28 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Confruntarea candidatilor la CSM din partea curtilor de apel – Ce-au vorbit judecatorii Lupascu, Barac, Girbovan, Dumbrava si altii

Scris de: | pdf | print

29 October 2010 19:15
Vizualizari: 9901

Judecatorii Dan Lupascu (membru al CSM) Lidia Barac, Dana Girbovan, Alexandru Serban, Horatius Dumbrava, Cezar Hancu, Mihai Viorel Tudoran si Gheorghe Diaconu s-au confruntat miercuri, 27 octombrie 2010, la sediul Curtii de Apel Bucuresti, in fata judecatorilor de la care asteapta votul la alegerile stabilite pentru luni 1 noiembrie a.c. Lumeajustitiei.ro a intrat in posesia unui rezumat al discutiilor, realizat de oficialii Curtii de Apel Bucuresti. Redam in continuarea sinteza dezbaterilor intalnirii candidatilor la CSM, pentru functia de reprezentant al curtilor de apel:

Dezbaterile s-au derulat in doua parti: intr-o prima parte candidatii si-au prezentat proiectele, cunoscute de altfel, de judecatori, astfel incat accentul s-a pus pe partea a doua a intalnirii, axata pe intrebari legate de problemele de interes major pentru magistrati: problema continuarii monitorizarii pe justitie; raspunderea materiala a magistratilor; relatiile cu celelalte puteri in stat; raspunderea disciplinara a magistratilor; sustinerea inclusiv financiara a campaniei electorale de catre ONG-uri. Consecinte. Dezbatere asupra conceptului de „judecator dator”; apararea statutului magistratului; impactul unor declaratii publice ale magistratilor.

Problema continuarii monitorizarii pe justitie

Din partea judecatorilor chestiunea monitorizarii a fost privita cu ingrijorare, in contextul eforturilor fiecaruia dintre noi de a asigura justitiei locul si imaginea cuvenite, eforturi apreciate in mod deosebit de magistratii straini cu care au existat diverse colaborari (cooperare judiciara internationala, schimb de experienta, s.a.m.d.)

Candidatii Dana Girbovan, Alexandru Serban, Horatius Dumbrava au sustinut necesitatea continuarii monitorizarii, potrivit argumentelor public, constant exprimate, inclusiv la Bruxelles, punand accent pe ingerinta factorului politic.

Candidatul Lidia Barac a sustinut ca o astfel de pozitie constituie o eroare, avand in vedere consecintele sale negative.

Candidatul Dan Lupascu a sustinut ca ridicarea monitorizarii este o problema de interes national si ca trebuie indeplinite conditiile din cadrul MCV pentru atingerea acestui obiectiv. A respins categoric continuarea monitorizarii, punand accent, cu deosebire, pe consecintele generatoare de vulnerabilitati asupra statutului magistratului ale acestui proces de supraveghere impreuna cu efectele negative asupra imaginii generale a justitiei, inclusiv din perspectiva neincrederii in sistem. A mai mentionat riscurile nealocarii de fonduri europene precum si faptul ca nu ar trebui sa existe vreo legatura intre cerintele impuse de MCV si intrarea Romaniei in Spatiul Schengen.

Candidatul Gheorghe Diaconu a afirmat ca este impotriva acestui proces de monitorizare datorita efectelor sale negative.

Candidatul Cezar Hancu a abordat problematica prin prisma distinctiei dintre: a fi monitorizat la initiativa Comisiei Europene si a cere monitorizarea (cu trimitere la atitudinea celor care au avut aceasta pozitie).

Aspectul raspunderii materiale a magistratilor

Intrebarea a fost ridicata urmare unui interviu acordat intr-un cotidian de catre candidatul Dana Girbovan in care sustinea ca judecatorul care nu motiveaza corespunzator hotararile sa fie tras la raspundere atat disciplinar cat si material, opinia fiind apreciata ca neglijand contextul volumului excesiv de munca al magistratului roman.

Candidatul Dana Girbovan a afirmat ca isi asuma cele declarate, ca sustine proiectul raspunderii materiale a magistratilor si in cazul in care va fi aleasa membru CSM.

Relatiile cu celelalte puteri in stat

Problema a fost pusa urmare a unor declaratii facute de grupul celor trei candidati cu proiect comun (respectiv: judecator Horatius Dumbrava, candidat din partea curtilor de apel, judecator Adrian Neacsu, candidat din partea tribunalelor si judecator Cristi Danilet, candidat din partea judecatoriilor), in sensul acceptarii ideii realizarii unor „compromisuri” cu factorul politic.

Candidatul interpelat Horatius Dumbrava a precizat ca este necesara colaborarea in vederea obtinerii bugetului si resurselor necesare.

Raspunderea disciplinara a magistratilor

Candidatul Cezar Hancu a sustinut descentralizarea Inspectiei Judiciare prin transferul unor atributii care in prezent sunt in competenta inspectiei judiciare a CSM catre curtile de apel.

Sustinerea inclusiv financiara a campaniei electorale de catre ONG-uri. Consecinte. Dezbatere asupra conceptului de „judecator dator”

Aspectul a fost ridicat pornind de la sprijinul acordat de catre ONG-uri unor candidati in timpul actualei campanii electorale si de la consecintele posibile ale unui astfel de sprijin. S-a ridicat problema crearii unei posibile relatii de dependenta, problema capacitatii detasarii ulterioare totale a celui sprijinit, context in care poate fi analizat conceptul de „judecator dator”.

Candidatul Dana Girbovan a afirmat ca acest program a fost deschis tuturor candidatilor si din cate cunoaste, majoritatea acestora a uzat de el.

Candidatul Alexandru Serban a aratat ca si-a suportat singur toate cheltuielile generate de campanie, ca nu a avut nici un sprijin material si ca intreaga campanie a desfasurat-o prin folosirea zilelor de concediu de odihna.

Candidatul Mihai Viorel Tudoran a sustinut ca a folosit programul doar pentru publicarea proiectului.

Candidatul Horatius Dumbrava a sustinut ca in cazul in care va ajunge membru CSM se va retrage din orice asociatia profesionala.

Candidatul Lidia Barac a afirmat ca nu a fost sustinuta in nici un fel in actuala campanie.

Candidatul Dan Lupascu a aratat ca nu doar ca nu a fost sustinut in vreun fel in sensul aratat, chiar mai mult, a refuzat participarea la intalniri organizate de fundatii, asociatii din afara sistemului judiciar, apreciind ca implicarea acestor entitati in procesul electoral ar putea genera suspiciuni, chiar daca ele ar fi animate de bune intentii.

Candidatul Gheorghe Diaconu a afirmat ca nu a fost sustinut in nici un fel in actuala campanie. In acelasi sens a sustinut si candidatul Cezar Hancu.

Apararea statutului magistratului. Impactul unor declaratii publice ale magistratilor

Intrebarea a fost ridicata urmare unui interviu acordat intr-un cotidian de catre candidatul Dana Girbovan in care sustinea ca „eu in Romania nu as vrea sa am un proces” mesaj perceput ca fiind de neincredere in capacitatea sistemului nostru judiciar.

Candidatul Dana Girbovan a aratat ca afirmatia a fost facuta in contextul haosului legislativ si al practicii neunitare a instantelor de judecata.

Aspectul legalitatii unui nou mandat de membru CSM

Candidatul vizat, Dan Lupascu a precizat ca problema vizeaza doua aspecte: unul de constitutionalitate, altul de aplicare a legii in timp. A aratat ca legea fundamentala, Constitutia, prin art. 133, care prevede ca: “Durata mandatului membrilor Consiliului Superior al Magistraturii este de sase ani”, nu interzice o noua candidatura, iar acolo unde legiuitorul constituant a vrut sa limiteze numarul mandatelor, a spus-o expres, (exemplu, in cazul presedintelui Romaniei, sau in cazul membrilor Curtii Constitutionale, ori ai consilierilor de la Curtea de Conturi). La momentul cand a inceput prezentul mandat, adica 12 ianuarie 2005, era in vigoare Legea 317/2004 nemodificata, care nu prevedea interdictia de a candida din nou, ci pur si simplu reproducea textul din Constitutie. Modificarea adusa dispozitiei in iulie 2005 prin Legea 247/2005 pune problema conflictului de legi in timp. Sub imperiul legii vechi s-a constituit o anumita situatie juridica, s-a nascut dreptul de a candida la un nou mandat, situatie juridica ce va fi guvernata, pe toata durata mandatului, de aceasta lege, adica legea veche, fiind un drept castigat in acceptiunea tezei „drepturilor castigate”. Legea ulterioara nu poate atinge existenta dreptului nascut sub imperiul legii anterioare, pentru ca s-ar aplica retroactiv, ceea ce contravine Constitutiei. Aceasta este si interpretarea pe care o regasim in decizii ale Curtii Constitutionale, (ca de exemplu: Decizia nr. 3 din 1993 si Decizia nr. 5 din 1993).

Au mai fost abordate probleme vizand nivelul limbajului folosit de unii dintre candidati la adresa altor candidati sau a colegilor magistrati precum si aspecte legate de acte normative susceptibile de a fi modificate referitoare la organizarea si functionarea instantelor si atributiile CSM.”

Comentarii

# dixit date 29 October 2010 21:59 +1

De ce la intrebarile cele mai sensibile, cum ar fi cea referitoare la raspunderea materiala a magistratilor si cea referitoare la haosul legislativ coroborat cu practica neunitara a solutiilor, a raspuns doar Dana Girbovan?

Dan Lupascu demonstreaza inca o data cat este de prost si de impertinent! Ne baga pe gat niste argumente penibile pro-causa folosindu-se de prevederile constitutionale ale art. 133 dar uita cu desavarsire ca in legea 317/2004 modif., mai precis in ceea ce priveste art.51 alin. (1), se stipuleaza astfel: “Durata mandatului membrilor aleşi ai Consiliului Superior al Magistraturii este de 6 ani, fără posibilitatea reînvestirii. “

Lupascule, sa-ti fie rusine! Ca tine multi. Culmea, mai esti si in fruntea sindicatului CSM! De aia merge justitia atat de bine. Mai aveti si nerusinarea sa pretindeti ridicarea monitorizarii! Cu asemenea non-valori? OMG!

# dicki date 30 October 2010 02:59 +7

esti complet pe langa subiect si obiect...
dintre toti astia, nici unul stralucit, dana garbovan e cea mai proasta, de departe.

# pompiliu bota date 30 October 2010 08:31 -2

te contrazic: Lidia Barac e proasta, Lupaşcu e mafiot, iar Dana Garbovan e frumuşîcă şi promiţătoare!

# dicki date 30 October 2010 09:35 +5

Toti trei sunt prosti, iar nici tu nu esti departe. Pe scara prostiei, Garbovan ia primul loc dintre cei trei, de departe. Si frumusica i se poate parea numai unui pedofil pervers si batran ca tine.

# UDF date 30 October 2010 11:17 -3

dicki, jegule sau jegoaso, daca vei mai folosi limbajul de mahala, care te caracterizeaza, s-ar putea sa te caut...

# CITITORUL date 30 October 2010 09:39 +5

dixit,scrii aiurea, fara sa rationezi! Rezulta foarte clar din cadrul sintezei prezentate, ca acele intrebari au fost adresate unui singur candidat, Dana Garbovan, ce a dat acele interviuri in ziare si a avut atunci pozitiile acelea. Normal ca doar ea a raspuns, ea fiind singurul candidat intrebat.Ce-ai fi vrut?! Sa raspunda ceilalti pentru afirmatiile ei concrete?
Din punctul meu de vedere, sa ceri tu monitorizarea pe justitie, sa sustii raspunderea judecatorilor, cand astia nu mai pot respira de milioanele de dosare,e total incorect si de neacceptat.

# dixit date 30 October 2010 10:02 -5

intr-o competitie - asa cum se vrea lupta asta pe locurile libere din CSM (ca unele cica nici n-ar fi. sic!) nu ti se pare normal sa existe un set de intrebari valabil tuturor candidatilor? adica fiecare raspunde la cate o intrebare oarecare si-si argumenteaza pozitiile luate anterior in presa? mi se pare penibil rationamentul tau! pana si la presedintie exista aceeasi intrebare pentru toti! hai, incearca un exercitiu simplu de rationament si comparatii. vei constata - daca poti fi obiectiv - ca am dreptate!

continuarea monitorizarii pe justitie este imperios necesara. iarasi dai dovada de subiectivism ridicol cand afirmi ca n-ar fi cazul sa se evidentieze in campania lor! conceptul asta ar fi valabil doar pentru cei care fac parte din marea masa a magistratilor corupti! ceilalti - e drept ca foarte putini, din ce in ce mai putini - imbratiseaza ideea monitorizarii (nu intru in detalii, cred ca ar trebui sa stii de ce!!!)

raspunderea materiala a magistratului este alt punct fierbinte pe care-l asteapta legiferat o tara intreaga! ne-am saturat sa platim din buzunarele noastre sutele de milioane de euro despagubiri dispuse de CEDO! majoritatea cauzelor nefacand parte din clasa erorilor judiciare ci din cea a proceselor tranzactionate cu partile de catre maria-sa magistratul. rar, foarte rar putem admite incompetenta!

dar, se stie de mult ca in democratie, ceea ce lipseste cu desavarsire este RASPUNDEREA! asa ca, din acest punct de vedere, draga cititorule, esti un adevarat democrat! felicitari :P

# terezi date 30 October 2010 10:07 +1

dana garbovan nu va putea sa faca nimic, nu are deloc experienta si se aude ca ea si dumbrava nu sunt departe de relatii foarte apropiate cu politicul. Lupascu nu e nicidecum prost. Sa fim sinceri, cate putea sa faca singur? Trebuie sa ai o echipa de isprava sa poti face ceva. Or, in afara de el ce cu Pivniceru i-au tinut piept lui Basescu public, anul trecut in protestul judecatorilor, ati mai vazut pe cineva din CSM sa faca asta?!!!

# profiler date 30 October 2010 12:12 +1

dixit, sunt de acord cu CITITORUL! Tu te raportezi la un format de discuţii care nu a existat! Te raportezi la formatul pe care tu îl doreşti. Înţeleg, însă, că a fost o primă parte a prezentării (când fiecare candidat şi-a spus punctul de vedere asupra problemelor de interes major, inclusiv cele arătate de tine), iar a doua parte, a fost una liberă, cu întrebări libere din partea celor prezenţi, a judecătorilor. Ce este mai democratic decât să îi laşi pe cei ce vor vota, să pună întrebări viitorilor aleşi, în legătură cu ce aspecte doresc (bineînţeles în legătură cu justiţia, atitudinea candidaţilor)?! Observ de altfel, că pe lângă astfel de întrebări adresate unui sau unor candidaţi, au fost şi întrebări adresate de participanţi, tuturor candidaţilor! Este dreptul votanţilor să adreseze ce fel de întrebări doresc! Paralela cu privire la alegerile pentru preşedintele ţării, nu este potrivită, pentru că acolo, telespectatorii evident nu puteau formula întrebări, candidaţilor! De altfel,în alegerile pentru preşedinţie, candidaţii chiar şi-au putut formula reciproc întrebări distincte (evident, nu comune), astfel încât cu atât mai mult, nu poţi să ceri votanţilor un anumit tip de întrebări pe care să îl formuleze. Clar că dacă ai proceda astfel, s-ar ajunge la o încălcare a dreptului la libera exprimare a votanţilor şi la afectarea dreptului lor la informaţiile relevante.

# dixit date 30 October 2010 23:28 -4

Cu toate ca articolul este scris in limba romana, s-ar parea ca exista deficiente de interpretare! Probabil voi nu intelegeti ceea ce scrie negru pe alb. Nici nu ma mira! Cunoastem - din instrumentarea dosarelor ;-)

# IONEL date 30 October 2010 12:21 0

I-AU TINUT PIEPT PROBABIL CREZÂND CA I SE TERMINA MANDATUL DE PRESEDINTE , CA VIN ALTII LA PUTERE (politică), DE AIA AU SI SUSTINUT PROTESTUL judecătorilor, ACUM NICUN JUDECATOR NU MAI ARE CURAJ SA INCETEZE MUNca adica SA FACA PROTEST, OARE DE CE, FIINDCA NU MAI SUNT SUSTINUTI DE CSM, de aia, asa ca mai usor cu lupascu, daca avea curaj trebuia mereu sa ii tina piept

# IONEL date 30 October 2010 12:23 +2

daca scrie in lege clar ca nu innoieste mandatul, cat tupeu iti trebuie sa candidezi iar? păi cine sa respecte legea daca insusi csm-ul, unii, o incalca fara nicio mustrare de constiinţă, fara nicio jena, ce sa mai discutam

# Constantin Ionel date 30 October 2010 12:46 +8

Pacat ca nici unul dintre comentatori nu si-a concentrat atentia pe candidatul Cezar Hancu, presedinte al Curtii de Apel Suceava, care a transformat, dupa bunul sau plac, instantele din raza Curtii, in propria-i mosie, promovandu-si amanta (casatorita cu un alt barbat), creandu-i birou separat si izolat, spre deosebire de toti ceilalti colegi. De asemenea, si-a promovat doar slugile,incercand sa isi asigure instrumente de control pentru toate instantele din raza. Un om cu frustrari, sanctionat disciplinar pentru ca Ministerul Justitiei nu i-a pus la dispozitie formular pentru a-si motiva hotararile si care se foloseste de numele altor candidati pentru a da impresia de putere. Vai de sistemul judiciar care va ajunge pe mainile unui asemenea individ care va decide soarta magistratilor si care isi va folosi puterea pentru a se razbuna.

# Petre date 30 October 2010 15:28 +6

Iata informatii deosebit de valoroase. Printre multimea de bla bla mai apare din cand in cand si cate ceva interesant.
Mai trebuie spus doar ca nici alti candidati nu sunt mai morali. De pilda, H. Dumbrava are o relatie de ceva vreme cu judecatoarea maritata Adina Lupea de la CA Cluj, care a determinat mai multe avorturi si cura de dezalcoolizare documentata.

# Constantin Ionel date 30 October 2010 16:10 +7

Din pacate, este prea tarziu pentru a mai schimba ceva, iar magistratii vor vota, din pacate, fara a avea informatii esentiale, cel putin din punct de vedere moral. Se va plati lipsa de implicare a magistratilor cu adevarat valorosi. Va plati fiecare magistrat in parte, in momentul in care astfel de oameni, ca cei mentionati, le vor decide cariera.

# dixit date 30 October 2010 23:29 +3

Foarte interesant ce spui despre Hancu. In alta parte citisem ca este un magistrat cum rar a avut Suceava. Care o fi adevarul?

# dumitru diana date 30 October 2010 16:27 +6

Nu cred ca e prea târziu sa ne gândim bine cine ne va reprezenta.Alegerea unui candidat ca Cezar Hâncu este total nepotrivită.Acest personaj se simte ca unvataf pe moșie si promoveaza numai pe cine vrea,in detrimentul celor cu note mai mari.In proiect promoveaza ideea bunului simț in justitie.Ce rusine,tocmai el care-si plimba metresa casatorita peste tot in campanie si a promovat-o de la judecatorie direct la Curtea de Apel.

# Procuror date 30 October 2010 18:48 +2

Nesimtitul de LUPASCU ori e prost sau isi bate joc de noi.
Prost nu cred ca e.

In patrimoniul lui, in anul 2004, nu s-a nascut un nou drept de a candida, atata timp cat in timpul acela nu s-au organizat alegeri. Un drept nu se naste cat timp nu ai situatia juridica in cadrul caruia sa se nasca.

Este o aberatie juridica evidenta.

Dupa cat observ a imprumutat tupeul nesimtit al politicienilor.

Un comunist!

Daca am merge foarte departe, pe nesimtitul rationament al acestui Lupascu, orice lucru ce nu mai este permis de lege devine aplicabil doar generatiilor de oameni ce s-a nascut dupa intrarea legii in vigoare, deoarece dreptul de a face acel lucru acum profibit se nascuse deja in patrimoniul acelor oameni.


In rest, vreau oameni noi in CSM, cu mentalitate noua. Nu slugi!

# Constantin Ionel date 30 October 2010 19:06 +6

Din nefericire, se pare ca oameni ca Hancu au facut o impresie foarte buna tocmai la Curtea de Apel Bucuresti,de unde se asteapta o optiune responsabila, dat fiind numarul mare de voturi pe care il ofera magistratii bucuresteni.
Nu conteaza numai impresia pe care un candidat o face in decursul unei intalniri electorale, unde oricum incearca sa lase sa se vada doar ceea ce crede ca i-ar produce succes.Nu este suficient.Defectele sunt majore si au fost foarte bine ascunse. Dar ele exista si ii vor costa pe cei care isi dau cu usurinta votul.

# Cezarica date 31 October 2010 16:24 +2

Stimati colegi ai Curtilor de Apel, aveti mare grija cui oferiti votul. Este adevarat ca este foarte greu sa alegi un candidat din moment ce marea majoritate nu ar merita un asemenea post care implica o mare raspundere si constiinta. Ceea ce au expus cei de mai sus referitor la distinsul domn Hancu, din pacate ESTE ADEVARAT. Un asemenea om nu are ce cauta in acest sistem si mai ales intr-o asemenea functie cu rang de demnitar. Cei de la Sv il voteaza, dar nu pentru ca ar merita, ci pentru a nu-l mai avea Presedinte al Curtii. Este un om care are o parere proasta despre toti colegii din jur, avand impresia ca el este cel mai destept, dar a uitat ca a ocupat aceasta functie deabea dupa cel de-al treilea examen sustinut(la primul mandat). Referitor la amanta lui care este casatorita, este adevarat ca a facut tot posibilul ca aceasta sa isi valorifice examenul, dirijand posturile de la o sectie la alta, pentru a face un post pe sectia comerciala. Am inteles ca in timpul serviciului, aceasta doamna a insotit stafful in campania electorala, pe care acesta in unele locuri a prezentat-o drept viitoare lui sotie (nu cred ca d-nul presedinte cunoaste prea bine codul penal :))''ce-o fi asta bigamie ? ;-) '' ). In concluzie... va las pe voi sa decideti. Toate acestea nu sunt inventii si le puteti afla cu usorinta.

# observator date 31 October 2010 19:16 +2

am văzut mare agitaţie pe Juridice.ro. Am participat direct la dezbateri, aşadar am o percepţie directă asupra celor discutate.Dana Garbovan merită să i se spună cu vorbele ei cum a acceptat atat răspunderea materiala, cât şi disciplinară, într-un context foarte clar, legat de motivarea hotărârilor: "Dacă e vina judecătorului că nu şi-a motivat hotărârea să se sesizeze inspecţia judiciară şi să se facă o anchetă şi să se meargă mai departe pe atragerea răspunderii materiale a judecătorului" - vezi Ev. Zilei din 7 iulie 2010. Or, întrebarea a fost pusă chiar cu referire exactă la acest interviu, astfel că justificările ei sunt nereale şi pro-causa. Aşa se face că ceilalţi candidaţi nu au răspuns la această chestiune, deoarece doar Dana Garbovan a fost interpelată şi strict legat de afirmaţiile ei publice.
De altfel, Dana Gărbovan s-a mai făcut cunoscută publicului larg şi unor ziarişti precum cei de la Romania Libera sau HotNews care de altfel, o susţin fără nici o rezervă în actuala campanie, prin celebra frază, de mare încredere pentru şi în judecătorii pe care vrea să îi reprezinte în CSM, citez: "eu, in Romania, nu as vrea sa am un proces" - acelaşi Ev. Zilei din 18.01.2010. VOTAŢI DANA GÎRBOVAN!!!

# procurorul dna date 31 October 2010 19:40 +4

nu avem nevoie în justiţie, de compromisuri cu politicul. Fiţi conştienţi de riscurile iminente ale unor stfel de legături, asupra justiţiei. Întrebaţi în stânga şi dreapta, cine sunt colaboraţioniştii puterii la care s-a referit Viorica Costiniu în emisiunea de azi, de la Antena 3. Ştiu din surse sigure, că Dănileţ, Dumbravă şi compania sunt cei la care s-a referit. Am auzit cĂ la CAB, vIRICA cOSTINIU l-a întrebat direct pe Dumbravă, de compromisurile cu politicul într-un context legat şi de nişte sume de bani cu care au fost finanţaţi în proiectele lor, ceva de 10.000 euro!!! HALAL INDEPENDENŢĂ! ,întrebare la care Dumbravă n-a putut să lege decât ceva de genul: "Hai Viorica, asta este o chestiune între noi doi", ceva de felul ăsta. Viorica Costiniu ar putea să ofere detalii, iar Dumbravă şi Dănileţ să dea explicaţii serioase.
Îmi amintesc în context, de unul dintre candidaţi ce l-a înfruntat public pe Băsescu, ocazie xcu care m-am simţit apărat ca judecător. Şi mai ştiu că ne-a susţinut şi la protest.Ar fi culmea independenţei alegerea lui Dumbravă şi Dănileţ asistentul lui Macovei, în astfel de momente cruciale pentru soarta justiţiei, când avem nevoie de persoane ce să ţină piept politicului.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.07.2024 – Judecatoarea Blanariu a primit reject. CSM a facut curat dupa procurorul Gherman

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva