20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

GARANTIILE CSM LA ADMITEREA IN MAGISTRATURA – Consiliul da asigurari ca toate nemultumirile exprimate de candidatii la admiterea in magistratura vor fi analizate: “Trebuie avut in vedere ca accesul in magistratura implica respectarea standardelor bine-cunoscute de pregatire profesionala, care asigura premisele minime pentru realizarea scopului constitutional al Autoritatii judecatoresti”

Scris de: G.T. | pdf | print

14 March 2023 17:16
Vizualizari: 5402

Consiliul Superior al Magistraturii, condus de judecatorul Daniel Gradinaru (foto stanga) si procurorul Daniel Horodniceanu (foto dreapta), da asigurari ca toate nemultumirile exprimate de candidatii la concursul de admitere in magistratura pentru cei cu 5 ani vechime in profesiile juridice vor fi analizate.


 

Reactia CSM vine dupa ce in spatiul public au aparut o serie de informatii, oferite de o parte dintre candidati (unii asumati, altii sub protectia anonimatului) in legatura cu posible nereguli existente la concurs. Intr-un comunicat de marti, 14 martie 2023, CSM precizeaza ca toate aspectele semnalate vor fi verificate atat de catre comisiile de concurs implicate in solutionarea contestatiilor, cat si de catre Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, in procedura de validare a concursului.

Pe de alta parte, CSM subliniaza ca accesul in magistratura, indiferent de procedura, implica respectarea standardelor bine-cunoscute de pregatire profesionala, care asigura premisele minime pentru realizarea scopului constitutional al Autoritatii judecatoresti.


Prezentam comunicatul CSM:


“Avand in vedere informatiile prezentate in spatiul public, referitoare la concursul de admitere in magistratura organizat in perioada 14 octombrie 2022 - 15 iunie 2023, Consiliul Superior al Magistraturii face urmatoarele precizari:

Dupa cum este cunoscut, procedurile pe care le implica acest concurs sunt in curs de desfasurare.

In acest context, toate nemultumirile exprimate de catre candidati, in raport de modalitatea de desfasurare a probelor si de respectarea procedurilor de concurs, vor fi analizate si solutionate cu respectarea reglementarilor prevazute de lege si de regulamentul de concurs, atat de catre comisiile de concurs implicate in solutionarea contestatiilor, cat si de catre Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, in procedura de validare a concursului.

In acelasi timp, trebuie avut in vedere ca accesul in magistratura prin procedura prevazuta de lege pentru persoanele care au vechime anterioara de minim 5 ani in alte profesii juridice, ca si celelalte modalitati de selectie a judecatorilor si procurorilor, implica respectarea standardelor bine-cunoscute de pregatire profesionala, care asigura premisele minime pentru realizarea scopului constitutional al Autoritatii judecatoresti”.

Comentarii

# DODI date 14 March 2023 20:09 +1

Dacă n-ar de plâns ar fi de râs. Ce ”integri” și ”profesioniști” au devewnit dintr-odată acoperiții Noii securități. Doar-doar vor adormi și ultimele speranțe de meritocrație într-un sistem (cel judiciar) plin de neaveniți, de copii de bani gata (cărora părinții le-au transmis genetic aplecarea spre justiție!!!!) și de inși fără caracter dar cu sarcini precise.

# TONI date 15 March 2023 13:13 +4

O să, o să, o să...de la revoluţie încoace tot o să.., o să...şi "staţi liniştiţi ˇ" că "o să"..."o să"... Noi "o să" verificăm dar "o să" constatăm că nu au standardul de cunoştinţe necesar accederii în magistratură şi "o să" vedem la validare în Iunie când "o să " uite toţi de toate şi apoi "o să" o luam de la început cu alt concurs.. În concluzie "staţi liniştiţi" că "o să"... Când ne vom exprima şi noi cu "am verificat", "am făcut", "am luat decizia"....!

# eu date 15 March 2023 15:24 +7

Probabil aceste comunicate raman asa undeva...sa fie date, insa concurentii care de ani de zile invata,pentru ca nu este usor doar cine trece prin acest concurs stie cat volum de informatie, materie si sacrificiu este, nu mai pot fi convinsi de acest sistem! nu mai accepta sa mearga precum turmele la concursul pe care, probabil, il vor organiza spre toamna...pentru ca este senzatia de deja vu!aceeasi bataie de joc. 80% din actualii judecatori nu au sustinut asemenea concurs, pe vremea lor era doar proba grila si interviu, atat!! in ultimii 5 ani,cei ajunsi in comisii de corectare, experimenteaza pe seama concurentilor fara o motivare clara, se joaca cu spetele si variantele de raspuns, asa dupa bunul plac! dar: vor culege ce au sadit!

# jurist date 16 March 2023 15:53 +4

examen de 2 lei. cand ai profesat zeci de ani ca jurist sau ca avocat pentru ce sa dai examen??? sunt multi juristi si avocati care ar dori sa acceada in magistratura. dar voi , simulati un examen de doi bani si chipurile nu intra nimeni. nici nu merita sa ne batem capul sa ne inscriem. stiti foarte bine ca sunt multi judecatori care au intrat fara examen. oricum nu pierdem noi, pentru multi juristi salariile sunt ok une ne desfasuram activitatea, asa ca nu pentru salarii venim. ia modificati voi legea si puneti conditia ca cine are 10 -15-20 ani de activitate poate intra judecator sau procuror.

# smecherica date 17 March 2023 11:19 0

smecheria e in felul urmator, aici la cluj se dau termene lungi la judecatorie, intentionat ca sa se aglomereze cu dosare. dupa aia vai de mine ce multe dosare avem de nu ne vedem capul. oare se mai practica undeva in tara smecheria asta cu termene lungi si fara motiv?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva