24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MESAJ DE INTERES NATIONAL – Judecatoarea Gabriela Baltag o demasca pe Raluca Pruna: "Vom asista la o premiera in istoria justitiei... Doamna care ocupa in prezent biroul din strada Apolodor nr.17 este artizana celui mai odios atentat la statul de drept... Sa desfiintam instantele, doamna ministru, fiindca oricum ele nu mai prezinta niciun interes in viziunea dumneavoastra!... Cata inversunare impotriva unor oameni pe care nu aveti sansa sa-i supuneti vreodata!"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

31 August 2016 08:00
Vizualizari: 28820

Informatia aparuta in cursul dupa-amiezei de miercuri, 30 august 2016, potrivit careia ministresa Justitiei, Raluca Pruna (foto stanga), va pune pe masa Guverului, in sedinta de miercuri 31 august 2016, o propunere de modificare a OUG nr. 20/2016, care sa prevada ca magistratii si personalul auxiliar si conex din instante si parchete sa nu mai beneficieze de egalizarea salariilor si a indemnizatiilor odata cu intreg aparatul bugetar, a agitat si mai rau apele in randul judecatorilor si procurorilor. Cu toate acestea, din informatiile pe care le avem, in sedinta de Guvern din 31 august 2016 se va pune in discutie propunerea de act normativ in forma gandita in birourile Ministerului Justitiei, fara a se tine cont de pozitiile sutelor de magistrati care si-au cerut drepturile salariale. Iar ceea ce va propune ministresa Pruna in privinta OUG nr. 20/2016 poate fi citit in exclusivitate pe Lumeajustitiei.ro (vezi facsimil).


Judecatoarea Gabriela Baltag: "Admiratoarea dictonului milenar 'Divide et impera' este pe cale sa arda zilele acestea tot ce ii iese in cale"

In toata aceasta avalansa de informatii si nemultumiri, unul dintre cei mai vocali magistrati din sistem, care a militat permanent pentru drepturile judecatorilor si procurorilor, presedinta Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatoarea Gabriela Baltag (foto dreapta) a transmis redactiei Lumeajustitiei.ro un mesaj adresat ministresei Justitiei, Raluca Pruna, "si nu numai", inainte de promulgarea unei alte ordonante ce va viza excluderea magistratilor din sfera celor ce vor beneficia de egalizarea salariilor/indemnizatiilor.

Judecatoarea Gabriela Baltag avertizeaza in mesajul sau ca actul ce va fi emis de "doamna de la justitie cu sprijinul imediat al mecanismului guvernamental (...) va lipsi pentru totdeauna de eficienta hotararile pronuntate mai ales in materie de dreptul muncii - indiferent daca vorbim despre personal contractual, functionari publici sau chiar demnitari!"

In opinia judecatoarei Gabriela Baltag, prin demersul sau, Raluca Pruna a devenit "artizana celui mai odios atentat la statul de drept", sefa AMR apreciind ca actiunea ministresei Justitiei reprezinta "o premiera in istoria justitiei, care nu a fost gandita nici macar de regimul comunist!"

Prezentam in continuare pozitia judecatoarei Gabriela Baltag fata de actiunile ministresei Justitiei Raluca Pruna:

"Pompierul de la justitie nu poate stinge nici macar o scanteie, despre focuri concrete ce sa mai spunem. Dimpotriva, aprinde in fiecare zi cateva……

Fara a banui forta sistemului in fruntea caruia s-a asezat, din intamplare, fiindca numai asa poate fi explicat blestemul ce s-a abatut asupra justitiei, admiratoarea dictonului milenar „Divide et impera” este pe cale sa arda zilele acestea tot ce ii iese in cale.

Dupa ce a lasat in urma luxul cetatenilor, identificat in drepturile acestora, iar mai apoi modalitatea in care a inteles viata din penitenciare, fara a evoca insa nicio solutie de iesire din criza, in aparentul mandat limitat pe care l-a asumat cu mult eroism, lasandu-ne sa intelegem sacrificiul teribil facut prin acceptarea inaltei demnitati, doamna care ocupa in prezent biroul din strada Apolodor, nr.17 este artizana celui mai odios atentat la statul de drept.

Pornind de la inedita interpretare atribuita drepturilor fiecaruia dintre noi, utilizand metoda consultarilor de fatada, dupa obiceiuri mai vechi, fundamentata pe o sensibilizare de forma unui populism ieftin, fara nicio legatura cu legea, in curand, vom asista la o premiera in istoria justitiei .... care nu a fost gandita nici macar de regimul comunist!

Doamna de la justitie cu sprijinul imediat al mecanismului guvernamental din care face parte a imaginat o propunere de act normativ care va lipsi pentru totdeauna de eficienta hotararile pronuntate mai ales in materie de dreptul muncii - indiferent daca vorbim despre personal contractual, functionari publici sau chiar demnitari! Doar sistemul din care vor face parte este esential - sa fie sistemul bugetar!

Marturisesc public, din calitatea permanenta, de cetatean al acestei tari, dar si din cea oficiala ca, nu am crezut niciodata sa traim atata umilinta, atat dispret!

Sa desfiintam instantele, doamna ministru, fiindca oricum ele nu mai prezinta niciun interes in viziunea dumneavoastra! Cata inversunare impotriva unor oameni pe care nu aveti sansa sa-i supuneti vreodata! Visati numai .... somn usor!

judecator Gabriela Baltag

Vedeti in facsimil modificarile ce se doresc a fi aduse OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, in completarea art. 3 alin. (1) care prevede in prezent:

"Dupa articolul 3 se introduc sase noi articole, articolele 3^1 - 3^6, cu urmatorul cuprins:"Art. 3^1. - (1) Prin exceptie de la prevederile art. 1 alin. (1), incepand cu luna august 2016, personalul platit din fonduri publice care beneficiaza de un cuantum al salariilor de baza/indemnizatiilor de incadrare mai mic decat cel stabilit la nivel maxim pentru fiecare functie, grad/treapta, gradatie, vechime in functie sau in specialitate, dupa caz, va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de baza/indemnizatiei de incadrare din cadrul institutiei sau autoritatii publice respective, daca isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii".

 

Comentarii

# Cetateanul date 31 August 2016 09:35 +12

Prin mentinerea salariilor asa cum sunt se destructureaza statul de drept, doamna Baltag? Nu prin ceea ce au reusit sa faca justitiei inclusiv judecatorii? Sa desfiinteze doamna Tuica judecatorii? Pai ce, mai exista "judecatori" in Romania. Nu se vad. Sincer. Noi vedem ca exista doar procurori si niste indivizi la un pupitru care ii "idolatrizeaza", le pupa picioarele sau se baga sub pupitre de frica. Asa se vede de afara....

# unul din lumea cea mare date 31 August 2016 22:01 +1

cita milogeala gretoasa si vaicareala ,,magistrala,,!!!!!!!!!!

# Sanitarul date 31 August 2016 10:09 +18

Abraham Lincoln - Poți să prostești unii oameni tot timpul și toți oamenii un timp, dar nu poți să prostești toți oamenii tot timpul

# Edelweiss date 31 August 2016 10:48 -11

„Cică, după lovitura de stat din Turkey, Sultanul Erdogan a arestat un număr de 2.500 de magistrați. Imediat după aceste evenimente, asociațiile și organizațiile nonguvernamentale din România, care se opuneau anterior construirii unei megamoschei în România, și-au nuanțat poziția, sub forma unui comunicat de presă: „Ne manifestăm disponibilitatea la dialog în schimbul a 3 Erdogani*, furnizați României cu titlu de împrumut.” * Nota: numărul aproximativ al „magistraților” din România este de 7.500.” //// (banc post-eurobarometrul 2016 scornit de un prieten de-al meu care a fost „monitorizat” nelegal, fără mandat, plângere sau denunț timp de 2 ani, împotriva lui a formulat plângere o judecătoare pentru niște fapte închipuite iar vărul judecătoarei, procuror de caz, i-a trimis pe cap o duzină de mascați ca să-i caute acestuia „armele”, în baza afirmației din referat potrivit căreia expresia „Plaivazul meu de calibru mare” constituie bănuiala rezonabilă a posesiei unei arme de foc”

# Nu uita cå esti român date 31 August 2016 11:36 +23

1. Nu inteleg de ce aveti asteptari. Nu este acest guvern solicitat de strada unde erau tinerii frumosi, liberi si mani******bili era sa scriu batuti in cap (tot ce zboara se maninca)!. Si iata ca excursionistul si-a pus “guvernul meu” – se apasa pe fiecare litera in parte – cu asemenea ministrii. In rest ce mai pot face judecatorii acum. Sa-i ia inca odata doctoratul lui Ponta si lui Oprea (prima data) si la toti care sint impotriva mutului. Am identificat domeniile in care Iohaniss este meseriasi: schimbarea ambasadorilor, scoaterea la pensie a magistratilor, excursiile din abundenta si a aparut una foarte recenta FUGA DE PRESA. Acest om parca este pe front asa fuge de presa. De ce are masina lui geamuri fumurii anti-glont sau anti-obuze ca nu ma pricep la nato?.

# Edelweiss date 31 August 2016 11:38 +6

„Cică, pe lângă addenda la OUG 20/2016, guvernul va adopta o ordonanță de urgență prin care va interzice sexul la serviciu între diferite categorii de angajați din Ministerul Justiției și Ministerul Public. În expunerea de motive se precizează clar necesitatea eliminării din sistemul public a fenomenului incestuos, arhicunoscut fiind că toți judecătorii, procurorii, grefierii, arhivarii, aprozii, agenții procedurali, șoferii sunt rubedenii de până la gradul IV. :D :D :D

# Nu uita cå esti român date 31 August 2016 11:39 +25

2. Doamna Baltag cazul Rarinca va spune ceva, sau al conductoarei de tren care pentru 60 lei incasati in tren pe chitanta a luat 3 ani si 6 luni de inchisoare?. Dar mama care este in inchisoare pentru 3 ani cind a furat de 270 lei alimente pentru a-si hrani fetita cea inteligenta?. Ati vazut in America ce a facut politistul acela intr-un caz asemanator. A achitat din buzunar plata alimentelor neachitate la iesirea din magazine. El alb si femeia era negresa. Despre furturile de milioane de ieuro ale PDL-istilor le cunoasteti cred foarte bine. Nu vi se pare ca sintem intr-o tara in care judecatrorii au lasat-o fara paduri, pamint mai avem putin, fara industrie etc. In aceste cazuri nu ati fost nemultumita?. Jadecatotii din cimpul tactic vad ca toti sint avansati probabil ca este o conditie obligatorie. Nu va mai ajung banii care si asa sint maruntisi de buzunar sau de poseta!.

# Edelweiss date 31 August 2016 12:18 +10

(ironic) Mujâcule, nu fi neobrăzat că imediat or să-ți apară la ușă o duzină de mascați care să-ți bage mințile în cap cu bastonul de cauciuc. Contestația în anulare a liviei button a fost perfect întemeiată procedural. Căci în speța respectivă s-a reținut ca temeinic un schimb de replici între livia button și Risantea Găgescu, undeva prin omienouăsutetoamna, cam pe timpul răscoalei Maccabeilor, motivul de bănuială rezonabilă a afectăriii imparțialității judecătoarei constând în faptul că aceasta, la interviul respectiv, în loc să fie machiată cu mascara L'Oreal, era fărbuită cu Maybelline. :D :D :D p.s. Io* să fiu magistrat aș iniția o petiție publică a profesioniștilor domeniului prin care aș solicita repunerea notorietății sistemului judiciar în limitele onorabilității și respectabilității INCLUSIV prin trecerea pe linie moartă a liviei button - malefic și toxic coșmar la adresa principiilor elementare ale democrației, ale statului de drept.

# Edelweiss date 31 August 2016 12:11 +8

O frază memorabilă dintr-un editorial al lui Mirel Curea din Evenimentul Zilei - 2015: „Ar fi potrivit, de aceea, să înțelegem de ce profesorii și medicii sunt tratați ca un fel de paraziți, ca niște viermi care enervează periodic cu pretențiile lor deșănțate, în timp ce tot ceea ce înseamnă aparat de forță, polițiști, securiști, procurori și judecători, sunt tratați regește, prevenitor și cu toată atenția, plătiți și răsplătiți. Conducătorii României și ai lor nu au nevoie de medici și de profesori, se duc în străinătate când au nevoie, ci de milițieni, securiști, procurori și judecători, pentru că fără ăștia nu ne-ar putea călări.”

# Sanda date 31 August 2016 22:53 -1

Andrei, nu pot da like si nici raspunde mesajului tau. Este clar ca nu este pe placul celor care administreaza acest site. Contabilii instantelor stiu cum se deconteaza aceste chirii. Daca ar fi impartiali si competenti precum lefurile pe care le iau....

# Andrei date 31 August 2016 12:12 0

La 8000 de lei pe luna, plus 450 euro chirie decontata, plus transport la serviciu decontat pt 70 de km, plus 2 luni de concediu si deplasare in CO decontata de 4 ori pe an inclusiv avion, plus prezenta facultativa la serviciu... se simt DISCRIMINATI si UMILITI? Nu va e rusine???

# Edelweiss date 31 August 2016 12:54 +1

Ca unul care a vizualizat câteva sute de declarații de avere, pot rectifica o informație: contravaloarea chiriei decontate este de aproximativ 7.200 de euro anual. Adicătelea 600 de euro lunar. N-ar fi prea mare eroarea, raportată la sistemul de referință al acestor semizei, care câștigă într-o zi calendaristică între 100 și 200 de euro. :-*

# Ada date 1 September 2016 00:40 0

Ai vizualizat degeaba! Chiria nu se trece in declaratia de avere. Si doar in Bucuresti e de 600 eeuro. Prin tara in putine municipiii e peste 300, in orasele mici 100-120 euro. Esti si prost la matematica. Salarii de 8000 și peste nu sunt decat la cei cu grad de tribunal sau CA si vechime consistenta iar daca imparti la zile lucratoare nu ies 100-200 euro. Iar Andrei e total pe aratura!

# profesionalism date 31 August 2016 13:37 +6

8000 lei e un salariu infim. Raportati-l la raspunderea implicata si veti intelege. V-as ruga sa nu luati in calcul acei misenrupisitici care ar proceda de aceeasi maniera si daca ar lua de 10 ori mai mult. Ganditi-va ca, totusi, in presa apar erori- cazuri exceptionale- care par a fi multe daca le abordam nominal. Daca analizam insa cate erori sunt vis-a-vis de numarul cauzelor pe rol, s-ar putea sa avem alta abordare a problemei salariilor magistratilor. Intr-o lume in care un judecator are drept de viata si de moarte asupra unui om (a aresta= a lipsi de viata),asupra vietii unui copil sau asupra unor litigii de sute de milioane de euro, va trebui sa intelegem ca 8000 de lei sunt insuficienti. Stiu ca nu veti agreea aceasta opinie. Va rog, aveti in vedere ca am vorbit doar despre salarii. Aspecte negative sunt in justitie destule, insa nu fac referire la ele aici. Este imperios necesar a se corela salariile cu raspunderea magistratilor. Mai intai dai ca sa poti cere!

# Edelweiss date 31 August 2016 13:50 -7

Este „imperios necesar” să mergi olecuță pe la alfabetizare primară întrucât nu corespunzi cerinței enunțată la art. 14, alin. (2), lit. d) din Legea 303/2004. Această cerință devine de o importanță covârșitoare tocmai din necesitatea de a evita ca pe viitor anumiți „magistrați-buldogi” să confunde semantica elementară a termenului de „plaivaz”, să ignore semantica metaforei „plaivaz de calibru mare”, să considere întreaga construcție lexicală ca fiind bănuiala rezonabilă a posesiei unei arme de foc și să se apuce, nătărăii, să întocmească referat în vederea admiterii efectuării unei percheziții domiciliare. :eek: :eek: :eek:

# profesionalism date 1 September 2016 10:06 -2

Hmm... as merge, zau...dar la " alfabetizare primara"?! Poate ca e o necestitate dar nu chiar imperioasa (cel putin in cazu meu)! P.S. Vei fi deplin lamurit cand vei depasii nivelul alfabetului si vei ajunge la DEX. Succes!

# Edelweiss date 1 September 2016 11:29 0

Fâsâită de tot și slăbuță. În loc să-ți tacă fleanca, să stai cinci minute la cornerul odăii în poziția ghiocel, confirmi că aparții tagmei prostovanilor mâncători de caștraveți-comeate. Așadar, este mai mult decît amuzant să primesc trimiteri la DEX din partea unui analfabet. Căci analfabet este subiectul de drept al acțiunii denumită alfabetizare. Care, taman în biblia aceea ce o ținea mamica ta pe oala de lapte ca să nu hlinchească mâța smântâna, scrie clar: „alfabetizare - Acțiunea de a alfabetiza; instruirea analfabeților; combatere a analfabetismului”. Acuma „primar” are, printre altele, sensul de „inițial, primordial”, dar și semnificația parcursului didactic corespunzător primelor 4 clase. Ce anume este NECLAR sau INCORECT într-o frază mai mut decât limpede: „Marș în cursul primar, tu ilustru analfabet funcțional?” P.s. Să nu mai îndrăznești niciodată să întinezi cu balele tale Cărțile Limbii române. Amărâtule/ amărâto!

# Golan date 31 August 2016 12:18 +7

Lepra securista,cu nume de producator de alcool,n-ar trebui sa aiba ''somn usor'',ci cosmaruri ca poate va fi pedepsita pentru faradelegile ei.Cu ''somn usor''ce se rezolva?

# Edelweiss date 31 August 2016 13:14 -4

Atențiune, atențiune, nu închideți laptopurile și aifoanele, vom transmite un comunicat de maximă importanță pentru Țara Utopia a semizeilor uranieni, ce nu dau socoteală nimănui niciodată, stau într-un Olimp situat la 3 stații deasupa ELU-lui și scuipă semințe în capul Dumnezeului și Fiului Acestuia. Stejar extremă urgență! Magistrați români, judecători, procurori, grefieri, arhivari, aprozi și șoferi, VĂ ORDON TRECEȚI PRUTUL. Și NISTRUL. (Și rămâneți acolo pentru eternitate! La risipa de 22.000 – 55.000 de euro per capita de magistrat furajat de la bugetul de stat ne putem permite luxul de a importa magistrați din Germania, Austria, Elveția sau Liechtenstein.) :D :D :D :D :D

# Baroul Prahova date 31 August 2016 13:31 +5

In atentia Baroului Prahova.La examenul de admitere in avocatura s-au inscris procurorul penal Bucur Daniel,procurorul penal Mihaila Aurelian si judecatoarea penala Ruxandra Popescu.Ce va faceti domnilor daca acesti penali o sa fie condamnati penal?.Speram ca avocatura nu a ajuns lada de gunoi a tuturor magistratilor corupti din Prahova.

# Leo date 31 August 2016 22:43 +1

Nu conteaza, bani sa iasa! Cat mai multi sa cotizeze la barou.

# Tepes Voda date 31 August 2016 14:42 -8

Îl propun ca ministru al justiției române pe eminentul jurist dr.Victor Viorel Ponta.

# Edelweiss date 31 August 2016 14:49 -5

The romanian society cannot load the library ruleoflaw32.dll. The basic values of Democracy required restart your judiciary before the changes will take efect. Please select your prefered option: RESTART / Yes / Enter :sad: :sad: :sad:

# Pentru "profesionalism" date 31 August 2016 15:30 +1

Fara pic de jena si fara urma de scrupul, un judecator ne spune ca e mai grava problema necresterii salariilor Lor decat niste cazuri izolate, exceptionale, de oameni, indivizi ca si ei, care zac in inchisoare nevinovati. Omule, tu te auzi vorbind? Mai exact: citesti ce ai scris? De ce nu protestati la fel cand oamenii sunt umflati si incatusati in afara oricaror norme?

# profesionalism date 1 September 2016 10:26 0

" Am vorbit doar despre salarii". Discutia despre salarii este una, a cea despre abuzuri este alta. Daca sunt de parere ca un judecator are un salariu infim fata de raspunderea sa si fata de volumul de munca, nu inseamna ca nu imi doresc adoptarea unei legi a raspunderii magistratilor (inclusiv a procurorilor daca vor fi considerati in continuare magistrati) si o selectare riguroasa a celor care intra in sistem. Daca un judecator din 10 (cifra aleasa aleator) comite erori, trebuie sa ii sanctionez pe toti si sa nu le asigur o retributie corespunzatoare?! Pentru ca, altfel, cei buni vor cauta solutii alternative( legale :P) pentru a avea venituri mai mari si vom ajunge sa strigam " Doreleeeee" si sa raspunda toti!

# Cetateanul date 31 August 2016 15:46 +2

Pentru "paraciosul" la baroul Prahova: cunoasteti cazul celor doua judecatoare de la CA Buc care au fost "executate" de DNA pe abuz in serviciu pt ca au pronuntat o solutie de achitare intr-o cauza? Haideti sa nu consideram bune toate dosarele DNA impotriva judecatorilor. Ca s-ar putea ca aceia sa fie mai "judecatori" decat servilii slujitori ai sistemului. Si sa cerem si pentru ei judecatori impartiali si independenti.... Asta e calea cea buna....

# Baroul Prahova date 31 August 2016 19:50 +3

In primul rand in alte tari se numeste reactie a societatii civile si nu "para" cum in cel mai securist mod se scrie pe aici.Cei trei sunt trimisi in judecata pentru luare de mita si trafic de influenta si nu pentru abuz in serviciu.Nu cred ca sunteti de acord ca acestia sa reintre in sistem pe usa din dos dupa ce au praduit toata viata si foarte interesant este sa va apere pe dvs la bara daca tot ii aparati.

# cetateanul ..... turmentat date 31 August 2016 16:18 0

Orice pasare pe limba ei piere! In rest, numai de bine.

# Edelweiss date 31 August 2016 16:44 0

„Moto: „Cântă, Zeiță [Temida], mânia ce-aprinse pe-Ahil plebeianul!” / Povestiri din Tartar și Hades pentru urechile astupate ale Zeii olimpieni / a) cum se vede de pe plaja Styxului sindrofia orgiastică a Zeilor Juzi? Criteriul aplicabil conform arhetipului marxist, perpetuat în neosocialismul de caviar (mimetizat în capitalism de japcă, rapt, furtișag, cotișag, pupincurism, obediență, represiune și intimidare): „după cantitatea, calitatea și importanța socială a muncii depuse” 1. cantitatea - o „divină” activitate de inJustiție realizată în acord global, după numărul de lădițe cu rechizitorii întocmite și numărul de europaleți de hotărâri pronunțate 2. calitatea - o justiție deșucheată, partinică oligarhiilor, cârdășiilor, asociațiilor de interese, grupurilor infracționale organizate tradiționaliste sau bugetare. O justiție efectuată cu delicatețea unui elefant indian țâcnit, scăpat într-un magazin de porțelanuri și cu grația unei batoze colhoznice de franciză rusască,

# Edelweiss date 31 August 2016 16:45 0

ce icnește din toate tinichelele a scrâșnet ruginit și scoate nori de pâclă înecăcioasă ca de naftă caucaziană de contrabandă măsluită cu catran. 3. importanța socială a muncii depuse - este mai mult decât elocvent cuantificată în statistica jenantă a celor 35% dintre rumâni care (încă) mai au încredere în această vetustă și caducă oligarhie de tip famiglial. b) care este deviza ce stă cu atâta trudă partinică și înșelătoare au construit-o semizeii pe frontispiciul Templului Temidei? Paradoxal, o deviză inspirată din equivalența post-imperială a sălașului htonic grecesc: „Lasciate ogni speranța voi ch'entrate!” c) cine sunt destoinicii veleitari ai Templului? Negustorii, cămătarii, vameșii, judecătorii și sutașii imperiali. Cu toții din specia spurcalnică a BaalZebubilor închinați Mamonei, Baphomeți satanici ce doar poartă mască cu chip de om. d) care este Codexul în vigoare în tărâmul întunecat al Hadesului?

# Edelweiss date 31 August 2016 16:47 0

Cel rezultat dintr-un bizar sincretism mithologic: Codexul Hammurapi, avînd drept principiu general de aplicare teza „Always the mouth beats the Ass” iar ca prevederi, celebrele - ochi pentru ochi - dinte pentru dinte - mână pentru mână - picior pentru picior - năzbâtie pentru năzbâtie - neam-prostie pentru neam-prostie - ticăloșie pentru ticăloșie și, nu în ultimul rând - vămüire pentru vămüire. În completarea Codexului Hammurapi vine Codul de procedură al lui Utnapiștim (uncheșul antologic al lui Hammurapi), cod care reține ca temeinice următoarele premise: - atunci când milițeanul îți vămüiește cele mai elementare drepturi constituționale, - atunci când judele te vămüiește simulând ipocrite circumstanțe și clamând fapte morganatice, - atunci când procurorul - ruda judelui - iarăși te vămüiește încălcându-ți cele mai elementare drepturi civile, procedurale și procesuale,

# Edelweiss date 31 August 2016 16:48 0

- atunci când advocatul diabolului de prim-procuror (cumătru-su) te vă******ște și el, trăgându-te pe sfoară ca pe un netot, cu privirea șpanchie-mieroasă și grăire meșteșugită ca de Iscariotean, - atunci când Inspecția Judiciară și CSM te vămüiesc repetitiv ca pe idiot, confirmându-și menirea anacronic de waschmaschină; - atunci când milițiea te vă******ște căutându-ți pe sub perinile nespălate „plaivazuri de calibru mare”, c-așa pohtise Venusianul munte împăienjenit al judelui și bicisnicul mușchiuleț pelvian al procurorului-nătărău și analfabet; - atunci cînd judele de drepturi și libertăți îți vămüiește ca dionisiac-luxuriante toate drepturile tale fundamentale, - atunci când și judele de Cameră preliminară îți vămüiește ca netemeinice toate excepțiile de nelegalitate și nulitate invocate - atunci când judele următorului palier jurisdicțional îți vămüiește și el ca nefondată contestația, - atunci când Agia Miliției îți vămüiește sub preș memoriul-jalbă pe linie administrativă;

# Edelweiss date 31 August 2016 16:49 0

- atunci când procurorul-șef de serviciu de la Parchetul competent material calității golănașilor torționari purtători de togă, te vămüiește clasându-ți plângerile penale efectuate în baza exercitării cu bună-credință a unor drepturi procedurale, hălăduind cu impardonabilă nonșalanță pe Câmpiile Elizee ale celei mai elementare lipse de discernământ uman și responsabilitate profesională; - atunci când procurorul-general al parchetului te vămüiește și el, respingând plângerea formulată pe 339 C.P. delirând abulic cu grația unui dement Alzheimerian care colindă pe lângă hatul arăturii judiciare, începând să schimbe din poignetul mânuitor al pixului, circumstanțe de o evidență indubitabilă și care atestă faptul că zăpada este albă și nu este neagră, așa cum voiesc să insinueze cârdașii systemici,

# Edelweiss date 31 August 2016 16:50 +1

așadar, atunci când self-controlul uriașei pregătiri psihologice începe să dea rateuri volitive, amprenta inconfundabilă a NELEGIUIRII se materializează sub forma unui ghem de cuie, înroșit în foc, care se urcă dinspre stomac înspre gât, iar gâtului îi vine să-și urle oripilarea Ticăloșiei și a ÎMPILĂRII până plesnesc toate geamurile și zidurile... ei bine, în aceste circumstanțe, Codul de Procedură mediatică al lui Utnapiștim stipulează, fără putință de tăgadă, necesitatea aplicării unei vămüiri corespunzătoare și proporționale, vămüire susținută în toate mediile presei print sau virtuale, din toate categoriile de „armament”. pixuri, creioane, stilouri, dermatografe, mouse-uri, tastaturi etc. Căci, nu-i așa, o justă și dreaptă reparație vindicativă impune ca acelor nătărăi ce au făcut de rușine și ocară roba de magistrat sau de slujbaș statal, acelor iresponsabili care, prin acțiunile lor nesăbuite, au compromis irevocabil menirea și utilitatea socială a profesiei de magistrat,

# Edelweiss date 31 August 2016 16:51 +1

TREBUIE SĂ LE ARĂȚI FĂRĂ ECHIVOC CE ESTE ACELA „UN PLAIVAZ DE CALIBRU MARE” end of story (așa cum mi-a relatat-o ... un amic!). p.s. magiștrii nemulțumiți de tratamentul de pe acest site, de pe site-urile presei centrale, de pe tot felul de bloguri sau accounturi FB, să nu fie supărați pentru ... vămüială, (în baza principiului bijectiv al jocului „Nu te supăra, frate!”), ci să le transmită felicitările, masa, dansul, dumnezăii și bisericile lor sincere domnului X de la ... Parchetul Diribau* și Duoamnei vestale de pripas Y de la Judecăcătoria [censored - amicul nu mi-a spus exact unde]

# Edelweiss date 31 August 2016 16:53 +1

notă* Parchetul Diribau fiind cunoscut în anumite cercuri sub titulatura peiorativă de „Școala Peripatetică a Nelegiuirii și Ticăloșiei de la [censored]”, sau „Parchetul de pe lângă Lege”. Căci, toate unitățile de Parchet din Rromânica asta au în compunerea titulaturii particula „de pe lângă CA, T sau J”, singurul care este „de pe lângă Lege” fiind Parchetul Diribau. Căci Legea și Parchetul Diribau sunt ca două drepte oarecare în spațiu: nu au nici un punct comun, nu se intersectează și nu se vor întâlni niciodată.

# Tepes Vodă date 31 August 2016 17:56 +2

Nene Edelweiss, floare de apartament de Ferentari, "în nuce" la iq-ul matale pe care-l afișezi pe aici, ostentativ, ca un câine pripășit pe la Matache Măcelaru, de ce nu te faci parlamentar, sau măcar antropolog ?Ai avea ocazia să dai legi mai bune și în același timp sa explorezi din perspectivă emică specia balcanica miticus hotus latrones. CE ȚARĂ CIVILIZAȚĂ mai are 15000 de legi?

# Edelweiss date 31 August 2016 18:17 0

Magistratule, di ci vrai să te stuchesc? :D :D :D Vezi că n-ai voie să emiți opinii sau să adopți atitudini care aduc atingere demnității profesiei de magistrat. Io* poci să te stuchesc din 3 motive: 1. nu am restricții legale, 2. Mi-am câștigat nemijlocit dreptul la LIBERTATEA ABSOLUTĂ de exprimare și 3. nu stau cu mâna priponită în desaga bugetară nici măcar 50 de bani. Tie, magistratule, NU-ȚI ESTE PERMIS câtuși de puțin să mă stuchești. :-x

# adevarul date 31 August 2016 18:08 +2

Merită judecătorii salarii mai mari, dacă răspunde penal și civil pentru decizii strămbe date cu știință din obligație.

# Edelweiss date 31 August 2016 18:22 +3

Inga, dacă aș fi legiuitor care ar fi prima lege pe care aș da-o: una care să modifice L303/2004 sub aspectul evaluării psihologice periodice a magiștrilor. taman ca la draiveri de TIR-uri pe autoband: magiștrii până în 35 de ani susțin o evaluare o dată la 5 ani, cei între 35 și 45 de ani - o evaluare la fiecare 3 ani de activitate și cei peste 45 de ani - evaluare anuală, egzac ca boșorogii cu permis de conducere. Inga așa o să se știe egzac care este numărul minților rătăcite din magistratură, cei... „așa mai maturi, mai perverși, care ne-o bagă de sus, de la 45 de grade”. Era să uit: „IN-CRE-DI-BIL!” :D :D :D

# Tepes Vodă date 31 August 2016 22:12 -3

Bade Edelweiss, dragi mosneni, răzeși și mazili, secretari BOB, Eu personal, dacă aș putea, v-aș stuchi cu un stagiu de pregătire în Rusia, undeva în Arhanghelsk, niet Sankt-Petersburg... În ceea ce te privește komrad Edelweiss trebuie sa știi și matale că: -Nu există individ social care să nu aibă restricții legale teoretic vorghind; -Nu exista nici măcar în cuneiforme sau în triburile virginie amazoniene exprimarea absoluta de exprimare ; -În țările foste membre ale strigoiului URSS, statul este cel mai mare afacerist și contractor; -În ceea ce privește testarea psihologică și psiho-profesională a magistraților, nu cum spui mata, ca un clochard de Villon, hoț de gânduri bune, -magistri- eu sunt mult mai sever: -magistrații testați psihologic anual de operatori britanici și americani; -parlamentarii, ministrii, primarii, managerii societăților de stat ...etc testați psihologic anual de operatori britanici și americani; -Jurnaliștii principali vectori de informare publica

# Edelweiss date 1 September 2016 00:29 -1

„Quod licet Io*vi, non licet bovi” QED :lol:

# capcaun date 1 September 2016 10:56 0

Cred ca vorbesti de operatori lobotomizati anterior.

# Voda Tepes date 31 August 2016 22:17 -3

Edelweiss, Pasol na turbinca, ciorti!

# Edelweiss date 31 August 2016 22:45 +1

Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a declarat, miercuri, ca OUG 20/2016 privind salarizarea bugetarilor nu se aplica si magistratilor, afirmand ca o crestere cu 18% a salariilor acestora nu este un obiectiv al Guvernului in acest moment, actul referindu-se la medici si profesori, si nu este cazul unei "dispute" intre Guvern si magistrati pe aceasta tema, potrivit News.ro. ============= MACBETH „Ce tristă și ce mîndră zi-ntre toate !” ;-) / „S-au și-mplinit cu norocos prolog Al planului crăiesc ce va să fie. Eu, domnii mei, vă foarte mulțumesc ! Acest îndemn de dincolo de fire Nu poate fi nici rău, nici bun. De-i rău, De ce mi-e dat zălog de biruință Un adevăr dintru-nceput ?” :P / MALCOLM „Fii tare : crunta noastră răzbunare Să fie leacul ăstui chin de moarte.” :sad: / MACDUFF „Micuții mei ! Pe toți ai spus ? Hultan drăcesc, pe toți ? Cum ? Gingașii mei pui și-a lor măicuță Ucisi deodată ?” :cry: / (William Shakespeare - „Macbeth”)

# Edelweiss date 1 September 2016 00:21 0

Mission accomplished! :-) Câmpul tactiq a fost arat, discuit, ierbicidat și semănat. „Piesa ii gata / Drago blondă / hei ce ploaie e afară / Dacă v-au plăcut bufonii mai poftiți și n altă seară!” :lol: :lol: :lol: :lol: Mai rămâne doar un sequel conclusiv, sub forma unei eboșe, a unei pastișe extrem de caustice la adresa Gollumului judiciar androgin - privit ca bizară și atipică specie a lanțului trofic.

# Edelweiss date 1 September 2016 00:55 +1

„Un Gollum androgin, asexuat monoic, care se preumblă pe holurile judecătoriei în asonanță bâzâită ca de actuatoare, modulată în frecvență cu semnalele esoterice ale radiobalizelor de avarie: Biip! Biip! Vrrrm, Vjjjj! Biip-Biip! Propulsia androidului asocial și nesocial se produce doar prin levitație deasupra pardoselii holurilor și a sălilor, la o înălțime generică față de care, un ticălos expert judiciar, având teodolitul la îndemână, a îndrăznit să o măsoare: surpriză: înălțimea la care levita neînfricatul Hobbit, în translația lui telurică dintre camera judecătorilor și arhivă, corespundea până la zecime de milimetru celei sti******te în regulamentul de organizare a instanțelor judecătorești: 50 de centimetri.” ==== Will be soon! Cado.

# Ha,ha,ha date 2 September 2016 17:29 -1

Nu "edelweiss" ci "edelscheiss"! :P

# mitica date 1 September 2016 08:30 0

De sus pana jos numai "edelweiss" ceeace ma face sa nu mai citescs comentariile! Citesc stirea si atit! Cred ca omul asta nu are altceva de facut decat sa "scrie" plictisind lumea! :sad:

# Edelweiss date 1 September 2016 11:34 +5

Nu citi, mitică, nu citi că obosește și consumă mintea! Nu mai bine mergi tu la un grătar cu băieții? Cântă Guță/ Minune/ Vijelie/ Salam / Parizer și ai acolo suficiente lecturi lejere pe eticheta sticloanțelor.

# mitica date 1 September 2016 21:03 -4

Esti plecat cu sorcova daca judeci oamenii dupa preferintele tale muzicale! Dar nu am timp de o disputa cu un om cu un singur neuron, si ala defect care-si inchipuie ca este singurul indreptatit la comentarii! :sad:

# pentru mitica date 2 September 2016 18:08 +2

io nici nu-i mai citesc postarile lui Edelweis(desi sunt de un umor fin ,de bun-gust si bine tintite-FELICITARI MAESTRE),nici titlul nu-l mai citesc,numa la poze ma uit....ce-mi trebuie atata buna dispozitie ce-mi aduce umorul dansului...traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.Jos palaria in fata eruditie dvoastra dle Edelweis!

# Io pt.mitică date 17 September 2016 11:01 0

mitică ( D.D. de la M.Of. :-x )nu-i frumos să-l apostrofezi așa, omul se exprimă inteligent, cu substrat ; mie, una, chiar îmi place (e unic) , ma, io... solo io... ti amo... comme sempre...

# mitica io date 17 September 2016 14:44 0

Tacem cum vorbim,cu substrat! ;-) :lol: Edelweiss...solo io...ti amo...comme sempre... ;-)

# Tot Io date 25 September 2016 12:41 0

pentru mitică (D.D. de la M. Of.): We don`t talk anymore/We don`t talk anymore... :-|

# Edelweiss date 17 September 2016 18:04 +1

Dragilor și dragelor, Doamnelo și Domnilor, Toamnelor și Tomnilor, cu satisfacție recepționez mâțâțâca voastră dispută polemică însă, cu plecăciune rog să fiu iertat dacă, din lipsă de timp, nu poci participa. Asta fiindcă pe 12 am avut un termen într-un dosar la care s-a apținut judele (a doua oară), marți s-a soluționat nefavorabil o cerere de recuzare mai mult decât inedită, vineri 16 am avut un alt termen într-o speță civilă în care a trebuit să traduc mare parte și să-mi îndeplinesc obligația de parte în proces, de a dovedi instanței semnificația Aplicației 22947/13 „Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete şi Index.hu Zrt vs.Ungaria” soluționată de CEDo la 2 feb. 2016. Iar luni 19 am primul termen pe fondul speței în care sunt cel mai cumplit cyberinculpat, reclamat fiind de o judecătoare sparioasă de la Judecăcătoria de pe lângă parchetul Diribau.

# Nașu' mare - Iedelvais date 17 September 2016 19:27 +1

Acestea fiind circumstanțele, vă rog să mă scuzați pentru ignoranța fortuită, rugându-vă să vă „iubiți” voi între voi - mitică dimpreună cu Io – enigmatica și platonica mea admiratoare. /// p.s. dacă se-ntâmplă să faceți vreun prichindel, dați-mi de veste pe acest forum și vin degrabă să mă prind naș. La copchil îi pun obligatoriu numele Alexandru sau Alexandra, nu contează ce este, sănătos să fie și să facă Armata! :D :D :D :D :D

# Io date 18 September 2016 07:19 0

A fost nevoie de tine să ii traduci lui D.D.de la M.o.f alias mitică.:lol: că el nu înțelege ...substratul! :cry:

# mitica fara io date 18 September 2016 13:36 0

Edelweiss,inteleg repede,dar trebuie sa-mi explici mult.Ai sustinatoare demne,don t give up,iar cyborgului care-ti pune batul in roata, da-i cu flit -after action,satisfaction! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: <img src=ops:' />

# Edelweiss date 18 September 2016 14:25 +1

Stăi, uăi, că-i greu de urnit căruța cu bouții mici din magistratura rrumână. Apăi dacă abia în 3 dec anul trecut mi s-a admis contestația privind durata procesului penal, (1 an de la ÎUP), iar de pe 23 dec. 2015 până acum ABIA am parcurs cele 2 etape de cameră preliminară, mâine abia am prima înfățoșare pe fond, îți dai seama că trebuie să-i dau Io* bice ca să nu pic în prescriere. Abia după ce obțin un art. 16, alin. (1) lit. a) și b) definitiv, chem la județ civil momâia nevricoasă, strămut cauza de la instanța la care activează momâia și-i cer daune de 500.000 de lei. CINCI MILIARDE, să o lecuiesc să mai pună mâna pe plaivaz și să scrie prostii în acte juridice. Mai am treabă încă 3 ani de azi înainte.

# m3ry m3ry date 11 September 2016 00:17 +1

Da ,luptati pentru salariile voastre ,sa fie cat mai mari cu putinta,ca drepturile cetateanului le anulati prin hotariri judecatoresti ,dupa bunul plac,netinand cont de dreptate.Dar atentie voi care impartiti dreptatea ,va veni timpul sa fiti judecati fie ca vreti fie ca nu vreti ,de o justitie care cu adevarat este dreapta si nepartinitoare,si ce veti face atunci ? De aceia pregatiti-va ,nu mai amanati ca timpul trece si va treziti doar cu o balanta in care ati pus doar pe partea stanga ceva pe taler ,iar pe cel din dreapta nimic.Adica adevarul.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva