4 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt

MARTEA NEAGRA PENTRU PRUNA – Asociatiile magistratilor asteapta demisia fostei asistente a lui Macovei si raspunsul Guvernului Ciolos la cele 17 revendicari ale judecatorilor si procurorilor revoltati: "Memorandumul a fost adoptat pana pe 13 septembrie de aproape 60 de instante si peste 20 de parchete... O parte din instante au votat expres pentru demisia Ministrului Justitiei Raluca Pruna... Este cea mai ampla miscare de dupa 2009" (Comunicatul)

Scris de: A.P. | pdf | print

13 September 2016 12:00
Vizualizari: 11735

Zi grea pentru ministresa Justitiei Raluca Pruna (foto). Asociatiile profesionale ale magistratilor din Romania au anuntat ca Memorandumul privind justitia a fost adoptat pana la aceasta ora de aproape 60 de instante si de peste 20 de parchete. Potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii, marti 13 septembrie 2016, de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), de Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) si de Asociatia Procurorilor din Romania (APR), mai multe adunari generale ale instantelor au votat inclusiv pentru demisia ministresei Justitiei Raluca Pruna. Ramane de vazut cat si cum va mai tine de scaun fosta asistenta a Moncai Macovei.

Asociatiile profesionale precizeaza ca cele mai multe instante au decis amanarea adoptarii unor forme de protest in asteptarea unui raspuns din partea Guvernului condus de Dacian Ciolos. Este vorba doar despre o parte a adunarilor generale, intrucat, asa cum bine stim, deja la acest moment unele instante fie protesteaza cu banderole albe, fie au renuntat sa mai intre in dosarele care nu au caracter de urgenta.


Numarul instantelor si al parchetelor care adoptasera Memorandumul privind justitia pana luni seara, 12 septembrie 2016, era de 69 (51 de instante si 18 parchete). Intocmit in contextul scandalului privind inechitatile salariale din sistemul judiciar, documentul cuprinde un set de 17 revendicari ale judecatorilor si procurorilor revoltati de proasta functionare a sistemului de justitie si a fost inaintat inca din 5 septembrie 2016 adunarilor generale ale instantelor si parchetelor, spre a fi votat.

Prezentam in continuare integral comunicatul UNJR:

"Instantele din tara au inceput sa voteze in adunarile generale, incepand cu data de 5 septembrie, 'Memorandumul privind justitia' in care expun problemele din sistem judiciar si solicita implementarea unui set de masuri care sa conduca la o 'justitie eficienta, moderna si de calitate'.

Memorandumul a fost adoptat pana pe data de 13 septembrie de aproape 60 de instante si peste 20 de parchete.

In cadrul acestor adunari generale, unele instante au decis sa adopte si la alte forme de protest, cum ar fi amanarea cauzelor care nu sunt urgente sau protest cu banderole, insa majoritatea au decis prorogarea adoptarii unor forme similare de protest in functie de raspunsul oferit de celelalte puteri, in special de Guvern, la solicitarile magistratilor.

De asemenea, o parte din instante au votat expres pentru demisia Ministrului Justitiei Raluca Pruna.

Prezenta este cea mai ampla miscare de dupa 2009, cand magistratii – judecatori si procurori – evidentieaza prin adunari generale problemele din sistemul judiciar si ofera solutii pentru a avea o justitie eficienta, moderna si de calitate.

Memorandumul prezent, initiat de asociatiile profesionale ale magistratilor, vine atat ca urmare a faptului ca increderea in justitie a scazut cu 13% intr-un an, cat si ca urmare a faptul ca problemele din justitie semnalate in rezolutia adunarilor generale din 2009 nu s-au solutionat, lor adaugandu-li-se alte probleme suplimentare.

Premiza memorandumului este ca 'justitia trebuie sa aiba ca si preocupare esentiala protectia, promovarea si garantarea tuturor drepturilor si libertatilor cetatenesti. In fata judecatorului cetateanul este egal cu statul.'

'Celelalte puteri trebuie sa asigure o independenta reala a justitiei, lipsita de orice tip de influente, directe sau indirecte, un cadrul legislativ coerent, stabil si accesibil, suport financiar, logistic si uman suficient pentru o justitie eficienta, moderna si de calitate', au mai spus magistratii.

Independenta justitiei, telejustitie, respectarea drepturilor si prezumtia de nevinovatie

Magistratii solicita 'respectarea independentei instantelor, a principiului separarii puterilor in stat, a forţei obligatorii a hotarârilor definitive ale instanţei, precum si a egalitaţii de arme dintre acuzare si aparare'.

Magistratii au condamnat si 'perpetuarea in spatiul public a unei justitii primordial represive' precum si 'nesocotirea importantei dreptului la aparare, inclusiv din perspectiva recunoasterii confidentialitatii client – avocat'.

Magistratii au tras un semnal de alarma si asupra 'mutarii actului de judecata din instante in spatiul public prin expunerea mediatica excesiva a persoanelor arestate preventiv, a scurgerilor de informatii repetate de la parchete, neurmate de anchete serioase si prin informarea incompleta a publicului in anchetele penale, fiind omise solutiile favorabile persoanelor acuzate'.

Ca urmare a acestor incalcari ale drepturilor omului si a prezumtiei de nevinovatie, magistratii au solicitat 'respectarea standardelor europene in materia prezumtiei de nevinovatie in acord cu Directiva Parlamentului European si a Consiliului, aprobata la data de 12 februarie 2016'.

Respectarea statului magistratilor

Magistratii au solicitat 'garantarea şi respectarea statutului magistratilor, independentei acestora, inclusiv prin remunerarea corespunzatoare si asigurarea unor conditii de munca decente in sistemul judiciar'.

Acestia au scos in evidenta lipsa 'din multe instante si parchete a spatiilor proprii pentru magistrati si personalul auxiliar', precum si folosirea in instante si parchete de 'aparaturi uzate fizic si moral, supuse oricand riscului unui blocaj definitiv'.

Lipsa acuta de personal, ca urmare a nesuplimentarii schemelor conform memorandumurilor asumate de Guvern din perspectiva implementarii noilor coduri, a fost o alta problema punctata de magistrati.

Toate aceste lucruri conduc la o supraaglomerare a instantelor de fond, ceea ce implicit afecteaza si actul de justitie. De exemplu, 'la un program de 8 ore pe zi, un judecator de fond ar trebui sa aloce un timp mediu de solutionare pe dosar de mai putin de 2 ore, durata absolut insuficienta pentru un act de judecata de calitate', se arata in memorandum.

Relatia judecatori si procurori

'In exercitiul funcţiilor lor, judecatorii si procurorii trebuie sa fie si sa apara independenti unii de ceilalti, conform rolului ce revine fiecaruia', se spune in memorandum.

De asemenea, magistratii au solicitat 'garantarea independentei functionale a procurorului, atat fata de Executiv cat si in raport de ierarhia interna, in conformitate cu statutul acestuia de magistrat si de reprezentant al autoritatii judecatoresti'.

Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV)

O problema semnalata in Memorandum este 'viziunea reductiva a justitiei, vazuta doar prin prisma «luptei impotriva coruptiei», eroare preluata si in MCV'.

Magistratii au cerut, in consecinta, 'publicarea de catre Comisia Europeana a metodologiei pe care o urmeaza in redactarea raportului privind MCV, a numelui expertilor consultati si a tuturor ONG-urilor si institutiilor consultate cu privire la sistemul de justitie din Romania'.

Consiliul Superior al Magistraturii

Inexistenta unui instrument legal de revocare a membrilor CSM alesi a fost o alta problema semnalata in memorandum. Un membru CSM este ales pe o durata de 6 ani si in acest moment nu exista un instrument de a fi revocat, acesta nemaiputand da socoteala magistratilor care l-au ales.

O alta problema legata de CSM a fost refuzul acestuia de a-si indeplini 'efectiv misiunea de garant al independentei justitiei'.

De exemplu, CSM a refuzat sa se implice chiar si atunci cand acest lucru a fost cerut de magistrati, 'in situatii precum limitele anchetei disciplinare sau penale avand ca obiect pronuntarea unor hotarari judecatoresti, criticile aduse de actori importanti in actul de justitie, inclusiv de DNA, unor hotarari definitive sau lamurirea interferentei dintre justitie si serviciile de informatii'.

Magistratii propun, in consecinta, 'adoptarea urgenta de masuri legislative in ceea ce priveste procedura de revocare a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, precum si alte masuri de natura a eficientiza activitatea acestei institutii'.

Inspectia Judiciara

Magistratii au tras un semnal de alarma si asupra 'modului de actiune al Inspectiei Judiciare in ceea ce priveste respectarea independentei judecatorului in pronuntarea hotararilor si unitatea de masura in actiune'.

Inspectia Judiciara a instaurat o 'temere' ca urmare a 'modul[ui] arbitrar si abuziv in care au fost cercetati magistratii cu privire la solutiile pronuntate', se sustine in memorandum.

Memorandumul solicita, in consecinta, 'revizuirea competentelor Inspectiei Judiciare pentru a se inlatura posibilitatea afectarii independentei magistratilor si vicierea actului de justitie prin exercitarea/ declansarea unor verificari similare controlului judiciar'.

Finantarea sistemului judiciar

Subfinantarea sistemului judiciar a fost o alta problema punctata in memorandum, bugetul alocat justitiei pe cap de locuitor fiind cu mult sub media alocata in statele UE. De exemplu, 'suma acordata de stat pentru salariul unui judecator de fond pe dosar solutionat este sub 100 de lei, mai putin de jumatate din minimul alocat ca onorariu unui avocat din oficiu'.

Pe langa finantarea adecvata a justitiei si 'inlaturarea imediata a discriminarilor in materie salariala', magistratii au solicitat si 'preluarea efectiva a atributiilor referitoare la gestionarea bugetelor instantelor de catre ICCJ, asa cum prevede legea'.

In acest moment, cu exceptie ICCJ, bugetul instantelor (care sunt parte a puterii judecatoresti) este administrat de Ministerul Justitiei (care e parte a puterii executive), ceea ce conduce la o lipsa de independenta efectiva a instantelor judecatoresti.

Depolitizarea numirilor in pozitiile de conducere din parchete

Magistratii au punctat si problema lipsei de transparenta si a 'numirilor politice in functiile de conducere in Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie'.

Solicitarea magistratilor a fost introducerea de 'proceduri transparente' si 'eliminarea factorului politic din numirile in functiile de conducere din Ministerul Public'.

Legislatie incoerenta

Magistratii au scos in evidenta si legislatia incoerenta (e.g. salarizare ori taxa auto/timbru de mediu) care a condus la zeci de mii de litigii 'ce au implicat atat un efort extraordinar pentru instante cat si costuri financiare semnificative pentru stat si cetateni'.

Disfunctionalitatile create de aplicarea noilor coduri, in special in materie penala, a fost o alta problema punctata de magistrati.

Solutia magistratilor a fost crearea unui 'cadrul legislativ coerent, stabil si accesibil', evitandu-se astfel generarea unui numar imens de litigii, cu costuri semnifictive pentru stat si cetateni, ce cresc riscul practicii neunitare.

Control civil asupra serviciilor si autoritate civila de interceptari

Magistratii au solicitat 'asigurarea unei transparente depline in cooperarea institutionala cu serviciile de informatii, respectarea stricta a cadrului legal si asigurarea unui control jurisdictional si civil efectiv asupra activitatii acestora'.

'Crearea unui corp de politie judiciara sub autoritatea exclusiva a Ministerului Public si crearea prin lege a unei autoritati civile de interceptare, care sa permita respectarea deplina a standardelor CEDO, in privinta garantiilor tehnice si legale', a fost o alta solicitare avuta de magistrati.

Clarificarea si transparentizarea relatiei dintre justitie si serviciile de informatii

Neclarificarea de catre CSM si alte institutii 'a interferentei dintre justitie si servicii de informatii, in conditiile in care justitia a fost calificata ca fiind 'camp tactic' pentru SRI, a lipsei de explicatii privind modul in care serviciile de informatii coopereaza cu sistemul judiciar in cadrul anchetelor penale, precum si faptul ca SRI face verificari anterioare numirilor in functiile publice', a fost o alta problema ridica in memorandum.

Magistratii au solicitat, in consecinta, ca 'relatia dintre justitie si orice alta putere sau institutie a statului trebuie sa fie stabilita prin legi ori protocoale care sunt publice, motiv pentru care CSAT trebuie sa desecretizeze si sa publice toate hotararile acestei institutii care au efect asupra activitatii procurorilor sau judecatorilor'.

'Nerezolvarea situatiei fostului serviciului secret SIPA, care a urmarit si santajat magistrati', precum si 'nepublicarea procedurii efective urmare de CSAT, cand s-a verificat situatia ofiterilor acoperiti in randul magistratilor', au fost alte doua probleme punctate in memorandum.

Magistratii au cerut 'publicarea de catre CSAT a procedurii urmate in vederea verificarii concrete in ce priveste existenta unor persoane infiltrate in sistemul judiciar, angajati/ colaboratori/ informatori ai serviciilor de informatii'.

Date fiind toate aceste probleme si lipsa de solutii oferite de catre guvern, 'magistratii isi rezerva dreptul de a apela la toate formele democratice de actiune pentru ca aceste solicitari sa fie puse in practica', s-a spus in incheierea memorandumului".

Comentarii

# REAL date 13 September 2016 12:09 +18

Nici cu buldozerul nu poate fi urnită - școala 1/4doctei Macovei :P

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 13 September 2016 13:30 +7

DA PENTRU KOIVESI SI SPRINCENATA CIND O SA O PUNETI DE O GREVA???????????? CA VIN SI EU!!!!!!!!!!!

# Să-i cîntăm PSALMUL tov-ei Macovei date 13 September 2016 14:20 +5

Ex-sinistra ministresă Macovei i-a sugerat vice prim-procurorului PNA Gheorghe Şuhan să se pensioneze, consolîndu-l creștinește: „Vezi, că uneori oamenii mai şi mor!”

# Jos cenzura date 13 September 2016 14:49 -3

Luju, jos cenzura. Din 13 comentarii postate, ati publicat doar 3. Inseamna ca sunt defavorabile magistratilor. Nu mai cenzurati. Hai ca s-a fasait si marele protest.

# bobo date 13 September 2016 13:09 +13

Bravo..de multa vreme spun ca aceasta era solutia : implozia justitiei ! Este unica noastra sansa de scapare din chingile statului politienesc ! Sper sa fie foarte hotarati , foarte uniti si sa mearga pana la capat!

# remember date 13 September 2016 13:35 +3

Bobo,esti comic rau...citez ...aceasta era solutia "implozia justitiei". Poate-ai vrut sa spui "explozia parchetelor si a palatelor de justiti" , cu tot personalul din ele....punct..si de la capat, cum spune prostul nostru national.Demersul lor, cu exceptia cererii prin care se solicita depunerea demisiei de catre "doamna afumata permanet" din fruntea justitiei, este jalnic.Este atat de jalnic incat, pe mine, ma umple de scarba mercantilismul juzilor nesatui.De ce nu s-au facut vanzatori daca tot stiu sa socoteasca atat de bine??Marirea salariilor procurorilor este o nesimtire securistica, ordonata de colaboratorii lor directi, sefii serviciilor secrete.Stim cu totii asta, stim cu totii ca cei mai multi dintre procurori sunt niste loaze securiste esuate iar restul sunt doat "acoperiti" si mai stim ca precum colegii si confratii lor de grade,pe cat de prosti, pe atat de lacomi sunt.Dar ce cauta juzii aici, in toata aceasta poveste mercantila?? -va urma.

# remember date 13 September 2016 13:52 +4

ep.2-raspuns pentru BOBO/..Nu le mai ajung cei 50.000-70.000 de $ pe an ce provin din salarii,sporuri,tichete de masa,vauchere de vacanta,premii si recompense pentru activitati extraprofesionale (conferinte,blaturi,delegatii etc)??Vor sa fie platiti la nivelul juzilor din UE sau SUA?? Dar au ei dreptul sa ceara aceste recompense de la un popor pe care l-au slujit in parte numai cu judecati strambe si au contribuit prin deciiziile lor cu litera de lege la spolierea lui aproape totala.Voi juzii ce-ati luat grele recompense pentru retrocedarile ilegale pe care le-ati girat,prin deciziile de devalizare a economiei nationale, nu va tremura mana si glasul,cand cersiti intelegere, la gandul ca un medic sau profesor de renume internationa nu castiga nici 1/4 din ce castigati voi si nici n-au contribuit la spolierea avutiilor tarii??Spuneti si voi juzilor: cum pot eu,contribuabilul sa-i platesc lui Vsilica Danilet 100.000 de $/an.Ce face un mascarici ca asta pentru banii pe care-i ia??

# TITULESCU date 13 September 2016 13:11 -7

ESTE DEMULT MARTEA NEAGRA PENTRU PENTRU MULTI CARE AU DE A FACE CU JUSTITIA . SALARII MAI MARI?? DOAMNE DUMNEZEULE CE NERUSINATI !!!!!!!!!!!!!!!!! PENTRU CE SALARII MAI MARI INTR-O ROMANIE IN CARE COPIII MOR FARA bani DE TRATAMENTE PENTRU BOLI INCURABILE. CATA NERUSINARE SI IN PRESA CARE SUSTINE ASA CEVA!!!!!!!!! SA-I DEA AFARA INTAI PE PROCURORI SI APOI PE JUDECATORI. Nerusinare ASTA E CUVANTUL CARE DEFINESTE CIRCUL SI TUPEUL ASTA.

# unul din lumea cea mare date 13 September 2016 13:23 +6

nu traim DOAR INTR/O MARTE NEAGRA!TRAIM IN CEA MAI NEAGRA PERIOADA A JUSTITIEI DIN 2004 SI PINA IN AC MOMENT.JUSTITIA INCHIZITORIALA FACUTA DE BUCATARII CHINEZI FARA PIC DE RUSINE!!cocoanele de la ,,sindicate,, sa ne spuna cind au mintit,cind sustineau ca justitia/i REFORMATA SI INDEPENDENTA SAU AZI CIND AFIRMA CEEA CE AFIRMA(ca nu cred eu ca a disparut ,,justitia ,, de nici un an de zile.TICALOSILOR TICALOSITI IN JUSTITIA TICALOSITA!!!!!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 13 September 2016 13:37 +3

PTR TITULESCU//ASTIA ACUSILEA DACA/S IN GREVA ALEARGA CU SUDOARE(ca/i cald afara) SI DAU CU ROSU DE LA TOATE COMPUTERELE DIN JUDECATORII SI PARCHETARII(TI/AM STERS UN ROSU )

# mulder, agentul mulder date 13 September 2016 13:53 +4

pai cum pt ce? magistralii erau singura categorie profesionala (nu profesionista) care nu au beneficiat de mariri de salarii. Restul prostimii? D-aia e prostime! Ca sa moara fara probleme. insa nimeni nu isi pune intrebarea, cerd logica: DACA UN GUVERN POLITIC NU MAJOREAZA SALARIILE IN AN ELECTORAL SAU IN PRAG DE ALEGERI, DE CE UN GUVERN TEHNOCRAT ARE VOIE? PE CINE AVANTAJEAZA MINCIUNILE CARE SE "VAND" DE CATRE TEHNORAHATII ASTIA? PE CORIFEIII POLITIZATI NU!!! 8) :-x

# Camp tactic date 13 September 2016 14:58 +5

De ce nu vorbiti si despre utilitatea celor 100 de limo cumparate de SRI printr-o firma a SIE? Sau rusinea suferita de SRI dupa ce a realizat ridicolul situatiei este prea mare?

# poporul.poporul@yahoo.com date 13 September 2016 13:48 +5

 felicitari!! magistratilor care au curaj sa ceara demisia doamnei ministru pruna! este cel mai prost ministru pe care l-a avut Romania dupa 1989,a distrus sistemul judiciar si impreuna cu faimosul DNA, au bagat la inchisoare numai pe cei nevinovati ,pe cei care ar fi trebuit sa raspunda penal nu se ating de ei, de ce oare ? cu cat au cotizat la domnii sefi? in viata totul se plateste nimic nu ramane ne platit,vor plati si cei de azi precum VISINESCU!!! nu uita! doamna ministru ca nu suntem animale sa-ti bati joc de noi; ar trebui sa fii mai inimoasa sa judeci si cu inima,daca creierul nu prea te ajuta;nu ai facut nimic pentru ca Romania sa plateasca milioane de EURO la CEDO! nu avem spitale ne mor copiii de foame si de mizeria din spitalele de stat si domnia voastra platiti cu bani grei detinutii din penitenciare ,care foarte bine ar putea sa aduca venituri la stat,dar cine sa gandeasca daca ministrul nostru este incompetent pentru asa o functie, DEMISIA

# poporul date 13 September 2016 13:55 +3

oare in ce buzunare se duc banii detinutilor ,ca sunt tratati mai rau ca animalele,cu o hrana de nici cainii nu manaca,ati fost doamna ministru in penitenciar sa luati si dvs. masa cu domnii pe care i-ati bagat la puscarie nevinovati? sa vedeti si domnia voastra cum se gestioneza banii alocati pentru ei? poate ne raspunde-ti intro zi si noua muritorilor de rand cum ati gestionat asa de rau acest minister! de ce nu plecati de la putere ca sunteti nedorita si ne priceputa! sunteti un prost manager! sa va fie rusine!!!!!!! ati facut rau si veti platii pentru asta.

# pelin date 13 September 2016 14:20 +7

Demisia ministresei R.Pruna ceruta de mai multe instante si parchete din tara,este absolut motivata,fiind cea mai ampla miscare din ultimii ani,cand magistratii scot in evidenta problemele spinoase din sistemul judiciar,venind cu solutii menite de-a moderniza intregul sistem,lucru care trebuie luat in seama.In fapt nici alti ministri din Guv.Ciolos nu-s mai zdraveni,vin cu un singur exemplu:In noiembrie anul trecut la audierele pt.portofoliul de Finante d-na Paliu Dragu s-a intrecut in planuri marete,precum cresterea investitiilor publice in iinfrasctructura,a PIB-lui potential,a exporturilor precum si accelerarea informatizarii ANAF s.a.Inutil de precizat ca a fost doar un discurs pt.fraieri,care mai cred in povesti cu zone tehnocrate!Aceasta insemnand ca intregul GUVERN ar cam trebui sa-si i-a zborul!!!!!!!!!

# Camp tactic date 13 September 2016 14:56 +5

Poate se lamureste si prezenta nejustificata a SRI in salile de judecata!!!

# basicuta date 13 September 2016 14:58 +5

bravo ! nu uitati si de raspunderea magistratului ! apropo, chiar credeti ca Pruna va primi ordin sa plece ?

# unul din lumea cea mare date 13 September 2016 17:11 -1

ptr basicuta// NU TE SUPARA CE AI FUMAT,SAU INGERAT,SAU INGURGITAT???DESPRE CE RESPONSABILITATE VORBESTI TU CIND VORBESTI DE IRESPONSABILI?am si eu asa.....o neintelegere?cumva fac iresponasabilii astia greva pentru legea RESPONSABILITATII MATERIALE A BUCATARULUI CHINEZ????mi/ar placea si un raspuns la misto!

# Marin ŢULUŞ, Olt date 13 September 2016 15:40 +2

Se pune  doar problema dacă  ei trăiesc  bine! de aceea cer demisia  tuturor celor care  nu le  sunt pe plac,   dar noi cei care  am  suferit din cauza  hotărârilor neştinţifice , abuzive pronunţate de magistraţi corupţi, noi, ce facem, cu noi  cum rămâne? Eu cred  că statul poliţienesc  este  constituit  din acei  magistraţi necinstiţi care  au privatizat  instituţiile  unde lucrează şi  se consideră mai presus  de lege! Aşa  au făcut  şi în anul 2009, aşa au  făcut şi cu noi avocaţii structurii  condusă de Pompiliu Bota  şi  continuă represiunea  împotriva  noastră,  fără justificare legală!Băsescu   văd  că dă lecţii la televizor  însă nu a fost  capabil şi clasa politică pe care o conducea  să facă o putere judecătorească legitimă, prin promulgarea unei legi a responsabilităţii  magistratului şi o lege care să recruteze magistraţii pe criteriile obiective ale competenţei  şi nu pe criteriile  Scolii ce seamănă cu Acad.  St. Ghe.,respectiv, INM.Nu, doamna Prună, nu vă daţi demisia

# Vladimârrr...!!! date 13 September 2016 16:20 +6

Va intreb iar, cata sinceritate o fi in protestul declansat abea acum, cand s-a incalcat legea privind umplerea unor portofelele si asa supradimensionate ?Stimate" magistrat protestatar, holbeaza-te bine la Macovei, Zegrean, Aspazia, Morar, Stanciu, Ghica, Haineala, Danilet, Bogdan, Kovesi, Papici, Eva etc, care si prin tacerea ta complice, au ajuns sa-ti reflecte imaginea, ca intr-o oglinda stramba de balci. Si daca mai ai o tara de onoare, recunoaste ca aceasta autentica si toxica Fructa a Tuicii este exact ceea ce meriti pentru ca, vorba romanului, DUMNEZEU NU DA CU PARUL !!! Pana la urma, prin redimensionarea renumeratiei tale, dupa buget MARE, coane magistratule, o sa ti se faca "dreptate" ! Dupa care, te vei aseza iar cu poponeata-ti supraponderala pe intersele justitiabililor ca sa te poti tine mai bine cu mainile de scaunul tau tapisat cu inamovibilitate si lipsa de raspundere, atent pentru a nu scapa vreun post vacant din CSM, ICCJ si de ce nu chiar si CCR ! 

# unul din lumea cea mare date 13 September 2016 17:14 +4

ptr prietenul Vladimârrr...!!!//prietene drag asta/i tuica de matraguna nu de pruna!!!!!!!!!

# remember date 13 September 2016 19:59 +2

UNULE, ce spune Vladimarrrr.. este adevarul gol golut.Am incercat si eu mai sus sa surprind adevara fata a justitie dar recunosc, nu am stilul plastic si concis pe care Vladimarrr.. il poseda cu prisosinta.Jujiii mentionati mai sus sunt cei pe care presa i-a facut remarcati prin multiplele neghiobii si mascarii facute la vedere dar multimea nula, ma refer la acea multime de judecatori, ce in mai putin de 25 de ani ne-a vandut, pe tacute, tara la taraba, este cea care acum indrazneste sa ceara ceea ce de fapt au bagat demult in burdihane si buzunare.Nu trebuie sa uitam faptul ca 50% dintre juji sunt neavenitii din servicii, sau colaboratori ai serviciilor, intrati pe usa din dos a justitiei, din fosti militieni,deveniti procurori sau mai rau din fosti avocati sau chiar juristi dar "acoperiti.Asa ca jujilor, daca vreti sa aveti salarii mari,ca-n SUA, sau UE, faceti-va curatenie in propria ograda, demascati lichelele,datile afara din sistem si munciti precum jujii din SUA.

# Vladimârrr...!!! date 14 September 2016 08:01 +1

Remember esti prea bun cu mine, fapt pentru care iti multumesc. Adaug urmatoarea  propunere retorica (sic): daca tot s-a incheiat vacanta lor, sa declate toti magistratii astia asa crunt loviti de soarta, pe unde si-au petrecut concediul si costul mediu pe fiecare zi de sejur, calculat in"cosuri de cumparaturi" necesare unui copil roman sa inceapa onorabil noul an scolar ...! Aseara am ascultat-o pe doamna Baltag. Cu tot respectul datorat, recunosc intristat, ca pentru prima data m-a dezamagit. Pacat !!!

# remember date 14 September 2016 21:37 +1

Vladimarrr... eu sunt intru totul deacord.Dar crezi ca jujii sunt dispusi sa spuna pe unde si-au carat neamurile pe banii statului???Te asigur ca toate deplasarile lor sunt secrete de stat, adanc ingropate in arhivele SRI, cu toate scenele picante din croaziere. Un jude, daca nu este lacom si nesimtit si daca nu i se pare ca i se cuvine totul, nu este jude, este doar un simplu judecator(adica, un om care judeca orice circumstanta a vietii).Eu fac netata distictie intre acei putini judecatori patrunsi in sistem prin proprie munca si haitele lacome si puturoase, impinse in sistem de bani relatii si apartenenta la servicii.Nu te lasa orbit de gaitele din justitie.Unele dintre ele sunt papusate de sistem cu scopul de a castiga simpatia colegilor si in consecinta de a ajunge la cascavalul gras.

# Maria date 13 September 2016 18:56 -4

Procentual , protestatarii iliciti din justitie sunt sub 25% din totalul instantelor si parchetelor din tara!Pe langa ca e ilicit/infractional ( cum, de altfel, a fost si in 2009, cand era necesar sa fi fost sanctionati legal pt protestul lor penal ), procentual, protestul este nereprezentativ pt sistem.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.11.2024 – Procurorii nu vor fi avocati fara examen

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva