8 January 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Un inculpat din dosarul ”Otopeni” se razboieste cu PICCJ pentru a dovedi ca procurorul anticoruptie Eugen Stoina a semnat ordonante in timpul anchetei desi la acea data nu era procuror-delegat la DNA

Scris de: A.A.S. - R.S. | pdf | print

10 April 2012 17:36
Vizualizari: 4330

 

Unul dintre inculpatii din dosarul „Otopeni”, ajuns de notorietate, in care s-au dat pedepse pe banda, fara individualizarea pedepsei, la Tribunalul Buzau, in faza de judecare a fondului, continua lupta impotriva procurorului Eugen Stoina (foto) de la DNA Bucuresti. Gabriel Iancu a depus o plangere la Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casate si Justitie, impotriva solutiei de neincepere a urmaririi – NUP data in 14.03.2012 in dosarul nr. 958/P/2008. Iancu Gabriel sustine ca acest NUP este nelegal si netemeinic, motivand ca el nu a fost citat pentru a fi audiat in calitate de parte vatamata, pentru a da lamuriri si ca la instanta Tribunalului Buzau, care a cerut documente legate de delegarile procurorului Stoina la DNA, nu au ajuns actele solicitate care sa lamureasca pe deplin daca acesta avea calitatea de a face ancheta sau nu in dosarul „Otopeni”.


Cert este ca in faza actelor premergatoare din dosarul „Otopeni”, procurorul Eugen Stoina a semnat, in februarie si martie 2006, ca procuror delegat DNA autorizarea folosirii unui investigator sub acoperire, desi actele dovedesc ca delegarea lui la DNA a inceput in 22.05.2006. Iata de ce aici exista o mare problema care trebuie lamurita de PICCJ, iar daca nu, de instanta.

Inculpatul din dosarul ”Otopeni”. Gabriel Iancu, nu este singurul care a sustinut ca delegarea procurorului Eugen Stoina este una nelegala, intrucat ar fi trecut limita celor 180 de zile de la data primei delegari, ci si un alt inculpat din acelasi dosar, Ion Istvan. In plangerea impotriva rezolutiei de NUP data de procurorii Sectiei de urmarire penala din ICCJ, Iancu arata ca de la data primei delegari a lui Stoina la DNA, limita de 180 de zile a fost depasita, ajungandu-se la 240 de zile, iar daca Ordinul de numire nr. 171/22.05.2006 a intrerupt ultimul ordin de delegare a acestuia, atunci e vorba de 210 zile, ceea ce inseamna tot o depasire a limitei legale la delegari. Iancu ataca rezolutia procurorului Daniela Anghel de la ICCJ, aratand ca prin aceasta rezolutie „s-a invocat faptul ca nu exista si nu a existat vreodata in Legea nr.303/2004 o interdictie a prelungirii unei delegari care a inceput in anul anterior” si subliniind ca desi in lege nu se stipuleaza clar acest lucru, trebuia sa se procedeze legal in limitele de timp prevazute de legea enuntata„.

Cum au curs delegarile suspecte ale procurorului Stoina

In 19.10.2005, Parchetul General a emis Ordinul de delegare nr.2096 in care se mentioneaza ca data a delegarii ziua de de 24.10.2005. Acelasi ordin, care se afla la DNA si CSM si care a fost transmis in timpul procesului la instanta Tribunalului Buzau, poarta data de delegare 19.10.2005. De aici dilema: de cand a inceput delegarea procurorului Stoina la DNA, din 19 sau din 24 octombrie 2005?

Un alt ordin de delegare, din 27 martie 2006 este emis de Parchetul General, insa acelasi ordin, care se afla la DNA si CSM nu este stampilat, numele magistratului delegat este sters, iar semnatura e diferita de cea de pe ordinul de la Parchetul General.

Batalia pentru a se dovedi ca in delegarile succesive ale procurorului Stoina la DNA exista probleme legate de legalitate este dusa de inculpatul din dosarul ”Otopeni„ tocmai pentru ca in aceste perioade de timp procurorul Stoina a emis ordonante in perioada cat n-a fost delegat legal!

Gabriel Iancu solicita Parchetului explicatii pertinente asupra numerelor aferente cererilor depuse de procurorul Eugen Stoina vis a vis de inregistrarea acestor cereri in registrul de la Parchetul General. Iancu aduce ca proba una dintre aceste cereri, inregistrata sub numarul 4739/C/19.12-XII 2005 din registrul Parchetului, unde in dreptul magistratului Stoina apar stersaturi, printre acestea aparand scris DNA nr.1408-19.12.2005, iar dedesubt este trecut cu alte caractere numarul „1406”, fara a mai fi mentionate data si de unde provine. Cu toate ca Iancu a solicitat copii, dar si expertiza grafologica dupa registre, nu a primit niciun raspuns si nici expertiza nu s-a realizat!

Iata si documentele care dovedesc ca procurorul Stoina nu a activat niciodata la DNA pana la data de 22.05.2006:

Din dosarul profesional al procurorului Eugen Stoina reiese ca acesta a activat in perioada 01.01.1999 - 01.07.1999 la Parchetul de pe langa Judecatoria Hateg, apoi a fost la Parchetul Judecatoriei Avrig pana in 22.05.2006 si delegat la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu, apoi in perioada 22.05.2006 - 14.06.2007 a indeplinit functia de procuror la DNA, iar din 14.06.2007 a fost procuror sef al Biroului de combatere a infractiunior de coruptie din administratia publica din cadrul Sectiei I a DNA.

Mai mult, in tabelul final privind rezultatele verificarii indeplinirii conditiilor legale de participare la concursul de promovare a prcurorilor si judecatorilor in functie de executie pentru data de 4 iunie 2006, la pozitia 23, procurorul Eugen Stoina apare ca fiind la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu. Dealtfel, Iancu arata ca in raspunsurile CSM nr. 416/BIPRM/30.07.2008, 420/BIPRM/06.08.2008, privitoare la detasare, delegare, transfer si numirea procurorului Eugen Stoina se mentioneaza ca acesta a fost numit procuror la DNA prin Hotararea CSM nr. 150/2006, iar ca sef birou, incepand cu data de 14.06.2007, prin Hotararea nr. 159/2007.

Nu inteleg cum in ciuda probelor zdrobitoare, care dovedesc in mod clar ca domnul procuror Stoina Eugen n-a avut emise ordinele de delegare in mod legal, se face scut uman pentru apararea reputatiei dansului”, subliniaza Gabriel Iancu, inculpat in dosarul Otopeni in plangerea sa impotriva NUP-ului dat de procurorii ICCJ in cauza „Iancu vs. Stoina”.

* Cititi aici plangerea din 6.04.2012 depusa la PICCJ de catre Iancu Eugen, inculpat in dosarul „Otopeni”

* Citit aici o ordonanta emisa de procuror Stoina pentru folosirea unui investigator acoperit data inainte de data de 22.05.2006 cand a fost delegat la DNA

Comentarii

# ??? date 10 April 2012 20:10 +6

stoina mai e??? credeam ca l-au trimis inapoi la Sibiu. da poate nu e timpul pierdut....

# un cititor la biblioteca date 10 April 2012 21:02 +4

Felicitari domnului Iancu Gabriel, pentru tenacitatea de care da dovada, pentru nervii tari si pentru colaborarea cu avocatul in efectuarea acestor demersuri! Da asa este, principiul "aflarii adevarului" este atins prin atitudinea de "scut uman" in apararea reputatiei unora.....dar adevarul trebuie sa iasa la lumina! Si in plus JUSTITIA trebuie sa se faca tinand cont de probe, legale in primul rand, si mai apoi pertinente, concludente si etc etc..........Felicitari dle Iancu!

# gigel date 10 April 2012 21:17 +6

lui Sotina asta, dupa mutra, o cascheta de SS ii mai trebuie. oricum, e razna.

# aa date 10 April 2012 21:38 +5

ops Stoina....cum s-ar spune "what goes around comes around" ;-)

# c gh dosare dna: nr. 290/P/2008 , nr 8/P/2009= 2 NUP(stoina) date 10 April 2012 23:16 +4

Va rog sa ma credeti ca nu pot face nici-un comentariu la adresa procurorului EUGEN STOINA din DNA - STB, pentru ca m-a cercetat in cel putin 3 dosare penale pentru aceleasi 12 fapte de coruptie si nu m-a invitat sau citat niciodata, astfel ca nu ii cunosc temperamentul sa fizionomia. Pot insa sa fac aprecieri privind competenta profesionala, cu toate ca nu sunt jurist. Acest procuror a intocmit acte de sesizare pentru aceleasi fapte de coruptie formand cel putin 3 dosare penale , toate finalizate cu NUP. Scopul acestor dosare a fost de fapt sa creeze conditiile necesare aplicarii art. 19 din OUG nr. 43/2002, fata de inculpatul Constantin Niculae, cercetat pentru fapte de coruptie in dosarul nr. 43608/3/2006. Mai mult acest procuror refuza in continuare sa-mi puna la dispozitie REZOLUTIA de NUP, cu toate ca cel putin art. 230 CPP nu este considerat abrogat sau declarat neconstitutional. Acest procuror a incalcat flagrant drepturile omului supus unor proceduri judiciare in mod repetat pentru aceleasi fapte, schimband doar nr. dosarului. oare seful lui nu l-a intrebat niciodata ce mai face ?, cum cheltuie banii publici ?. Sper ca seful sau sa citeasca acest comentariu si daca are taria morala, sa raspunda cum doreste acestui comentariu. Cu multa stima domnule Stoina, ,,Un paste fericit,,

# Tzundrea date 11 April 2012 12:17 +4

Crima Organizata din DNA condusa de procurorul sef Morar il tine in brate pe infractorul procuror Stoina Eugen - sef la structura teritoriala Bucuresti a DNA. Dovada ? In comunicatul DNA privind dosarul recent de la Portul Constanta se observa ca EL HAJ AHMAD, trimis în judecată în lipsă, cetăţean libanez cu reşedinţa în România, intermediar vamal, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: - iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, - dare de mită, în formă continuată, este LIPSA !!!!! Adica nu este in tara, in Romania !!! De ce ? Pentru ca procurorul infractor Stoina Eugen l-a avertizat cu ceva timp inainte a se declansa operatiunea Portul Constanta, ca va fi arestat !!!! Acest caz bine documentat a masinatiunilor instrumentate de procurorii infractori de la DNA se afla si pe masa oficialilor europeni, inclusiv Olanda. Schengen?????............!!!!!

# om rau nea Stoina date 11 April 2012 19:22 +2

...parca nici buze nu are,toate semnele arata ca e si zgarcit :o asa am citit intr-o carte -despre caracter si fizionomie! Probabil nu se astepta sa fie vedeta de pictorial ;-) Da' nu-i asa ca e inalt?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.01.2025 – Corbu si Barba au bagat la cap

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva