22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

KOVESI FACE ANGAJARI – DNA a scos la concurs 56 de posturi de procuror. Dintre acestea 21 sunt la structura centrala. La inceputul lunii iulie, Guvernul condus de premierul interimar Gabriel Oprea a suplimentat schema DNA. Kovesi s-a plans ca subordonatii sai fac cu greu fata volumului de munca: „Ritmul de crestere e tot mai mare... Imaginati-va presiunea care il asteapta pe procuror cu acest numar mare de dosare”

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 August 2015 12:06
Vizualizari: 4833

La o luna dupa ce Guvernul condus de premierul interimar Gabriel Oprea a decis suplimentarea schemei DNA cu 50 de posturi de procuror, Directia Nationala Anticoruptie a anuntat organizarea unui interviu la care sunt invitati anchetatorii care doresc si indeplinesc toate conditiile pentru a lucra in subordinea Codrutei Kovesi. DNA nu a scos la concurs 50 de posturi de procurori, ci 56, ceea ce inseamna ca printre ele sunt incluse si posturile deja vacante.

Interviul va avea loc in data de 1 octombrie 2015, la sediul DNA din Bucuresti. Dintre cele 56 de posturi de procuror scoase la concurs, cele mai multe sunt la structura centrala, 21. Restul posturilor sunt la serviciile teritoriale ale DNA din Alba Iulia, Bacau, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Suceava, Targu Mures si Timisoara.

Candidatii trebuie sa depuna cu CV care sa includa traseul profesional si un numar de 3-5 lucrari reprezentative din activitatea lor.


Iata anuntul DNA:

La data de 01 octombrie 2015, Directia Nationala Anticoruptie organizeaza interviu pentru ocuparea urmatoarelor posturi de procuror din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie:

-Structura centrala – 21 posturi.

Structura teritoriala:

-Serviciul Teritorial Alba Iulia – 3 posturi;

-Serviciul Teritorial Bacau – 2 posturi;

-Serviciul Teritorial Brasov – 2 posturi;

-Serviciul Teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare – 1 post;

-Serviciul Teritorial Constanta – 4 posturi;

-Serviciul Teritorial Craiova – 1 post;

-Serviciul Teritorial Galati – 3 posturi;

-Serviciul Teritorial Iasi – 2 posturi;

-Serviciul Teritorial Oradea – 3 posturi;

-Serviciul Teritorial Pitesti – 5 posturi;

-Serviciul Teritorial Ploiesti – 2 posturi;

-Serviciul Teritorial Suceava – 3 posturi;

-Serviciul Teritorial Targu Mures – 2 posturi;

-Serviciul Teritorial Timisoara – 2 posturi.

Interviul va avea loc la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din strada Stirbei Voda nr. 79-81, sector 1, Bucuresti, ora urmand sa fie comunicata din timp candidatilor.

Selectia este deschisa tuturor procurorilor care indeplinesc conditiile prevazute de art. 87 alin. 2 si 3 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Acestia sunt invitati sa depuna curriculum vitae care sa includa traseul profesional si un numar de 3 - 5 lucrari reprezentative din activitatea anterioara.

Cererea, curriculum vitae si lucrarile vor fi depuse la Serviciul resurse umane, perfectionare profesionala si documentare, registratura, grefa, arhiva si relatii cu publicul – Compartimentul resurse umane, perfectionare profesionala si documentare din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, structura centrala, strada Stirbei Voda nr. 79-81, sector 1, Bucuresti, pana la data de 25 septembrie 2015, ora 16:00.

Interviul va avea in vedere si cunostintele referitoare la prevederile din:
-Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, cu modificarile si completarile ulterioare;

-O.U.G. nr. 43/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv Legea nr. 54/2006 privind Directia Nationala Anticoruptie;

-Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare (Titlul I, Capitolul II Incompatibilitati si interdictii; Titlul IV – Raspunderea judecatorilor si procurorilor);

-Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, (Titlul I, Capitolul III Dispozitii generale privind procedura judiciara si Titlul III, Capitolul II, Sectiunea a 2-a Directia Nationala Anticoruptie);

-Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare (Capitolul IV, Sectiunea a 4-a Atributiile Consiliului Superior al Magistraturii in domeniul raspunderii disciplinare a magistratilor);

-Codul penal. Partea speciala - infractiunile de competenta Directiei Nationale Anticoruptie;

-Codul de procedura penala;

-Legea nr. 241/2005 privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, cu modificari;

-Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al Romaniei - Titlul XII, sectiunea 1 Infractiuni (art.270 – 278), cu modificari;

-Regulamentul de ordine interioara al Directiei Nationale Anticoruptie, aprobat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 1643/C/2015, cu modificari.

Candidatii vor avea in vedere legislatia in vigoare de la data publicarii anuntului”.

Kovesi a cerut, Oprea a dat

La inceputul lunii iulie 2015, Guvernul, condus in acea perioada de generalul Gabriel Oprea in conditiile in care premierul Victor Ponta se afla in spital, a decis suplimentarea schemei DNA cu 50 de posturi de procuror. Tot atunci, prin Hotararea nr. 486/2015 privind aprobarea unor masuri administrative pentru buna functionare a institutiilor din sistemul justitiei, au fost suplimentate si posturile de personal auxiliar:

Numarul maxim de posturi de procurori si personal auxiliar de specialitate, prevazut la art. 27 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 43/2002 privind Directia Nationala Anticoruptie, aprobata cu modificari prin Legea nr. 503/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se suplimenteaza cu 50 de posturi de procuror si 10 posturi de personal auxiliar de specialitate”.

Practic, Guvernul condus de Gabriel Oprea a indeplinit o dorinta mai veche a sefei DNA Laura Codruta Kovesi, care s-a plans ca procurorii din subordinea ei nu fac fata volumului ridicat de munca. De altfel, Kovesi a explicat cu ocazia prezentarii raportului de activitate al DNA pe anul 2014 ca nivelul de munca depaseste capacitatile procurorilor:

Principala vulnerabilitate si marea provocare e cresterea continua a volumului de activitate, cu acelasi numar de procurori ca la infiintarea DNA. Volumul s-a triplat fata de momentul infiintarii institutiei. Desi procurorii au solutionat anual tot mai multe dosare, ritmul de crestere e tot mai mare. Mai avem de solutionat peste 5000 de dosare. Imaginati-va presiunea care il asteapta pe procuror cu acest numar mare de dosare. Aceste dosare nu sunt simple dosare, ci asteptarile a mii de persoane. De multe ori exista suspiciuni privind perioada de finalizare a dosarelor. Volumul depaseste resursa fizica. Am dispus masuri de prioritizare a dosarelor vechi, criteriile fiind volumul prejudiciului, perioada de presciere sau posibilitatea ca inculpatul sa influenteze cauza. Complexitatea dosarelor DNA presupune situatia in care un procuror nu poate lucra concomitent la mai mult de un dosar - exemplul dosarului licentelor Microsoft. Consideram prioritara gasirea de solutii care sa permita limitarea numarului de dosare. O prima rezolvare e cresterea numarului de procurori, am facut deja cerere pentru 50 de noi posturi”.

Comentarii

# DOREL date 11 August 2015 12:31 -6

Ce se intampla, pana la urma poate nu-i chiar asa de rau, poate ca noii veniti sa fie si competenti si cu mintea intreaga (de fapt, astea doua inseamna cam unul si acelasi lucru). A' la bonne heurre ! Parerea mea ...

# Error 404 date 11 August 2015 13:19 +5

Depinde ce-si doreste sufelkitul Lulutei: porcurori care sa adopte instant pozitia de drepti, cu mana dreapta la tampla cand li se traseaza ordine, ori procurori profesionisti, prin natura diplomei in drept obtinuta la facultati serioase si o experienta la fel de serioasa in materie penala...

# Taciturnii date 11 August 2015 13:51 +8

Cat despre volumul imens de munca al judecatorului, nimic in aceasta tara. Managerii din instante dorm in papuci.

# chisca date 11 August 2015 14:19 +8

Cu doua  conditii;1.examenul sa fie pe bune si cel mai capabil sa promoveze;2. cel ales sa aibe o cariera imaculata ca altfel se scot din fiset scheletele si omul devine servil la comenzi.Eu cred ca posturile au fost deja adjudecate.

# securistul atipic (de serviciu) date 11 August 2015 22:36 +5

Ce naivi mai sunteti!!!Vorbiti de examene pe bune,de candidati fara schelete etc.etc.Da' unde va treziti???In Belgia,UK, Suedia, sau mai stiu eu unde???Suntem in Romania si asta ne ocupa tot timpul, noua securistilor. Biroul de cadre lucreaza non-stop iar cei destinati sa ocupe functiile sunt deja verificati la sange.Toti au ADN de securist sau lichea securista, toti provin din familii de tortionari comunist,fosti securisti,militieni,procurori,judecator etci,toti sunt adusi la stadiul de cyborgi tampiti si toti au schelete in dulap cu duimul.Cum va imaginati ca ar permite monomul Co sa promoveze un procuror cu judecata independenta, care, l-a un moment dat si-ar propune sa se catere peste monoama Ko??? :eek:Treziti-va din visele s.f. si ganduti-va la ziua cand procurorii vor avea mai putine dosare in lucru si vor putea sa vina sa va aresteze mult mai repede!! Va promit ca in scurta vreme, daca planurile Binomului merg snur , va veti aminti cu placere de zilele cand postati pe-aici!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :-) :-) :-) :-) :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :P :P :P :P

# Antitruk date 11 August 2015 13:01 +7

De ce in loc de interviu nu se organizeaza concurs , cu test grila serios si "sangeros"care sa permita o evaluare corecta si verificabila a nivelului real de cunoastere a materiei juridice in domeniu a candidatilor?Sau macar sa fie obligat DNA sa posteze pe site inregistrarea audio-video a interviurilor in scop de promovare la DNA a candidatilor...asa cum a facut si CSM-ul, in cazul interviului de promovare la ICCJ a judecatoarei Risantea Gagescu ? 8) Hai sa fie transparenta totala! Ce zici Luluta de aceasa idee necenzurabila de Coldea... marele castigator in urma repatrierii juranlistilor rapiti in IraK, operatiune secretizata timp de 50 de ani ? Chiar n-are nicio relevanta povestea secretizata a jurnalistilor rapiti in Irak cu selectarea rationala, pe baza de concurs real, prin verificarea impartiala a nivelului inalt de stapanire a notiunilor juridice si a materiei penale, in ansamblu ei, din partea candidatilor la statutul de procurori ai DNA...

# ionut date 11 August 2015 17:47 +2

Da pisi, daca ar veni si ceva leustean la bujet tot ar fi o treaba. Dar tu o arzi cu struti, rochii, pitici de gradina, copii dupa tablouri celebre etc. Base vrea pamant, udrea vre pe 'racu sa o ia si tu esti justitia la fel de independenta ca pe vremea suvitei rebele doar ca mai scumpa cu 56 de obleti lesinati...WTF? S-au scumpit mingiile de volei? Nu ajunge ce ai incasat de la bercea?

# Ghita Bizonu' date 12 August 2015 12:15 +1

Pai daca s-ar ocupa strict de marea coruptie poa ar acea mai mult timo.. Da ei pierd timp cu fotabslistii si Jiji (asta da prioritate! Fotbalul si "premierea" in caz de victorie!),... De cum il "santaja" Basica pe fatele Mircea (care dintre ei facea parte dintre demniatri ? Ministru bagat in marea coruptiie?S au er abagat presdintele Basescu?!) sau cu haiturirea Rarincai .... In timpuasla nu stou cate seiari privind e"neregului" din Minstere, sute de milioane de euro ... stau in "nelucrare" ca deh astea nu sunt cazuri de coruptie destul de importantae fata de un fotbalsut de la FC Giurumeau "premiat" sa nu nu doarma in postin meciul cu SC Avantu Prabusirea ..

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva