GUNOIUL DIN SECTORUL 1, STRANS PE CONTRACT – Primarita Clotilde Armand este acuzata de "old news" cand vorbeste despre nulitatea contractului dintre Romprest si Consiliul Local al Sectorului 1. Compania Romprest demonteaza sustinerile lui Armand: "Contractul a ramas valabil... Revelatiile pe care le au acum persoane care nu inteleg cum functioneaza separarea puterilor in Statul Roman, sunt, deci, old news, ca sa nu spunem fake news"
Scandalul gunoiului din Sectorul 1 este departe de a se incheia. Primarita Sectorului 1 Clotilde Armand a iesit joi seara, 10 iunie 2021, intr-o postare pe Facebook pentru a face marele anunt: "Contractul dintre Primaria Sectorului 1 si Compania Romprest Service S.A. NU EXISTA!". Cel putin aceasta este sustinerea primaritei Clotilde Armand care afirma ca exista doua hotarari judecatoresti prin care s-a constatat ca, in 2008, ar fi fost incheiat in mod fraudulos contractul dintre Consiliul Local al Sectorului 1 si Romprest, astfel incat instanta a decis anularea acestuia.
Sustinerile primaritei Clotilde Armand, care basca a publicat pe site-ul Primariei Sectorului 1 contractul nr. J077/30.06.2008 incheiat intre compania de salubritate Romprest si Consiliul Local al Sectorului 1, impreuna cu actele aditionale, sunt insa contrazise sau, mai corect spus, clarificate de Romprest.
Clotilde Armand face fake news?
Intr-un comunicat de presa dat publicitatii vineri, 11 iunie 2021, compania Romprest precizeaza ca spetele la care face referire Clotilde Armand au fost in final solutionate prin respingerea definitiva a actiunii de anulare a unor documente din cadrul procedurii de achizitie.
In acest sens, Romprest puncteaza ca daca s-ar fi urmarit pana la final procesul de solutionare a cauzei, s-ar fi constatat ca "exista o hotarare judecatoreasca definitiva care solutioneaza irevocabil speta supusa judecatii", respectiv ca la actiunea promovata de Autoritatea de tutela, A.N.R.M.A.P. (astazi A.N.A.P), Tribunalul Bucuresti a constatat tardivitatea actiunii, a respins definitiv aceasta actiune si a consfintit ca acest contract este valabil, prin Sentinta civila 3695 din 11.12.2009.
Fata de aceasta chestiune, Romprest sustine in comunicatul sau ca "revelatiile pe care le au acum persoane care nu inteleg cum functioneaza separarea puterilor in Statul Roman, sunt, deci, old news, ca sa nu spunem fake news”.
Redam in continuare comunicatul Romprest:
“Avand in vedere aparitia in spatiul public a unor informatii incomplete si interpretate eronat, care pot induce concluzii false, privind actiuni pe rolul instantelor care au avut ca obiect anularea unor documente din procedura de atribuire a contractului pe care Romprest il presteaza de 12 ani in Sectorul 1, pentru o corecta informare a opiniei publice, Romprest aduce urmatoarele clarificari:
Toate aceste asa zise detalii mai putin cunoscute au fost de fapt subiecte de presa la vremea respectiva, fiind aduse in atentia publica in mod repetat. Este evident insa ca, odata cu solutionarea definitiva a cauzei supuse judecatii, respectiv respingerea definitiva a actiunii de anulare a unor documente din cadrul procedurii de achizitie, acest subiect a fost epuizat de catre presa.
Daca demersul de investigare ar fi urmarit pana la capat solutionarea in instanta a acestei cauze, s-ar fi constatat ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva care solutioneaza irevocabil speta supusa judecatii.
Atfel, la actiunea promovata de Autoritatea de tutela, A.N.R.M.A.P. (astazi A.N.A.P), Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat asupra acestei imprejurari, a constatat tardivitatea actiunii, a respins definitiv aceasta actiune si a consfintit ca acest contract este valabil, prin Sentinta civila 3695 din 11.12.2009.
Recursul formulat a fost de asemena respins prin decizie irevocabila, de catre Curtea de Apel Cluj, prin Decizia 3325 din 14.12.2010.
Inalta Curte de casatie si Justitie statueaza, prin Decizia 3933 din 2011, caracterul valabil al contractului de delegare:
Mai mult, urmare a Deciziei nr. 3325/2010 Curtea de Apel Cluj, sectia comerciala, de contencios administrativ si fiscal, irevocabila, contractului in discutie privind delegarea gestiunii prestarii serviciilor de salubritate pe raza administrativ teritoriala a sectorului 1, avand ca parti Consiliul Local al Sectorului 1 si SC Compania Romprest Service SA, a ramas valabil.
Revelatiile pe care le au acum persoane care nu inteleg cum functioneaza separarea puterilor in Statul Roman, sunt, deci, old news, ca sa nu spunem fake news”.
Redam in continuare postarea primaritei Clotilde Armand:
"Astazi am aflat ceva incredibil: Contractul dintre Primaria Sectorului 1 si Compania Romprest Service S.A. NU EXISTA! Da, ati citit bine. Inteleg ca domnul premier s-a pozitionat public cerand ambelor parti (primarie si companie) sa respecte intelegerile contractuale (reguli facute in 2008 de PNL). Dar ce ne facem dle. premier daca nu exista contract?! Nu credeti asa ceva, nu? Haideti sa va explic ceva de neinchipuit:
Doua sentinte judecatoresti definitive si irevocabile au constatat ca acest contract a fost incheiat fraudulos si l-au ANULAT. Exact in ziua in care fostul primar Andrei Chiliman semna contractul, 30 iunie 2008, Curtea de Apel Bucuresti anula definitiv si irevocabil intreaga procedura de achizitie, deoarece incalca directivele comunitare si jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene in cazul contractelor de concesiuni de servicii. In plus, contravenea flagrant Legii 273/2006 privind finantele publice locale.
Curtea de Apel Brasov a dat, pe 22 martie 2011, cea de-a doua decizie definitiva si irevocabila: Dispune anularea anuntului de participare nr. 40433/ 08.12.2007 publicat in SEAP de catre Primaria Sectorului 1 Bucuresti, a documentatiei de atribuire si a procedurii de atribuire prin licitatie deschisa a contractului “Prestari servicii- activitati ale salubrizare pe raza administrativa a Sectorului 1” cod CPV 90121000-1 si 90210000- 2. A fost confirmata, inca o data, incheierea fara nicio baza legala a contractului de salubrizare de la nivelul Sectorului 1.
Astfel, contractul Romprest a fost semnat in dispretul Justitiei, cu aprobarea PSD si PNL. si cu o tacere din partea partidelor politice de peste 10 ani. Nimeni nu a scos o vorba despre asta.
Raman acum intrebarile mele: cine ne da banii inapoi pentru cei 12 ani in care am platit cel mai scump serviciu de salubrizare din Romania si cati functionari publici, primari si viceprimari trebuie sa raspunda in fata Justitiei? Vom afla. Am demarat actiunea in instanta pentru ca acest contract este nul din toate punctele de vedere. Case closed Romprest. Vrem banii inapoi si sa plecati mai repede".
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii