28 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Scandal pe fata intre membrii CSM: judecatoarea Ana Labus a cerut Consiliului sa isi revoce propria Hotarare privind formatorii INM

Scris de: Voichita RASCANU | pdf | print

12 May 2011 17:59
Vizualizari: 7825

Judecatoarea Ana Cristina Labus (foto) membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a solicitat, joi, Plenului CSM-ului, sa ii admita plangerea prealabila formulata impotriva unei hotarari a Consiliului, si, pe cale de consecinta, sa isi revoce propria Hotarare prin care s-a decis ca membrii Consiliului nu pot fi formatori cu norma intreaga la Institutul National al Magistraturii. De asemenea, judecatoarea Labus le-a cerut colegilor sai sa o reintroduca pe lista formatorilor cu norma intreaga. Judecatoarea Labus a sustinut ca, in opinia sa, poate detine calitatea de formator cu norma intreaga la INM, deoarece “nu a fost instituita o incompatibilitate speciala intre functia de membru al CSM si functia de personal de instruire la INM, iar legea nu distinge intre formatorul cu norma partiala si formatorul cu norma intreaga”. In replica, directia de legislatie din CSM a intocmit o nota in care a caracterizat ca inadmisibila plangerea formulata de judecatoarea Ana Cristina Labus, pentru ca reclamatia nu a imbracat forma corecta, din punct de vedere procedural. Plenul CSM a luat in discutie solicitarea judecatoarei, dar pana la aceasta ora, rezultatele votului pe aceasta chestiune nu au fost facute publice.


Judecatoarea Labus a cerut reintroducerea sa pe lista formatorilor INM

Conform notei privind plangerea prealabila a judecatoarei Labus, aceasta a solicitat revocarea Hotararii nr.204/2011, prin care CSM a stabilit ca membri alesi ai Consiliului nu pot desfasura activitate de formator cu norma intreaga la INM, precum si Hotararea 205/2011, prin care Consiliul a aprobat lista cu formatorii. Judecatoare Ana Cristina Labus, membru ales in CSM, a sustinut, in plangerea prealabila formulata impotriva acestor doua Hotarari, ca poate detine calitatea de formator “cu norma intreaga la INM, intrucat nu este instituita o incompatibilitate speciala intre functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii si functia de personal de instruire la INM iar legea nu distinge intre formatorul cu norma partiala si formatorul cu norma intreaga”. Pe cale de consecinta, judecatoarea a cerut CSM sa isi revoce Hotararea 204 si sa modifice Hotararea 205, in sensul reintroducerii sale pe lista formatorilor cu norma intreaga la INM. Modalitatea pe care a ales-o judecatoarea pentru a fi reintrodusa pe lista a fost insa si chichita procedurala gasita de colegii sai magistrati din CSM, care au sustinut ca “prezenta hotarare, prin care este analizata o problema de drept generata de faptul ca nu exista dispozitii legale care sa reglementeze in mod expres posibilitatea desfasurarii de catre membri alesi ai CSM a activitatii de formator la INM, nu este un act administrativ cu caracter individual, in sensul legii”. Cu alte cuvinte, chiar daca fondul reclamat de judecatoarea Labus ar fi admisibil si ar necesita corecturile solicitate de aceasta, pentru ca Ana Cristina Labus a ales sa faca o plangere prealabila, aceasta nu poate fi luata in calcul. “Avand in vedere ca actul care face obiectul plangerii prealabile nu este un act administrativ, in sensul legii, propunem respingerea prezentei plangeri ca inadmisibile. Mentionam ca solicitarea doamnei judecator Ana Cristina Labus de a fi inclusa pe lista formatorilor la INM pentru perioada 2010-2011 nu se poate realiza decat prin modificarea Hotararii Plenului CSM nr 205/2011, in conditiile Legii Contenciosului administrativ (...)”.

Comentarii

# stefan date 12 May 2011 18:27 -2

(D va face acolo ordine) Alianta ptr o RO Curata ---- "Pseudosocietatea civila infiltrata in CSM cu ajutorul coalitiei de guvernare" 09 Mai 2011 - Cornel Miclescu - Coalitia de guvernare este la un pas de a aproba ocuparea unuia dintre locurile rezervate societatii civile din CSM de catre un personaj a carui cariera nu justifica decat in foarte mica masura o astfel de alegere: Doinel Dinuica, "Spiru Haret". In 1990, cand si-a inceput cariera juridica (este absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, fara a se mentiona in CV anul absolvirii), pe atunci plutonierul Doinel Dinuica era seful Biroului Documente Secrete din cadrul MJ. Intre 1999 si 2001, Doinel Dinuica a fost presedintele Tribunalului Militar Bucuresti. De mentionat ca Doinel Dinuica nu aminteste nimic in CV-ul depus pentru candidatura la CSM, de episodul numirii sale ca notar public. Comisia Juridica i-a audiat pe candidati (Virgil Melnic, Gerogiana Iorgulescu, Radu Andreica, Ovidiu Maican, Doinel Dinuica)

# azorel date 13 May 2011 03:20 -1

Doamna Labus ocupa la acest moment un loc nemeritat in CSM, mandatul domniei sale trebuind a se incheia la acelasi moment cu cel al celorlalti membrii ai vechiului CSM Inclusiv Curtea Constitutionala a sugerat in hotararea prin care au fost eliminati cei din ,,lotul Lupascu" ca singurul motiv pentru care doamna ramane in functie este acela ca nu a fost sesizat si pe aceasta tema

# teach date 13 May 2011 08:39 +2

Ce sa caute asta la INM? A ajuns acolo numai pentru ca era membru CSM iar ceilalti i-au dat si ei ceva de ros sa voteze in tandem. O nulitate arivistica care vrea peste tot si in INM si la ICCJ, cand de fapt locul ei de penala redusa e dupa gratii... O analfabeta. Nici nu stie ce e aia plangere prealabila.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.07.2024 – Judecatoarea Blanariu a primit reject. CSM a facut curat dupa procurorul Gherman

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva