28 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RASCOALA - 17 judecatori de la Tribunalul Bucuresti cer Consiliului Superior al Magistraturii sa invalideze concursul de promovare in functii de executie a judecatorilor si procurorilor organizat in noiembrie 2013: "Membrii Comisiei de contestatii au cunoscut numele candidatilor care au formulat contestatiile... Inegalitatea de sanse si de tratament intre candidati duce la vicierea rezultatului examenului"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

25 November 2013 16:24
Vizualizari: 11567

Consiliul Superior al Magistraturii se afla in fata unei situatii mai putin obisnuita. 17 judecatori de la Tribunalul Bucuresti au trimis o cerere presedintelui CSM prin care solicita invalidarea concursului de promovare in functii de executie a judecatorilor si procurorilor, organizat la data de 10 noiembrie 2013, cu privire la promovarea pe loc la Curtile de Apel. Cei 17 judecatori de la TMB reclama faptul ca nu au fost respectate conditiile prevazute de lege cu privire la organizarea concursului, in sensul ca unii candidati au avut tratament diferentiat, ceea ce a dus la "vicierea rezultatului examenului". Magistratii acuza ca membrii Comisiilor de contestatii nu au tinut cont de anonimizarea contestatiilor si au corectat lucrarile formatorilor INM, ale unor colegi sau prieteni de-ai lor, modificand in acelasi timp si unele raspunsuri de la proba practica, totul cu scopul de a putea promova examenul.


Judecatorii Mihaela Cuzuc, Ana Maria Mateescu, Magdalena Pirvu, Andreea Raducanu, Simona Maria Zarafiu, Manuela Aurora Gutu, Marilena Veronica Gavris, Liliana Balaceanu, Carmen Liliana Gheorghe, Elena Iacob, Ioana Violeta Fulea, Ioana Daniela Bogatu, Irinel Bivolaru, Adriana Veronica Galis, Mihaela Dragu, Daniela Bratu si Isabela Carstea de la Tribunalul Bucuresti sustin ca intocmirea subiectelor si solutionarea contestatiilor s-au realizat cu incalcarea prevederilor art. 13 si art. 14 din Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare a judecatorilor si procurorilor.

Magistratii acuza membrii Comisiei de contestatii au cunoscut numele candidatilor care au depus contestatii, nerespectandu-se astfel cerinta obiectivitatii membrilor comisiei, in conditiile in care la concurs au participat si formatori INM, colegi sau prieteni de-ai membrilor comisiilor de contestatie:

"Din analiza proceselor verbale de solutionare a contestatiilor la barem si a baremelor finale rezulta ca rezultatele concursului au fost modificate in mod esential in urma solutionarii contestatiilor la barem. La disciplina Drept procesual civil proba practica au fost anulate doua intrebari (din opt!!!) si a fost modificat raspunsul la o alta intrebare, la drept international privat a fost anulata o intrebare la proba practica, la drept penal au fost apreciate ca fiind corecte doua raspunsuri la una din intrebarile de la proba practica, iar exemplele pot continua.

O prima grava neregula ce se remarca in ceea ce priveste desfasurarea examenului este aceea ca solutionarea contestatiilor a fost realizata fara a fi anonimizate numele celor care le-au formulat, astfel incat membrii comisiei de contestatii au formulat contestatiile, intrebarile contestate si argumentele prezentate de fiecare candidat, existand posibilitatea, iar din modul de solutionare a contestatiilor chiar probabilitatea, ca solutia sa fie in favoarea candidatilor cunoscuti de membrii comisiei.

Nu se respecta cerinta obiectivitatii membrilor comisiilor de contestatii, si cu atat mai putin cea a aparentei de obiectivitate, cu atat mai mult cu cat la concurs au participat si au formulat contestatii si formatori INM, colegi si/sau prieteni ai membrilor comisiilor de contestatii. Anonimizarea numelor candidatilor in conditiile prevazute de art.19 din regulament este vadit fara efect fata de imprejurarea ca numele celor care au formulat contestatiile si intrebarile contestate (intrebari la care respectivii candidati au dat un alt raspuns decat cel afisat pe barem) de acestia sunt cunoscute la data solutionarii contestatiilor, data anterioara intocmirii clasamentului final".

Intrebari anulate si raspunsuri modificate gresit in scopul de a favoriza anumiti concurenti

Cei 17 judecatori de la Tribunalul Bucuresti ii mai acuza pe membrii Comisiei de solutionare a contestatiilor ca au anulat nejustificat unele intrebari de la proba practica, cu scopul de a-i favoriza pe unii candidati. Actiunea acestora ar fi avut drept rezultat modificarea clasamentului final: "O alta grava neregula ce a influentat in mod esential clasamentul final este anularea nejustificata a unor intrebari la proba practica (proba ce are o pondere foarte mare in media finala) si modificarea in mod nelegal a unor raspunsuri la proba practica. Spre exemplu, apreciem ca toate solutiile de anulare sau modificare a intrebarilor de la proba practica adoptate de comisia de solutionare a contestatiilor la disciplina Drept procesual civil au fost gresite, prin modul de solutionare a contestatiilor comisia urmarind favorizarea unora din candidatii ce au formulat contestatii in defavoarea concurentilor acestora. (...) Apreciem ca acest mod de solutionare a contestatiilor excede sferei nerespectarii conditiilor prevazute de lege si de regulament cu privire la organizarea concursului si intra in sfera fraudei".

O alta neregula evidentiata de cei 17 judecatori de la Tribunalul Bucuresti in scrisoarea adresata Consiliului Superior al Magistraturii, care a influentat rezultatul final al concursului se refera la faptul ca in urma baremelor finale, candidatii care au sustinut examenul la materii diferite, pentru a obtine aceeasi nota, au solutionat corect un numar diferit de intrebari: "Spre exemplu, la proba practica pentru disciplina drept penal trebuiau solutionate corect 20 de intrebari (din care una avea doua variante de raspuns corect), pentru disciplinele dreptul muncii, dreptul familiei, drept civil, drept administrativ, drept comercial trebuiau solutionate corect 18 intrebari, iar pentru drept privat international privat 17 intrebari".

"Inegalitatea de sanse si de tratament intre candidati duce la vicierea rezultatului examenului"

Magistratii sunt de parere ca, in baza acestor nereguli, a fost determinata rastunarea clasamentului in favoarea unor candidati cunoscuti de comisiile de solutionare a contestatiilor si in defavoarea altor candidati: "A da posibilitatea de a se face departajarea intre participantii la acest concurs in baza baremelor definitive de notare astfel cum au fost stabilite de Comisiile de solutionare a contestatiilor echivaleaza cu aruncarea in derizoriu a intregii proceduri de examinare si de evaluare a performantelor profesionale ale judecatorilor participanti la concursul de promovare a magistratilor in functii de executie din 10.11.2013.

Pentru a aprecia gradul in care solutiile date de comisiile de contestatii au determinat modificarea radicala a ierarhiei candidatilor, solicitam prezentarea clasamentului initial al concursului, in functie de baremele initial afisate comparativ cu clasamentul determinat de baremele finale.

In concluzie, apreciind ca in mod evident nu au fost respectate conditiile prevazute de lege si de regulament cu privire la organizarea concursului, solicitam invalidarea concursului de promovare cu privire la promovarea pe loc la Curti de Apel".

*Cititi aici, integral, scrisoarea celor 17 judecatori adresata CSM

 

 

 

 

Comentarii

# Rascoala gulerelor albe date 25 November 2013 17:33 +21

Nu pot crede ca CSM va transa altfel decat stie si aceasta nebunie, si nu pot crede ca in tara asta exista judecatori care se opun CSM, care sunt in stare sa se revolte. Un pas mic ....demn de urmat

# Minune date 25 November 2013 17:43 +18

S-au retrezit judecatorii? Sa se duca repede Inspectia Judiciara sa ii puna cu botul pe labe. Altfel, maine poimaine le da iar prin cap sa mai revoce vreun membru CSM. In asta consta maretia dreptului!

# cezar prusac date 25 November 2013 21:17 +6

sau si mai si un membru CCR :D

# gogu date 25 November 2013 19:48 +17

Au dreptate. Concursul a fost o bataie de joc. Anumiti candidati au primit puncte cadou prin schimbarea raspunsurilor dupa afisarea baremului. Sistemul de justitie devine din ce in ce mai dubios.

# Gresit date 26 November 2013 12:27 +4

Tot CSM-ul actual a fost si e o bataie de joc!

# alina date 25 November 2013 17:48 +17

i-am intrebat pe cei din comisia de penal examen pt tribunal de ce este corecta varianta aleasa de ei si de ce este incorecta varianta pusa de mine si de multi alti colegi, NU AM PRIMIT RASPUNS, CONTESTATIA S-A RESPINS PUR SI SIMPLU, FĂRĂ MOTIVARE PE SPETA IN DISCUTIE, DECI INTREBARE : UNDE ESTE TRANSPARENTA????? ce examen este asta ??? in care contestatiile se rezolva arbitrar  RUSINE, LOZ IN PLIC, BATAIE DE JOC

# plm date 25 November 2013 18:26 -2

numai******ri

# trezirea date 25 November 2013 19:25 +9

s-au desteptat copiii?au realizat ca in romanica totul e pe pile,politica  si spaga? nicaieri nu ai loc daca nu ai un sfint sa te protejeze, asta mai ales din cauza voastra d.magistrati. in loc ca procurorii sa aresteze spagarii ii protejeaza si se ocupa de alte trasnai.

# ds date 25 November 2013 19:58 +10

Si judecatori ai Tribunalului Iasi si ai altor tribunale au formulat cereri de invalidare a concursului.

# obiectiva date 25 November 2013 20:50 +10

bravo lor....NOTA 10 pentru rascoala.......

# unul din lumea cea mare date 25 November 2013 23:47 -9

pentru obiectiva//doar vrajeala ,de ce nu i/am vazut ca pe ONORABILA CIOCEA???? pina atunci cred ca/i doar furtuna in paharul cu apa.este doar ,,proverbial curajul viperelor,,!!!!!!!!!!obiectivo......daca s/ar intimpla o RASCOALA IMEDIAT M/AS DUCE SA/I SUSTIN INDIFERENT IN CE COLT DE LUME M/AS AFLA

# obiectiva date 26 November 2013 09:08 -8

ca pe d-na CIOCEA ??? ca sa isi muste destele` ca au ales USL ul ???? ca noi, restul lumii ??? ACUM este ununl dintre momente prielnice sa isi faca curatenie in ograda proprie.........poate acum chiar reusesc, NU ca atunci cand au fost cu GHICA si DANILET....apropos, astia 2 cand isi termina mandatul ????

# Obiectiva praf si pulbere / varza date 25 November 2013 21:02 -12

Rascoala ??!! 17 ametiti ? Si cu ce sunt astia 17 rasculati inarmati, va rog ? Cu bormasini ? Mixere ? Uscatoare de par ? Nemultumiti, da. Revoltati, da. Dar rasculati ??!!

# obiectiva date 26 November 2013 09:11 -7

nu stiu cum se face, de cate ori imi exprim OPINIA personala pe ORICE forum, devin VEDETA acelui forum.....poate imi explica opinentul de la 25 nov. 2013, ora 21.02, DE CE .......

# HOTII STRIGA HOTII!!! JOS MAFIA DIN MAGISTRATURA!!! date 25 November 2013 21:08 -7

HOTILOR! n u va mai ajunge cascavalul? OMORATI SI CALCATI DREPTATEA IN PICIOARE! ACUM VA PLANGETI? CRIMINALILOR!

# mosu\' date 25 November 2013 21:54 -11

:D :D :D.. o lista de individe fara strop de coloana vertebrala.. au si tupeu :D :D :D .. 

# Moses date 25 November 2013 22:29 +5

Coloana au aia care au facut subiectele si dupa concurs au schimbat raspunsurile, la cererea prietenilor :lol: O lista de indivizi.

# florea date 25 November 2013 23:02 -4

Ce frumoase principii enunta domnii judecatori! De ce nu le aplica oare si in cadrul propriilor sedinte de judecata, cand iau masuri fara acoperire procedurala, sau cand dau solutii la ordin, cand resping cereri de recuzare considerand ca ele sunt facute doar pentru a se incerca intimidarea magistratilor, cand judeca ei insisi cererile de reexaminare ale amenzilor pe care tot ei le-au aplicat, cand judeca cererile de recuzare ale colegilor lor, cand inspectorii judiciari sunt fosti sau viitori colegi ai lor, cu care beau cafele impreuna, cand sotii lor sunt angajati la Stat iar ei judeca cereri in care statul este parte, cand asculta de indicatiile date de unul ca Boc atunci cand le spune ca daca mai retrocedeaza bunuri sau dau despagubiri, nu isi vor mai lua salariile… Ce curajosi suntem cand este vorba de interesele noastra marunte!!

# Adrian date 26 November 2013 09:23 -3

N-ati inteles? Justitia trebuie sa fie independenta atata timp cat face sluj in fata cuiva. A cui? Ganditi, domnilor, ca de-aia aveti creier! Va dau un element ajutator: ati auzit de structuri piramidale?

# Marijus date 26 November 2013 10:19 -2

Stimaţi colegi judecători, nu vă lăsaţi influenţaţi de aceste comentarii răutăcioase! Aşa cum spunea un învăţat...\" Unii sunt născuţi în genunchi...\"! Voi nu sunteţi. Mergeţi până al capăt, cereţi verificări, demonstraţi frauda! Nu gândiţi că aceşti \"viruşi\" care şi-au bătut joc de noi, rămân nepedepsiţi. Voi luptaţi şi veţi câştiga măcar dreptul de a nu fi înjosiţi, pe viitor! Cu deosebit respect!

# un candidat date 26 November 2013 11:52 -1

Sunt unul dintre candidatii care dupa baremul initial am avut o nota de 9,85, iar dupa contestatiile la barem am ajuns sub linie. Este o mare nedreptate ceea ce s-a intamplat si este mare pacat ca asemenea lucruri au loc la un asemenea nivel. Am ramas cu un gust foarte amar in urma acestui examen, care a implicat un efort psihic si fizic deosebit, zadarnicit de niste comisii care nu si-au inteles responsabilitatea. Din pacate, mai cred ca aceste demersuri vor ramane fara nicio finalitate, poate doar vor rosi unii, sau nici macar atat.

# alt candidat date 26 November 2013 16:48 -7

... dar la examenele INM .... care zic eu, si nu numai eu, ca sunt mai grele decat cele de promovare, cel putin prin faptul ca grilele au mai multe variante de raspuns corecte .... cand am atras noi atentia ca este o problema cu aceste comisii de contestatii, ca solutiile sunt gresite, nimeni nu a zis nimic ... \"niste parliti, acolo\", desi, unii dintre noi au 10 ani vechime in avocatura ... nimeni nu s-a obosit sa analizeze subiectele, variantele de raspuns si motivele intemeiate in drept pentru care se considera ca raspunsurile sunt gresite ... un exemplu: intrebarea 27 G1 admitere INM 2013, raportat la decizia invocata, unde nu se mai prezuma vatamarea ... as fi curios care e parerea dvs. si va multumesc anticipat ....

# pt ,,candidat\" date 26 November 2013 20:34 +5

cum adica ai luat examenul dupa primul barem, fara a astepta baremul definitiv? adica nu ai luat. ceea ce conteaza este baremul definitiv nu cel imediat dupa probe. cine isi face iluzii ca are 10 dupa primul barem, va trai mari deziluzii dupa ce se afiseaza baremul definitiv. abia baremul definitiv poate fi luat in calcul la estimarea vreunei sanse de reusita. ceea ce fac 17 oameni care nu au luat examenul, de a cere invalidarea examenului este josnic si descalificant atat pt ei cat si pt colegii lor care poate au fost mai buni si au luat o nota mai mare, pe bune. nu e vina celor care au reusit la acest examen ca cei care fac subiectele si cei care solutionaeaza contestatiile sunt niste amatori, ,,creatori de manuale\", care se vand bine, oameni rasariti de nicaieri, de care nici parintii lor nu au auzit, solicitati pe la tot felul de comisii de coduri, de legi, etc. asta este efectul promovarii nonvalorilor asimilati ,,formatorilor\"....cu toate acestea, cei 150 judecatori care au trecut examenul nu au nicio vina. si mai intreb, daca cei 17 ar fi fost printre cei 150 fericiti, ar fi mai cerut invalidarea examenului?

# un nene (alt candidat) date 26 November 2013 22:06 -6

Faptul ca va dati plusuri singura spune totul despre dvs. Daca aveti ceva de spus, spuneti-o separat, nu atacand pe altii! Formularea \"...nu e vina celor care au reusit la acest examen ca cei care fac subiectele si cei care solutioneaza contestatiile sunt niste amatori...\" nu va face cinste si cred sincer ca NU AVETI CE CAUTA IN SISTEM. Plecati acasa doamna! Aici vorbim despre legalitate si corectitudine. Adica e o alta lume. Oamenii sunt revoltati de sistem datorita celor ca dvs. Sunt convins, absolut convins, ca TOATE SOLUTIILE pe care le dati sunt trecute prin filtrul PROPRIULUI INTERES. Mi-e absolut SILA de d-ta!!!

# un nene date 28 November 2013 17:30 -1

Plecati de la premisa falsa ca acest concurs se finalizeaza odata cu solutionarea contestatiilor la barem. Va inselati! Cititi art.28 din Regulament si o sa vedeti ca TREBUIE sa fie validat de plenul CSM si ca acesta are dreptul si obligatia sa verifice tot concursul, incepand cu hot.889/2013 (pe care teoretic o poate chiar revoca), pana la analizarea rezultatelor finale prezentate de INM. Demersul nemultumitilor este nu numai justificat, dar si un motiv cat se poate de intemeiat de a se dispune o noua analiza a contestatiilor la barem. Tocmai pentru a nu lasa impresia ca niste \"smecheri\" care fac contestatii si niste \"amatori\", ca sa va citez, care le solutioneaza, decid cine promoveaza si cine nu. Ar fi un pas URIAS facut de CSM in restabilirea increderii in justitie. Nu am niciun interes in speta. Astept minusuri.

# cristina date 29 November 2013 14:29 0

Sunteti in eroare. Validarea nu presupune analiza subiectelor pe fond si a baremelor ci alte chestiuni formale, privind respectarea dispoziţiilor regulamentare. Nu se intra pe fond inca o data. Asta este clar. Nu s-a facut niciodata asa, desi au mai fost contestatii la barem sau la subiecte si cereri de invalidare. Ar fi si imposibil sa se mai repuna in discutie solutiile propuse ca valide in barem de catre comisiile de examen. Asta nu se face nicaieri, niciodata, doar pe motiv ca cei care nu au trecut examenul au contestat pana si argumentele comisiei de rezolvare a contestatiilor (demers inadmisibil) iar csm s-a pronuntat deja in sensul inadmisibilitatii. csm e cel care a numit comisiile, avand criterii clare de selectie astfel ca nu poate acum sa spuna ca cei pe care i-a selectat nu au dreptate. Ar fi si imposibil sa se gaseasca cineva din csm care sa-si asume, peste capul comisiilor, si intr-un mod neprevazut de lege, sa decida ca la intrebarea x raspunsul nu era a cum a stabilit comisia ci b... Iar o comisie la comisie iar nu este prevazut nicaieri. Pe acelasi rationament cu alt dvs. (un nene), daca, prin absurd, s-ar rezona la sustinerile celor 17, atunci cei 150 ar putea face si ei un demers contrar apoi sa schimbe baremul. E o chestiune care tine de securitatea juridica, de credibilitatea unei institutii si a unor oameni. Asa a fost dintotdeauna, la fiecare examen, s-au anulat grile, s-au schimbat bareme, s-au rasturnat clasamente (nedefinitive) şi viata a mers mai departe. Sunt convisa ca la fel va fi si pe viitor, mai ales dupa intrarea in vigoare a noului cod penal/proc penala. Situatia a fost si este aceeasi de la admiterea in profesie pana la absolvirea inm, capacitate, promovari, etc. Si nu se va schimba pana nu se va inlocui sistemul grila cu sistemul traditional de evaluare. Nici eu nu am interes in cauza, dar am dorit sa-mi exprim parerea. Toate cele bune!

# un nene date 29 November 2013 16:39 0

Regulamentul despre care vorbiti este tot o hotarare CSM. Nu am spus sa decida plenul CSM care este raspunsul corect la o intrebare, dar nimic nu ii impiedica sa numeasca o comisie la comisie, chiar daca nu au prevazut-o pana acum nicaieri. Aici nu discutam nici despre o contestatie izolata, nici de 17 vs. 150. Este clar ca solutiile comisiei de contestatii CPC sunt mai mult decat discutabile. Stabilirea adevarului juridic este o chestiune de securitate juridica, pentru ca am constatat ca toate aceste solutii gresite din examenele organizate de INM devin in practica, prin asimilare, un fel de RIL-uri si asta ne afecteaza pe toti. Daca solutia e corecta, nu are de ce sa le fie teama celor 150. Daca e gresita, poate fi privita cu intelegere pt. ca NCPC e, inca, o necunoscuta.... dar sa fie corectata ... Nu ii costa nimic sa ceara si parerea altora. Poate chiar pe modelul completului de divergenta (de ce nu?). Ar fi un act de intelepciune si de credibilitate.

# un nene date 29 November 2013 16:51 0

Sa nu ne ascundem dupa cires. In toata tara se vorbeste despre faptul ca solutionarea contestatiilor la procedura civila s-a facut, cum s-a facut, pentru a favoriza anumiti candidati, cu nume si prenume, care sunt si formatori INM sau apropiati INM, adica organizatorul concursului... or, trebuie facuta lumina, pentru ca, pana una alta, CSM va deconta toate neajunsurile, nu INM.... Vremea smecheriilor a trecut, ca si resursele sunt mai limitate. E cazul sa revenim la normalitate ... Va doresc un weekend placut!

# Stan Anamaria date 26 November 2013 17:08 -7

Felicitari pentru initiativa! Magistrati de la Tribunalul Bucuresti sunt adevarati profesionisti, la sectia VI, unde am avut deosebita placere sa pledez. Mult succes!

# vasilica date 26 November 2013 18:40 -8

Stan Anamaria - las-o mai moale cu linguseala! Crezi ca te tine minte cineva pentru mai tarziu? ... aiurea...  :D

# pt pt candidat date 26 November 2013 21:15 -4

Oricine poate analiza comparativ raspunsurile din baremul initial si din cel definitiv si poate vedea cat de buni au fost colegii care i-au depasit pe ceilalti in urma contestatiilor la barem. Nu sunt doar 17 oameni, asemenea reactii au avut loc in toata tara. In acelasi timp, si daca cei 150 s-ar fi numarat printre cei 17 ar fi avut aceeasi reactie. Josnic si decalificant este ceea ce s-a intamplat la acest examen. Nu este o reactie de frustrare, pur si simplu asemenea lucruri nu trebuie sa se mai repete. Nu este normal sa se admita atatea contestatii la barem si este absolut inadmisibil sa se schimbe raspunsurile date de comisia care a redactat subiectele. Asemenea lucruri ar trebui sa se intample cu totul si cu totul in mod exceptional, in schimb la noi este o regula. Stati linistiti cei care ati luat examenul, acesta nu se va invalida. Dar macar avem dreptul sa protestam si noi, cei care nu l-am luat cu note astronomice.

# ana maria date 27 November 2013 11:13 +3

Asta cu cererea de invalidare seamana a ,,sa moara si kapra vecinului\". Daca tot se doreste repunerea adevarului in drepturi, de ce se cere invalidarea? Trebuie sa se ceara stabilirea baremului corect. Dar nu corect potrivit unuia sau altuia dintre cei 17 juzi ci corect potrivit adevarului juridic. Care, pana una alta, e stabilit de comisii. Iar motivarea ca nu s-a asigurat anonimizarea numelor celor care au contestat este absolut elukubrant, pai pana akuma, la celelalte concursuri nu a fost la fel? Trebuie invalidate toate concursurile cu repunerea in situatia anterioara :-* ?

# un nene date 27 November 2013 12:15 -1

Cititi Regulamentul concursului si o sa intelegeti. Sunt 50 grile punctate cu 0,2 puncte si 20 spete cu 0,5 puncte. Nota: 75% spetele + 25% grilele. La examenul asta se spune ca ar trebui anulate 5 spete din cele 20. Daca se anuleaza o speta, toti participantii primesc punctajul aferent. 75% : (20:5) = 18,75% din nota primesc toti pentru grilele anulate. Altfel spus, 18,75% din subiecte nu fac nicio departajare intre concurenti, iar diferentele intre candidati sunt de cateva sutimi. Pentru asta se cere invalidarea. Dar aveti dreptate. Mai intai trebuie stabilit baremul corect potrivit adevarului juridic (de altcineva) , vedem ce iese si dupa aia putem discuta si de invalidare sau nu. Comisia asta de contestatii s-ar parea ca a facut o treaba urata, iar lucrul asta trebuie lamurit, nu?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.07.2024 – Judecatoarea Blanariu a primit reject. CSM a facut curat dupa procurorul Gherman

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva