28 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TUPEU - Dupa ce si-au batut joc de voturile a 7,4 milioane de romani, judecatorii-politici din CCR se dau victimele presei si clasei politice si cer „masuri de oprire a actelor defaimatoare”. Asa cum milioane de romani nu sunt de acord cu judecatorii CCR, dar se supun hotararilor, asa si judecatorii sa accepte critica publica

Scris de: L.J. | pdf | print

23 August 2012 12:00
Vizualizari: 3233

 

Judecatorii Curtii Constitutionale nu mai suporta criticile opiniei publice, in special cele venite dinspre politicieni si presa, si au cerut joi printr-un comunicat Parlamentului, Presedintelui Romaniei, Guvernului Romaniei, Administratiei publice centrale, Administratiei publice locale, Autoritatii judecatoresti: „masuri de oprire a actiunilor defaimatoare la adresa Curtii Constitutionale”. Ce anume masuri nu se spune, cum nu se spune nici in ce fel anume si cine dintre ai a fost „defaimat”. Un lucru este insa cert: judecatorii CCR nu inteleg cum functioneaza o democratie. Asa cum ei prin hotararea lor au imbolnavit de nervi 7,4 milioane de romani care au votat pentru demiterea lui Traian Basescu, iar lumea accepta jocul democratic in sensul ca hotararea va fi dusa la indeplinire, asa si romanii au dreptul sa le critice hotararea cate vreme acesti judecatori sunt politici. Ei nu sunt judecatori de cariera, autentici, ci persoane fara vocatie, numite politic, care ca asa-zisi magistrati nu prezinta nicio garantie de independenta si impartialitate. Reamintim judecatorilor CCR ca Romania este stat de drept in care potrivit Constitutiei dreptul la libera exprimare nu poate fi cenzurat, dupa cum nimeni nu le cenzureaza nici lor hotararile, oricat de aberante ar fi!


COMUNICAT CCR

Judecatorii Curtii Constitutionale, reuniti in plen la data de 22 august 2012, luand act de continuarea atacurilor unor autoritati publice si mijloace de informare in masa la adresa Curtii Constitutionale, tinand seama de Raportul Comisiei Europene catre Parlamentul European si Consiliu privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de cooperare si verificare in care s-a exprimat ingrijorarea fata de „recenta presiune exercitata de unii membri ai Guvernului roman si de politicieni de rang inalt asupra Curtii Constitutionale retinandu-se, totodata, ca „independenta sistemului judiciar si separarea puterilor sunt elementele de baza ale unei societati democratice. Pentru a restabili climatul de incredere, toate nivelurile politice din Romania vor trebui sa demonstreze, in lunile urmatoare, prin actiunile lor, angajamentul fata de aceste principii. Comisia va monitoriza indeaproape evolutiile in acest domeniu”, au decis sa faca un nou apel la autoritatile publice prevazute in Titlul III al Constitutiei - Parlament, Presedintele Romaniei, Guvernul Romaniei, Administratia publica centrala, Administratia publica locala, Autoritatea judecatoreasca, pentru a lua masuri de oprire a actiunilor defaimatoare la adresa Curtii Constitutionale.

Aceste actiuni, carora li se adauga, in ultima perioada, actele denigratoare la adresa unora dintre judecatorii Curtii Constitutionale, carora li se contesta moralitatea, integritatea, pregatirea profesionala, produc grave prejudicii de imagine Curtii Constitutionale si tind la decredibilizarea sa, punand sub semnul indoielii deciziile pe care Curtea le-a pronuntat. Se aduce astfel atingere dispozitiilor art.147 alin.4 din Constitutie, potrivit carora deciziile Curtii Constitutionale sunt general obligatorii, se incalca normele democratice si principiile statului de drept, cu consecinte grave asupra stabilitatii institutionale in Romania si asupra imaginii internationale a tarii, astfel cum o subliniaza si Raportul Comisiei Europene catre Parlamentul European si Consiliu aratat.

Avand in vedere recomandarile specifice urgente cuprinse in acest Raport, nevoia de stabilitate institutionala a Romaniei, atat in plan intern cat si international, pentru a evita continuarea deteriorarii imaginii tarii si constatarea de catre organismele europene a neindeplinirii obligatiilor pe care Romania le are in calitate de stat membru al Uniunii Europene, Plenul Curtii Constitutionale cere tuturor autoritatilor publice luarea de masuri pentru respectarea statutului Curtii Constitutionale si a statutului membrilor acesteia.

Plenul Curtii Constitutionale a Romaniei in urmatoarea componenta: Augustin Zegrean, presedintele Curtii; Aspazia Cojocaru; Acsinte Gaspar; Petre Lazaroiu; Mircea-Stefan Minea; Iulia Antoanella Motoc; Ion Predescu; Puskas Valentin Zoltan; Tudorel Toader – judecatori”.

 

 

Comentarii

# lucy date 23 August 2012 15:55 +7

JUDECATORII DE LA INALTA CURTE AR TREBUI PUTIN REMANIATI SAU CHIAR SCHIMBATI CU TOTII.ALTII.CAND CITESTI CV-UL LOR RAMAI MASCA NU-TI VINE SA CREZI CA ACESTI OAMENI HOTARASC ASUPRA UNOR LEGI VITALE PT NATIA NOASTRA.

# Luca date 23 August 2012 16:07 +7

In primul rand si-au batut joc de legea de capatai (Constitutia), de legile interne (inclusiv legea lor de or.si funct.) si de legislatia internationala, apoi si-au batut joc de romani, apoi si-au batut joc de tara, apoi si-au batut joc de ei insisi (Sofocle spunea ca "e mai bine sa esuezi în conditii onorabile decât sa reusesti prin frauda").Si schimbati titlul nu e tupeu democratic ci tupeu de borfasi.

# Constitutional date 23 August 2012 16:38 +5

Stimati membrii ai CCR se zvoneste ca Hotararea de invalidare a referendumului este ilegala .Am vazut pe Antena 3 argumentatia d-lui senator Ghise care va acuza in acest sens.

# Seful Curtii lu'Base date 23 August 2012 18:11 +1

profesionistul Zegrean:http://alexandrupetria.wordpress.com/2012/08/13/amintiri-cu-augustin-zegrean/

# RC date 23 August 2012 19:38 +4

Principiile de independenta, impartialitate si integritate in justitie, internationale, numite principiile de la Bangalore, adoptate de ONU si de COE si recomandate ferm Romaniei pentru conduita judiciara, specifica si ca opinia publica este importanta, justitia se bazeaza nu pe fortza ci pe autoritatea pe care si-o cistiga in societate. Nu exista justitie in afara respectului acesteia nu doar pentru lege ci fata de societate. Justitia nu trebuie doar facuta, TREBUIE SA SE VADA CA S-A FACUT JUSTITIE.(Judicatum ne valeat quin probe judicatum pateat). . Nu noi trebuie sa respectam curtea constitutionala ci aceasta trebuie sa se respecte in primul rind pe sine, si o natiune intreaga. Si conform unor principii internationale privind justitia, nu doar celor privind libertatea de opinie, avem tot dreptul sa spunem ce constatam. Principiile internationale de conduita juridica (Bangalore): " Independenta: 1.3 Judecătorul nu numai că va trebui să nu aibă niciun fel de legături nepotrivite şi să nu fie influenţat de puterea executivă şi de cea legislativă, ci trebuie să şi apară astfel în ochii unui observator rezonabil. 1.6 Judecătorul va manifesta şi va promova înalte standarde de conduită judiciară în scopul de a întări încrederea publicului în corpul judiciar, încredere fundamental pentru a menţine independenţa justiţiei. Impartialitatea: 2.1 Judecătorul îşi va exercita îndatoririle judiciare fără favoruri, subiectivism şi prejudecăţi. 2.2 Judecătorul se va strădui să adopte o conduită, atât în instanţă, cât şi în afara acesteia, care să menţină şi să întărească încrederea publicului, a juriştilor şi a justiţiabililor în imparţialitatea judecătorului şi a corpului judiciar. Integritatea: 3.1 Judecătorul trebuie să se asigure că în ochii unui observator rezonabil conduita sa este ireproşabilă. 3.2 Atitudinea şi conduita unui judecător trebuie să reafirme încrederea publicului în integritatea corpului judiciar. Justiţia nu doar trebuie făcută, trebuie să se şi vadă că s-a făcut justiţie " La fiecare punct se reitereaza: INCREDEREA PUBLICULUI IN JUSTITIE. Lipsa de incredere in justitie nu inseamna ca opinia publica e strimba ci ca modul in care se face justitie e strimb.

# Ca sa vezi... date 23 August 2012 21:15 +2

http://www.catavencii.ro/Exclusiv-iulia-motoc-blonda-de-la-ccr-plagiaza_0_5336.html#comments

# LUCA date 23 August 2012 22:47 +3

CURTEA PROSTITUTIONALA A ROMANIEI, FORMATA DOAR DIN "JEGURI"UMANE SI SCURSURILE COLONIEI SECURISTE ROMANIA.

# Liviu Carp date 24 August 2012 07:08 +1

Dragii mosului, voi astia 6 care ati batjocorit soarta tarii, realizarea a jurisdicţiei constituţionale in lumea larga se face pe baza urm.principii:Principiul prezumţiei constituţionalităţii actelor normative;Independenţa judecătorului;Egalitatea participanţilor la proces;Caracterul nemijlocit al dezbaterilor;Transparenţa;Continuitatea procesului.Pe baza acestor principii se asigura legalitatea si echitatea sociala.Din cate vad eu studiind verdictele CCR niciun principiu nu este respectat si asa fiind si nu altfel rezulta ca voi nu sunteti jurisdictie constitutionala ci doar o adunatura de infractori cu interese de inavutire si marire si/sau cu scheleti in dulap.

# ela date 24 August 2012 07:38 +1

dar nu mai avem deloc demnitate? astia  hotarasc pentru un popor intreg? unde se mai intampla asta in lume? unde mai exista asemenea panarame in vreo curte const. din lumea civiliazata?? e strigator la cer! nu se sesizeaza nimeni asupra acestor aspecte??

# Cata date 24 August 2012 08:49 +2

plingaciosii, pt ca banuiesc ca nu sint toti ci cei care au dat verdictul de invalidare si nu de valabilitate asa cum spune legea, sint cei care au golit CCR de continut, au deposedat-o de credibilitate si au pus-o in genunghi in fata minuitorului de dosare, semn ca au cite ceva de ascuns si atunci ei se afla in locul nepotrivit! scremetele astea penibile, fortate si gretoase arata frica ce le-a patruns in oase. aceasta frica este frica de ce i s-a intimplat lui aspazia cojocaru in sensul ca toata lumea ar putea afla cine sint ei cu adevarat si atunci ar deveni evident faptul ca nu raspund in fata constiintei lor ci a mizeriei care-l caracterizeaza pe minuitorul de dosare! demnitate, onoare, empatie, altruism, echidistanta, constiinta, lege, legalitate, constitutionalitate nu exista in comportamentul, activitatea si vocabularul lor!

# Cata date 24 August 2012 08:52 +1

vreti masuri de oprire? taiati-mi miinile, cosati-mi gura, distrugeti-mi constiinta si rahatiti-va pe constitutie, ca niste adevarati constitutionalisti, in care sint garantate libertatea de constiinta, de exprimare si alte drepturi pe care tinguirea voastra stupida o cere!

# Dragos date 24 August 2012 11:44 +1

Mi se pare ca respectul pe care aceasta autoritate colegiala jurisdictionala si-l acorda siesi se afla intr-un raport de directa proportionalitate cu respectul pe care i-l acorda cetatenii , care sunt chiar adresantii actelor jurisdictionale ale autoritatii. Am in vedere respectul pe care si-l acorda siesi institutia , atat prin prestatia publica individuala a unora dintre judecatorii constitutionali , dar si respectul fata de profesiunea juridica , prin pronuntarea actelor jurisdictionale , care reprezinta emanatia vointei majoritatii plenului.Evident , nu ma refer la acei membri ai autoritatii pluripersonale care au demnitatea de a opune opinia lor separata , cu argumente ce tin de stiinta juridica. Cat respect poate fi acordat unei institutii care inlatura probe de notorietate publica , in favoarea unui formalism probatoriu intemeiat pe informatii despre care oricine stie ca sunt nereale? Cat respect poate fi acordat unei autoritati care intelege sa ingenuncheze manifestarea de vointa exprimata legal de catre cetateni , pe cale referendara , la chemarea autoritatilor statale? Cat respect poate fi acordat acelei autoritati politico-jurisdictionale care , prin conduita sa , sadeste in constiinta cetatenilor convingerea ca adevarata vointa care conteaza este una extranee tarii noastre , facandu-i sa se simta umiliti? Cat respect poate fi acordat unei institutii de jurisdictie care , prin insusi continutul actului emanat de plen , vadeste o lipsa de respect fata de stiinta dreptului? Inchei cu o ultima intrebare retorica...Cat respect ne acordam noi insine , atunci cand operam mental judecati de valoare , de exigenta , fata de aceasta autoritate consacrata constitutional?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.07.2024 – Judecatoarea Blanariu a primit reject. CSM a facut curat dupa procurorul Gherman

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva