TEROARE IN CSM – Judecatoarea Gabriela Baltag face dezvaluiri incredibile: „Am vazut-o pe Kovesi seara, intrand in CSM. I-am intrebat pe colegi ce cauta, pentru ca mi s-a parut nefiresc sa vina seara in Consiliu. Nu am aflat... Printre membrii CSM sunt oameni care ii jignesc pe ceilalti. Se intampla cand nu sunt inregistrate sedintele... I-am lasat sotului cateva numere ca in cazul in care mi se intampla ceva sa poata contacta un aparator”
Marturia care dovedeste, daca mai era nevoie, ca Sistemul este bine reprezentat in CSM, cei care il servesc au instaurat teroarea, iar cei care refuza sa se supuna sunt jigniti si se tem sa nu le fie fabricate dosare pentru indisciplina, sa fie revocati doar pentru ca sunt incomozi sau chiar sa le fie facute dosare penale la comanda.
Judecatoarea Gabriela Baltag, membru CSM, (foto) a facut dezvaluri incredibile despre ceea ce se intampla in cadrul Consiliului in spatele usilor inchise: a vazut-o pe Laura Codruta Kovesi la CSM in afara orelor de program, fara sa se stie nici pana in ziua de azi ce cauta acolo, sunt trimise mailuri membrilor Consiliului in care li se spune ca trebuie sa ia masuri impotriva unui coleg care nu merge chiar intr-o linie dreapta, „asa cum asteapta altii”, iar legea nu este respectata.
Baltag a vorbit despre teroarea sistemistilor si a spus ca este rusinos ceea ce se intampla atunci cand sedintele nu sunt filmate: unii membrii CSM ii jignesc pe cei care refuza sa plece capul si sa se puna la dispozitia Sistemului. Gabriela Baltag spune ca exista o teama permanenta sa nu i se fabrice ceva, atat ei, cat si restul membrilor care nu sunt obedienti si care nu asculta ordinele Sistemului: de la o actiune disciplinara pana la o revocare.
Judecatoarea a povestit ca inainte de a pleca de acasa, i-a lasat sotului ei mai multe numere de contact, pentru ca daca i se intampla ceva, acesta sa poata lua legatura cu un avocat.
Iata declaratiile Gabrielei Baltag facute vineri, 22 septembrie 2017, la Antena 3:
„Am vazut-o pe Codruta Kovesi si i-am intrebat pe colegii mei, dar nu am reusit sa lamuresc acest lucru. Am vazut-o pe data de 18 ianuarie seara, la 7 fara ceva, intrand in CSM. Intamplarea a facut sa o vad chiar eu. I-am intrebat pe colegi a doua zi ce cauta la ora aceea. Era insotita de o alta persoana, eu plecam târziu. In ziua aceea a fost sfintit CSM. L-am sfintit crezand ca vom avea sansa unui alt inceput. I-am întrebat pe colegi ce cauta, pentru ca mi s-a parut nefiresc la ora sapte fara ceva, seara, sa vina in Consiliu. Nu am aflat nici in ziua de azi, pentru ca nimeni nu a vrut sa recunoasca ca a venit la cineva. Poate a venit la cineva din aparatul tehnic. Nu stiu, dar voi incerca sa aflu oficial. Am promis colegilor ca joi voi face o solicitare in acest sens. Poate chiar avea o treaba. Dar e important sa aflam.
(...)
Joi am facut o solicitare in CSM. Am cerut suplimentarea cu un punct vizand o ancheta administrativa. Ati vorbit de inregistrari. Unii dintre noi i-am vazut pe inspectorii care fac verificari venind in CSM, lucru care nu este permis. Nu sunt veniti in actiunile disclipinare. Vin in vizita la unele persoane. Am vrut sa se faca o ancheta, sa ni se spuna cine a venit, judecatori, procurori, inspectori, nu am facut vreo distinctie. Sa ni se spuna cand anume, in timpul orelor de program sau dupa, ca noi aflam ca si dupa. Au fost persoane importante in acest sistem care au venit dupa sfarsitul orelor de program la CSM si am vrut sa cunoastem acest lucru. Vreau sa stim motivul pentru care au venit, insa solicitarea mea a fost respinsa. Am cerut un vot public, si atunci cei care voteaza in mod frecvent altfel decat judecatorii, ca ma refer la judecatori, au votat asa cum o fac frecvent.
(...)
Printre membrii CSM sunt oameni care ii jignesc pe ceilalti. Asta se intampla cand nu sunt inregistrate sedintele. Ceea ce se intampla cand se inchid inregistrarile nu e un lucru care sa ne faca cinste. Vorbesc de Consiliul in ansamblu. E rusinos, dar lucrul acesta se intampla. Nu putem sa schimbam acest rau care s-a intepenit in sistemul nostru singuri. De la cuvinte aruncate nu oricum, de la mail-uri pe care le poti primi pe grupul membrilor CSM. Eu le pastrez, pentru ca daca intr-o zi o sa mi se intample ceva, trebuie sa existe in urma un lucru. Ca e posibil. Mailurile nu contin chiar amenintari, spun ca trebuie sa luam masuri impotriva unui membru care nu merge chiar intr-o linie dreapta, cum asteapta altii... Orice,de la o actiune disciplinara la o procedura de revocare, pentru ca a existat si aceasta informatie.
(...)
Cand am plecat la un sfarsit de saptamana de acasă, de la Piatra Neamt, i-am lasat sotului cateva date de contact, cateva numere, ca in cazul in care mi se intampla ceva sa poata contacta un coleg, un aparator. Asta va spune un judecator, un membru in CSM. E un om care a trecut prin multe, dar prin ce trece acum, niciodata”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Michelle 24 September 2017 13:41 +31
# DODI 24 September 2017 15:52 +14
# Stiri din18 ian 2017 24 September 2017 15:02 -5
# ockiu 24 September 2017 17:42 +1
# Critics 24 September 2017 20:04 +4
# pavel 24 September 2017 20:07 +5
# nicolae 24 September 2017 20:21 +3
# Constantin Munteanu 24 September 2017 20:27 +3
# Chioru 24 September 2017 21:12 +2
# Profesionalism 25 September 2017 07:43 -1
# santinela 25 September 2017 08:36 +1
# Koveși 25 September 2017 08:42 +3
# traian popa 25 September 2017 09:15 +4
# cam gargara.... 25 September 2017 11:20 0
# Marinela 25 September 2017 11:43 +2
# costel m 25 September 2017 14:59 +1