24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GREFIERII AU DAT NAVALA PESTE PRUNA – Protest de amploare in fata Ministerului Justitiei. Aproximativ 1.000 de grefieri nu au mai suportat dispretul cu care sunt tratati de ministresa Raluca Pruna si au iesit in strada, cerand conditii mai bune de munca, un nou statut si eliminarea inechitatilor salariale: „Grefieri cu studii superioare, sclavi pe plantatie”. In mai multe instante si parchete din tara activitatea a fost intrerupta timp de cateva ore (Galerie Foto)

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 October 2016 14:00
Vizualizari: 14745

Surpriza neplacuta pentru ministresa Justitiei Raluca Pruna. Grefierii nu au mai suportat dispretul cu care sunt tratati de Ministerul Justitiei si au iesit in strada, chiar in fata institutiei conduse de fosta asistenta a Monicai Macovei, traducatoarea Raluca Pruna. Iar numarul protestatarilor nu a fost deloc unul mic. Circa 1.000 de grefieri din intreaga tara au participat la actiune, iar in paralel activitatea din mai multe instante din tara si parchete a fost intrerupta partial pentru cateva ore.


Grefierii solicita adoptarea unui nou statut, conditii de munca decente si o salarizare unitara. De altfel, aceste cereri au fost afisate pe pancartele cu care grefierii au venit in fata Ministerului Justitiei, pe care scria „Grefieri cu studii superioare, sclavi pe plantatie” sau „Doamna ministru, un nou statut al personalului de specialitate credem ca am merita! O salarizare unitara la nivel de tara nu ar strica!”. De asemenea, grefierii i-au cerut demisia traducatoarei Raluca Pruna.

Din informatiile pe care le detinem, o delegatie a grefierilor a reusit sa intre in audienta la ministresa Raluca Pruna.

Prezentam mai jos cateva imagini de la protestul grefierilor:


Comentarii

# DODI date 7 October 2016 14:11 +11

La cât e de nesimțitoare nu va cădea nici o brumă pe o PRUNĂ. De unde nici Dumnezeu nu cere. Doar sindicatele. Din păcate bat la o poartă închisă, ciolanis și guvernul meu având urechea setată doar pe undele emise de la UE. Și mai are tupeul amărâtul de cioloș să afirme că românii sunt dezbinați. Păi ei au pus nu umărul, ci ditamai cricul, la răsturnarea încrederii românilor în justiție.

# WOW date 7 October 2016 14:26 -3

La ce calitate a lucrarilor fac ar trebui dati afara atat de la ICCJ cat si din alte instante . Pot sa spun numele unor grefieri si sa atasez încheierile redactate.

# Dana date 8 October 2016 18:16 +1

Esti in masura sa judeci tu? Tu stii ca ele redacteaza lucrarile acelea sub presiunea timpului? Daca se intarzie cu doar 1 minut o lucrare, un detinut poate iesi din inchisoare ....si cine raspunde decat grefierul? Oare unde se gandeste o grefiera care are de dactilografiar in 10 minute 20 de pagini?????? tu stii?????

# Carcotas date 7 October 2016 14:35 -12

Cine merge prin instantele mari stie ce viata grea au grefierii; este suficient sa-i vezi opintindu-se cu carucioarele in care duc dosarele, sa observi ca impart cate sase un birou facut doar pentru doi, sa vezi la ce ora pleaca spre casa, in conditiile in care in proportie covarsitoare vorbim de femei care au si sarcini gospodaresti la ele acasa. De aceea, aceste realitati singure sensibilizeaza, nu-i nevoie de banere cu lozinci, gen aia cu studiile sclavilor. Despre modul in care se intra in facultatile de drept particulare, conditiile in care se obtineau note la examene, colaborarea intre grefieri si personalul didactic, nu ar fi tocmai o analiza favorabila!

# Edelweiss date 7 October 2016 14:40 +6

Buey, Io* le-aș da la grephieri absolut tot ce cer: și recunoașterea studiilor de specialitate, și formă de organizare instituțională, și salarii cum pohtește suflițălul lor, și condiții de lucru Neckermann. Dar, înainte de toate, i-aș pune pe băeț șî feti în băncuța clasei a VIII-a și le-as da să susțină un test de verificare a cunoștințelor de limba și literatura română, de dificultate medie. Ceva simpluț acolo, o redactare a unui eseu pe o temă dată, al cărui scop didactic fiind demonstrarea deprinderilor elementare de utilizare corectă a limbii române: stilistică, reguli gramaticale, semne de punctuație. Apoi partea a II-a a testului axându-se pe dovedirea practică a abilităților elementare sus-menționate: ceva analize gramaticale, acorduri de gen, număr, caz, ale diferitelor elemente morfologice, scrierea cu cratimă, folosirea majusculei, articularea substantivelor proprii și comune, utilizarea ortografică a împrumuturilor din alte limbi etc.

# Edelweiss date 7 October 2016 14:44 +4

Care întrunește cel puțin nota 7, rămâne în system întrucât cunoașterea la nivel gregar al limbii române îi îndreptățește să primească un salariu lunar echivalent cu 2-3 salarii lunare ale unui profesor de limba și literatura română de liceu sau gimnaziu, având gradul I didactic și vechimea de 30-35 de ani. MAIMUȚELE AGRAMATE URLĂTOARE, care scriu în încheieri „revoluția din decembrie 1989” cu minuscule, sau care spun despre o persoană de sex feminin că este „căsătorit” le-aș trimite la draaqu pe plantațiile de sparanghel din Jermania, să simtă ÎN REALITATE care este semantica intrinsecă a termenului de „sclav”.

# alex date 7 October 2016 15:42 +1

in plus, mai draga edelweiss, poate n-ar fi rau sa iei loc in aceeasi bancuta cu cei pomeniti si sa caligrafiezi, de 100 de ori, corect, "cunoasterea la nivel gregar al limbii romane". hai pa.

# Edelweiss date 7 October 2016 19:31 +9

Yupiiiii! Ecce...! Copile, în general articolul posesiv genitival capătă formă funcție de substantivul determinat. Așa că drăguțule grephier-sfertodoct, ce anume este de corectat în expresia „nivelul gregar al limbii române?” Căci „al” este elementul lexical ce determină relația posesivă dintre nivel și limba română. DESPRE GREGARITATEA NIVELULUI făceam referință în comentariul meu? Ce anume vrei să propui ca formulare nouă?

# Edelweiss date 7 October 2016 19:38 +7

Ca să fiu mai explicit, macacule în robă gri: Tu nu îți poți permite să-mi stabilești relații de determinare ALTELE decât cele pe cere LE_AM CONFERIT EU TEXTULUI, ÎN VEDEREA COMUNICĂRII UNUI MESAJ. „cunoașterea ... îi îndreptățește..” Care cunoaștere? „la nivel gregar al limbii române”. CE ANUME ESTE ÎN MINTEA TA, MACACULE? Cel mult îmi puteai reproșa lipsa a două virgule, maimuțică lătrătoare!

# Eeee date 7 October 2016 14:56 0

Sa mai astepte nitel bugetarii astia, ca pleaca Pruna si vor primi doar lapte si miere de la viitorul guvern ca si pana la venirea Prunei. Rabdare, mon cher ...

# . date 7 October 2016 15:10 +10

Domnule ,,floare...,, te apreciez in mod deosebit pentru stilul in care scrii /te exprimi aici si ti-am mai spus-o/scris-o cu ceva timp in urma, dar acum da-mi voie sa te contrazic. Nu poti baga pe toata lumea in aceeasi oala. Exista grefieri cu studii facute la Universitatea Bucuresti, la zi, inainte de sistemul Bologna si chiar inainte de lovitura de stat. Si, ca sa fiu exhaustiv, exista grefieri licentiati nu doar in stiinte juridice ci si in economie, in litere, in inginerie, grefieri cu mastere facute cu multa truda si care chiar au invatat ! Exista grefieri care fac cercetare in doctorat, deci, astept scuzele de rigoare ! Si sa-ti mai spun ca in randul grefierilor sunt si fosti avocati care au ales aceasta functie, fosti profesori, ingineri, economisti, etc.

# Floare de Solstițiu date 7 October 2016 15:28 +7

Apăi, însamnă că cei menționați ca fiind competenți mintoși, cu știință de carte și meșteșug al slovelor și buchilor, or să ia nota 9,98 la testul de identificare a Hominizilor sapienți și erecți versus Maimuțele urlătoare. Amu, ca să le mai treacă din ofuscare, Io* le-aș institui într-un an calendaristic o zi a lor specială, Ziua Grephierului - având același specific cu Saturnaliile imperatorilor Quiriți. Adicătelea, O ZI PE AN se inversează rolurile din sală, grefierul se aburcă la pupitrul judelui iar judele scoboară la măsuța scribului. Să vezi atunci pișare de râs în ședințe publice în care judele e de trei ori mai nepregătit decât grephierul. Inutil de spus că Saturnaliile Judiciare sunt organizate public, în săli participând presa, televiziunea, cetățenii, lictorii, sutașii, tribunii, centurionii, liberții, vestalele, pontificii, sclavii și curtezanele. Adicătelea toată Urbea și Orbea să se bucure la spectacolul umilinței unui jude care-i infinit mai prost decât o noapte polară!

# Edelweiss date 7 October 2016 15:45 +7

În răspuns la punctuleț mâțâțăl: Hai amu să-ț’ zâc și cum e cu diplomele astea: Apăi, ca să nu fie la persoana I paranoidă, cică pățania e a unui prieten de-al meu. Iel are la bază liceul militar - mate-fizică, (făcut în ultimii ani ai iepocii Plumbuitului, când Cartea era Carte, nu giucărie), liceu în care o intrat al 11-lea dintr-o promoție de 125, la care erau înscriși 1650 de candidați. Apoi o terminat Institutul Militar într-o promoție de doar 67 de ofițeri, fiind ierarhizat tot al 11-lea. Amu, după desființarea Army-ei rumâne, prin 2005, omu’ nemaiavând ce face cu diplomele lui, încearcă să concureze în administrația publică locală, pe un post contractual de operator calculator (în specialitatea studiilor superioare – Institut militar cu profil Tehnic). Amu’ pățania hazlie o fost că lui i-o respins comisia dosarul pe motiv că ARE STUDII SUPERIOARE TEHNICE și NU ARE STUDII MEDII ECONOMICE, așa cum fusese măsluite condițiile de înscriere la concurs,

# Edelweiss date 7 October 2016 15:47 +7

măsluială produsă la indicația unui infect politruck pesedist sucevean. Politrucu' o dat ucaz telefonic ca la postul de operator calculator să intre nevasta popii, care n-avea decât liceul economic, așa că cerința de studii a concursului a fost exact ce avea nevasta popii: un amărât de liceu. Ofițerul rezervist, cu 9 ani vechime în specialitatea studiilor, a stat pe afară și s-a uitat la afișul neocolhoznicilor care spunea că „dosarul i se respinge pentru că are studii superioare și nu are studii medii”. Din pățania asta INCREDIBILĂ trebuie să înțelegi și tu că, de multe ori, e bine s-o lași mai moale cu cartea și studiile, ca să nu ajungi marginalizat și ostracizat de MIROBOLANTA SOCIETATE RRUMÂNEASCĂ – veritabil sequel al producției cinematografice – „PLANET DER AFFEN”

# avo date 7 October 2016 21:55 +8

Edelweiss,nevasta popii stia pilda unui talant(pe care-l avea),insa, cel cu trei talanti, pentru postul respectiv, ar fi avut si pretentii pe masura stiintei sale de carte....si-n concluzie ,pe postul boului,angajam un bou.C-asa-i in jungla!Invata si tu lectia hipopotamului!

# Edelweiss date 7 October 2016 22:15 +3

Ci trii talanți, că popa o mani******t o căruță de dinari cuveniți Chezarului, astfel încât imediat după fuckătura de concurs postul cucoanei s-a transformat, prin minune dumnezăiască, în funcție publică, cocoana o fost admisă în corpul funcționarilor publici exact la apelul bocancilor de noapte. Apoi, chiar dacă colegul iia de dormitor era de rit pravoslavnik, cocoana preuteasă o primit dispensă ecumenică de la Pimen- securistul ca să se Licențieze de Ziua a Șaptea la Sfredelu Charet (Magna Cum Laude LZȘ) într-o specialitate ciudată (ceva cu administrarea afacerilor internaționale), așa că amu amărâta aceea a ajuns ditamai ... (țân-te bine de parâmă că vine hurricane-ul) ... SECRETARĂ DE PRIMĂRIE. Să n-o bagi în biipa mă-sii de țară infectă, să vinzi tot ce ai și s-o ștergi în insula Vanuatu, loc în care să ceri azil economic?

# avo2 date 7 October 2016 22:46 +2

Edellwais,las-o pe nevasta popii in secretariatul .......Despre prietenul nostru cu trei talanti in tartacuta-i vorba,el sa-si invete lectia hipopotamului!

# Edelweiss date 7 October 2016 23:59 +1

Apăi, măi neicuță, digeaba îmi invoci un capitol din cartea lui Iob, că mia mi-o rezervat Mnezo întreaga soteriologie a cărții lui Iob. Pot să-ți zâc, cu mânuța pe inimioară, că am vreo 18 ani de când sunt tata hipopotamilor și nu-mi trebuie nimică să cer de la societatea lor de căcat, multilateral capitalist dezvoltată. Știi tu cum e cu soarta asta? Unii, amu 26-27 de ani și-au pus kurul la bătaie, au comis 2 infracțiuni de 15-20 de ani pedeapsă - trădare și subminarea ordinii de stat, ca astăzi Gunoaiele, Jegurile, Canaliile, Lichelele și Secăturile să aibă o țărișoară democratică, numai bună de muls ca văcuța Milka. Pruostanii ăia idealiști de amu 26-27 de ani n-o primit nimică. Dar știi ce-i surprinzător? Că fiind beneficiarii unei înțelegeri superioare a istoricității evanescente, AU RENUNȚAT, în cel mai autentic spirit cioranian al conceptului, ca să mai... CEARĂ CEVA. Pur și simplu au reușit să facă acel salt transcendental peste deșertăciunea unui sistem de valori hegelian.

# Edelweiss date 7 October 2016 19:47 +7

Duoamna Ministreasă Prună, cereți de la LuJu aIPi-ul userului „alex”, identificați-l și dați-l afară din system în baza 4/doctismului „pă persoană fizică”. Nu numai că este un element ce face de rușine și ocară casta grephierilor, scriind la început de propoziție / frază cu minusculă, nu cunoaște aplicația elementară a „semnului exclamării” după un îndemn, o poruncă, un salut, n-are habar de elementaritatea folosirii diacriticelor, dar se mai și lansează în diatribe gramatical-sinucigașe cu inconștiența unui soldat japonez participant la un atac de tip banzai. DAȚI AFARĂ DIN SYSTEM pe toți ce ce nu cunosc și utilizează corect limba română - limba de desfășurare a actului de justiție!

# Ofelia date 7 October 2016 19:56 +8

Doamnelor si domnilor, sunt de acord ca nu suntem o categorie profesionala perfecta, dar pentru ca vorbiti despre noi, fie de bine, fie de rau, VA IUBESC. De ce va iubesc? Va iubesc pentru ca am aflat astazi, prin mesajele voastre , ca exist. Multi dintre auxiliarii justitiei nu au casa, masa, familie, iar multi dintre dumneavoastra nu au curiozitatea de a intreba in ce consta activitatea unui auxiliar, in schimb va face placere sa-i puneti pe toti pe acelasi palier fara sa va declarati identitatea...... Aratati-mi perfectiunea si o sa va admir, dar pana atunci eu am sa continui sa exist, iar voi o sa continuati sa jigniti. Cime castiga ????? O seara frumoasa doresc celor care ma ajuta sa EXIST.

# Floare dubitativ-metodică date 7 October 2016 21:56 +6

Preacinstită Ophelia, fiică a lui Polonius și predictibilă colegă a lui Hamlet în rubricile certificatului de cositorie, știi cum e cu porcăiala pe LuJu? Taman ca-n sofismele dubitative ale lui Descartes: „Dubito, ergo cogito; cogito, ergo sum”. La fel și-n cazul auxilliares, e cam așa: Se scrie despre ei în LuJu, înseamnă că pot fi comentați. Se comentează despre ei, înseamnă că... EXISTĂ. Chiu e dî! ;-) ;-) ;-)

# EU date 7 October 2016 21:48 +10

BRAVO LOR SI RUSINE LUI TANTI SPERIETOARE PRUNA. ACESTI OAMENI PE CARE STA TOT ACTUL DE JUSTITIE CU PROCEDURA, ETC., MERITA O LEGE PRIVIND GREFIERUL SI STATUTUL LOR. EXACT CUM AU JUDECATORII SI PROCURORII. IN PLUS UNII STAU SI PANA PESTE ORA 21 LA MUNCA SA FACA ACTE DE PROCEDURA SI TOT CE ESTE NECESAR ACTULUI DE JUSTITIE.

# Dana date 9 October 2016 16:00 0

Dar cu personalul din puscarii cum stam. Ei ce munca depun si ce salariu au ? Oare stiti voi grefierilor ? Sau stie ministresa Pruna? Stie sigur dar nu intereseaza pe nimeni !!! Ies in strada , isi cer drepturile , au mii de ore muncite si neplatite. Mai mult in ce conditii numai ei si cei din puscarii stiu. Pe cine intereseaza ! Cine are responsabilitate mai mare : un grefier sau un gardian ?

# ?????? date 10 October 2016 13:38 0

Considerati ca prevederile OG 137 din 2000 republicata, sunt aplicabile si magistratilor si salriatilor  din sistemul de justitiei, putandu-se pune in discutie chiar si inlaturarea oricaror sporuri referitoare la munca prestata ? 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva