10 October 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAI MULTE CURSURI EXTRACURRICULARE PENTRU AVOCATI – INPPA organizeaza sase cursuri extracurriculare, concepute in sistem interactiv si desfasurate online, destinate avocatilor. Cursurile vor fi tinute de avocat dr. Cosmin Vasile, avocat Lavrin Covaci, prof.univ.dr. Cristian Jura, lect. univ. dr. Simona Petcu Vladica si avocat Daniela Zaharia-Manescu. Cosmin Vasile: "Vom discuta despre Decizia RIL pronuntata de ICCJ in legatura cu cine poate organiza arbitrajul institutionalizat"

Scris de: L.J. | pdf | print

8 October 2024 17:33
Vizualizari: 610

Pregatire profesionala si perfectionare continue in randul avocatilor! Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (I.N.P.P.A.) anunta organizarea, in perioada 16 octombrie 2024 – 30 noiembrie 2024, a sase cursuri extracurriculare, concepute in sistem interactiv si desfasurate in sistem online, destinate avocatilor. Ca o nota, in 2023, INPPA a organizat in aceeasi perioada patru cursuri extracurriculare, iar la fel ca si in anul precedent, unul dintre aceste cursuri va fi tinut de avocatul dr. Cosmin Vasile (foto), managing partner Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) si formator INPPA, tema aleasa in 2024 fiind "Procedura arbitrala in arbitrajul institutionalizat".


 

Conform calendarului INPPA, cursul avocatului Cosmin Vasile se va desfasura online (pe platforma Zoom), si va contine 5 ateliere a cate doua ore, respectiv: Atelierul 1-Notiuni generale, Atelierul 2-Alegerea arbitrajului institutionalizat, Atelierul 3-Configuratia procedurii arbitrale, Atelieru 4-Administrarea probelor in arbitraj, Atelierul 5-Proceduri speciale in arbitrajul institutionalizat (vezi facsimil cu detalierea fiecarui curs).


Avocatul Cosmin Vasile: "Ne vom referi si la ceea ce reprezinta procedurile speciale in arbitrajul institutionalizat, fie ca vorbim de arbitrajul institutionalizat din Romania, fie de marile curti de arbitraj international care au practica cu societati din Romania sau pe drept roman"


Cu acest prilej, avocatul Cosmin Vasile a tinut sa detalieze aspectele privitoare la cursul pe care urmeaza sa il sustina in perioada 16 octombrie – 30 noiembrie, oferind date suplimentare despre modul in care se vor desfasura cele cinci ateliere. Timp de 10 ore, avocatii specializati in materia arbitrajului institutionalizat sau aflati la inceput de drum, care vor sa se specializeze in aceasta materie, vor putea dezbate cele mai sensibile subiecte.

Va fi analizata, potrivit declaratiilor facute de avocatul Cosmin Vasile, pe care le prezentam integral mai jos, inclusiv recenta decizie RIL a ICCJ privind persoanele care pot organiza arbitrajul institutionalizat in Romania.


"INPPA organizeaza si in acest an un curs de formare profesionala in domeniul arbitrajului comercial. Perioada este similiara cu cea din anii trecuti, si anume jumatatea lunii octombrie, pana la la finalul lunii noiembrie. Va fi vorba de cinci ateliere, din nou prin Zoom, pentru comoditatea si facilul acces pentru toti cursantii si, foarte important, pentru ca avocatii din tara sa se poata inscrie la acest curs.

Care este tema din acest an? Este vorba despre arbitrajul institutionalizat despre care, asa cum cunoaste toate lumea, este de departe cea mai utilizata forma de arbitraj practicat in Romania. Cursul va fi, din nou, cu un caracter practic, accentul este pe practica, pe ce se intampla in practica, si vom parcurge in cele zece ore ale cursului toate specificitatile sau particularitatile arbitrajului institutionalizat. Pornind de la cele cateva dispozitii care se regasesc in Codul de procedura civila si care sunt dedicate acestui tip de arbitraj, mergand pana la modul in care se administreaza probele, constituirea tribunalului arbitral, rezolvarea incidentelor ce intervin pe parcursul procedurii arbitrale. Foarte important, ne vom referi si la ceea ce reprezinta procedurile speciale in arbitrajul institutionalizat, fie ca vorbim de arbitrajul institutionalizat din Romania, fie de marile curti de arbitraj international care au practica cu societati din Romania sau pe drept roman.

Nu in ultimul rand, vom discuta si despre Decizia de Recurs in interesul legii pronuntata foarte recent de Inalta Curte si care are un impact foarte important in legatura cu cine poate organiza arbitrajul institutionalizat.

Prin urma, fie ca aveti o experienta semnificativa in materie de arbitraj si vreti sa aprofundati aceasta materie, fie ca sunteti la inceput de drum, ca si pana in prezent, cursul este adaptat intr-o maniera flexibila care va permite o experienta utila pentru toti cei care sunt interesati de aceasta materie si care practica deja si intentioneaza sa se specializeze in materia arbitrajului institutionalizat.

Cu multumiri, inca o data, directorului INPPA, profesorul Dan Oancea, pentru ca face posibile aceste cursuri. Astept cu nerabdare cursul din acest an", a precizat avocatul Cosmin Vasile.

 




Totodata, conform anuntului INPPA, alte cinci cursuri vor fi sustinute de Prof. univ. dr. Cristian Jura, respectiv avocatii Lavrin Covaci si Daniela Zaharia-Manescu si lect. univ. dr. Simona Petcu Vladica, dupa cum urmeaza:

1. Expertiza juridica in managementul procesului electoral (curs introductiv in domeniul electoral pentru avocati) – curs organizat in parteneriat cu Autoritatea Electorala Permanenta - Avocat Lavrin Covaci, Baroul Bucuresti, si invitati experti din cadrul A.E.P. (5 ateliere x 2 ore)

2. Procedura arbitrala in arbitrajul institutionalizat - Avocat dr. Cosmin Vasile, Baroul Bucuresti, formator I.N.P.P.A. (5 ateliere x 2 ore)

3. Calea sinuoasa de la discriminare la hartuire. Instanta sau CNCD? - Prof. univ. dr. Cristian Jura,  Secretar de Stat, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (5 ateliere x 2 ore)

4. Perspective ale solutionarii rapide si eficiente a dosarelor ce implica minori, urmare a unui parteneriat profesional avocat – psiholog – mediator - Lect. univ. dr. Simona Petcu Vladica, Universitatea Ecologica din Bucuresti (1 atelier x 4 ore + 2 ateliere x 3 ore)

5. Drepturile persoanelor cu dizabilitati (curs extra-curricular dedicat in principal avocatilor inscrisi in evidentele Serviciilor de Asistenta Juridica ale barourilor) - Av. Daniela Zaharia-Manescu, Baroul Bucuresti, formator I.N.P.P.A. (4 ateliere x 2 ore)

6. Aspecte teoretice si practice privind drepturile victimelor traficului de persoane (curs dedicat in principal avocatilor inscrisi in evidentele Serviciilor de Asistenta Juridica ale barourilor) Avocat Daniela Zaharia-Manescu, Baroul Bucuresti, formator I.N.P.P.A. (3 ateliere x 3 ore)


Astfel, Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor precizeaza ca toate cursurile se vor desfasura in sistem videoconferinta, pe platforma „Zoom”, in intervalul 16 octombrie – 30 noiembrie 2024, cu incepere de la ora 16.00, inclusiv in zilele de sambata. Se mentioneaza de altfel in comunicatul INPPA faptul ca "in cazul in care aceleasi persoane se vor inscrie la mai multe cursuri extracurriculare, planificarea va fi facuta, pe cat posibil, astfel incat atelierele la diferitele cursuri sa nu se suprapuna".

Calendarul desfasurarii cursurilor se publica pe pagina web a I.N.P.P.A. (www.inppa.ro)


Cursuri creditate cu puncte de pregatire profesionala continua


Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor precizeaza totodata si faptul ca, pentru avocatii definitivi, cele sase cursuri extracurriculare sustinute in perioada 16-30 octombrie 2024 sunt creditate cu puncte de pregatire profesionala continua dupa cum urmeaza:

1. Expertiza juridica in managementul procesului electoral – 12 puncte

2. Procedura arbitrala in arbitrajul institutionalizat – 12 puncte.

3. Calea sinuoasa de la discriminare la hartuire. Instanta sau CNCD? – 12 puncte
4. Perspective ale solutionarii rapide si eficiente a dosarelor ce implica minori, urmare a unui parteneriat profesional avocat – psiholog – mediator – 12 puncte

5. Drepturile persoanelor cu dizabilitati – 12 puncte

6. Aspecte teoretice si practice privind drepturile victimelor traficului de persoane – 12 puncte

In termen de 5 zile de la incheierea cursului, I.N.P.P.A. va transmite participantilor certificatul de participare la curs, atestand acordarea punctajului de pregatire profesionala.

Taxe de participare:

1. Expertiza juridica in managementul procesului electoral
Curs pilot in anul 2024 – gratuit

2. Procedura arbitrala in arbitrajul institutionalizat

Taxa generala – 400 lei

Taxa cursanti I.N.P.P.A. – 150 lei

Taxa formatori I.N.P.P.A. – 250 lei

3. Calea sinuoasa de la discriminare la hartuire. Instanta sau CNCD?

Taxa generala – 400 lei

Taxa cursanti I.N.P.P.A. – 150 lei

Taxa formatori I.N.P.P.A. – 250 lei

4. Perspective ale solutionarii rapide si eficiente a dosarelor ce implica minori, urmare a unui parteneriat profesional avocat – psiholog – mediator

Taxa generala – 400 lei

Taxa cursanti I.N.P.P.A. – 150 lei

Taxa formatori I.N.P.P.A. – 250 lei

5. Drepturile persoanelor cu dizabilitati

Curs gratuit pentru avocatii inscrisi in evidentele Serviciile de Asistenta Juridica (S.A.J.) ale barourilor

Taxa generala (pentru avocatii neinscrisi in evidentele S.A.J.) – 325 lei

Taxa cursanti I.N.P.P.A. – 85 lei

Taxa formatori I.N.P.P.A. – 175 lei

6. Aspecte teoretice si practice privind drepturile victimelor traficului de persoane

Curs gratuit pentru avocatii inscrisi in evidentele Serviciile de Asistenta Juridica (S.A.J.) ale barourilor

Taxa generala (pentru avocatii neinscrisi in evidentele S.A.J.) – 350 lei

Taxa cursanti I.N.P.P.A. – 100 lei

Taxa formatori I.N.P.P.A. – 200 lei


Atentie, INPPA subliniaza ca un curs se organizeaza daca se inscriu cel putin 25 de participanti, la toate cursurile, numarul maxim posibil de participanti fiind de 290 persoane (inregistrare in functie de ordinea cronologica a inscrierilor). Data limita pana la care se pot face inscrieri este 10 octombrie 2024:

"Inscrierea se face pana la data de 10 octombrie 2024, prin email la adresa office@inppa.ro cu subiectul „Inscriere curs extracurricular [se insereaza, dupa caz: «Drept electoral», « Arbitraj », « Discriminare », « Minori », « Persoane dizabilitati » sau, respectiv,  « Trafic persoane » ]”.

In momentul in care numarul celor inscrisi depaseste limita minima de participare, secretariatul I.N.P.P.A. va comunica celor inscrisi, pentru cursurile cu taxa, coordonatele bancare de achitare a taxei.

Taxa de participare se achita pana la data de 14 octombrie 2024, ora 16.00. Dovada platii se transmite I.N.P.P.A. la aceeasi adresa de email, cursantii urmand a primi instructiunile privind logarea in platforma Zoom.

La cursurile la care toti participantii sau numai unii dintre acestia beneficiaza de gratuitate, persoanele cu acces gratuit primesc instructiunile privind logarea in platforma Zoom prin email de raspuns la mesajul prin care s-au inscris.

La cursurile cu acces gratuit numai pentru avocatii inscrisi in evidentele Serviciile de Asistenta Juridica (S.A.J.) ale barourilor, beneficiarul gratuitatii trebuie sa ataseze, la emailul de inscriere, o adeverinta atestand calitatea de membru al SAJ, eliberata de barou", precizeaza INPPA in anunt.

Comentarii

# maxtor date 9 October 2024 18:13 0

oug80,Articolul 47 Impozitul pe veniturile realizate din activități desfășurate de avocați, notari publici și executori judecătorești se constituie venit la bugetul de stat și se virează într-un cont distinct de venituri al acestuia. -neconstitutional in raport cu art.139 (de ce sfaturi gratis mai aveti nevoie?)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 9.10.2024 – Concluziile lui Vasilica in scandalul Sosoaca

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva