22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ARESTAREA ELENEI – Judecatorul Gheorghe Aurel Ilie de la ICCJ: “Explicatiile date de inculpata in mass-media se constituie in tot atatea indicatii catre martorii si inculpatii din dosarul respectiv, in special catre Dorin Cocos... A urmarit ca acele afirmatii pe care le face sa ajunga la cunostinta martorilor si persoanelor implicate in dosarul Microsoft... Inculpata nu a negat si a recunoscut discutia cu Dinu Pescariu”

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 February 2015 12:30
Vizualizari: 4455

Elena Udrea (foto) a incercat sa ii transmita, prin interviurile acordate in presa, mesaje fostului ei sot Dorin Cocos, dar si altor persoane implicate in “Dosarul Microsoft”. Asta se arata in incheierea prin care judecatorul Gheorghe Aurel Ilie de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, in data de 11 februarie 2015, arestarea preventiva a protejatei lui Traian Basescu pentru doua infractiuni de trafic de influenta, respingand cererile DNA de emitere a unor mandate de arestare preventiva pentru o a treia infractiune de trafic de influenta si pentru spalare de bai.


Potrivit fragmentelor din incheierea ICCJ aparute in presa, Elena Udrea si-a incalcat obligatiile dispuse prin controlul judiciar instituit de DNA si a incercat, prin interviurile si declaratiile date, sa le transmita martorilor si inculpatilor din “Dosarul Microsoft” apararea sa. Pe de alta parte, judecatorul Gheorghe Aurel Ilie explica, in cazul acuzatiei conform careia Elena Udrea ar fi luat 500.000 de euro de la Dinu Pescariu pentru a-i rezolva problemele acestuia din Justitie, ca protejata lui Basescu a recunoscut discutia avuta cu omul de afaceri, dar a sustinut ca au vorbit despre cu totul si cu totul altceva. Concret, Dinu Pescariu i-ar fi cerut, sustine Udrea, sa afle detalii despre relatia dintre un avocat si seful unui serviciu secret, Florian Coldea mai exact, dupa cum sefa PMP a declarat. Totusi, in opinia judecatorului Gheorghe Aure Ilie, in acest caz se poate vorbi despre o suspiciune rezonabila privind savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Prezentam pasaje din cuprinsul incheierii prin care ICCJ a dispuss arestarea Elenei Udrea:

Fara a nega dreptul la libera exprimare al inculpatei si faptul ca nu avea o interdictie expresa de a se prezenta la emisiuni televizate ori de a da diferite interviuri, instanta retine totusi faptul ca inculpata nu a dat, initial, nicio declaratie la urmarirea penala fata de acuzatiile care i se aduceau, in legatura cu obtinerea ilegala a unor sume de bani in dosarul Microsoft. In aceste conditii, explicatiile date de inculpata in mass-media se constituie in tot atatea indicatii catre martorii si inculpatii din dosarul respectiv, in special catre Dorin Cocos, privind pozitia procesuala pe care inculpata ar dori ca acesta sa o adopte, legat de acele sume de bani si mai ales de faptul ca doreste ca acesta sa o sustina in denuntul formulat impotriva unui sef de serviciu secret roman.

Instanta considera ca inculpata si-a incalcat obligatia ce-i revenea in baza controlului judiciar cu rea-credinta, intrucat a urmarit ca acele afirmatii pe care le face sa ajunga la cunostinta martorilor si persoanelor implicate in dosarul Microsoft, pentru ca acestea sa cunoasca in prealabil care este apararea sa si, eventual, sa o sustina”.

Inculpata Elena Udrea nu a negat si a recunoscut discutia cu Dinu Pescariu, dar i-a dat o alta explicatie in sensul ca Dinu Pescariu i-ar fi cerut doar sa afle daca un anumit avocat care reusise sa deblocheze un cont al unei persoane cercetate in acelasi dosar este prieten cu seful unui serviciu secret roman, instanta considera ca se poate vorbi de o suspiciune rezonabila a comiterii infractiunii de trafic de influenta”.

Din declaratia inculpatului Sandu Gabriel rezulta ca inculpata Elena Udrea si-a exercitat autoritatea decurgand din functia de ministru si din calitatea de vicepresedinte PDL pentru a obtine promovarea HG 460/2009 si asigurarea bugetului necesar derularii contractului. Faptul ca Dorin Cocos a cerut si a primit bani coroborat cu declaratia lui Sandu Gabriel din care rezulta ca inculpata Elena Udrea a facut presiuni asupra sa in vederea obtinerii HG sunt de natura sa determine, in opinia instantei, o suspiciune rezonabila in sensul comiterii infractiunii pentru care aceasta este cercetata”.

In opinia instantei, daca suma de un milion de euro, cat si banii platiti ulterior, dupa incheierea promisiunii de cumparare din aprilie 2013, au provenit din comiterea de infractiuni de catre Dorin Cocos, fiind platiti tot de catre Dorin Cocos, nu se poate trage concluzia ca automat, datorita calitatii sale de sotie, inculpata Elena Udrea poate fi acuzata de spalare de bani in modalitatea indicata de organele de urmarire penala”.

Imprejurarea ca inculpata nu are antecedente penale, are studii superioare, este bine integrata social nu este de natura sa micsoreze starea de pericol pentru opinia publica intrucat fenomenul coruptiei”.

 

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 15 February 2015 12:45 +2

dupa parerea mea ar trebui arestati toti din politic cite o saptamina,inclusiv gunoiasul ponta si pres palm beach macar o saptamina preventiv si in felul acesta ro nu ar mai fi condamnata la cedo pentru conditiile de detentie ca din sec 12.puscariile ar arata ca si cotroceniul sau victoria.ce mai zugraveala dracului s/ar face!!!!!!

# fifi date 17 February 2015 00:17 0

Este o naivitate sa crezi ca Udrea nu poate sa comunice cu Cocos decat prin mesaje transmise la TV. Au atatia avocati prin care-si pot transmite mesajele si atatia lucratori din Ares, incat isi povestesc si filmele pe care le vad. Dar, orice motivare este buna...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva