28 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AU ARICI LA BUZUNAR – Judecatorul Horatius Dumbrava din CSM este nemultumit ca magistratii vor raspunde material pentru erorile neintentionate: “O astfel de procedura poate conduce la abuzuri din partea celorlalte puteri”. Dumbrava nu e de acord ca ICCJ sa aiba lege proprie: “Ar fi trebuit intarita Justitia prin recunoasterea unitatii instantelor si nu prin ruperea instantei supreme de restul instantelor”

Scris de: G.T. | pdf | print

4 July 2013 16:40
Vizualizari: 4887

Judecatorul Horatius Dumbrava (foto) din CSM critica prevederea din noua Constitutie potrivit careia magistratii vor raspunde material pentru erorile neintentionate. In opinia lui Dumbrava, procedura intra in contradictie cu standardele recunoscute de Comisia de la Venetia si poate da nastere unor abuzuri din partea celorlate puteri ale statului.


Intr-un interviu acordat magistrati.ro, Horatius Dumbrava afirma ca responsabilitatea judecatorilor si procurorilor trebuie sa fie intarita, dar, in acelasi timp, trebuie evitata imixtiunea celorlate puteri in interiorul puterii judecatoresti: “Principala nemultumire e legata de introducerea raspunderii materiale a magistratilor si pentru fapte neintentionate in contradictie cu standardele recunoscute de Comisia de la Venetia: o astfel de procedura poate conduce la abuzuri din partea celorlalte puteri si la o stirbire, astfel, a independentei judecatorului. Sigur, trebuie intarita responsabilitatea magistratului, iar legea actuala da destule parghii in responsabilizarea acestora, insa trebuie evitat ca alte puteri sa imixtioneze in interiorul puterii judecatoresti”.

In viziunea judecatorului Dumbrava, o alta problema priveste decuplarea Inaltei Curti de la celalte instante: “O alta nemultumire e legata de decuplarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie de celelalte instante prin prevederea ca aceasta va beneficia de o lege proprie. Dimpotriva, ar fi trebuit intarita justitia prin recunoasterea unitatii instantelor si nu prin ruperea instantei supreme de restul instantelor”.

De asemenea, Horatius Dumbrava este nemultumit si de faptul ca membrii Comsiei de revizuire a Constitutiei au evitat sa se pronunte asupra independentei procurorului. Dumbrava aminteste ca atat asociatiile profesionale, cat si CSM au solicitat recunoasterea statutului de independenta a procurorului: “Nu in ultimul rand, nemultumirea mea e legata de faptul ca aceasta Comisie de revizuire a evitat sa se pronunte cu privire la independenta procurorului. Nu stiu care au fost resorturile politice si de ce au lasat ambiguitatea actuala (procurorii sunt sub autoritatea Ministrului Justitiei), insa trebuie spus ca majoritatea profesiei de magistrat, inclusiv asociatiile profesionale, ca si CSM, au cerut recunoasterea statutului de independenta functionala a procurorului”.

Judecatorul Dumbrava: “Faptul ca un judecator va conduce CSM-ul era un lucru necesar”

In schimb, Horatius Dumbrava considera ca fiind oportune modificarile care stabilesc faptul ca asupra carierei judecatorilor nu se va pronunta decat Sectia pentru judecatori a CSM sau ca votul in cadrul Consiliului nu va mai fi unul secret. Totodata, Dumbrava apreciaza si prevederea conform careia presedintele CSM va fi ales doar din randul judecatorilor: “Chiar si expertii Comisiei de la Venetia au spus cu claritate ca e nevoie de o despartire a apelor in ce priveste deciziile care se iau legate de cariera magistratilor. Acestia au si dat exemplul cu numirea judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie: este inadmisibil ca sectia de procurori, in Plen, sa se pronunte cu privire la numirea judecatorilor la curtea suprema.

De asemenea, propunerile de revizuire facute au eliminat imunitatea membrilor alesi ai CSM, prin prevederea ca acestia pot fi revocati de judecatorii/procurorii care i-au ales, dar au prevazut si o transparenta care i-a lipsit CSM-ului in cei 9 ani de functionare: eliminarea secretului votului.

In plus, faptul ca un judecator va conduce CSM-ul era un lucru necesar tinand cont ca majoritatea activitatilor CSM sunt legate de instante si judecatori, fie si doar referindu-ma ca pe rolul instantelor peste 80% din cauze sunt civile, iar numarul personalului din instante e triplu fata de cel din parchete”.

Dumbrava: “Evenimentele din ultimul an legate de CSM impun fara indoiala revizuirea”

In ciuda problemelor pe care le-a semnalat si a nemultumirilor referitoare la anumite articole, Horatius Dumbrava considera ca revizuirea Constitutiei era un lucru necesar, mai ales avand in vedere ultimele evenimente care au avut loc in sistemul judiciar: “Nu inseamna ca nu este necesara revizuirea Constitutiei. Cel putin din perspectiva puterii judecatoresti in raport cu celelalte puteri, statutul procurorului, responsabilizarea Consiliului Superior al Magistraturii si eliminarea imunitatilor membrilor alesi etc. De altfel, evenimentele din ultimul an legate de CSM (partizanatul conducerii CSM de anul trecut, faptul ca desi revocati doi membri, Curtea Constitutionala le-a recunoscut imunitatea, modul in care s-au raportat unii fosti membri de drept, domnul Daniel Morar, si putini membri alesi la intregul proces de numire in functii de conducere la Ministerul Public, deschizand practic usa larg politicienilor de a se amesteca in aceste numiri) impun fara indoiala revizuirea”.

Comentarii

# BTS date 4 July 2013 16:53 +2

Dar daca procurorul este independent si fata de lege,sau paralel cu legea pe care trebuie sa o aplice corect? Cum va raspunde ? :cry:

# Vlad date 5 July 2013 01:36 +2

E mai bine acum cand procurorii sunt subordonati ierarhic mai intai procurorului general si apoi ministrului justitiei? Nu de asta se plang ploiticienii: ca au dosare politice? De ce? Pt ca procurorii se subordoneaza ierarhic sefului lor. Daca ii facem indepenedenti, nu vor mai fi nevoiti sa asculte ordine de la sefi, nemaiavand niciun motiv sa se teama ca acesta ii va sanctiona

# sasa date 4 July 2013 17:47 -1

Parerea mea: Magistratii trebuie sa raspunda pentru erorile judiciare, deoarece in acest mod nu se vormai fabrica dosare cu probatoriu subtire si la final de an avem indicatorii statistici realizati 1000%. Aceasta prevedere presupune magistrati foarte bune pregatiti profesional si corecti. Daca aceste cerinte sunt indeplinite de ce isi fac probleme? Iar conveni cuiva sa fie anchetat si condamnat pe nedrept? Bineinteles ca nu, nu trebuie decat sa-si faca datoria si sa fie impatiali, E GREU?

# Vlad date 5 July 2013 01:25 +4

Puneti-va, va rog, o clipa in locul magistratilor. Sunteti judecator si aveti de aplicat legi ambigue sau cu modificari stufoase si dese. Sa nu uitam si de volumul mare de munca, aproape dublu fata de media europeana la 100.000 locuitori. E foarte greu, in aceste conditii sa nu faceti greseli. Daca se institue aceasta masura, judecatorii vor avea cel mai mult de suferit. Procurorii pot lasa dosarele la sertar pe motiv ca nu sunt probe si scapa mai usor, sau mai ieftin. In schimb, daca legile ar fi clare si drepte, gandite sa ofere o protectie juridica buna cetateanului, ce bine ar fi. .. La asta nu ne gandim, ci doar sa asuprim magistratii. Sunt curios cine isi va mai asuma nobilul rol de magistrat in tara asta? Romanii au multe calitati, dar rautatea pe care o au unii fata de altii e cel mai mare defect care sta in calea dezvoltarii si a prosepritatii lor.

# Gica date 5 July 2013 01:54 +7

Nimeni nu baga de seama ca un jude german are intr-un an de solutionat cam tot la fel de multe dosare cate are un jude roman pe 1-2 luni. Un judecator de judecatorie din Buc, in civil, intra cu 80-100 dosare pe sedinta. Si nu, nu are optiunea de a-si \"imparti\" sedinta in mai multe zile, pentru ca nu exista suficiente sali de judecata (de obicei, cel putin 4-5 juzi impart aceeasi sala). Cine nu munceste nu greseste! N-am nimic impotriva sa se inaspreasca legea rasp magistratilor, dar apoi sa nu inceapa comentariile cu privire la durata excesiva a proceselor. Daca judele va avea sabia lui Damocles deasupra capului, va sta mult mai mult sa studieze dosarul, ceea ce inseamna e necesar si mai mult timp. Dar ce vorbesc eu aici!?! Aici e Romania, unde vrem ca magistratii ca lucreze repede, bine, cu toata incarcatura uriasa de dosare, iar daca gresesc sa li se taie capul. Statele civilizate au inteles ca, daca vor sa reduca numarul de erori judiciare, e necesar sa reduca incarcatura de dosare

# *Interesul poarta fesul* date 4 July 2013 18:12 -3

Tipul asta, Dumbrava, este un demagog. Am urmarit un film transmis in serial pe un post de televiziune, film postat si pe Internet. Un fost procuror din DNA, Dumitru Gheorghiu, prezenta acolo, cu interceptari, documente si fotografii, adevarata fata a acestui demagog. Dumbrava era descris ca fiind un judecator cu probleme legate de alcool, traficant de influenta pentru obtinerea de avantaje personale, fiind promovat la Curtea de Apel Mures si mai apoi Presedinte al CSM-ului datorita faptului ca este ferbletea Monicai Macovei cu care, de altfel, tragea chefuri monstruoase la castelul de la Lapusna. Pozand in *reformatorul Justitiei* a fost sustinut si de catre fostul Ministru al Justitiei Catalin Predoiu, fiind preferat deoarece putea fi santajat. Pe parcursul mandatului de la CSM a *defectat* pozand din nou in reformator, numai dupa ce USL a preluat conducerea tarii. Vezi aventurile vesnicului *reformator* pe http://wikileaksdemures.blogspot.ro/p/cuprins-episod-filme-cu-minute.html

# Kalapacs date 4 July 2013 18:25 0

Gheorghiule,mai lasa reclama mascata! Nici dracu nu se uita la tampeniile alea unde vorbesti la pereti. Mai bine spune cum au strans bani pentru operatia ta( ciroza alcoolica) astia pe care ii injuri pe-aici... Asta e, facerea de bine ... 

# Papi date 5 July 2013 09:53 -6

Nu este nicio problema, o sa le strang si eu bani pt. operatii pe creieri, daaa auu ba, vezi ca0ti pute gura a p..a! sti de la ce, nuuu ?? ahh nu stii, de la supt p..eeee bai

# Newmarkt date 7 July 2013 01:39 -1

Gheorghiu??? Procuror??? Asta e prea prost  si betiv sa ia trmvaiu\'... Era specialist, adica femeie de sreviciu, ii ducea cafeaaua lu Curca. A fost dat afara pentru incompetenta si betie.  A dat in judecata DNA si a venit beat la proces. A pierdut. E din Botosani, obisnuit cu rachiu de sfelcla. Un degenerat. Auzi,procuror :-) :lol: :lol: :lol: :lol:

# Aramis date 4 July 2013 18:45 0

Independenta jusititei/magistratului(inclusiv sau mai ales procurorul), nu trebuie sa acopere erorile acestora. Fiecare cand greseste, plateste, asa si magistratul. Deci sunt clar pentru raspunderea, inclusiv materiala. Nu se poate ca muncitorul/gestionarul care castiga 1000 lei pe luna sa plateasca iar magistratul care castiga de 10-15 ori mai mult, nu. Nu este nici corect si nici moral. Pentru banii care-i iau sa caste bine ochii, pentru ca in joc este viata omului, mai ales in cauzele penale.

# Pol date 4 July 2013 18:45 +1

Avand in vedere ca si ei sunt lucratori ce pprimesc leafa din Buget, atunci trebuie sa aiba o raspundere intocmai ca si salariatii, adica materiala , civila sau penala, dupa caz, in plus fata de raspunderea disciplinara, administrative....Lor le este teama ca prostiile emanate cu titlu de Reozlutii, ordonante sau sentinte/decizii, nu mai pot fi motivate asa in dorul lelii ca pana acum intrucat vor raspunde inclusive penal....asa ca trebuie sa invete sa motiveze legal si temeinic solutiiile date in dosare! GREU AL DRACU, BIBICULE!

# paula date 4 July 2013 18:50 +3

textul din Constitutie privind rasp mat a magistr nu a suferit nici o modifificare in Proiectul de reviz  rasp pt fapte savarsite cu rea-cred presupune o intentie calificata ! De unde a tras concluzia ca se propune o rasp in afara intentiei !? Vrea po******ritate acest domn,care stie ca lg rasp mat e nefunctionala in Ro,fiindca e conditionata de prealabila rasp discipl sau penala a magistr,prin lg 303/2004 si strangulata de prescriptia rasp discipl !!!! ca la noi la nimenea!

# Fuga de raspundere date 4 July 2013 19:20 +2

Dumbrava are dreptate ! Judecatorii sunt inamovibili, unii dintre ei sunt chiar imponderabili deoarece plutesc deasupra Legii si chiar a propriilor regulamente. Colegul de betie a lui Dumbrava, judecatorul Ionas din Tg. Mures a facut pierdut un dosar legat de un schimb de imobile, fapt pentru care un cetatean a fost prejudiciat de vreo 200.000 de euro. Judecatorul Ionas a scos dosarul din Instanta si mai apoi a declarat ca i s-a spart masina, iar hotul nu a furat decat acel dosar nu si radio - CD-ul judecatorului. Pentru fapta aceasta CSM-ul condus de Dumbrava, ca sa-l invete minte pe colegul de pahar adica pe jud. Ionas, l-a sanctionat dur cu mustrare. Mustrat fiind, jud. Ionas se zvoneste ca a ramas profund marcat de intamplare si s-a reapucat de baut, dar nu mai bea deloc singur ci numai cu Dumbrava. Poate ca de aceea cineva mai trebuie sa le dea peste degete mafiotilor din Justitie, asa ca bai alcoolicule macovist, plimba ursul !

# Bodo date 4 July 2013 20:01 +3

Incompetenta si abuzul ca sa constati nu trebuie sa fi jurist, asa ca abuzul sa numai vorbim de magistrati corupti si mai ales SUVERANI, cine sa le atraga raspunderea daca ei hotaresc cum vor, sau cum se marcheaza, d-ul Horatius sigur ca nu doreste raspunderea, ca doar casa parintilor sai a fost cumparata prin instigarea comisarului GFR, la intimidarea vanzatorilor casi care detineau un butic, pai domnul mare magistrat chiar are de ce sa aiba retinere de raspunzisuri ! 

# Pacat date 4 July 2013 23:11 +2

Pacat de acest judecator, Dumbrava Horatius. A fost procuror si nu unul slab din punct de vedere profesional. A fost avansat prim-procuror si mai apoi a intrat intr-o gasca extrem de influenta care gravita in jurul Presedintei Tribunalului Mures, Ciuca Andreea, sefului Garzii Financiare Hutanu Gheorghe, sefului Politiei Tohanean Ion si alti sefi de institutii care roiau in jurul PNL si care conduceau de facto tot ce misca in judetul Mures. Din acel moment, ca om, s-a pierdut. Puterea i-a luat mintile in mod identic cu comportamentul altui nefericit absolvent de drept preferat de Monica Macovei: Morar Daniel. Povestile care circula in zona spun ca sustinerea politica pentru ocuparea functiei de presedinte al CSM a fost conditionata de pastrarea linistii sociale in Justitie, mai pe romaneste spus: fara greve in Instante. Dumbrava si-a respectat cuvantul, judecatorii sunt excesiv de cuminti, mani******ti, santajati, imbecilizati iar conceptul de Justitie a devenit o gluma proasta.

# Interceptari cu Dumbrava Horatius date 4 July 2013 23:17 +1

http://wikileaksdemures.blogspot.ro/

# Mariana Varga date 5 July 2013 08:35 +4

Are dreptate domnul Judecator! In ce tara civilizata din lumea asta( europeana) mai exista 4(patru) titulari de acțiune disciplinara pt.un magistrat? Exista si erori, adevărat, dar sunt destule posibilitati de atragere a răspunderii! Nu vedeți ca sub masca aceasta a răspunderii se ascunde de fapt subordonarea ( si a ) judecatorului???? Mai exista funcționari sau demnitari care răspund pt \"erori neintentionate\"? Vorba lui Bolcas: Constututia nu e mersul trenurilor! 

# Raspunderea magistratilor... date 5 July 2013 08:59 0

...ar trebui sa aiba anumite limite. Intr-adevar nu exista in prezent niciun mecanism de control viabil asupra abuzurilor grosolane comise de catre unii magistrati dar trebuie sa ne ferim de pacatul generalizarii. CSM-ul a devenit un soi de birou de contabilitate a magistraturii si nu un factor decizional asupra drepturilor si obligatiilor magistratilor. Yes-menii din componenta CSM, extrem de bine remunerati, au devenit un fel de teoreticieni care, expunandu-si frustrarile pe bloguri cred ca pot face din vorbe reforma in justitie. Este si cazul domnului judecator Dumbrava si numai privind in dreapta display-ului poti citi: \"OH, VIATA MEA ! Poze cu presedintele CSM, Horatius Dumbrava, intr-un chef de chef...\". Nu cu asemenea comportamente te poti erija in porta-vocea magistratilor din Romania, asta este demagogie. De aceea, citind si interceptarile sugerate de catre un forumist, consider ca DA, in Justitie trebuiesc introduse urgent mecanisme de feed-back.

# Ce fata ! date 5 July 2013 09:58 -4

Ce fata de mahmureala cronica are tipul asta, se vede ca sudeaza la greu ! Au ajuns toti nevolnicii si betivii sa ne decida soarta in tara asta si nu suntem capabili sa-i scuipam intre ochi si sa-i aruncam pe scarile institutiilor de unde isi incaseaza lefurile babane !

# Codul deontologic... date 5 July 2013 10:07 0

Am citit si eu articolul OH VIATA MEA si am ramas consternata. Adica domnul judecator isi da cu parerea pe LUJU dar are grave probleme cu alcoolul si cu traficul de influenta. Pai unde este moralitatea pe care trebuie sa o aiba un magistrat ? Judecatorul Dumbrava ar trebui sa se retraga in carapacea lui pentru ceva timp, sa zicem cam 20 de ani si asta pentru ca in CODUL DEONTOLOGIC AL MAGISTRATILOR Capitolul V este prevazut: DEMNITATEA SI ONOAREA PROFESIEI DE MAGISTRAT Art. 21: Atat in exercitarea atributiilor profesionale cat si in afara acestora, magistratii sunt datori sa se abtina de la orice acte sau fapte de natura sa compromita demnitatea lor în functie si in societate. Magistratii trebuie sa apere prestigiul puterii judecatoresti printr-o comportare adecvata in relatiile cu justitiabilii, cu colegii, cu reprezentantii celorlalte organe ale statului, cu intregul corp social.

# Georgescu date 5 July 2013 11:27 +3

Raspunderea materiala a guvernantilor sa fie introdusa in Constitutie.Sa raspunda pentru dezastrul tarii. :lol:

# Georgescu date 5 July 2013 11:35 +1

Nu exista sanctiuni in Contractul Colectiv de Munca incheiat cu Ministerului Justitiei? Nu se mai angajeaza nimeni in Justitie.

# IOAN DUSCAS date 5 July 2013 12:22 0

ORICE OM ARE DUSMANI ! ORICE OM SI-AR DORII CA DUSMANII LUI SA PIARA ! SAU SA SE INTAMPLE CEVA RAU CU EI ! NICI UN OM DE RAND NU ARE VOIE SA FACA RAU DUSMANULUI SAU DEOARECE LEGEA NU II PERMITE ! TE TREZESTI CA EXISTA O TRUPA DE PERSOANE CARE DESI SUNT OAMENI VOR SA FIE TRATATI CA ZEI ! ADICA EI SA NU RASPUNDA !CAM CUM SI DE CE ! DACA AI UN DUSMAN CE DETINE O FUNCTIE DE PROCUROR AR FI NORMAL CA ACEST INFRACTOR SA POATA SA TE SUPECTEZE PE BAZA DE BUN PLAC ! SA ITI DISTRUGA VIATA PENTRU SIMPLUL FAPT CA ASA DORESTE ACEST INFRACTOR ? IN CAZUL MEU INFRACTORI DIN RANDUL POROCURORILOR SI A JUDECATORILOR M-AU FURAT PRECUM NISTE INFRACTORI ORDINARI ! DAR ACEIASI INFRACTORI NENOROCITI MA SUSPECTEAZA CA BANDITUL AS FI EU ! AR FI NORMAL CA ACESTI INFRACTORI SA RASPUNDA DEOARECE INCLALCA LEGEA CAND LE PICA BINE SI PENTRU FAPTUL CA LE PICA BINE ? SAU EI AR TREBUII INTELESI CA DACA FURA EI AU VOIE ! SA DACA VOR SA TE CALCE IN PICIOARE EI AU VOIE ! CA DACA VOR SA CALCE ORICE LEGE EI SA AIBA VOIE ?  

# accipiter gentilis date 5 July 2013 12:25 0

Orice roman de rand greseste si este prins , plateste , dupa caz , cu libertatea , cu averea sau cu slujba . De platit platesc uneori chiar si politicienii ... Nu pot plati insa procurorii si judecatorii . De ce ? Din simplul motiv ca astia traiesc cu impresia ca sunt zei . Ar trebui sa plateasca ? Da ! Si nu numai cu averea , ci cu capul . Atunci si numai atunci vom avea justitie in Romania . Pana una-alta , toate aceste jigodii care se viseaza zei sa nu uite un adevar prozaic : viata curge repede si dupa viata s-ar putea sa vina Judecata . Aia adevarata ...

# Bota liber date 5 July 2013 12:36 -1

 Bota liber, Bota liber, Bota liber Bota liber, Bota liber, Bota liber.

# oarecare date 5 July 2013 12:54 +1

Se vede ca habar nu ai drept penal, nici nu aveai cum, neavand drept sa intri in sala. Nu e bine deloc pentru Bota, i-a respins si lui recursul. se mentine obligatia de a nu parasi tara. Pentru cei ca tine : este considerat vinovat dar nu sunt indeplinite conditiile din 148 lit f. , teza a doua. Nu e bine pentru Bota, de-aia a facut si el recurs. Puneti mana pe carte pana obtineti admiterea in barou, plantelor, si apoi sa scrieti pe site in probleme de drept penal !

# Av. Catalin Racaceanu date 5 July 2013 14:22 -1

:D :D :D Penalistul s.lii care esti - e considerat vinovat dar nu sunt indeplinite conditiile.... De cand se judeca in faza asta fondul procesului, penalule - ca penalist nu esti in nici un caz.

# oarecare date 5 July 2013 14:49 +2

Conditiile de la 148 lit. f teza a doua cpp presupun existenta pericolului concret pentru ordinea publica pentru a putea fi luata masura arestarii, nu pentru judecata fondului. E simplu, e in cpp, e scrisa in romana, nu te musca, deschide-o !

# 992 date 5 July 2013 14:55 -1

Mai furuncul, care ar fi pericolului concret pentru ordinea publica manifestat de Bota ? Ca se inverzesc de ciuda flocistii ? Asta da pericol, riscam sa vedem numai voma pe strada, ceea ce ar de-a dreptul urat......mirositor. 

# Av. Catalin Racaceanu date 5 July 2013 15:10 -1

Dar ai incercat sa intelegi ce scrie in cpp... ca de citit poate tot prostul. Dupa cum gandesti inclin sa cred ca esti procuror. Unul oarecare

# oarecare date 5 July 2013 12:57 +1

Se vede ca habar nu ai drept penal, nici nu aveai cum, neavand drept sa intri in sala. Nu e bine deloc pentru Bota, i-a respins si lui recursul. se mentine obligatia de a nu parasi tara. Pentru cei ca tine : este considerat vinovat dar nu sunt indeplinite conditiile din 148 lit f. , teza a doua. Nu e bine pentru Bota, de-aia a facut si el recurs. Puneti mana pe carte pana obtineti admiterea in barou, plantelor, si apoi sa scrieti pe site in probleme de drept penal !

# flocistule date 5 July 2013 13:12 0

Infatuatule flocist, au fost cazuri in care inculpatii au fost chiar arestati preventiv si in final au fost ACHITATI DEFINITIV !!! Bota, insusi, a fost arestat preventiv si in cele din urma a fost achitat definitiv si despagubit substantial de statul roman ! Nu mai bate campii !

# av date 5 July 2013 13:40 -1

Mda... ai si tu dreptate, doar ca avocatii se impart nu numai in penalisti ci si in civilisti, unii se ocupa de proprietate intelectuala ( ce lipseste la tine ) altii de proprietate industriala, altii pe comercial, altii pe comunitar, etc. Lista poate sa continue. Nu ai tu de unde sa stii ca avocatii BB nu sunt lasati in sala? Adu dovezi! pare-se ca esti pus in tema cu dreptul penal....

# geo popa date 9 July 2013 10:20 0

de ce nu ar plati material magistratul? are de ce sai fie frica? normal omul e supus greseli dar magistrati care gresesc sunt infimi cei mai multi constient gresesc. sa nu uitam un articol din constitutie,,,,,NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE,, de ce un doctor daca greseste plateste? nu e si el supus greseli? sau un arhitect? daca magistrati ar lasa deoparte conceptia comunista din sistem nu ar avea de ce sa le fie frica, isi fac treaba corect si totul e ok. dar prieteniile locale procuror judecator provoaca nedreptate contribuabilului. RUSINE STAT DE DREPT

# Popa T. Nicolae - Tulcea date 8 August 2013 19:16 0

Funcţionarea oricărei democraţii, potrivit (art.1 alin.3 din Constituţie) presupune realizarea oricărui stat de drept. La noi, în România nu este chiar aşa, întrucât a devenit un obicei pentru cei care se află la putere, să pună mâna pe funcţii, apoi să boteze şi să cunune atâtea persoane, alegând, nealeatoriu, chiar şi câte doi naşi deodată, dar care să aibă funcţii din cele mai înalte în stat sau/şi în instituţii publice, încât să acapareze pe viitor, cât mai mute funcţii în instituţiile ţării, şi cu ajutorul acestora din urmă enunţaţi, chiar prin orice metode şi/sau forme de rubedenii. România, devenind astfel o prerogativă la discreţia celor ce exercită astăzi funcţii publice în stat, şi oarece puteri în instituţiile cu atribuţii de organizare importantă în stat, un exemplu, este chiar domnul Băsescu şi fiica sa sau/şi Ponta cu soţia sa, cu socrul lui cu tot. Au procedat astfel, îndrăznind să pună apropiaţii lor sau/şi rubedeniile lor, să conducă acele instituţii publice.

# Balan MIRCEA date 13 August 2013 10:20 0

ESTE FOARTE CORECT SA PLATEASCA PREJUDICIUL DACA NU CUNOASTE LIMBA ROMANA. Curtea de Apel Bucuresti Presedinta Croitoru Mirela Steluta                 Zeca Dorina  Impotriva unui contract ,care in mintea cuiva spune ca nu are pret,ingaduie proba cu martori reclamantului,acesta nu vine si castiga ca in sport la masa verde ,,declarand nul \" ca Suma ,sume achitate  nu echivaleaza ca ar fi pret ,,si pastand celelalte cauze neschimbare ,cu recurs,,Acu trebuie sa platim 70.000.000.sa analizeze supremul limba romana .este foarte grav ,cine ne da bani inapoi. decizia 124 A  5.04.2013 DACA SE ANALIZEAZA FRAZA DIN CONTRACT CU CELERITATE. ACUM AM  INTELES  DE CE NU SA PREZENTAT CU INTEROGATORIUL. ESTE O ABERATI CA NOTARUL AR FI INCHEIAT UN CONTRACT FARA PRET  SÚMĂ, sume, s.f.  1. Rezultatul operației de adunare a unor numere, a unor cantități sau a unor lucruri de același fel; total. ♢  2. Sumă aritmetică = rezultatul adunării unui șir de numere luate în valoare absolută. 

# Balan Mircea date 13 August 2013 10:24 0

[quote name=\"Balan MIRCEA\"]ESTE FOARTE CORECT SA PLATEASCA PREJUDICIUL DACA NU CUNOASTE LIMBA ROMANA. Curtea de Apel Bucuresti Presedinta Croitoru Mirela Steluta                 Zeca Dorina  Impotriva unui contract ,care in mintea cuiva spune ca nu are pret,ingaduie proba cu martori reclamantului,acesta nu vine si castiga ca in sport la masa verde ,,declarand nul \\\" ca Suma ,sume achitate  nu echivaleaza ca ar fi pret ,,si pastand celelalte cauze neschimbare ,cu recurs,,Acu trebuie sa platim 70.000.000.sa analizeze supremul limba romana .este foarte grav ,cine ne da bani inapoi. decizia 124 A  5.04.2013 DACA SE ANALIZEAZA FRAZA DIN CONTRACT CU CELERITATE. ACUM AM  INTELES  DE CE NU SA PREZENTAT CU INTEROGATORIUL. ESTE O ABERATI CA NOTARUL AR FI INCHEIAT UN CONTRACT FARA PRET  SÚMĂ, sume, s.f.  1. Rezultatul operației de adunare a unor numere, a unor cantități sau a unor lucruri de același fel; total. ♢  2. Sumă aritmetică = rezultatul adunării unui șir de numere luate în valoare absolută.  [/quote]

# Balan MIRCEA date 13 August 2013 10:27 0

SÚMĂ s. v. conținut, cuprins, sumar, tablă de materii. Dictionar: Dicționar ortografic al limbii romane | Permalink súmă s. f., g.-d. art. súmei; pl. súme Dictionar: Noul dicționar explicativ al limbii romane - NODEX | Permalink SÚM//Ă ~e f.  1) Ceea ce rezultă în urma adunării mai multor elemente omogene; rezultatul unei adunări; total. ~ aritmetică. ~a tuturor datelor.  2) Cantitate de bani. [G.-D. sumei] /

# Balan MIRCEA date 13 August 2013 10:29 0

NU SUNT GLUME ,PUTETI VERIFICA PREȚ, prețuri, s.n. 1. Sumă de bani pe care trebuie să o plătească cumpărătorul pentru achiziționarea unui produs sau pentru  ♢ (În sintagmele)  Preț cu amănuntul = preț la care se vând către po******ție bunurile de consum, alimentare și nealimentare.  Preț de livrare = preț la nivelul căruia circulă produsele între unitățile producătoare.  Preț de producție = preț care înglobează costul produsului și beneficiul.  Preț al pieței = preț care se formează pe piață în urma fluctuației cererii și ofertei.  Preț mondial = preț al unei mărfi pe piața mondială.  ♢ Loc. adj. De (mare) preț = (foarte) valoros, prețios.  ♢ Loc. adv.  Cu orice preț = orice sacrificiu ar cere, oricât ar costa, cu orice risc. Cu nici un preț = pentru nimic în lume, în nici un caz.  Fără (de) preț =  a) sub valoarea reală; ieftin; b) de valoare foarte mare,  neprețuit. ♢  Expr. A ține la preț = a nu reduce nimic din suma cerută la o vânzare.  A se învoi din preț = a înch

# Popa Nicolae -Tulcea date 15 August 2013 15:53 0

Este cunoscut că statul de drept, trebuie să se autolimiteze prin drept, în toate cele trei ipostaze în care poate apare (legiuitor, administrator general şi judecător) organizând coexistenţa autorităţii cu libertatea, ajunge, legitimându-şi puterea, totodată, să şi-o limiteze potrivit (art.53 alin.2, coroborat cu art.40 alin.1 din Constituţie), astfel ar trebui să acţioneze numai în conformitate cu legea şi potrivit ei, încât să se evite abuzul de putere al uneia sau/şi subordonare lor din treaptă în treaptă până la un organ de vârf, prin Ministrul Justiţiei, fapt ce ar fi cunoscut că facilitează instaurarea unui regim autoritar (statul poliţienesc), în care puterea nu este ţinută de lege şi nu poate fi socotit a fi constituită dintr-un regim de garanţii (conform art.1 alin.3 şi 5 din Constituţie), inclusiv faptele juridice ale sale trebuie să ajungă la o împletire a diferitelor frâne şi contragreutăţi, încât să se autolimiteze de natură să împiedice acţiunile contra ordinii publice.

# Popa T. Nicolae -Tulcea-U.N.B.R. \"Bota\" date 16 August 2013 15:58 0

Este imperios necesară o lege de răspundere a tuturor magistraţilor intr-un stat de drept, cum e România. De exemplu, nu s-ar mai întâmpla ceea ce s-a întâmplat după referendumul din 09.12.2012 să ne fie impus un şef de stat pe care poporul l-a dat jos din funcţie printr-o înţelegere democratică procedurală a demosului, ce trebuia impusă într-un stat de drept, adică voinţa unei majorităţi rezultată din vot fiind chiar una dintre calităţile dreptului poporului conform art.2 alin.1 din Constituţie. C.C.R., procedând prin felul domniei pe care au înţels-o să-l menţină pe Băsescu Traian, astfel întemeindu-şi susţinerea pe un vot potrivit art.2 alin.2 din Constituţie, contrar propriei decizii nr.48/2000, M.Of.nr.242/01.06.2000 într-un stat de drept cum spun. Astfel, menţinându-şi salariile foarte mari pe care le au în ciuda propriului popor care îi plăteşte acolo. Am scris pe mailul lor atunci, dar ce folos că au făcut ce doresc ei mai mult, să-l ţină pe Băsescu prin forţă contra poporului.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.07.2024 – Judecatoarea Blanariu a primit reject. CSM a facut curat dupa procurorul Gherman

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva