopiei Tomisului.

# vasilica ochinegru date 23 September 2017 11:36 -1

Departe de a fi fan Luluta. De data asta Luluta are dreptate. Da, CCR a stabilit ca nu cade in competenta DNA sa ancheteze si/sau sa-i si trmita in judecata pe cei ce elaboreaza legi. Autorul articolului ar trebui insa sa-si aminteasca ca CCR, cand a declarat neconstitutional abuzul in serviciu a mai stabilit si ce se intelege prin lege, adica Lege adoptata de Parlament, Ordonanta de Guvern sau Ordonanta de Urgenta. Pentru adoptarea unui HG , ce nu intra in ceea ce a stabilit CCR ca inseamna lege, DNA poate si chiar trebuie sa-i ancheteze si sa-i trimita in judecata. Trimiterea in judecata a celor incriminati nu inseamna si anularea respectivului HG. Respectivul HG poate si trebuie anulat de Guvern insusi sau prin promovarea, tot de catre Guvern, a unei actiuni in anulare la instanta de contencios administrativ. Si Adrian Nastase ar trebui anchetat pentru HG-ul de prin 2003, prin care 300 hectare de vie si livada de la Nazarcea le-a dat Arhiepiscopiei Tomisului.

# Michelle date 23 September 2017 17:49 0

Te contrazic. Posibila o noua sesizare a CCR cu un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si DNA. Decizia CCR nr.405/2016 pct.76 :"Curtea constată că, în prezent, orice acțiune sau inacțiune a persoanei care se circumscrie calităților cerute subiectului activ, indiferent de gravitatea faptei săvârșite, poate intra în sfera normei de incriminare. Această constatare determină Curtea să aibă rezerve în a aprecia că aceasta a fost voința legiuitorului când a incriminat fapta de abuz în serviciu. Aceasta cu atât mai mult cu cât Curtea constată că legiuitorul a identificat și reglementat LA NIVEL LEGISLATIV EXTRAPENAL PARGHIILE NECESARE INLATURARII CONSECINTELOR UNOR FAPTE care, deși, potrivit reglementării actuale se pot circumscrie săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, nu prezintă gradul de intensitate necesar aplicării unei pedepse penale."

# vasilica ochinegru date 23 September 2017 11:50 0

Sa continuii cu via si livada de la Nazarcea data de Adrian Nastase lui Teodosie Spagoveanu. Chiar daca fapta lui Adrian Nastase ce prin abuz in serviciu, prin HG, a dat din proprietatea publica a statului Bisericii, in loc sa lase acel teren pentru reconstituirea dreptului de proprietate al unor amarati carora comunistii li l-au confiscat, actiunea in revendicare ce cade in obligatia Guvernului sa o exercite, este imprescriptibila. Guvernul trebuie obligat sa promoveze o astfel de actiune. Acum Teodosie Spagoveanu se plange ca DNA-ul l-a napastuit trimitandu-l in judecata pentru folosirea frauduloasa o fondurilor europene, dar a comis-o. An de an a cerut si a primit subventie din fonduri europene uitand ca nu a respectat conditia ca acel pamant sa fie lucrat. Aghiazma si rugaciunile nu tin loc de respectarea bunelor practici agricole. Asta-i frauda comisa de Spagoveanu.

# pentru tfl-isti date 23 September 2017 12:33 +3

Interesanta e pozitia lui Ponta care pare a fi binom si nu om. Daca hotararile nu au avize sau au avize negative, singurul care putea decide adoptarea lor este prim-ministrul (in Guvern nu se voteaza, decizia o are primul ministru) Atunci, fie DNA minte ca sunt probleme cu avizele, fie il favorizeaza pe Ponta care ar trebui sa fie primul pus sub acuzare. P.S.: astept cu nerabdare sa vad ce lege au incalcat initiatorii unui proiect de HG, pentru ca treaba lor s-a terminat la initiere. Sa vada si Dragnea ce monstruozitati naste teama lui Dorel (Toader) de a initia proiectul de lege privind definirea abuzului in serviciu asa cum a decis CCR. Din acest punct de vedere, Dragnea si tot Guvernul merita sa fie urmariti penal pentru abuz in serviciu si sa caute definitia abuzului prin vreo lege, pentru ca deciziile CCR sunt hartie igienica pentru campul tactic.

# stefania.olteanca date 23 September 2017 16:16 +1

Va repet ca vad ca nu pricepeti. DNA este o institutie criminala-mafiota infiintata prin HG. O HG poate rezolva situatia dar GUVERNUL si PARLAMENTUL sunt mamaliga care nu vrea si nu vrea sa explodeze.

# mihai date 23 September 2017 17:15 +2

dar cat mai dureaza pana celula asta stalinista e trimisa la puscarie????? incredibil, atata abuz rea vointa si coruptie ... L-ati auzit pe procurorul ala, scursura liderul dosarelor denea, cum radea ca un dement cand i se spunea ca trimite nevinovati la puscarie?

# Adrian83 date 23 September 2017 22:12 +2

Nu e treaba DNA-ului sa stabileasca daca Guvernul a adoptat acte normative in mod legal sau nu. DNA-ul trebuie sa dovedeasca prin probe concrete ca respectivul act normativ a fost adoptat cu dedicatie, indiferent daca adoptarea s-a facut in mod legal sau nu.

# Vasile date 24 September 2017 01:26 -2

Aici comentează maxim 2 sau 3 persoane :))) unii își dau dreptate folosind alte nume :)

# Mitch lotrean date 24 September 2017 13:00 0

Stimati comentatorii de litera treia...va plac comentarile ...Laice..toti santeti din sistem!!! Cand va exploda asa zisa "mamaliga"...vi se va afla identitatea prin care va ascundeti...si dacă va place sa stati totuși la aceiaisi masa cu infractorii aveti curajul respectului ptr.cititori...!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva