Noul portal al ANI – Aici gasiti 1,6 milioane de declaratii de avere si interese ale demnitarilor, magistratilor, functionarilor si sindicalistilor
Agentia Nationala de Integritate a lansat miercuri noul portal de cautare avansata a declaratiilor de avere si interese a tuturor categoriilor de personal care sunt obligate prin lege sa dea asemenea declaratii.
Adresa de web este: http://declaratii.integritate.eu si aici veti putea accesa - functie de categorie institutie, subcategorie institutie, institutie standard, categorie functie, subcategorie functie, functie standard, localitate, judet, tip declaratie, an, nume si prenume – orice persoana pe care doriti sa o verificati. Portalul declaratiilor de avere si de interese contine, in prezent, un numar de 1.602.412 declaratii de avere si de interese, aferente anilor fiscali 2007, 2008 si 2009, urmand a fi in permanenta actualizat, atat pe componenta numarului de documente, cat si pe cea a nomenclatoarelor de functii si institutii publice.
In conformitate cu prevederile Legii nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative, Agentia are obligatia de a publica pe propria pagina de Internet toate declaratiile de avere si de interese transmise de cei care au obligatia de a completa astfel de documente. Potrivit recomandarilor Comisiei Europene, „sistemul de procesare a datelor - in care Portalul este parte integranta - va asista Agentia Nationala de Integritate in dezvoltarea unei abordari punctuale si strategice in procesul de identificare a sectoarelor vulnerabile si a cazurilor investigate”. Conform celui mai recent Raport al Comisiei Europene, „imbunatatirile aduse sistemului informatic au sporit eficienta Agentiei Nationale de Integritate”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Mihai Podaru 9 October 2010 18:08 +1
Avem DNA, avem ANI, avem DLAF, avem FISC, avem Curte de Conturi, avem Garda Financiara pai unde in lumea asta mai se arunca cu banii pe zeci de institutii de se bat cap in cap si se supun ordinelor politice vremelnice?
# Mihai Podaru 9 October 2010 18:15 +1
"Acest caz de corupţie a fost anchetat de către procurorul Cătălin Alexandru Macovei, care, urmând reţeta promovărilor timpului, a fost promovat în funcţia de preşedinte a Agenţiei Naţionale de Integritate. Asta după ce întregul caz s-a dovedit un chix total, iar statul, pe banii noştri, va trebui să-l plătească pe Gheorghe Reman Domocoş cu mizilicul de 800.000 euro. Iniţial, Gheorghe Reman Domocoş a fost reţinut24 de ore de procurorul Macovei, acesta cerând ulterior arestarea bistriţeanului. După două luni petrecute în arest preventiv, Domocoş a fost eliberat, fapt ce a provocat un adevărat scandal în imaculata şi oarba justiţie românească. Avocaţii lui Domocoş, aleşi şi numiţi, au refuzat pur şi simplu să se prezinte la judecarea prelungirii de mandat, astfel că magistraţii Tribunalului Bucureşti au fost nevoiţi să-l pună în libertate pe acesta. Procurorii PNA au considerat şi catalogat comportamentul profesional al apărătorilor lui Gheorghe Reman Domocoş, ca inadmisibil, care cu bună ştiinţă au refuzat să-şi îndeplinească mandatul, cu toate că ştiau că vor fi sancţionaţi de barou. Procurorul Ioan Amariei, şeful PNA, a cerut modificarea urgentă a legii, pentru ca astfel de situaţii să fie evitate pe viitor. "Nu este prima dată când, profitând de imperfecţiuni legislative şi de interpretări abuzive a normelor legale, s-a încercat şi s-a reuşit prin aceleaşi tertipuri punerea în libertate a unor inculpaţi cercetaţi pentru fapte grave de corupţie. Am propus o serie de modificări ale Codului Penal şi ale Codului de Procedură Penală", declara la vremea respectivă Amariei. În luna august 2004, Gheorghe Reman Domocoş a fost trimis în judecată de procurorul Cătălin Alexandru Macovei. După două achitări în instanţă, dosarul a fost returnat la DNA. Celebrul procuror Constantin Balcan a decis în 2007, după ce la ţinut dosarul la sertar un an şi ceva, scoaterea de sub urmărirea penală a lui Domocoş. Procurorul Cătălin Alexandru Macovei, în urma „succesului” repurtat, a fost pus în fruntea Agenţiei Naţionale de Integritate. Pe toată durata procesului, Gheorghe Reman Domocoş a susţinut că este victima unei înscenări, iar mulţi dintre cei care au cunoscut şi cunosc dedesubturile acestui caz, cred că a fost o adevărată minune cum a fost achitat. Principala probă împotriva lui Gheorghe Reman Domocoş a fost denunţul lui Valentin Nedelcu, care, într-o declaraţie făcută într-un dosar de înşelăciune în care cercetat, în stare de arest, a recunoscut că a dat mită în anul 2000."
# matei marian 13 July 2011 15:43 0
# ilie 16 December 2012 20:14 0
# Emil Batros 18 May 2018 16:16 0