23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

MINISTRUL TOADER A DAT LOVITURA: S-A DESCOPERIT „GAURA LA MACAROANA” - Judecatoarea Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj, analiza pe evaluarea sefilor PICCJ si DNA: „Acest raport, din pacate, va ramane in istorie. Si nu in cea de la exemplul asa DA... Aud ca trebuie sa fim recunoscatori ca procurorii pot fi evaluati de Ministrul Justitiei. Adica e mare realizarea. Maxima sanctiune ca a devenit relativ functional un text de cand lumea si pamantul prevazut in Constitutie”

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 March 2017 14:24
Vizualizari: 16306

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a provocat, prin raportul sau privind evaluarea sefilor PICCJ si DNA, nu doar stupefactie, ci si o imensa dezamagire in randul celor care sperau ca in sfarsit va indrazni cineva sa ia masuri concrete impotriva derapajelor comise de procurori. Exista voci care lauda continutul raportului, uitand practic de concluziile evaluarii, care nu au niciun efect in ceea ce-i priveste pe Augustin Lazar si Laura Kovesi. Ceea ce conteaza in final.


Judecatoarea Adina Daria Lupea (foto) de la Curtea de Apel Cluj a comentat pe pagina sa de Facebook raportul de evaluare prezentat de ministrul Tudorel Toader. Lupea considera ca acest raport va ramane in istorie, dar nu in sens pozitiv, nu „la exemplul asa DA”. Mai mult, Lupea precizeaza ca s-a ajuns in situatia de a fi „recunoscatori Cerului ca s-a descoperit gaura la macaroana”, maxima realizare fiind cea ca a devenit relativ functional un text constitutional, si anume cel care stabileste ca procurorii pot fi evaluati de ministrul Justitiei.

Iata analiza judecatoarei Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj:

Am ajuns la o concluzie ferma dupa ce am citit raportul domnului ministru. O concluzie care trebuie sa constituie jurisprudenta in orice alta ancheta disciplinara privind pe orice magistrat pe viitor.

Aud ca trebuie sa fim recunoscatori Cerului ca s-a descoperit gaura la macaroana, si anume aceea ca procurorii pot fi evaluati de Ministrul Justitiei in activitatea lor, pentru ca acestia activeaza sub autoritatea lui. Adica e mare realizarea. Maxima sanctiune ca a devenit relativ functional un text de cand lumea si pamantul prevazut in Constitutie.

Eu trec de acest aspect. Am retinut, jurisprudential, ca daca o data o comit grav de tot, incalcand o norma procedurala (de rang inferior Constitutiei, aceasta nu e apanajul oricui), sunt scutita de orice forma de raspundere daca vin cu dovezi clare ca, cel putin in ultimii cinci ani, nu am calcat pe bec deloc. Adica aduc maldare de fise de sedinte, conspecte, hotarari care dovedesc ca am fost un magistrat drept si in slujba statului si mi se da asa, parintesc, un bobarnac peste nas: 'Sa nu mai faci altadata'!

Pai atunci spun asa! Suntem toti magistrati si egali si in drepturi si in obligatii. Daca vreodata da zbataia sau necuratul in noi si smintim o solutie care costa destinul cuiva, trebuie sa fim iertati pentru sutele de mii de fapte bune facute anterior si pentru deciziile drepte si, eventual, salutare (depinde desigur si cine le saluta, ca daca le saluta muritorul de rand nu se pune, conteaza numai rapoartele MCV si alte similare) pe care le-am adoptat.

Dupa care fugim cuminti la nani, multumind ca in loc de coji de nuca ne-au fost puse la genunchi boabe de porumb.Cand am fost pusi la colt.

Acest raport, din pacate, va ramane in istorie. Si nu in cea de la exemplul asa DA.

P.S. Acesta nu este un pamflet. Partea de considerente trebuie sa fie un invatamant pentru oricare dintre noi in sensul ca 'Asa Nu'!

Comentarii

# OUTSIDER date 30 March 2017 14:33 +15

Are cineva în atribuții în Românica să contracareze puhoiul de minciuni spurcate din presa de aiurea partizană Ko-DNA-TeFeLiști? De ce nu apar imediat replici la odele închinate de slugile băsisto-ciolanniste?

# presa de-aiurea e partizană Ko+DNA+TefeLiști, listă parțială date 31 March 2017 16:21 0

1. ABC News; 2. AFP (ne cîntă C. Pârvulescu); 3. BBC („protestele de stradă au mai înlăturat guverne în trecut, iar protestatarii știu acest lucru.”); 4. Der Spiegel; 5. Der Standard; 6. Euronews (ne toarnă I. Mareș); 7. expressen.se ("Urmează noi arestări.”); 8. Financial Times („Protestele izbucnesc în România, după manevra ce amenință eforturile anticorupție”.); 9. La Croix; 10. La Repubblica; 11. LE MONDE (Mirel Bran: „ont fait de la procureure anticorruption leur icône.”); 12. Novinite.com; 13. NRC Handelsblad ; 14. NY Times (informator V. Tismăneanu); 15. Reuters ("Succesul procurorilor anticorupţie din România este atât de mare încât echipele de televiziune se află permanent în faţa sediului lor"); 16. Sputnik; 17. The Guardian; 18. The Telegraph („heroine”); 19. The Washington Post; 20. Xinhua.

# PILDĂ de perserverență în „prostie tulburătoare” date 31 March 2017 16:37 +1

Perseverentă stilului personal de „ prostie tulburătoare”, 1/4dokta Kovesi trînti iar cu mucii în fasole: "Urmează noi arestări.”! TAMAM în presa suedeză, încrezătoare în STEAUA POLARĂ... De ce nu s-au repezit autoritățile române să arate că-și depăși atribuțiile?

# COMPROMIS NECESAR... date 31 March 2017 17:14 0

Era de așteptat decizia POLITICĂ luată! Că doar nu vă doreați de 1 APRILIE să iasă în stradă, spre bucuria bossului SRI, cîtă frunză cîtă iarbă - TeFeLiștii pseudo-liberi, mani******ți de sorosiști ;-)

# NO COMMENT date 1 April 2017 12:04 0

„Kovesi e atacată pentru că arată bine”! :P :P :P https://www.bugetul.ro/jurnalist-cunoscut-kovesi-e-atacata-pentru-ca-arata-bine/

# Scormonitorul date 1 April 2017 14:47 +1

Asa cred toate complexatele fizic si intelectual,ca arata bine :lol:

# dublu standard date 1 April 2017 12:25 0

DNA scornicește o nouă categorie de MARE CORUPTIE: „acumularea de capital electoral”. în schimb trudește din greu la imaginea bună a Micii plagiatoare (doar 4%). Comunicat DNA nr. 1230/VIII/3 din 27 septembrie 2016: "Nu am plagiat”. Comunicat din 5 mai 2016: „ Simpla imprejurare ca de-a lungul timpului am avut relatii personale cu persoane angajate la o societate comerciala nu poate sa afecteze impartialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA”. Comunicat din 13 martie 2017 - Laura Kovesi si procurorii din subordine nu pot fi evaluati decat de CSM.

# Neica Nimeni date 31 March 2017 16:44 0

Fără a avea vreun gheșeft, postacu și-a pierdut vremea să ne dovedească, documentaristu lu PEȘTE, ceea ce se știe de fapt: străinii sunt sistematic dezinformați de cozi de topor MADE IN ROMANIA și societatea civilă (NU aia invocată de HELLVIG SOROSISTU) asistă, impotentă...

# Afară-i vopsit gardu... date 1 April 2017 12:01 0

„Dacă eu mă bucur de imagine bună, înseamnă că pot fi calomniată de dimineaţa până seara?”, 1/4dokta Kovesi, 11 ian. a.c.

# România e pe picior de razboi civil? date 1 April 2017 13:00 0

Daca va uitati in presa internationala singurele mentiuni despre Romania sunt cu referire la coruptie, perchezitii, arestari si condamnari. Dumneavoastra daca ati avea bani ati investi intr-o astfel de tara in care agenda publica este sufocata de catuse si pare ca e pe picior de razboi civil? Chris Terhes, Facebook

# Anastasia date 30 March 2017 14:36 +8

Si am avut o evaluare care a starnit valuri si asteptari.Si am asteptat cu suflatul la gura ziua de miercuri ora 18:00. Si am avut o conferinta de presa de 45 de minute in care am sperat....am sperat....am fost cu sufletul la gura.... si fas!Bun! E dificil sa ai o astfel de pozitie. Inteleg ca toti politicienii trambiteaza independenta bla bla bla. toti sunt marionete. fara constiinta. daca tot a tras de timp dl ministru al justitiei la conferinta de presa sperand intr-un sms care sa schimbe concluzia raportului ...dupa mintea mea...conferinta trebuia sa aratae cam asa: -introducere..bla...bla....(nici un sms)... bla,,,,bla....concluzia....demisia.mai multa onore si demnitate a demonstrat iordache.

# DODI date 30 March 2017 15:21 +5

Raport corect al ministrului justiției. Cu o singură remarcă: pagina cu concluzii i-a fost schimbată în ultimul moment și nu se pupă cu restul raportului. În rest e bine: ciolanis, luluța și zdreanță pot să zburde pe câmpii și să bată în continuare câmpii.

# Edelweiss - Prophet vocațional dăn Bukowina date 30 March 2017 15:28 +8

Funesta zi de mercuri, dooșnoo Mărțișor va rămâne în historie ca o peatră de amintire a conceptului devenit utopic „constituționalitate”. Ziua de 29 martie este acea milestone în care apele s-au limpezit și s-a consfințit definitiv disoluția autorității statale a puterii judecătorești. Ultima pecete înaintea inevitabilului Armaghedon mai este „legea răspunderii magistratului”. Dacă și aceasta va fi azvârlită de gard de lingăii și torționarii neosecurismului de caviar, să fie clar că mai departe este doar teren viran, loc de manifestarea inevitabilă a postulatului „ATUNCI CÂND FORȚA DREPTULUI ÎNCETEAZĂ, EA ESTE SUPLINITĂ, ÎN MOD INELUCTABIL, PRIN DREPTUL FORȚEI.” /// AM PROPHECYT! /// p.s. LuJu, vă roagă unii cetitori să nu mai pomeniți și să nu mai scrieți NICIODATĂ vreun articol despre acel miciman ce împute inutil jilțul de ministru al justiției. Ce e mic rămâne minuscul pe veci iar o nulitate insignifiantă capătă cu atât mai multă anvergură cu câtă importanță nemeritată i se acordă.

# Legiuitorul date 30 March 2017 15:43 +2

O intreb eu pe doamna Lupea in cazul in care o instanta incalca motivul de apel constand in intrarea in sfera altei puteri a statului respectivInstanța a depășit atribuțiile puterii judecătorești (art. 488 pct. 4 C.pr.civ.) daca exista vrro sanctiune pt judecator...sa se stie...depasirea limitei puterii statale nune sanctionata si nu poate fi sanctionata decat in cai de atac nu in plan personal

# Pirus date 30 March 2017 16:33 +1

Adevărat ce spune d-na judecător, că avem de a face cu o victorie. A uitat să adauge: "Încă o victorie ca asta şi suntem cu toţii pierduţi!" :eek: (victorie a la Pirus) :eek:

# Sucă date 30 March 2017 16:37 +5

Apropo, nu credeţi că s-ar putea cere anularea raportului d-lui ministru pentru contradicţie totală între considerente şi dispozitiv? În raport se constată una iar concluziile sunt întoarse cu 180 de grade.

# ?????? date 30 March 2017 20:50 +2

Parcă domnul Dănileț a fost sancționat de CSM pentru comentarii referitoare la cauze ? Considerați că judecătorii au nevoie de  ceva mai multă "jurisprudență" de acest fel , prin care CSM să iși facă cunoscute atribuiile ?

# ce sa zic... date 31 March 2017 07:34 -6

Penalii acestor tari au cativa judecatori-trompeta care le justifica actiunile sau iau "pozitie" in anumite cazuri. Opinia mea.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva