27 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAREA OBSESIE - Inspectia Judiciara si-a prezentat Bilantul pe 2013. Antena 3 a fost inclusa in Raportul de activitate pentru ca si-a permis sa semnaleze posibile derapaje: “CSM a sesizat Inspectia in legatura cu declansarea de catre un trust de presa a unei campanii sustinute, agresive... S-a acreditat faptul ca Justitia este aservita politic”

Scris de: Elena DUMITRACHE - Alex PUIU | pdf | print

6 March 2014 16:59
Vizualizari: 5886

 

Inspectia Judiciara a prezentat joi, 6 martie 2014, Raportul de activitate al institutiei pe anul 2013. La evenimentul organizat in sediul Institutului National al Magistraturii au luat parte atat membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, cat si ai Parchetului General, dar si inspectori din cadrul Inspectiei Judiciare. Prezentarea detaliata a Bilantului de activitate pe anul 2013 al Inspectiei Judiciare a fost urmata de o conferinta de presa in care au fost prezentate statistic realizarile in ce priveste actiunile intreprinse in anul ce a trecut de catre inspectorii judiciari ai Directiei de inspectie pentru judecatori si ai Directiei de inspectie pentru procurori, dar si de conducerea institutiei, formata din inspectorul sef Rica Vasiliu Cravelos (foto) si adjunctul acesteia Gheorghe Stan (foto).


Conform Raportul de activitate al Inspectiei pe anul 2013, printre prioritatile echipei manageriale s-au aflat ocuparea schemei de personal si numirea in functii de conducere la nivel de aparat propriu, pentru a determina astfel cresterea eficientei institutionale.

Spre exemplu, din Raport aflam ca in prezent, in cadrul Inspectiei Judiciare exista un numar de 94 de posturi, repartizate astfel: 53 posturi de inspectori judiciari, 12 posturi de consilieri juridici – personal de specialitate asimilat judecatorilor si procurorilor, 10 functii publice precum si 19 de posturi alocate personalului contractual.

In raport se face referire si la faptul ca Inspectia Judiciara si-a gasit in sfarsit o locatie stabila. Este vorba despre sediul INM din Bulevardul Elisabeta nr. 40, unde de la finalul anului 2013 a fost finalizata procedura de inchiriere a acestui sediu in asa fel incat sa fie asigurate conditiile necesare de desfasurare a activitatilor in conditii optime.

Resurse pentru Inspectia Judiciara

In cadrul conferintei de presa de la finalul prezentarii Bilantului de activitate pe 2013, inspectorul sef Rica Vasiliu Cravelos a afirmat ca si in anul 2013 Inspectia s-a confruntat cu o lipsa acuta de fonduri necesare pentru asigurare unei bune desfasurari a activitatilor intreprinse de inspectori, insa spera ca ca pe viitor lucrurile se vor redresa in asa fel incat Inspectia sa dispuna de toata aparatura si programele utile.

De altfel, in Raportul de activitate pe 2013 se precizeaza ca “Inspectia Judiciara urmeaza sa beneficieze de finantare externa prin programul „Asistenta pentru consolidarea capacitatii sistemului judiciar din Romania, de a face fata noilor provocari legislative si institutionale” proiect finantat in cadrul Mecanismului Financiar Norvegian, prin intermediul caruia Inspectiei Judiciare i-au fost alocate fonduri pentru programe de instruire si achizitia de echipamente hardware”.

Tot in Raport se arata ca incepand cu anul 2013 Inspectia Judiciara a fost inclusa in programul de finantare externa cu fonduri de la Banca Mondiala, proiectul vizand achizitionarea unui sistem de gestionare informatica a documentelor din cadrul institiutiei.

In ceea ce priveste volumul de activitate al inspectorilor judiciari in anul 2013, din Raport aflam ca in cele 486 de institutii pe care Inspectia le poate verifica, in perioada 1.01.2013-31.12.2013, au fost inregistrate 6.058 de lucrari referitoare la activitatea sau conduita judecatorilor și procurorilor, din care 969 de reveniri la sesizarile anterioare (unele dintre acestea continand si aspecte noi care au presupus verificari suplimentare fata de lucrarea initiala): “Petitiile formulate au vizat in mod preponderent nerespectarea normelor de procedura, modul de instrumentare si solutionare a cauzei, tergiversarea solutionarii sau a cercetarilor, nerespectarea normelor de conduita si atitudinea nedemna. (…) Comparativ cu anii anteriori 2011 și 2012, se constata ca se inregistreaza o crestere continua, de la an la an a numarului de sesizari formulate, situatie ce obliga la o analiza extrem de serioasa si responsabila, din partea tuturor institutiilor sistemului judiciar, in masura in care, la o prima abordare, numarul de sesizari adresate Inspectiei Judiciare reflecta gradul de satisfactie a justitiabilului in raport cu activitatea sistemului judiciar. Aceasta crestere a numarului de sesizari sau petitii adresate Inspectiei judiciare poate fi asociata, in primul rand, cu cresterea numarului de cauze aflate pe rolul instantelor judecatoresti si a anchetelor penale desfasurate de unitatile de parchet, dar, in egala masura, trebuie avut in vedere si nivelul educatiei juridice a justitiabililor, iar un eventual regres sub acest din urma aspect poate fi un semnal de alarma pentru un stat care se vrea european modern”.

Pe de alta parte datele statistice privind sesizarile referitoare la activitatea sau conduita judecatorilor și procurorilor arata ca, in aceeasi perioada de referinta, au fost inregistate un numar de 653 de sesizari, dintre care 195 reveniri, in care s-a dispus clasarea, dar si 74 de cercetari disciplinare, dintre care 36 au fost respinse, in 28 au fost exercitate actiuni disciplinare (3 au fost exercitate in ianuarie 2014), 8 se afla in curs de solutionare, iar 2 au fost conexate la alte lucrari.

In ceea ce priveste cererile de aparare a reputatiei profesionale, independentei si impartialitatii formulate de judecatori si procurori, potrivit Raportului de activitate al Inspectiei Judiciare, in anul 2013, au fost inregistrate un numar de 28 de cereri, dintre care 13 cereri au fost admise de catre Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, 4 au fost respinse, 6 cereri au fost retrase de catre magistrat, 5 cereri inaintate Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, urmand a fi analizate in perioada imediat urmatoare, respectiv 17 cereri avand ca obiect apararea independentei si impartialitatii sistemului judiciar, dintre care 8 cereri au fost admise de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, 2 au fost admise in parte, 4 au fost respinse, iar o cerere a fost clasata.

Antena 3 in Bilantul Inspectiei Judiciare

De remarcat ca in Raportul de activitate al Inspectiei Judiciare pe anul 2013 se regaseste la subcapitolul Directiei de inspectie pentru procurori si solutionarea cererilor privind aparaea independentei, impartialitatii si reputatiei profesionale. Mai exact, aici este specificat faptul ca in 2013 au fost inregistrate 27 lucrari avand ca obiect apararea independentei, impartialitatii si reputatiei profesionale a procurorilor sau, dupa caz, apararea independentei si impartialitatii sistemului judiciar. Dintre acestea:

-16 au fost cereri de aparare a reputatiei profesionale, independentei si impartialitatii formulate de procurori, din care 7 au fost admise de catre Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, 3 au fost respinse, 3 cereri au fost retrase de magistrati si 3 cereri se afla in curs de solutionare.

-11 au fost sesizari formulate de Consiliul Superior al Magistraturii, avand ca obiect apararea independentei si impartialitatii sistemului judiciar, dintre care 5 au fost admise de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, 3 au fost respinse, 2 cereri au fost conexate si admise in parte, iar in cazul unei cereri s-a constatat neindeplinirea conditiilor prevazute de lege.

In privinta cererilor de aparare a independentei sistemului judiciar se impun a fi mentionate urmatoarele:

-Conducerea Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in legatura cu declansarea de catre un trust de presa a unei campanii sustinute, agresive si cu depasirea oricaror reglementari si standarde in materia libertatii de exprimare impotriva unor institutii ale sistemului judiciar, privind activitatile desfasurate in cadrul procedurii penale referitor la persoana unui inculpat.

-In motivarea cererii s-a aratat ca, prin afirmatiile moderatorilor si invitatilor unor emisiuni de televiziune, precum si a jurnalelor de stiri difuzate de un post de televiziune s-a acreditat faptul ca justitia romana este aservita politic sau chiar controlata politic, facandu-se trimitere la lideri politici, la comanda carora s-ar fi efectuat, de catre procurori, presupuse abuzuri in ancheta pe care Directia Nationala Anticoruptie a instrumentat-o in legatura cu faptele savarsite de inculpat, director executiv al unui post de televiziune.

-Inspectia Judiciara a constatat ca unele dintre afirmatii induc ideea ca nu s-au respectat procedurile judiciare atat de catre Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, cat si de catre instanta care a dispus arestarea preventiva a inculpatului, iar instrumentarea acestei cauze a fost influentata de persoane din mediul politic, ceea ce presupune, implicit, ca magistratii au incalcat legea sau, cel putin, si-au incalcat obligatiile profesionale.

-Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, prin Hotararea nr. 724/27.06.2013 a apreciat ca afirmatiile si declaratiile de genul celor lansate in spatiul public, in cadrul emisiunilor postului de televiziune, prin natura lor si impactul asupra opiniei publice, au adus atingere independentei, prestigiului si credibilitatii justitiei, cu consecinta subminarii autoritatii acesteia, a sistemului judiciar in ansamblul sau.

Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu in 107 cauze. Sesizarile au pornit de la dezvaluirile presei

Un numar impresionant de cauze au luat nastere ca urmare a sesizarilor din oficiu. In anul 2013, nu mai putin de 107 de sesizari din oficiu au fost inregistrate la Inspectia Judiciara. Acestea, conform raportului, au fost determinate de aspecte sesizate in mass-media referitoare la activitatea judecatorilor și procurorilor sau de constatari ale inspectorilor judiciari, in cadrul controalelor desfasurate la instante sau unitati de parchet, precum și a diferitelor activitati de monitorizare: "Precizam faptul ca, in 6 situatii s-a dispus exercitarea actiunii disciplinare fata de judecatorii sau procurorii vizati, in 84 de cazuri s-a constatat faptul ca aspectele in privinta carora Inspectiei Judiciare s-a sesizat din oficiu nu au fost confirmate, in 7 situatii se efectueaza verificari prealabile, in 7 cazuri s-a dispus inceperea cercetarii disciplinare, fiind in curs de desfasurare, in 3 cazuri dosarele au fost conexate la prima lucrare inregistrata la Inspectia Judiciara, iar intr-un caz s-a inaintat rezolutia cu propunere de incepere a cercetarii disciplinare catre titularul actiunii, respectiv Ministerul Justitiei (…) In comparatie cu anii 2011 si 2012, in anul 2013 numarul sesizarilor din oficiu a crescut, situatie ce denota, pe de o parte, o implicare mai accentuata a Inspectiei Judiciare in asumarea rolului sau pro-activ in materie, dar si frecventa crescuta a situatiilor ce au impus sesizarea din oficiu.".

Solutionarea sesizarilor adresate Directiei de inspectie judiciara pentru judecatori

Raportul privind activitatea Inspectiei Judiciare in anul 2013 arata ca, in anul 2013, la Directia de inspectie judiciara pentru judecatori au fost inregistrate 4205 lucrari, care au vizat aspecte referitoare la activitatea sau conduita judecatorilor si magistratilor-asistenti, fiind semnalate aspecte care vizau activitatea instantelor de judecata sau indeplinirea altor atributii ale Inspectiei Judiciare. Dintre acestea, un numar de 571 reprezinta reveniri cu privire la memoriile anterioare: "Raportand numarul de sesizari formulate la obiectul acestora, se constata ca in anul 2013, ca si in anii anteriori, petitiile formulate au vizat in mod preponderent solutia pronuntata, modul de instrumentare a cauzei si nerespectarea normelor de procedura. intr-un numar mai redus de situatii petitionarii au sesizat temporizarea procedurilor, redactarea cu intarziere a hotararilor, atitudinea nedemna, nerespectarea normelor privind repartizarea aleatorie, imixtiunea in actul de justitie, practica neunitara, refuzul de a indeplini o indatorire de serviciu etc.

In ceea ce priveste obiectul lucrarilor inregistrate la Directia de inspectie judiciara pentru judecatori, cele mai numeroase lucrari au vizat exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta (2009), nerespectarea dispozitiilor privind solutionarea cu celeritate a cererilor (504), instrumentarea dosarelor si solutiile pronuntate (394). Numarul impresionant de lucrari in care s-a reclamat exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta reflecta, pe de o parte, perceptia dominanta de neincredere a justitiabilului intr-o justitie considerata, ab initio, ca fiind partinica, perceptie indusa, in mod nejustificat, prin generalizarea unor cazuri particulare si izolate, iar, pe de alta parte, subiectivismul partilor care asociaza, de cele mai multe ori, o solutie nefavorabila cu nerespectarea normelor de procedura sau a celor de drept material.

Directia de inspectie judiciara pentru judecatori a dispus in 2013 efectuarea a 56 de cercetari disciplinare

Conform Raportului Inspectiei Judiciare, in anul 2013, Directia de Inspectie judiciara pentru judecatori a dispus intr-un numar de 56 de lucrari efectuarea cercetarii disciplinare: In 29 de cazuri s-au pronuntat solutii de respingere a sesizarii, 5 se afla in curs de solutionare iar 2 au fost conexate la alte lucrari. In celelalte 20 cazuri s-a dispus promovarea actiunii disciplinare (2 dintre ele s-au exercitat in ianuarie 2014) și sesizarea Sectiei pentru judecatori din cadrul Consiliul Superior al Magistraturii. Sub aspect disciplinar este de mentionat și faptul ca in trei lucrari, Inspectia Judiciara a inaintat catre titularul actiunii disciplinare, respectiv Ministrul Justitiei, rezolutii cu propunere de incepere a cercetarii disciplinare. Una dintre aceste propuneri a fost respinsa de titularul actiunii disciplinare, in alt caz s-a dispus inceperea cercetarii disciplinare(lucrare aflata in curs de solutionare), iar in cea de-a treia lucrare nu a fost comunicata solutia dispusa de Ministrul Justitiei. Astfel, pe parcursul anului 2013 au fost exercitate 19 actiuni disciplinare, una dintre acestea fiind promovata ca urmare a cercetarii disciplinare efectuata in anul anterior. In prezent, pe rolul Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara, se afla 5 dosare, in doua cauze fiind dispusa suspendarea judecatii pana la solutionarea dosarelor penaleSub aspectul solutiilor pronuntate de Sectia pentru judecatori a Consiliul Superior al Magistraturii in materie disciplinara, mentionam ca 13 actiuni disciplinare au fost admise iar 5 actiuni disciplinare au fost respinse.

Sanctiunile aplicate de Sectia pentru judecatori au fost urmatoarele:

-2 sanctiuni de excludere din magistratura;

-3 sanctiuni de diminuare a indemnizatiei de incadrare lunara bruta;

-1 sanctiune de mutare disciplinara;

-1 sanctiune suspendare din functie;

-6 sanctiuni cu avertisment.

Doua dintre actiunile disciplinare exercitate in anul 2013 au fost solutionate in luna ianuarie 2014, in sensul admiterii acestora. ”.

Solutionarea sesizarilor adresate Directiei de inspectie judiciara pentru procurori

La randul lor, inspectorii judiciari din cadrul Directiei de inspectie judiciara pentru procurori au fost avut de solutionat un numar de 1853 lucrari referitoare la activitatea sau conduita procurorilor, din care 1455 lucrari nou inregistrate, precum si 398 de reveniri cu privire la sesizari anterioare: "Din situatia sesizarilor inregistrate, in raport de parchetele unde isi desfasoara activitatea procurorii vizati, se evidentiaza ca cele mai multe, respectiv 297 au vizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, 237 au vizat activitatea Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, inclusiv Directia Nationala Anticoruptie si Directia de Combatere a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism iar 140 se refera la procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova. (…) Distinct de sesizarile privind activitatea procurorilor, in totalul lucrarilor inregistrate la aceasta directie se includ si un numar de 27 de sesizari avand ca obiect apararea reputatiei profesionale, independentei si impartialitatii si 11 dosare avand ca obiect controalele dispuse pe parcursul anului 2013. In privinta obiectului sesizarilor adresate de justitiabili, se remarca faptul ca se mentine aceeasi structura a obiectului memoriilor formulate de petitionari, in sensul ca preponderente au fost lucrarile in care au fost sesizate nemultumiri cu privire la modul de instrumentare si de solutionare a unor cauze penale - 729 sesizari; nerespectarea dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor - 388 sesizari si exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta - 105 sesizari;

Verificarile prealabile efectuate au relevat faptul ca, in majoritatea cazurilor, sesizarile referitoare la nerespectarea normelor de procedura au reprezentat, in fapt, nemultumiri cu privire la administrarea probatoriului, incuviintarea/neincuviintarea unor mijloace de proba, aplicarea unor masuri asiguratorii.”

In ceea ce priveste solutionarea sesizarilor din oficiu, in Raport se precizeaza ca Directia de inspectie judiciara pentru procurori au fost inregistrate 32 de sesizari din oficiu determinate de aspecte sesizate in mass-media referitoare la activitatea procurorilor ori de constatari ale inspectorilor judiciari cu prilejul controalelor desfasurate la parchete, exemplificandu-se:

-8 sesizari ca urmare a articolelor publicate in mass-media;

-6 sesizari ca urmare a controlului tematic privind verificarea dosarelor penale in care au fost dispuse solutii de netrimitere in judecata, in anul 2012 si semestrul I al anului 2013, urmare interventiei prescriptiei raspunderii penale;

-o sesizare ca urmare a verificarii eficientei manageriale si modului de indeplinire a atributiilor, ce decurg din legi si regulamente de catre conducerea Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi;

-17 sesizari rezultate din alte situatii

In privinta modului de solutionare a acestor sesizari, se impune precizarea ca in doua situatii s-a dispus exercitarea actiunii disciplinare fata de procurorul vizat, in doua situatii s-a dispus inceperea cercetarii disciplinare, in 23 cazuri s-a constatat faptul ca aspectele in privinta carora Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu nu au fost confirmate, in 4 cazuri dosarele au fost conexate la prima lucrare inregistrata la Inspectia Judiciara iar in 2 situatii se efectueaza verificari prealabile.

*Cititi aici integral Raportul de activitate pe anul 2013 al Inspectiei Judiciare

Comentarii

# coco date 6 March 2014 20:33 +10

slugi basiste  :-x

# justitie cu nasul in suflet date 7 March 2014 12:18 +2

Sunt cei mai mari mizerabili din intraga societate romaneasca, n-au nici un pic de demnitate si onoare. Sunt slugi ale lui Basescu, si ale intregului aparat politienesc care roieste in jurul presedintelui. Oricat de agresive ar fi luarile de pozitie ale lui Basescu la adresa unor judecatori si procurori, el niciodata nu incalca independenta justitei. Ponta a gresit grav cu acest ministru al justitiei

# ADEVARUL date 7 March 2014 18:38 0

TOCMAI LE-A ZIS PE NUME BĂSESCU...DAME DE COMPANIE :lol:

# ADEVARUL date 7 March 2014 18:40 0

PRO-TV I-O SUGE BINE. :-*

# ADEVARUL date 7 March 2014 18:49 0

PRO-TV I-O SUGE BINE. :-*

# Ghost date 6 March 2014 20:35 +11

Justiția este vădit aservită politic !

# obiectiva date 6 March 2014 20:37 +9

in marele raport al CSM, top secret classified, au spus onorabilii ca AU UITAT sa afiseze si declaratiile de venit si cele de interese ale magistratilor si pe anul 2013 ??????? exista DOAR cele de pe anul 2012......din iunie......2012 !!!!! de celelalte ca NU ar fi colaborat cu securitate sau ca NU sunt agenti acoperiti ai vreunui serviciu secret nici nu se mai pune problema....eventual, DUPA un mic maidan cu dragoste !!!! 

# unul din lumea cea mare date 6 March 2014 21:15 +3

pentru obiectiva//obiectivo!!! daca au inclus antena 3 in (bi)lant crezi te ce/or fi inclus si pe tine si pe mine cu maidanul cu dragoste?ei....nu sta suparata !!!!ii includem noi pe ei,si ,,EI,,stiu ca au avut de vreo 3 ori belele cu mine!!!!!csm/istilor eu v/am INCLUS PE LISTA MEA ca sa fiti ,,premiati pe maidanul cu dragoste,,P.S. ieri ziceam ca am un presentiment ca gica popescu a suferit din cauza gunoiului.astazi mi S/A ADEVERIT PRESENTIMENTUL si este CERTITUDINE.actualul presedinte frf a fost la cotroceni consilier si medaliat de gunoiul.dragi ultras(iubitori ai lui gica popescu) stiu ca si voi cititi sper ca o sa aveti si voi o lista pe maidan(cuvint de cod ice&rain protection)

# obiectiva date 6 March 2014 21:16 0

tocmai ce am primit un BIP din germania.....cred ca ma suna merkel sau STASI.....sunt prea mare pentru un CSM atat de mic.......

# obiectiva date 6 March 2014 21:24 -1

si, unule, mi-e asa de drag sa te ingand la sintagma maidan cu dragoste de Zamfirescu...````Dragoste si moarte, altceva nu exista pe lume!” ii spune la un moment dat, intr-o scena simbolica, Fane, fostul puscarias, lui Ivan, fostul revolutionar.....eu fost revolutionar, actualmente puscarias.......

# obiectiva date 6 March 2014 21:27 -1

erata, ingan....NU am vazut mai, unule, nimic la dumitrescu.......

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 6 March 2014 21:56 -1

PENTRU OBIECTIVA//esti singura care ai zis pina acum de duiliu zamfirescu sint convins ca mai stiu citiva pe aici si pe care/i citesc cu mare placere,dincolo de comentarii sint foarte cititi!!!!nici nu pun cuvint de cod ca nu o sa apara nici un fake id sa ma parafrazeze cu prostii

# obiectiva date 6 March 2014 21:57 -1

am citit romanul in adolescenta......dar nu e duiliu, e george mihail...

# unul din lumea cea mare date 6 March 2014 22:06 -1

pentru obiectiva//chiar nu stiu de ce a ramas ca/i duiliu,ai dreptate.dar imi aduc aminte ca aveam 17 ani cind am citit cartea si imediat dupa am citit SCRINUL NEGRU SI CISMIGIU&CO

# obiectiva date 6 March 2014 22:10 -1

pe astea eu le citeam la 14 ani....tot ce ai mentionat tu...la 12 ani citeam pe aripile vantului si surorile bronte.....la 17 ani citeam dostoievski...pe rupte...si tolstoi......razboiul sfarsitului lumii de vargas llosa....arta conversatiei....etc....

# unul din lumea cea mare date 6 March 2014 22:01 -1

pentru obiectiva //da de ce sa nu/i zicem razboi si PACE de TOLSTOI ca tot era ucrainean(parca) sau merge si ULTIMA NOAPTE DE DRAGOSTE PRIMA DE RAZBOI

# obiectiva date 6 March 2014 22:03 +1

mie imi place sa ii zic CRIMA si PEDEAPSA......

# obiectiva date 6 March 2014 22:07 0

iar pe 1 martie l-am visat pe PUTIN iesind in costum de scafandru, cu o armata dupa el, exact din Marea Neagra......terci ii face pe americani....iar baSSescu ar trebui sa stie ca a trecu timpul cand scuipa in directia lui putin din spatele lui bush , ca sa parafrazez vocea rusiei.....terci va face si RO.....

# obiectiva date 6 March 2014 22:17 +1

nu pot uita nici porfetiile Parintelui Iustin Parvu.......mai sunt 12 luni si vine urgia.......in IUNIE 2014 se implinesc cele 12 luni.......NU pot uita ca imediat dupa moartea sa au venit la bucuresti aia de la CIA, si cei de la serviciile scerete ruse....unul dupa altul........ACEST RAZBOI ESTE PLANIFICAT IN CEL MAI MIC DETALIU ! inca din vara lui 2013....

# obiectiva date 6 March 2014 22:23 0

sunt un simplu MARTOR si OBSERVATOR .......nici ca-mi pasa de vor cotropi rusii RO, ca o vor demembra, ca deja e devastata de SUA si UE..........ce am avut si ce-am pierdut........oricum, fiind in partea ortodoxa de est, revin teritorial RUSIEI, ce sens are sa mai aperi un teritoriu deja cotropit ???? de chevron et comp ???

# obiectiva date 6 March 2014 22:27 +1

AXA WASHINGTON-BRUXELLES-MOSCOVA IMPARTE ROMÂNIA IN DOUĂ În cadrul unui interviu acordat unei echipe de televiziune franceze şi preluat fragmentat de către emisiunile informative R.D.I. din Canada, T.V.5, Euronews, preşedintele Croaţiei, Franjo TUDJMAN, a prezentat reporterilor francezi un document şocant despre planurile, în curs de realizare, de ÎMPĂRŢIRE A EUROPEI ÎN 2 ZONE DE INFLUENŢĂ DISTINCTE ŞI CARE RESPECTĂ FRONTIERELE RELIGIOASE, respectiv CATOLICĂ şi ORTODOXĂ.  Cele două zone de influenţă ar fi cea catolică, controlată de Occident şi cea ortodoxă, controlată de Moscova. Conform declaraţiilor făcute de către preşedintele Croaţiei, harta respectivă a fost „desenată” la BRUXELLES  de către N.A.T.O.

# obiectiva date 6 March 2014 22:28 +1

ROMÂNIA ESTE VIZATĂ DIRECT în respectiva hartă întrucât FRONTIERA CARE ÎMPARTE CELE DOUĂ ZONE DE INFLUENŢĂ TRECE EXACT PRIN INIMA ŢĂRII ŞI DESPARTE TRANSILVANIA, care rămâne în zona de influenţă occidentală, de restul ţării. Documentul care ar face să pălească de invidie până şi un Hitler sau un Stalin a fost arătat, subliniem, de către PREŞEDINTELE CROAŢIEI, deci credibilitatea lui nu poate fi pusă la îndoială decât în condiţii excepţionale. De altfel, evoluţia situaţiei în fosta Iugoslavie este în perfectă concordanţă cu harta respectivă, iar planul de pace american nu vine decât să confirme datele problemei, O parte a scenariului este în curs de desfăşurare în Bosnia. După semnarea păcii acolo (probabil septembrie sau octombrie) scenariul urmează să se deruleze în continuare până la aducerea la zi a documentului de la Bruxelles. Iată o întrebare pe care România trebuie să şi-o pună şi să o pună „pieţarilor” de la Bruxelles, Washington şi Moscova. 

# obiectiva date 6 March 2014 22:29 +1

De asemenea, opinia publică românească trebuie să se întrebe foarte serios dacă forţele politice interne erau la curent cu documentul  respectiv şi, dacă da, unde sunt măsurile de contracarare pe care acestea le-au produs în apărarea Ţării. Un lucru trebuie bine înţeles, documentul nu mai provine de la tot felul de sclerozaţi maghiari, ci de la N.A.T.O. şi are, probabil, acordul Moscovei. Neluarea în considerare a unor asemenea avertismente ne poate costa scump, iar istoria ne-a confirmat-o. (1995 – Eugen Popescu) Acordul de la Dayton (Acordul Cadru General pentru Pace în Bosnia și Herțegovina) este tratatul semnat la data de 14 decembrie 1995, care a consemnat încheirea războiului din Bosnia din 1991-1995. Acordul a fost negociat la Dayton, Ohio și a fost semnat la Paris de către președinții Bosniei-Herțegovina (Alija Izetbegovici), Croației (Franjo Tudjman) și Republicii Federale Iugoslavia (Slobodan Miloșevici) și de către reprezentanți ai Uniunii Europene, Franței, Germa

# obiectiva date 6 March 2014 22:31 +1

daca cititi cu atentie si aveti o perspectiva globala a situatie, NU va veti mai intreba retoric nici ce cauta PONTA la VATICAN. acum 2 zile, nici de ce UDMR a intrat la guvernare........VEDETI VIITORUL.......

# obiectiva date 6 March 2014 22:35 +1

degeaba se dau fete mari si SUA si RUSIA, si-au impartit de mult europa....implicit si RO.......iar demisu` e chiar ridicol cu atata transpiratie si efort.....se da de ceasul mortii, chiar NU stie ca jocurile au fost facute ???? i-a trebuit NATO, are NATO  dracu` sa il ia cu tot cu deveselu !

# obiectiva date 6 March 2014 22:42 +1

au inceput cu ukraina, deoarece sunt tot asa, multi CATOLICI....astia au fost si sunt  anti ianukovici......ma intreb ce religie o fi avand blonda de la kiev, timosenko......pro rusii sunt ortodocsi....s-au cam impiedicat de TATARII din CRIMEEA........acolo nu au nici o sansa sa penetreze........dar intervine TURCIA....si uite asa, se pune de un WWIII pe motive religioase, exact ca la inceputurile cruciadelor.....rad Illuminati si restul masoneriei in hohote.....niciodata NU voi intelege razboaiele religioase...GATA....am terminat !

# unul din lumea cea mare date 6 March 2014 21:22 +1

la dracu!!!!!!!!!! chiar acum se da stirea cu consilierul lui basescu presedinte la frf.uitati/va cind am postat eu si ora de pe reluarea lui razvan dumitreescu.CU CERTITUDINE DECI NU AM GRESIT.wowwwwww imi frec miinile deci ultrasii au o lista pentru maidanul cu dragoste.pun pariu cu oricine ca ultrasii lui gica popescu NU RATEAZA ,,INTILNIREA CU JUDECATORII DE PE MAIDANUL CU DRAGOSTE,, astia/s oameni seriosi ISI VOR CUMPARA BILETE,NU SAR GARDUL LA SPECTACOL(cuvint de cod major drawings)

# pol date 7 March 2014 08:03 -1

Bai OBIECTIVA si unul nesimnificativ...DACA VA IUBITI ASA DE MULT si vreti sa comunicati doar voi prostiile debitate, DE CE NU VA LUATI O CAMERA?!

# s date 7 March 2014 10:36 0

Nu merge. Ei sunt platiti sa faca asta: sa aduca in derizoriu ce deranjeaza. Sau, sunt pur si simplu IDIOTI. Una din doua...

# s date 7 March 2014 10:46 -1

Nu merge. Ei sunt platiti sa faca asta: sa aduca in derizoriu ce deranjeaza. Sau, sunt pur si simplu IDIOTI. Una din doua...

# obiectiva date 7 March 2014 14:42 0

@pol, nu e frumos sa te bagi in viata intima a oamenilor, iar pentru autoritati este chiar INTERZIS confom Constitutiei si CEDO....bai, asta cu SSSSS de la sarpe, vezi-ti de treaba ta,....eu NU aduca in derizoiu nimic, daca te deranjeaza inseamna ca vreti sa TAC ca sa NU afle lumea secretele voastre ! ei bine, NU TAC pentru ca NU VREAU  ! si te repeti ca un autist, care  e mai idiot ??? PAPAGALULE ! vezi-ti de pasarele tale, daca te deranjeaza ca scriu si ce scriu, NU CITI......ignora-ma ! hai, pa!

# miki date 6 March 2014 20:58 +4

vreu fonduri mai mari, pentru ce ?, ca sa poata musamaliza mai bine abuzurile savarsite de magistrati?

# obiectiva date 6 March 2014 21:00 0

MAFIA lucreaza pe bani multi, nu face munca de caritate !

# jhon date 6 March 2014 22:15 +2

ce coincidenta. fix dupa interpelarea senatorului catre ministerul justitiei, apare bilantul.

# Valeriu Mangu date 6 March 2014 22:29 -2

Articolul \"Nevoia preciziei terminologiei constitutionale\" pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# gg date 7 March 2014 05:56 -5

justitia era libera p vremea lu ilici si nascase..si pe vremea usl 2007-2008. atunci nimeni nu intra la bulau. decat pulimea. marsh de-aici slugi comuniste!

# JUSTITIABILUL platitor si cu capul spart date 7 March 2014 08:00 +5

Pornind de la citatul \"...dar, in egala masura, trebuie avut in vedere si nivelul educatiei juridice a justitiabililor[...], \" veti observa ca se arunca vina pe lipsa de pregatire a JUSTITIABILULUI si nu a judecatorilor si procurorilor care sunt investiti cu solutionarea cererilor cetatenilor....Parca acestia sunt cei \"pregatiti\" de stat continuu, prin INM, sa dobandeasca mai multa experienta in munca pentru stisfacerea cerintelor justitiabilului platitor de salarii babane...Faptul cresterii nr de petitii este ingrijorator d-lor de la Inspectia Judiciara si arata clar nivelul competentelor sau implicarii personale in cause din partea unor judecatori sau procurori....Asta e adevarul! HABAR NU AVETI CAT DE MULTI CETATENI RENUNTA LA FORMULAREA PETITIILOR, DIN SCARBA FATA DE SOLUTIIILE PE CARE LE DATI!

# awa date 7 March 2014 08:35 +1

Nu renuntati daca solutia Inspectie este de fiecare data aceeasi, respingere  pe motive de care si un student in anul I  ar fi jenat sa semneze raspunsul.Mergeti in contencios la Curtea de Apel. Exista solutii, important e sa nu clacati.

# unul din lumea cea mare date 7 March 2014 11:24 +1

pentru awa//ai dreptate.IMPORTANT ESTE SA NU CLACAM,dar.......resursele financiare ale petitionarilor sint limitate!!!!timpul in cazul multora este pretios(in sensul ca oamenii s/au luptat zeci de ani in justitia romaneasca) si ce este de ris NOI PETITIONARII SERVICIULUI SOCIAL NIMIT JUSTITIE platit din banii nostri sintem iar obligati SA DAM BANI CA SA AJUNGEM IN FATA LOR SI SA NE SCUIPE IN OCHI PE BANII NOSTRI SI INCA DE 2 ORI PE BANII NOSTRI(cuvint de cod anti ice sys)

# gicu date 7 March 2014 09:10 +1

pentru AWA!Nu poti ajunge la contencios la CA Bucuresti -sectia Caf!Legea 317 -2004 a fost facută in asa fel incit impotriva solutiilor de clasare si a celorlalte solutii de respingere a plingerii sa nu ai cale de atac !Iar slugoii de la CA BUCURESTI -Sectia CAF le interpreteaza foarte restrictivprin cauza Lungeanu c Ro.Ar fi interesant de vazut in cazul celor 29 de sesizari in care desi s-a facut cercetare ,s-a respins sesizarea CINE A FACUT SESIZAREA?cred ca e vorba de clienti politici care au dorit prin intermediul INSPECTIEI sa sperie anumiti judecători incomozi!

# awa date 7 March 2014 13:10 0

[quote name=\"gicu\"]pentru AWA!Nu poti ajunge la contencios la CA Bucuresti -sectia .\" Rezolutia de respingere a sesizarii  4583/IJ/3074/DIJ/2013 a Inspectiei Judiciare  conform art. 46  alin. (1) lit. c) si alin. (4) din actul normativ  susindicat  poate fi contestata de persoana care a formulat  sesizarea la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel B.

# gicu date 7 March 2014 13:28 +1

Numai ca vezi tu,niciodata Inspectia nu respinge sesizarea unui om de rind ca nefondata(situatie in care ai avea cale de atac la CAB)ci o claseaza (impotriva solutiei de clasare nu ai nicio cale de atac)!

# AWA date 9 March 2014 08:50 0

Nici daca  ceri in contencios sa-i oblige sa raspunda punctual la fiecare punct din plangerea ta?De regula ocolesc raspunsul, doar bazaconii gasestii in raspunsurile lor idioate, ceea ce se treduce ca nu a raspuns, a evitat sa raspunda  la ce ai sesizat. :eek: :o 8)

# av Bota date 9 March 2014 08:58 0

În Cauza Bulfinsky, C.E.D.O. a condamnat România pentru că instanţele au respins nejustificat şi nemotivat anumite cereri ale apărării: ,,44.  Instanţele nu au răspuns cererilor apărării de a se administra probe.  45.  Mai mult chiar, instanţa ar fi trebuit să analizeze sau cel puţin să ofere explicaţii mai detaliate cu privire la motivul respingerii celorlalte cereri de administrare de probe.”

# s date 7 March 2014 10:31 +1

Platitoru cu nuca sparta are dreptate. Sunt curios cine ii plateste pe chiorii care inunda un articol cu comentarii de 2 lei (mai exact de un leu 50) v. obiectiva si ratacitul in lume, de ex. De remarcat ca sanctiunile aplicate sunt sub un procent din numarul de sesizari. Asta insemna ca cineva isi bate joc de ei si ii acopera cu sesizari idioate, sau, mai probabil, ei n-au treaba cu ce scrie in sesizare ci cu modul in care sa-i scoata basma curata pe subiecti. Oricum, cel cu capul spart are dreptate: cand te gandesti la justitia din R te apuca o greata ancestrala si speri sa nu ajungi pe mana lor ca esti prea sarac sa ai parte nu de dreptate, ci de aplicarea rezonabil de corecta a legii (vedeti ca lumea nu cere mult ?)

# unul din lumea mare date 7 March 2014 11:37 +1

pentru s//nu trebuie sa rezonezi cu mine ca sa/ti dau dreptate!!!!!si iti dau dreptate partiala.nu cred ca sesizarile sint chiar idioate in majoritatea lor!!!!poate oamenii le fac cum se pricep ei mai bine caci nu mai au resurse financiare sa plateasca un avocat(care trebuie sa recunoastem ca nu/i chiar ieftin,si ma refer la unul bun nu la unul care habar nu are si stim amindoi ca/s destui din cei habarnisti)in chestia cu sanctiunile,contra magistratilor si procurorilor abuzivi si corupti ,stin foarte bine(si eu din propria/mi experienta) ca csm/ul albeste!!!(cuvint de codspoiler&speedbrake

# obiectiva date 7 March 2014 14:50 -1

@ s bai, asta cu SSSSS de la sarpe, vezi-ti de treaba ta,....eu NU aduc in derizoriu nimic, daca te deranjeaza inseamna ca vreti sa TAC ca sa NU afle lumea secretele voastre ! ei bine, NU TAC pentru ca NU VREAU  !  PAPAGALULE ! vezi-ti de pasarele tale, daca te deranjeaza ca scriu si ce scriu, NU CITI......ignora-ma ! hai, pa!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.07.2024 – Judecatoarea Blanariu a primit reject. CSM a facut curat dupa procurorul Gherman

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva