22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PEDEAPSA CU SUSPENDARE PENTRU TRAFIC DE INFLUENTA – Avocata Georgeta Lavinia Marin din Baroul Bucuresti a fost condamnata la 3 ani inchisoare. Inalta Curte a mentinut sentinta Curtii de Apel Bucuresti. DNA a acuzat-o pe Georgeta Lavinia Marin ca ar fi cerut bani de la denuntator pentru a interveni pe langa un ofiter de politie. Avocata a fost prinsa in flagrant cand primea 1.500 euro (Minuta)

Scris de: L.J. | pdf | print

10 April 2015 13:38
Vizualizari: 5460

Avocata Georgeta Lavinia Marin, din Baroul Bucuresti, a fost condamnata definitiv pentru trafic de influenta. Georgeta Lavinia Marin a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare, printr-o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, data la sfarsitul lunii martie, care a mentinut sentinta Curtii de Apel Bucuresti din noiembrie 2014.

Dosarul in care avocata este acuzata de trafic de influenta a fost finalizat de procurorii DNA la inceputul anului trecut. Mai exact, procurorii au trimis-o in judecata pe Georgeta Lavinia Marin, la 27 ianuarie 2014, pe motiv ca ar fi cerut 1.500 de euro, promitandu-i denuntatorului ca va interveni pe langa un ofiter de politie astfel incat acesta sa propuna neinceperea urmaririi penale intr-un dosar.


Iata minuta Inaltei Curti din 24 martie 2015:

Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Natională Anticoruptie si de inculpata Marin Georgeta Lavinia impotriva sentintei penale nr.365/F din 20 noiembrie 2014 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I Penala. Cheltuielile judiciare ocazionate cu solutionarea apelului declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie raman in sarcina statului. Obliga apelanta intimata inculpata la plata sumei de 275 lei cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de 75 lei, reprezentand onorariul partial al aparatorului desemnat din oficiu pana la prezentarea aparatorului ales, se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva”.

ICCJ a mentinut practic sentinta Curtii de Apel Bucuresti de la finele anului trecut. In 20 noiembrie 2014, avocata Georgeta Lavinia Marin a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta:

In baza art. 257 Cod penal anterior raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 in forma anterioara cu aplic. art. 5 C.p. condamna inculpata Marin Georgeta Lavinia la pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta si la pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin. lit. a) teza a II-a), lit. b) si lit. c) Cod penal anterior privind dreptul de a ocupa profesia de avocat de care s-a folosit la savarsirea infractiunii pe o perioada de 2 ani care se va executa dupa ramanerea definitiva a prezentei. Face aplic. art. 71 si 64 alin. 1 lit. a) teza a II-a), lit. b) si lit. c) Cod penal anterior privind aplicarea pedepsei accesorii pe durata executarii pedepsei. In baza art.86 indice 1 Cod penal anterior dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei de 3 ani inchisoare aplicata inculpatei pentru un termen de incercare de 5 ani stabilit conform art. 86 indice 2 Cod penal anterior.

In baza art. 86 indice 3 al.1 C.p. inculpata se va supune pe durata termenului de incercare urmatoarelor masuri de supraveghere:

a)sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Bucuresti la datele fixate de acesta;

b)sa anunte, in prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile, precum si intoarcerea;

c)sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca;

d)sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele sale de existenta.

In baza art. 71 al.5 Cod penal anterior executarea pedepsei accesorii se suspenda pe durata suspendarii executarii pedepsei inchisorii. Atrage atentia inculpatei asupra dispozitiilor art. 86 ind.4 Cod penal anterior privind revocarea suspendarii. Constata ca inculpata a fost retinuta din data de 18 octombrie 2013 pana la data de 19 octombrie 2013 si ca prin incheierea din data de 10.02.2014 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia I Penala, definitiva prin decizia penala nr. 563/14.02.2014 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie s-a luat fata de aceasta masura preventiva a controlului judiciar pană la solutionarea definitiva a cauzei.

Constata ca suma de 1500 de euro folosita la momentul flagrantului, provenita din fondurile special destinate ale D.N.A. a fost restituita D.N.A.

In baza art. 274 al. 1 Cod procedură penală obliga inculpata la plata sumei de 6000 de lei cheltuieli judiciare catre stat. Onorariul partial al aparatorului din oficiu pentru inculpata in cuantum de 75 de lei se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei”.

DNA a prins-o in flagrant

Avocata Georgeta Lavinia Marin a fost retinuta in 18 octombrie 2013, dupa ce a fost prinsa in flagrant in timp ce primea 1.500 de euro. Ulterior, avocata a fost dusa la Curtea de Apel Bucuresti pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva, dar judecatorul Luchian Constantinescu a respins cererea DNA, inchierea fiind confirmata peste cateva zile si de Inalta Curte.

DNA a sustinut ca avocata ar fi cerut cei 1.500 de euro pentru a interveni pe langa un ofiter de politie. Potrivit procurorilor, Georgeta Lavinia Marin ar fi promis ca il va convinge pe acesta sa propuna neinceperea urmaririi penale intr-un dosar in care denuntatorul era cercetat:

"In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: in perioada mai – 15 octombrie 2013, inculpata MARIN GEORGETA – LAVINIA a pretins in mod direct de la un denuntator, cercetat pentru conducerea unui autoturism neinmatriculat, suma de 1.500 de euro, urmand ca in schimb sa intervina pe langa ofiterul de politie ce avea in instrumentare dosarul penal respectiv, in scopul intocmirii unei propuneri de neincepere a urmaririi penale a acestuia.

Conform intelegerii, la data de 17 octombrie, inculpata Marin Georgeta-Lavinia a primit de la denuntator suma de 1.500 de euro in scopul mentionat anterior, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante”.

Comentarii

# Omida date 10 April 2015 14:45 +2

Asta este inceputul, in curand av.T.Aurel cercetat pentru instigare la fals intelectual.

# DOREL date 10 April 2015 15:57 +1

Daca ICCJ a condamnat-o cu suspendare, inseamna ca era nevinovata ! Parerea mea ...

# Eu date 14 April 2015 18:28 0

Si eu am aceasi parere. Nevinovatii "au bonus" suspendarea. Asta e viata. Dreptate = putere +bani.

# Obiectivul date 10 April 2015 14:45 +1

Nimic nou. Mai interesanta e condamnarea avocatei Dascalu Adriana din UNBR 2004 - Bota. Sa planga ''traditionalii'' cu ocazia sarbatorilor pascale...

# oarecare date 10 April 2015 19:06 -3

Dati-i in cap cu cartonul pe care scrie ca sunteti avocati, "tu-i mama lu" ala care va minte ca are Barou. Iar va trimit sa invatati. Vezi ca l-a condamnat Tribunalul, nu Curtea de Apel, deci doar voi o credeti avocat. Mana pe carte, mereu va faceti de ras scriind pe teme juridice, multora de la voi le-am dat peste nas iar Bota se lauda pe site-ul lui ca acea condamnare va dovedeste calitatea de avocati ! Maaaa, da" fraieri sunteti !!!

# avocat traditional date 10 April 2015 20:06 +3

pai nu avea  dreptate intelepciunea suprema a INALTEI CURTI DE CASATIE SI uneori DE JUSTITIE cand zicea ca daca sunt probe se impune condamnarea cu executare in regim de penitenciar si doar daca nu sunt prob e se aplica suspendarea?Totusi condamnarea lui Nastase,cu motivarea celebra,a infirmat spusele desteptei.Si nu are dreptate Basescu cand spune ce spune?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva