AMERICANII, LA CLUJ – Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA in Romania, David Muniz, la masa rotunda organizata de Camera de Comert si Industrie: "Au fost evidentiate aspecte care pot fi imbunatatite, astfel incat companiile sa isi poata continua dezvoltarea, atat pe plan intern, cat si international... S-a accentuat importanta existentei unui cadru legislativ predictibil”
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), in cooperare cu Sectia Comerciala a Ambasadei SUA la Bucuresti, a initiat, in luna septembrie, o suita de intalniri regionale avand drept scop discutarea oportunitatilor de cooperare romano-americane, sub egida Parteneriatului Strategic dintre cele doua tari si a potentialelor oportunitati de cooperare in domeniul comercial.
Cea de-a doua masa rotunda din cadrul turneului a fost organizata de Camera de Comert si Industrie Cluj in 2 septembrie 2021 si a beneficiat de participarea extraordinara a lui David Muniz, Chargé d’Affaires a.i. al Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Romania. Alaturi de acesta au luat parte la eveniment Thomas Hanson, Atasat comercial, William O’Connor, Atasat pe probleme culturale si Monica Eremia, Specialist in cadrul Sectiei Comerciale.
Masa rotunda a reunit reprezentatii a 18 companii si organizatii active in judetul Cluj, interesate de dezvoltarea la nivel international si a avut drept scop identificarea unor actiuni concrete privind consolidarea cooperarii de afaceri cu parteneri americani si atragerea unor parteneriate in sectoare precum IT (software, solutii inteligente), tehnologie, consultanta si sanatate.
Potrivit CCIR, "in calitate de gazda, Stefan Dimitriu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Cluj, a adresat un scurt cuvant de bun venit oaspetilor din delegatia americana, multumind pentru prezenta tuturor participantilor la intalnire.
Dezvoltarea companiilor
Pe parcursul discutiilor, Excelenta Sa, David Muniz, si-a manifestat interesul de a afla mai multe detalii despre companiile prezente si a oferit ocazia fiecarui participant sa vorbeasca despre activitatea pe care o desfasoara si provocarile pe care le intampina. Au fost evidentiate aspecte care pot fi imbunatatite, astfel incat companiile sa isi poata continua dezvoltarea, atat pe plan intern, cat si international. In acest context, s-a accentuat importanta existentei unui cadru legislativ predictibil, a unui sistem de educatie adaptat nevoilor mediului de afaceri si importanta oportunitatilor de dezvoltare antreprenoriala pe modelul unor institutii de invatamant superior din SUA.
Thomas Hanson, Atasatul Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Romania, si-a manifestat, la randul sau, disponibilitatea de a oferi sprijin pentru dezvoltarea afacerilor prin intermediul activitatii Ambasadei, facilitand atragerea de parteneriate bilaterale de investitii romano-americane, precum si crearea unor colaborari in sectorul formarii profesionale".
Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale Romania-Statele Unite ale Americii insuma aproape doua miliarde de euro la sfarsitul anului trecut si aproape un miliard de euro la sfarsitul lunii martie 2021. La nivelul lunii iunie 2021, in Romania activau un numar de 8075 companii americane, cu o valoare totala a capitalului social subscris de 1,22 miliarde de euro.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii