27 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOAREA CARE L-A INCHIS PE GICA POPESCU A AVUT EMOTII LA CSM – Anca Alexandrescu de la CAB, candidata la functia de judecator la ICCJ: “Am avut parte numai de procurori bine pregatiti profesional... Procurorul poate comenta hotararile judecatoresti in cursul cailor de atac... Poate efectua urmarirea penala in ipoteza in care dispune de probe certe ... Un judecator care este independent poate sa nu fie impartial. Daca nu esti independent, nu poti sa fii impartial... Citesc numai in vacanta"

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

16 May 2014 16:00
Vizualizari: 9939

Continua concursul pentru promovarea in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Dupa ce joi, 15 mai 2014, la CSM a avut loc intervievarea candidatilor la functiile de judecator la Sectia I Civila a ICCJ si Sectia de contencios administrativ si fiscal a ICCJ, vineri, 16 mai 2014, in fata membrilor Consiliului s-au prezentat magistratii care vor sa acceada la Sectia penala a instantei supreme. Seria interviurilor a fost deschisa de judecatoarea Anca Madalina Alexandrescu (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti, cea care, alaturi de colega sa Codruta Strimb, in urma cu doua luni, i-a condamnat la 34 de ani de in inchisoare pe Gica Popescu si ceilalti sapte inculpati din dosarul “Transferurilor”.

Audierea Ancai Alexandrescu de catre membrii CSM a durat aproximativ 30 de minute, timp in care aceasta a incercat sa raspunda intrebarilor adresate de Adrian Bordea, Gheorghe Muscalu, Mircea Aron, Lia Palade, Norel Popescu, Horatius Dumbrava si Livia Stanciu. Emotiile judecatoarei au fost evidente, dar aceasta a explicat ca a avut parte doar de procurori bine pregatiti, ca un judecator independent poate sa nu fie impartial, dar un judecar care nu este independent nu poate fi impartial, ca independenta Justitiei este afectata daca presa relateaza despre activitatea unui judecator sau ca independenta si impartialitatea judecatorilor pot fi afectate prin presiuni politice, din partea Guvernului, a Parlamentului, dar si din partea colegilor.


Prezentam interviul sustinut de judecatoarea Anca Alexandrescu, de la Curtea de Apel Bucuresti, in fata membrilor CSM:

Adrian Bordea: "Care este raportul intre independenta instantelor - judecatorilor, procurorilor, magistratilor, justitiei in general - si mass-media?"

Anca Alexandrescu: "Independenta tocmai asta inseamna, sa poti sa-ti exerciti activitatea judiciara conform propriei aprecieri, in functie de probele pe care le ai la dosar, conform propriei convingeri, in functie de lege, evident, si sa fii iber de orice influente externe, presiuni, amenintari si asa mai departe. Desigur ca atunci cand in mass-media se fac anumite afirmatii despre activitatea desfasurata de catre magistrat, despre activitatea in sedinta de judecata, in timpul pronuntarii unei hotarari, in timpul administrarii unor probe, fata de continutul redactarii hotararii, apreciez ca independenta Justitiei este afectata. Raport... Desigur ca trebuie sa ai o relatie cu presa, pentru a imbunatati relatiile dintre cele doua parti, pentru a arata rolul fiecaruia in societate, pentru a spune publicului care este rolul Justitiei si care sunt interdictiile care..., cat de complexa este activitatea judiciara si pentru a rectifica – bineinteles, din partea Consiliului Superior al Magistraturii si a instantelor – unele erori cu privire la interpretari facute prin intermediul presei si audiovizualului".

Adrian Bordea: "Daca, totusi, interpretarile date in presa si in audiovizual sunt mai aproape de ceea ce cetatanul doreste, ce ne facem?"

Anca Alexandrescu: "Sa stiti ca am citit, era vorba de un judecator, in principiile de la Bangalore, era vorba despre un judecator al Curtii Constitutionale, in care spunea el ca daca Justitia ar putea fi facuta de ordinea publica (n.r. - opinia publica) n-ar mai avea nevoie de instanta de judecata constitutioanala care sa solutioneze o cauza... Trebuie tot timpul, in virtutea acestei independente a Justitiei si a judecatorului, sa incerci sa convingi publicul sa aiba incredere in justitie".

Adrian Bordea: "Cum? Care sunt mijloacelele?"

Anca Alexandrescu: "Prin toate mijloacele puse la dispozitie".

Adrian Bordea: "Care sunt mijloacele, concret?"

Anca Alexandrescu: "Reactia din partea forurilor superioare, din partea CSM-ului, din partea instantelor... Atunci cand ti se pune la dispozitie, nu stiu... un drept la replica, sa profiti de el, pentru a arata" (n.r. - este intrerupta de Adrian Bordea)

Adrian Bordea: "Dar nu cumva motivarea hotararii este cea mai puternica parghie pe care judecatorul o are pentru apararea...?"

Anca Alexandrescu: "Sigur ca da, dar daca va referiti la critica referitoare la motivare, sigur ca judecatorul trebuie sa fie..."

Adrina Bordea: "Tocmai, la critica legata de impactul pe care il are o hotarare judecatoreasca in societate. Daca motivam eliptic, daca motivam neinteles, e posibil sa fim criticati. E foarte adevarat ca, din nefericire, nu criticile astea apar in mass-media".

Anca Alexandrescu: "Dar n-apar".

Adrian Bordea: "Apar foarte putine, pentru ca noi, cel putin, in ultima perioada, suntem foarte aproape de aceste... situatii si constatam ca de fapt altceva intereseaza decat..."

Anca alexandrescu: "Eu n-am vrut sa spun ca judecatorul trebuie sa vina in fata presei si sa explice hotararea, nicidecum, doamne fereste, nici pe departe. Desigur ca motivarea unei hotarari, in afara de faptul ca este oglinda activitatii pe care o desfasori instanta pana la momentul luarii deciziei, este o garantie foarte importanta a independentei si a impartialitatii judecatorului. Judecatorul nu trebuie sa vina in presa sa spuna mai mult decat ceea ce a spus in hotarare, nu trebuie sa-si suplimenteze motivele si, desigur, ca acesta este suficient si pentru a..., atunci cand o motivare este cuprinzatoare, clara, concisa, precisa, pentru a crea aceasta incredere din partea publicului in justitie, in independenta justitiei, in impartialitate.

Adrian Bordea: "Dumneavoastra credeti ca Justitia e independenta?"

Anca Alexandrescu: "Sigur! Da! Cred ca este independenta!"

Gheorghe Muscalu: "In acelasi sens, la acest moment credeti ca este consolidat statutul magistratului judecator, din punct de vedere al independentei, in prevederile legale? Ar putea exista elemente care sa afecteze independenta si impartialitatea? Externe si interne".

Anca Alexandrescu: "Din punctul meu de vedere, Legea 303 pe 2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor contine suficiente elemente pentru a reglementa independenta judecatorului si a procurorului, evident. Elemente sunt multe... presiuni politice, presiuni din partea Executivului, din partea puterii legislative, nu stiu, poate din partea colegilor..."

Gheorghe Muscalu: "Presiunile din partea colegilor nu stiu in ce masura v-ar afecta independenta. Asta, in masura in care judecatorul se lasa stirbit de independenta, dar nu cred ca vorbim de asa ceva. Noi vorbim daca ar exista elemente, posibilitati ca din punct de vedere legal, sa fie incalcata independenta.

Mircea Aron: "In teorie, trebuie sa recunosc ca poate sa existe o influenta a colegilor fata de colegi. Chiar recent am ascultat prelegerea unui judecator englez, care spunea ca unul dintre modurile in care ar putea sa existe o interferenta in independenta lui este exact asta. Pot sa va scot... mi-am notat chiar exact ceea ce spunea judecatorul englez. Si pentru mine a fost curiozitate... M-am gandit si se pare ca afirmatia lui nu este... La ei sistemul e putin altfel decat la noi. E o curiozitate rapsunsul pe care il da".

Anca Alexandrescu: "Sigur, judecatorii nu pot invoca ca legea e inegala sau e incompleta sau ca nu prevede, dar eu cred ca asta poate sa afecteze independenta justitiei".

Gheorghe Muscalu: "Doamna judecator, dar prevederea legala in sensul ca ministrul Justitiei poate fi titular, este titular al actiunii disciplinare in cazul unui judecator poate aduce atingere independentei judecatorului?"

Anca Alexandrescu: "Nu vreau acum sa spun vorbe mari, dar..."

Gheorghe Muscalu: "Nu, nu vorbe mari, nu trebuie sa spuneti vorbe mari, eu va spun care este opinia dumneavoastra in legatura cu aceasta... Va felicit!"

Anca Alexandrescu: "Este rezultatul puterii executive si este posibil, da, sigur, este o interventie din partea Executivului, afecteaza independenta Justitiei. E de natura a afecta independenta judecatorului".

Gheorghe Muscalu: "Am o intrebare cu privire la relatia cu procurorul, in general si in sala de judecata".

Anca Alexandrescu: "Nu au fost probleme niciodata, relatiile s-au bazat pe respect reciproc, pe buna-credinta. Am citit acel aviz al Consiliului Consultativ in care se spune – si sper ca asa se intampla si in practica – vreau sa va spun ca eu am avut parte numai de procurori bine pregatiti profesional. (...) Procurorii sa fie independenti unii fata de altii, independenti intre ei insisi, sa fie constienti de functiile pe care le detin, diferite in stat. Procuroul trebuie sa respecte hotararile judecatorului, trebuie sa nu faca afirmatii publice de natura a afecta sau a crea impresia publicului ca e posibil sa creeze presiuni in vederea pronuntarii unei anume hotarari. Niciodata activitatea celor doi nu trebuie sa creeze impresia publicului ca functiile se confunda, da, deci, publicul trebuie sa aiba impresia clara ca fiecare... ce anume are de facut".

Gheorghe Muscalu: "Sunt diferite functiile..."

Anca Alexandrescu: "Sunt absolut diferite!"

Gheorghe Muscalu: "De unde rezulta asta?

Anca Alexandrescu: "Din..."

Gheorghe Muscalu: "Ca daca nu va intreb eu, o sa va intrebe domnul presedinte".

Anca Alexandrescu: "Legea 303 per 2004 privind statutul judecatorului, Legea 304 per 2004 privind organizarea judiciara, Codul de pocedura penala, Constitutia..."

Lia Palade: "Un procuror poate comenta continutul unei hotarari judecatoresti, inclusiv motivarea si probele avute in vedere la motivarea unei hotarari judecatoresti, in cursul unei proceduri judiciare ulterioare pronuntarii hotararii?"

Anca Alexandrescu: "Procurorul poate comenta hotararile judecatoresti, legalitatea si temeinicia unei hotarari judecatoresti in cursul cailor de atac, ordinare si, ulterior, extraordinare de atac..."

Lia Palade: "Explicam, deci, fara sa pornim de la aceasta premisa. Am terminat, avem o hotarare judecatoreasca definitiva, dupa care, pe hotararea definitiva procurorul declanseaza un proces penal in care pune in discutie legalitatea si temeinicia hotararii judecatoresti".

Anca Alexandrescu: "Bazandu-se numai pe continutul hotararii?

Lia Palade: "Si pe probele aduse in cauza".

Anca Alexandrescu: "Este... este un subiect sensibil, intr-adevar. Nu zic ca poate comenta, poate efectua urmarirea penala in cauza in ipoteza in care dispune de probe certe care sa dovedeasca o fapta prevazuta de legea penala, nu numai hotararea in sine, ci motivarea".

Horatius Dumbrava: "Cum vedeti o situatie de genul – dumneavoastra judecator de penal, cu o ora inainte de sedinta de judecata intra in biroul dumneavoastra procurorul de sedinta, indiferent de motiv... Daca ar exista, cum vedeti o asemenea speta?

Anca Alexandrescu: "Nu consider ca este de natura sa creeze aparenta de partialitate (...) Cred ca poate sa creeze o aparenta de impartialitate a judecatorului... De..., de partialitate. Partinire, prejudecata, predispozitie spre judecarea asa cum nu trebuie a procesului".

Adrian Bordea: "Asta pentru ca suntem noi prea suspiciosi, sau de ce?"

Anca Alexandrescu: "Pentru ca... Da! Adica si pentru ca suntem noi, recunosc, cred ca si pentru ca suntem foarte suspiciosi".

Adrian Bordea: "Pentru ca pana la urma jurist este si avocatul, jurist este si judecatorul, jurist este si procurorul".

Anca Alexandrescu: "Pe de alta parte, poti sa porti discutii legate de situatii ipotetice si cu avocatul, si cu... Eu nu spun ca eu o fac. Si cu avocatul si cu procurorul, deopotriva, nu trebuie neaparat sa intre la tine in birou..."

Adrian Bordea: "Avocat poate fi un profesor care, eu stiu, vrea sa te salute la un moment dat pentru i-ai fost student sau pentru ca, eu stiu, l-ai contactat – si aici iarasi e o problema –, pentru ca l-ai contactat pentru a fi de acord sa-ti fie indrumator de lucrare de doctorat, spre exemplu... Si-atunci lucrurile capata iarasi alte conotatii si alte discutii".

Anca Alexandrescu: "Poate sa-mi dea un telefon si sa stabilim detaliile, cum urmeaza sa se desfasoare procedura. Dar voiam sa va spun ca nu este neaparat nevoie, daca sa zic ca un avocat intra in biroul judecatorului sau un procuror, sa incerce..., intentia sa fie neaparat de a incerca influentarea judecatorului in pronuntarea unei decizii in cauza sau..."

Adrian Bordea: "Asta e aparenta! Aparenta asta nu cumva e teama de suspiciune, care uneori are o baza, s-a confirmat de cateva ori, si-atunci lumea devine din ce in ce mai suspicioasa?"

Anca Alexandrescu: "Pentru a evita orice aparenta de acest gen, cred ca nu este recomandat sa se intample astfel de lucruri"

Norel Popescu: "Ce alte preocupari aveti in afara de cele profesionale, care este ultima carte pe care ati citit-o si daca ati fi chemata intr-o emisiune in care s-ar pune in discutie modificarile la noul Cod penal si noul Cod de procedura penala ati onora o asemenea invitatie?

Anca Alexandrescu: "Este foarte putin timp ramas dupa serviciu... Timpul liber prefer sa mi-l petrec in familie, atat cat ramane. Si imi plac foarte tare traseele montane. In ceea ce priveste ultima carte citita, noul Cod penal este poate" (n.r. - este intrerupta de Norel Popescu)

Norel Popescu: "Nu, altceva in afara de profesie..."

Anca Alexandrescu: "Mi-este foarte greu sa ma gandesc acum, citesc numai in vacanta judecatoreasca".

Norel Popescu: "Si, la ultima intrebare, cu invitatia la emisiune pe tema noilor Coduri...?"

Anca Alexandrescu: "Sunt constienta ca judecatorii sunt persoane publice, dar recunosc ca nu-mi place sa..."

Livia Stanciu: "Doamna judecator, s-a tot vorbit – si ieri la interviu, si astazi – despre conceptele acestea, independenta judecatorului si impartialitatea judecatorului. Desigur ca sunt doua valori, le stim, distincte, separate, dar ele interfereaza la un moment dat ca atribute ale actului de justitie. Intrebarea mea este: Un judecator poate sa fie independent, dar in acelasi timp sa nu fie impartial?"

Anca Alexandrescu: "Da, un judecator care este independent poate sa nu fie impartial".

Livia Stanciu: "Puteti sa-mi si argumentati?"

Anca Alexandrescu: "De exemplu..."

Mircea Aron: "In definitiv, definiti-va in minte, pana la urma, notiunile, si de aici o sa va fie la-ndemana"

Anca Alexandrescu: "Da. Independenta presupune acea stare de spirit vizavi de intreaga activitate judiciara, pe cand impartialitatea presupune acelasi lucru dar cu referire la un anumit dosar sau anumite parti. Si de aici se poate la un moment dat sa se creeze aparenta ded impartialitate cu privire la judecatorul respectiv".

Livia Stanciu: "Am inteles. Si-atunci, v-as intreba daca un judecator care nu este independent, nu poate fi prin definitie si impartial?"

Anca Alexandrescu: "Este exclus. Deci, daca nu esti independent nu poti sa fii impartial".

Livia Stanciu: "Deci invers da, pot sa fiu independent dar pot sa nu fiu impartial, dar daca nu sunt un judecator independent este clar, prin definitie, ca nu voi putea fi niciodata un judecator impartial".

Anca Alexandrescu: "Tocmai pentru ca independenta presupune impartialitate totala!"

Livia Stanciu: "Am inteles!"

Mircea Aron: "Independenta cum o numiti dumneavoastra? O conditie subiectiva a unui om, sau independenta este un cadru obiectiv in care se manifesta magistratul? Ca sa punem ordine putin... Nu stiu daca m-ati inteles, incerc sa fiu foarte clar, pentru ca mie imi place sa lucrez cu notiunile precis. La noi asta este lama, bisturiul – cuvantul, notiunea, conceptul ca atare!"

Anca Alexandrescu: "Eu cred ca sunt ambele... Deci..."

Mircea Aron: "In zona subiectiva care ar fi... Recunosc ca este o chestiune destul de sensibila asta, nu-i asa usoara..."

Anca Alexandrescu: "Da!"

Mircea Aron: "In ce consta independenta in sensul subiectiv?"

Anca Alexandrescu: "Independenta judecatorului, starea lui de spirit, asta mi se pare..."

Mircea Aron: "As pleca de la radacina cuvantului, de la dependenta si asa mai departe. Nu e foarte complicat totusi... Cand o iei amanunt cu amanunt... Asta facem noi, despicam firul in patru! De aceea lectura ii ajuta pe magistrati sa defineasca mai bine conceptele! Mda..."

Horatius Dumbrava: "Doamna judecator, sa spunem ca maine aveti... sau nu, sa spunem ca marti aveti cel putin o cauza cu un impact public foarte mare. Luni, sigur, va pregatiti sedinta pentru marti".

Anca Alexandrescu: "Vineri!"

Horatius Dumbrava: "(...) Se fac emisiuni pe anumite canale, pe un anumit canal de televiziune, intr-o anumita presa, despre cauza pe care dumneavoastra o veti judeca marti. Si se fac afirmatii de genul: Eu nu stiu doamna judecator cum va putea judeca cauza, sa zicem, care priveste Federatia de Tenis, ca doamna nu se pricepe la tenis. Sau: cum va judeca o chestiune legata de industria carnii, ca doamna nu are notiuni de procesare a carnii si nu stiu cum va aprecia asupra probelor. Dupa care, sigur, campania media se concentreaza asupra persoanei dumneavoastra. Care credeti ca ar trebui sa fie atitudinea pe care ar trebui sa o aiba un judecator, stiind ca a doua zi intra in sala si a avut aceasta campanie asupra cauzei, dar si asupra persoanei sale?"

Anca Alexandrescu: "Cum ar trebui sa procedeze?"

Horatius Dumbrava: "Da. Cum credeti ca ar trebui sa procedeze intr-o asemenea situatie?"

Anca Alexandrescu: "De-a lungul carierei mele, datorita faptului ca mi-am desfasurat activitatea de judecator in Bucuresti, de obicei, s-au focalizat toate campaniile de presa... au fost urmarite dosarele acestea, interesante pentru public. Asadar, sunt pregatita din punctul meu de vedere sa fac fata..."

Horatius Dumbrava: "Nu aceasta era intrebarea. Care ar fi atitudinea pe care dumneavoastra o considerati a fi corecta intr-o asemenea situatie? Sunt convins ca sunteti pregatita, sau, cel putin, asa imi inchipui."

Livia Stanciu: "Doamna judecator, cred ca intrebarea este de genul: Credeti ca ar trebui sa faca judecatorul acela vreun anume demers in afara de cel care tine de activitatea de judecata? Ca domnul judecator, domnul Dumbrava, cred ca nu s-a referit la un demers pe care sa-l faceti dumneavoastra in cadrul activitatii de judecata propriu-zise, ci intreba daca, urmare a unui astfel de articol, ar trebui sa adoptati o anumita pozitie. Sau apreciati ca nu trebuie adoptata nicio pozitie? Nu stiu?"

Anca Alexandrescu: "Din punctul meu de vedere, daca la asta v-ati referit, nu cred ca este afectata in niciun fel aparenta aceasta de impartialitate, si eu nu ar trebui sa fac" (n.r. - este intrerupta de Horatius Dumbrava)

Horatius Dumbrava: "Sunt multumit de raspuns! Dupa ce a trecut acel termen sau dupa ce s-a solutionat cauza, credeti ca s-ar impune un demers? Inainte cu o zi sau chiar in ziua judecatii ati apreciat ca nu se impune. Dar dupa?"

Anca Alexandrescu: "Nu, nu ma simt presata de presa si de..."

Horatius Dumbrava: "Nu, nu mai insist".

Mircea Aron: "Adica nu v-ati exprima idei personale sau n-aveti complexe ca nu stiti sa jucati tenis, nu, n-ati...?"

Anca Alexandrescu: "Nu am complexe in general, domnule presedinte!"

Comentarii

# Comenzi.ro date 16 May 2014 14:12 +20

Daca Anca Alexandrescu ia la ICCJ inseamna ca in Romania crima se rasplateste cu promovarea. Din cauza hotararii neintemeiate in privinta individualizarii executarii pedepsei la Gica Popescu a murit tatal acestuia. Trebuia intrebata Alexandreasca ce scopuri ale pedepsei sunt realizate prin condamnarea cu executare a lui Padureanu, batran la 80 de ani, bolnav in faza grava de diabet si fara antecedente penale. Chiar nu puteau sa-i dea lui Popescu o condamnare cu suspendare ? Pai nu ptr. ca Popescu a avut o carierea impresionanta la baza careia a stat munca, sacrificiul si valoarea profesionala si Umana. Cum sa-i dea ea cu suspendare lui Popescu cand ea si-a luat diploma de la \\\"particular\\\" si nu stie ce inseamna competitiile pe bune. Trebuia sa-l condamne cu executare ptr. a-l distruge si a-l impiedica sa candideze la presedintia FRF si pentru a fi promovata si sustinuta in continuare ca judecatoare in vederea executarii comenzilor.

# Șefia de onoare AMR știe de ce date 17 May 2014 11:31 +5

A făcut si ea un comentariu beton: \"dosarul transferurilor\" puntea spre ICCJ. Si adevăr a grăit! 

# ICCJ din ce in ce mai nefrecventabil date 17 May 2014 11:35 +4

Cu achizitia de ieri (alexandrescu) ICCJ îngroasa rândurile judecătorilor obedienti fata de procurori. Si care pronunțați soluții absolut de condamnare 

# Vlad date 17 May 2014 11:56 -9

Bravo ei pt curaj. Gagica asta trebuie promovata. Nu stiu unde si-a luat diploma dar daca a intrat in magistratura, inseamna ca a fost mai buna decat cei de la stat. Sunt destui de la particulare care reusesc la INM sau in magistratura. Concursul arata competenta candidatilor si nu unde au absolvit.

# Voma Vlad date 17 May 2014 12:03 0

In loc de competenta

# unul din lumea cea mare date 17 May 2014 13:40 -1

ptr vlad//daca la un alt comentariu iti mai acordam cit de cit prezumtia de nevinovatie(in sensul ca nu esti chiar bolnav) acum te GASESC chiar BOLNAV.BOLNAVII CA SI TINE!!!!!!!!!!TREBUIESC ELIMINATI (daca cumva profesezi pe tarim legal)!!!!!!! si eu ca simplu justitiar II DORESC IDOLULUI TAU sa /si piarda libertatea si toata familia ei caci este AUTORUL SI MORAL SI FAPTIC AL UNOR SUFERINTE(TORTURI cred ca/i mai nimerit termenul) sa/i DEA DZEU DUPA FAPTE!!!!!!!!!!!!!(INSHALAAAAAAAAA GALA GALALU)

# Vlad date 17 May 2014 19:34 -2

Unule, tu nu ai facut dreptul, asa-i? Ce ar fi sa vb tu pe un domeniu in care ai pregatire? Si datorita unor \"bolnavi\"ca mine, traiesti in siguranta. Asta daca traiesti in Ro si nu in tarile calde. Cum ai zis, Unule, sa ne dea Dmunezeu dupa fapte.

# obiectiva date 17 May 2014 19:42 +1

@vlad, si daca UNUL nu are dreptul facut este cumva restrictionat de catre tine in libertatea sa de exprimare ???? si porcurorii si judecatorii NU au facut medicina si se exprima in cauzele privind faptele acestora !!!! mai caracterizeaza si psihologic si psihiatric un INCULPAT, sunt experti psihiatri acesti nebuni adevarati !!! 

# obiectiva date 17 May 2014 19:45 0

in cauzele acestora, adica, ale MEDICILOR, ca sa ma exprim mai clar.....habar NU au cu ce se mananca medicina, dar isi da cu parerea madam porcuror MIHAI MIHAELA.......am sa va dau un copy paste, cand am timp si nervi si chef,  din descrierea psihiatrica facuta de catre aceasta.......unui MEDIC.......ei sunt oameni buni la toate DAR nici macar codurile alea penale nu le-au citit.....parerea mea....copie pe la examene de rup, sunt avansati in fonctie de SRI, si condamna medici care au facut medicina e vremea lui ceausescu....si care au terminat cu aproape nota 10....

# obiectiva date 17 May 2014 19:48 +1

@valdm un lingau baSSist !! si ia mai termina cu restrictionarea libertatii de exprimare a comentatorilor pe Luju, ca NU ne esti patron......PUNCT !

# unul din lumea cea mare date 17 May 2014 21:16 +1

ptr vlad//tocmai ca nu am facut dreptul vad lucrurile asa cum le vad si se pare ca le VAD ca majoritatea(ca sa nu/ti spun de vorba cind 2 zic ca esti beat te duci si te culci...aia din drept) cit despre faptul ca ,,Si datorita unor \\\"bolnavi\\\"ca mine, traiesti in siguranta.,, TOCMAI ASTA ESTE!!!!!!BINGO!!!! din cauza unora ca tine NU TRAIESC LINISTIT!!!!!!! caci ati ajuns extrem de corupti!!!!!! si mi/ati afectat DREPTUL SA TRAIESC LINISTIT!!!!!!! CREZI CA M/AM FACUT INTELES??

# Vlad date 18 May 2014 10:05 -1

Pt Obiectiva, sunt monarhist, daca are vreo importanta. Pt Unul, mergand pe logica ta inseamna ca eu pot sa inteleg mai bine sitemul medical decat un doctor care profeseaza de multi ani. Si cum ai spus tu, Unule, sa ne ajute Dumnezeu pe fiecare dupa cat de corecti suntem.

# obiectiva date 18 May 2014 10:54 +1

si mai rau....eu sunt republicana ! iti dai like singur ! vai de capul tau !

# unul din lumea cea mare date 18 May 2014 12:47 +1

ptr obiectiva//dupa modelul koko...si procuroarea aia mereu face la fel isi da singura like.te.ar mira sa nu fie chiar ea si aliasurile ei proaste????

# MARCO date 16 May 2014 14:35 +9

Poate mi se pare dar parca a spus despre procurori cam ce voiau sa auda procurorii din CSM

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 16 May 2014 16:29 +7

Anca Alexandrescu: \"Nu am complexe in general, domnule presedinte!\"........................SI NICI REMUSCARI!!!!!!!! din faptul ca a facut op varza (in opinia mea de nepracticant ci doar de observator si ,,beneficiar,, al dreptului din ro)in condamnarea lui gica popescu!!!!!!(ma intreb ce ,,independente,,s/au revarsat peste ea -de la cotroceni- inainte cu o zi de alegerea lui gica in sef al frf......oare are ceva COMPLEXE CA UN OM A MURIT DIN CAUZA EI????!!!

# Nu am complexe in general decât in particular date 17 May 2014 11:38 +3

Sau mai simplu: uitat-te la fizicul meu si ai sa înțelegi soluția cu transferurile 

# goe date 16 May 2014 17:50 +4

Toate complexatele care privesc cu ura si rautate oamenii ajung sa fie judecatoare la ICCJ.Trebuie sa ai inima impietrita sa condamni un batran de 80 de ani,grav bolnav, fara antecedente penale la inchisoare cu executare.Gica Popescu a facut pentru tara asta cat nu ar putea sa faca o tanti ca asta daca ar trai 500 de ani.Bine ca a bucurat milioane de romani si a facut cinste Romaniei pentru ca sa fie trimis dupa gratii de un astfel de specimen.Condamnarile pronuntate in cei priveste pe cei doi nu sant in spiritul legii penale.

# nicolae date 17 May 2014 13:09 0

Nea Jan o fi avand 80 de ani dar fura de ... 100 de ani . De cand a intrat in fotbal numai asta a facut . Ceb invarteli facea pe vremea lui Ceausescu ! Trebuia sa plateasca odata .

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 17 May 2014 13:48 +2

PTR NICOLAE// total de aceiasi parere cu tine TREBUIA SA PLATEASCA ATUNCI CINS A SAVIRSIT FAPELE,dar acum cind este bolnav ????!! este impotriva legilor UMANE.DIN ACESTE MOTIVE ESTE TOTAL CORUPTA JUSTITIA ROMANEASCA!!!!!!!!!!CACI A INCHIA OCHII ATUNCI CIND INTELEGEA SI PUTEA SA AIBE REMUSCARI!!!!!!!SI AR FI SERVIT SOCIETATII CA PILDA..........fiind condamnat acum!!!!!!!! si mai ales cu executare!!!!!!stirneste COMPASIUNE SI dovedeste coruptia justitiei si a celor care o ,,administreaza,,.in aces moment justitia nu mai este SOCIALA.....este o schizofrenie ca si SCHIZOFRENICA care a decis!!!!!!!!!!!!!!!!!

# Sper ca ai fost fericita ieri dupa \"\"SUCCESURILE \"\"TALE date 16 May 2014 19:55 +2

Sper d-na ca ati fost fericita ieri cand ati vazut rezultatele INDEPENDENTEI SI IMPARTIALITATII tale . sper ca ati avut tupeul sa va uitati la imaginile sfasietoare in care si pietrele plangeau Judecatori INDEPENDENTI SI IMPARTIALI poate in visele tale urate , eu stiu atat ca cetatean ca am trait momente cand cineva mi-a inchis tatal degeaba si stiu ca DUMNEZEU a facut dreptate si atunci am inteles ca da DUMNEZEU INTARZIE DAR NU UITA Sigur veti fi avansata ca doar ati SLUJIT \"\"ORDINELE \"\" venite nu ca dvs ati avut probe si etc.... Orice om de buna credinta fara studii juridice facute la \"\'FARA FRECVENBTA \"\" la fel ca multi ca voi observa ca ati facut tot la COMANDA si nu pe asa zisele probe Probe mai mari ca si la AMANTA celui din deal ca e o PARVENITA SI IMBOGATITA PE C...... si nu pe CREIER nu cred sa vedeti la altii. Acolo ar trebui sa vdedeti adevaratele FALS , INSELACIUNE SI ABUZ IN SERVICIU Sa nu aveti DUMNEZEU cred ca e deja prea mult dar va veni si timpul ala \"\"\"\"SUCCESURI

# DA DOAMNE ASTEROIDUL SA DISTRUGA ACEST NEAM date 17 May 2014 09:15 +2

D I A B O L I C ! DACA este adevarat nu meritam sa mai existam ! Ar trebui sa vina asteroidul sa ne distruga ! Iata ce zvonuri am auzit pe holurile tribunalului.: Cica gica (baciul fotbalist) a fost sacrificat pentru ca mafia sa infiltreze un judecator la inalta ! Iata planul DIABOLIC : ....la barosanii ai mari din fotbal (adevaratii vinovati ) le-a redus peseapsa , iar lui gica si batranului alzaimaer le-a marit pedeapsa ca SA PROVOACE O REACTIE PO******RA IMPOTRIVA JUSTITIEI si pe de alta parte SE SPUNE CA ASA INCERCA sa se credibilizeze niste judecatori mafioti ,ca SA poata PRINDE UN POST IN ICCCCCJ! CA SA VADA LUMEA CA SUNT DURE! SANCHI- ca noi suntem pprosti ! )!!! Deci L-AU SACRIFICAT PE GICA SI AU PROMOVAT UN JUDECATOR MAFIOT !D I A B O L I C ! Da ,Doamne sa nu fie adevarat ,ca mi-ar fi rusine ca sunt roman! Daca e asa DA DOAMNE ASTEROIDUL SA DISTRUGA ACEST NEAM CA NU MERITA SA MAI EXISTE !acesta e un pamflet de NOSFERATU

# unul din lumea cea mare date 17 May 2014 11:47 -1

ptr DA DOAMNE ASTEROIDUL SA DISTRUGA ACEST NEAM//..........iarba rea nu piere!!!!!!

# AM INCREDERE IN LIVIA STANCIU CA IN MAMA! date 17 May 2014 12:50 0

AM INCREDERE IN LIVIA STANCIU CA IN MAMA! Astept cu nerabdare sa vad calificativele pe care le da candidatilor ! Daca si la asta din propozitie PE CARE AM ATACAT-O CU ASTEROIDUL ii va da calificativ bun IMI CER SCUZE PUBLIC SI ASTEPT SA O VAD LA TREABA SA O VAD CUM INFUNDA LA BANDITI ! Daca nu atunci o voi ataca cu toate fortele ! AM INCREDERE IN LIVIA STANCIU CA IN MAMA! La fel trebuie sa-I apreciati si dumneavoastra pe ceilalti reusiti ! Daca Stanciu le da calificative rele SI TOTUSI SUNT ADMISI FITI CONVINSI CA SUNT MAFIOTI INFILTRATI LA INALTA cu ajutorul celorlalti mafioti CA SA APERE BARONII SI BANDITII !

# AM INCREDERE IN LIVIA STANCIU CA IN MAMA! date 17 May 2014 12:51 +1

Am uitat sa spun ca eu sunt NOSFERATU !

# MARCO date 17 May 2014 13:52 +1

:lol: Iti urez sa faci ce a facut puiul...dupa ce-a devenit cocos :roll:

# unul din lumea cea mare date 17 May 2014 14:06 0

ptr marco//buna!!!!!!!!.......BUNA PEDEAPSA

# TITULESCU date 17 May 2014 09:55 +3

DE DUMNEZEU SA-I FIE FRICA FIINDCA ORICE VA FACE IERTARE DE LA DUMNEZEU NU VA AVEA FIINDCA DUMNEZEU NU JUDECA CA EA. Pe unde i-au iesit si vorbeleastea pe acolo II VA IESI SI SUFLETUL SI POATE SA MEARGA LA BISERICA PANA I-O VENI RAU SI SA-I CITEASCA TOTI PREOTII CA NICIO MILA NU VA AVEA DE LA DUMNEZEU SI VA SPUN ASTA DIN POSTURA UNUI OM CARE A FOST IN MOARTE CEREBRALA SI CA SA CITEZ DIN DOCTORI TRAIESC IN POFIDA MEDICINII. DUMNEZEU E IMPLACABIL IN JUDECATA LUI IAR JUDECATORII SUNT DISPRETUITI CHIAR SI IN BIBLIE. CU SPIRU HATET LA INALTA CURTE SI CU SPIRU HARET ajungi judecator ,RUSINE ROMANIEI ! Dar chiar asa nu mai sunt scoli in tara asta ,chiar asa din asemena PRAVALI ajungi judecator.AS FI MURIT DACA UN OM MUREA DIN CAUZA MEA , DAR CONSTIINTA NU E COMPATIBILA CU EMANATII PRAVALIILOR CARE IN LOC SA VANDA LA PAINE SUNT JUDECATORI.Cu Spiru Haret judecator E O BATAIE DE JOC LA ADRESA ROMANIEI ,O NERUSINARE, O CRIMA!

# BANDITII SUNT IN OFENSIVA PE TOATE FRONTURILE ! date 17 May 2014 10:12 +1

BANDITII SUNT IN OFENSIVA PE TOATE FRONTURILE ! Au ocupat gesemeul ,trunanalul bughiuresti – si altele isi indreapta acum toate fortele spre Inalta curte . si cotroceni ! JUSTITIA SI CU EA ROMANIA SUNT IN PERICOL ! CINE VA SALVA TARA ? Care vor fi eroii Romaniei Europene? La Marasesti nemtii atacau pe toate fronturile , armata romana era aproape batuta ,CU EXCEPTIA A DOUA REGIMENTE : REGIMENTELE LUI FLORESCU SI TOMESCU ! ELE AU SCHIMBAT SOARTA TARII ! Tot ce inseamna acum Romanaia moderna LI SE DATOREAZA LOR ! Sa nu credeti ca atunci nu erau destui care CREDEAU CA NU ARE ROST SA SE OPUNA –CA TOTUL E PIERDUT ! Cei doi S-AU OPUS –EI AU SALVAT ROMANIA LOR LE SUNTEM DATORI NOI TOTI CEI 22 MILIOANE DE ROMANI ! Cine va salva acum tara ? Suntem in Europa –mafia VA FI CU SIGURANTA INVINSA(cu sprijin extern) –DE ASTA NU SE POATE INDOI NIMENI –dar ce pierderi vom avea? La Calugareni Romani se credeau invinsi –cu exceptia lui Mihai Viteazu ! CINE VA FI ACUM MIHAI VITEAZU ?

# TITULESCU date 17 May 2014 11:22 +3

Care Europa? Italia intemeietoarea Mafiei care a inventat C.S.M.-ul i-a sa cititi ,,IMPERIUL MAFIEI\'\'( NU CODUL PENAL) de Alessandro Silj sa vedeti ca totul e identic cu ceea ce e la noi acum,Germania care a inventat si aplicat fascismul stiti cum e ,,naravul din fire n-are lecuire\'\' ,cam ce astepari sa avem de la Europa? Nu cumva ceea ce e la noi e ceea ce e EUROPA?

# TITULESCU date 17 May 2014 11:31 +4

Revenid la circul asta numit,,examen\'\' este incredibil si totusi adevarat asa ceva reprezinta examen de promovare la cea mai inalta instanta in Romania? Cam cate generatii trebuie exterminate in Romania cu diferita forme de tortionari ,CE BLESTEM E PE NEAMUL ASTA ? JUDECATORII L-AU TRIMIS IN INCHISOARE SI PE ARSENIE BOCA,DECI ORICE COMENTARIU E DE PRISOS.

# nicolae date 17 May 2014 12:52 +2

Dumbrava si Aron nu sunt barbati . Unde au vazut ei curve complexate ? Si uite asa mai promoveaza una la inaltul bordel !

# Un cetatean date 18 May 2014 10:26 -1

O concluzie trista se desprinde din acest interviu,si anume,impartialitatea si independenta devin notiuni netraductibile .Este parerea unui om fara pregatire juridica.

# balbeck date 28 May 2014 18:40 0

Cum e posibil ca astfel de gunoaie sa ajunga judecatori?Cum e posibil ca procurorul ceausist Livia Stanciu sa ajunga judecator sef peste iccj?Eu as spune ca iccj inseamna inalta curte a curvelor si jegurilor.Asta trebuie sa fie denumirea.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.07.2024 – Judecatoarea Blanariu a primit reject. CSM a facut curat dupa procurorul Gherman

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva