15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MOTIVUL SINUCIDERII – Avocatul George Dumitru s-a aruncat in fata metroului de teama ca va fi inculpat pentru complicitate la dare de mita. Avocatul lui Dan Adamescu a fost pion pentru camuflarea mitei: “A depus un extras de cont, care atesta viramentul in contul cabinetului sau a sumei de 223.200 lei. In aceeasi zi, a efectuat o retragere de 222.040 lei, din care Onute Daniel afirma ca a primit 100.000 lei pentru coruperea judecatorilor”. Dumitru avea mustrari de constiinta (Incheierea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 May 2014 17:46
Vizualizari: 19654

A aparut o posibila explicatie pentru gestul lui George Dumitru (foto), avocatul lui Dan Adamescu, de a se sinucide. Iar aceasta se regaseste in cuprinsul incheierii prin care judecatoarea Raluca Elena Costache de la Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva a judecatorilor Mircea Moldovan, Elena Roventa, Ion Stanciu si Sorin Ciprian Viziru de la Sectia a VII-a Tribunalului Bucuresti.

Avocatul George Dumitru, in varsta de 36 de ani, a ales sa-si puna capat zilelor in data de 19 mai 2014, zi in care au fost saltati cei patru judecatori. Avocatul lui Adamescu stia foarte bine ce este in acest dosar. De altfel, chiar el insusi a fost un pion folosit de afaceristul Adamescu, asa cum reiese din incheierea de arestare, pentru camuflarea mitei destinate judecatorilor. De altfel, Dumitru a recunoscut implicarea sa in circuitul spagii, ceea ce ar fi putut duce oricand inculparea sa pentru complicitate la dare de mita. Totodata, este foarte posibil ca avocatul sa fi avut mustrari de constiinta, in conditiile in care prin recunoasterea faptelor a contribuit la arestarea celor patru judecatori si invinuirea clientului sau.


Incheierea de arestare: “Martora a aflat de la ONUTE DANIEL ca se va folosi de avocatul DUMITRU GEORGE – CLAUDIU pentru a scoate banii, pe care ulterior, ii va inmana lichidatorului BORZA MONICA ANGELA in vederea remiterii lor catre judecatori, folosind cu privire la acesti apelativul de 'jude'”

Numele avocatului apare in declaratia unei martore, mentionata in incheierea judecatoarei Elena Costache de la CAB. Daniel Onute, unul din juristii lui Dan Adamescu, a explicat ca afaceristul si fiul acestuia, Alexander Adamescu, si-au dat acordul la finele anului trecut pentru coruperea judecatorilor care aveu in solutionare dosarele de insolventa a doua firme. Declaratia acestuia a fost confirmata de martora Daniela Elena Firestain: “Declaratia martorei FIRESTAIN ELENA-DANIELA confirma sustinerile martorului ONUTE DANIEL, in sensul ca numitii ADAMESCU GRIGORE DAN si ADAMESCU BOGDAN ALEXANDER si-au dat acceptul, atat in vara anului 2013 cat si in luna decembrie 2013, pentru coruperea magistratilor care aveau spre solutionare dosarele de insolventa ale S.C. SIGUR INDUSTRIAL CONSTRUCT S.R.L. si S.C. ACTIV CONSTRUCTII INDUSTRIALE S.R.L. Mai mult, martora a afirmat ca in luna decembrie 2013 s-a intalnit cu ADAMESCU DAN GRIGORE si cu ONUTE DANIEL, la sediul S.C. ASIGURARE REASIGURARE ASTRA S.A., ocazie cu care ONUTE DANIEL i-a transmis lui ADAMESCU GRIGORE DAN ca mai avea nevoie de o suma de bani, nespecificata, pentru rezolvarea “problemei” cu dosarul de insolventa”.

Acesta a fost momentul in care a intrat in circuit avocatul George Dumitru: “Cu prilejul acelei discutii, ADAMESCU GRIGORE DAN, care dispunea de activele financiare ale firmelor din grupul BAUMAISTER, a stabilit ca martora sa plateasca, in baza unui contract de asistenta juridica, incheiat formal cu avocatul DUMITRU GEORGE – CLAUDIU, o suma de bani, care ii va fi indicata ulterior de ONUTE DANIEL. Martora a aflat de la ONUTE DANIEL ca se va folosi de avocatul DUMITRU GEORGE – CLAUDIU pentru a scoate banii, pe care ulterior, ii va inmana lichidatorului BORZA MONICA ANGELA in vederea remiterii lor catre judecatori, folosind cu privire la acesti apelativul de 'jude'”.

George Dumitru a recunoscut ca a scos din cont banii destinati coruperii judecatorilor

Avocatul insusi a recunoscut implicarea sa in acest caz. Practic, prin declaratia data la DNA si colaborarea cu procurorii, George Dumitru a contribuit la infundarea clientului sau, astfel ca este posibil sa fi avut mustrari de constiinta:

Sustinerile martorei FIRESTAIN ELENA DANIELA se coroboreaza cu declaraţia martorului DUMITRU GEORGE – CLAUDIU, care a depus la prezentul dosar o copie a unui extras de cont, prin care se atesta viramentul, dintr-un cont apartinand S.C. BAUMEISTER UTILAJE ECHIPAMENTE S.R.L., in contul cabinetului sau de avocatura a sumei de 223.200 lei, in data de 10.12.2013. In aceeasi zi, avocatul DUMITRU GEORGE CLAUDIU a efectuat o retragere in numerar a sumei de 222.040 lei, din care ONUTE DANIEL afirma a primit suma de 100.000 lei, in numerar, pentru coruperea judecătorilor”.

Comentarii

# golanel date 22 May 2014 17:51 +27

Poate cineva sa imi raspunda la intrebarea de ce judecatorii care au luat mita sunt arestati iar Adamescu mituitorul este free?

# unul din lumea cea mare date 22 May 2014 18:11 +11

pentru golanel// sa/ti raspund???!!!! DIN CAUZA DE GHICI GHICITOAREA MEA!!!!!!!!!!!!

# DOREL date 23 May 2014 06:49 +6

Aveti amandoi dreptate ! Parerea mea ...

# x date 22 May 2014 18:03 -1

waw,campionul mustrarii de constinta.penibil,penibil,penibil............etc

# dana date 22 May 2014 18:04 +9

N-am vazut nicio postare pe acest subiect la lingaii basisti,gen Turcescu,Pora,Matei,Turturica,Ondine Ghergut,ect.Adamescu nu e toxic,mogul si oligarf ...c  a finantat campania lui Basescu.Lingaii dra u si mai vb de statul de drept si corupti

# Silviu date 22 May 2014 18:34 -5

:lol: ha.ha.ha. linagaii basisti!!! Dana Vezi ca Adamescu a finatat atat la Basescu cat si la Geoana. Basescu vs Nastase. Iliescu vs Constantinescu etc.... citeste si tu printre randuri Adamescu nu este chiar neica nimeni. Dar s-a terminat sfoara pe mosor....   

# dana date 22 May 2014 19:28 +3

O fi fina

# dana date 22 May 2014 19:49 +7

Draga Silviu,eu stiu ca nu e chiar nimeni si cred ca a si fiinantat multe campanii....DAR,eu vb de ce este acum,nu de ce a fost acum 10 ani.Romania Libera este ziarul care-l pupa-n cur pe Basescu prin cei enumerati mai sus ,care n-au scris un rand de acesta pe conturile de fb,nici de cei 4 judecatori.DE CE?ca pana acum tipau ca din gura de sarpe cu coruptia din Justitie,cu mogulii,bla,bla.ASta e mare mogul,mare corupt si nu scriu ca e toxic pt.Romania si tipa America de coruptia din Romania,.Cat e ziua de lunga la B1,ne prezinta justitiarii aia pe coruptii lui PONTA.Pai,acum sa ne prezinte si coruptii lui Basescu.Cum vad ei numai cu-n ochi,cand e vorba de Basescu si omul lui,SORINA MATEI care se da cea mai justitiara n-a suflat o vorba de asta.

# @avi date 22 May 2014 19:25 +3

Avi pe cind urmezi la dat cu subsemnatul la dna?am auzit ca ai multe pe constiinta .

# traditional sau netraditional? date 22 May 2014 19:42 +2

http://bota.ro/bota-obtine-nup-ul-nr-98-unbr-florea-e-tot-fara-acte/  ===http://bota.ro/o-decizie-deosebita-a-curtii-constitutionale/

# pt domn jurist florea date 22 May 2014 19:55 +5

Domn jurist florea cum vine treaba cu infiintarea prin efectul legii? Legea3/1948 te-a desfiintat si matale vii cu goange sa ne prostesti? Ia spune ca sa stim si noi cei care citim luju, care lege va infiintat? Nu credem pina nu vedem legea care prevede verbul se infiinteaza avocatii tradotionali cu sediul pe dimbovita. :D :D :D

# Mediator penal date 22 May 2014 20:10 +3

Dumnezeu sa il ierte ! La nivelul acela oamenii uita ca sunt muritori si isi asuma riscuri nemeritate !

# mediator pe ???unde?? date 22 May 2014 20:57 +5

Ce mediator esti??  :D :D :D bai nene ai fost mediator, trage obloanele ca florea v-a lucrat ca pe prosti. Tocmai a scos medierea la pascut, de acum o sa va mediati intre voi fraierii. Daca erati destepti ati fi cerut ajutorul lui bota sa va luptati cu mafiotii traditionali. Asa ca mediatorule penal, ai cam ramas singurul gugustiuc din tagma asta. Incet dar sigur iti spun ca majoritatea cabinetelor se inchid. Stii de ce? Daca nu stii intteaba-l pe zegrean si pe florea.

# oarecare date 22 May 2014 20:13 -2

Mai tine-o inca de 10 ori a cate 10 ani cu \" desfiintarea lui Florea \" si vei primi premiul Nobel pentru prostie, special infiintat pentru barul lui Bota !

# @oarekk date 22 May 2014 21:01 +3

Oare****** pe tine nu te ia dna_ul pentru ca ar fi un paradox. Cum sa arestezi un prost care nu are clienti? :D :D in schimb s-ar putea sa te ia militia daca colegii tai iti fac plingere pentru delapidarea banilor cu titlu de contributii la pensie.

# obiectiva date 22 May 2014 20:26 +5

ACUMA SS VIN CU MASINI ALBE...Duminica seara, cu 18 ore inainte de sinucidere, avocatul George Dumitru era speriat, isi aminteste un vecin. Martorul care a vrut sa isi pastreze anonimatul ne-a povestit ca in fata portii casei avocatului George Dumitru a venit o masina alba din care au coborat trei indivizi. Avocatul a iesit la poarta si a inceput sa discute cu ei. Era nervos, agitat si gesticula incontinuu. Acelasi martor spune ca discutia a durat cel putin 4 ore si s-a intins tarziu in noapte. A doua zi, luni, George Dumitru a mers la Directia Nationala Anticoruptie.*SURSA PROTV...

# obiectiva date 22 May 2014 22:14 +3

PARIU ca ADAMESCU si avocatul `sinucigas` fac parte, adicalea, ultimul facea parte, din ACEEASI LOJA MASONICA......

# CONSPIRATIA NEMERNICILOR ! Dna-ul ESTE IN ALERTA ! date 22 May 2014 21:10 -7

hrebe si bleaga au INCHEIAT O INTELEGERE A NEMERMICILOR ! Sa saboteze PMP-ul la numararea voturilor ! Adica voturile PMP sa le imparta intre ei CU SPERANTA CA PMP-UL SA NU INTRE IN PARLAMENTUL EUROPEAN DESI E COTAT CU 12%! Pe ei DNA-ule ! LA PUSCARIE ! poate in sfarsit cei doi banditi vor fi prinsi ! MIE IMI E TEAMA CA CEI DOI BANDITI VOR SCAPA SI IN LOCUL LOR VOR INTRA CEI PUSI DE EI SA FALSILICE VOTUL ! VENITI LA VOT ! NU POT EI FURA CAT PUTETI VOI VOTA !

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 22 May 2014 21:23 +9

PTR CONSPIRATIA NEMERNICILOR ! Dna-ul ESTE IN ALERTA !// cotat pe dracu 12%.unde ai citit pe ce pereti ,, DE LA NANA,, ??? SI DUPA INCIDENTUL CU,, spp/istul,, FILEATA SAU FLEATA? eu sfatuiesc pe toti romanii sa/si anuleze votul ca sa le fie invatare de minte si la partide si coanei reding si conului ,,ciocan,,

# dan date 22 May 2014 21:19 -1

O noua hoatarare pronuntata azi ! Uitati va pe unbr.eu sau bota.ro :))))  Adio

# da date 22 May 2014 21:23 0

Bine de la o hotarare la recunoastere drum lung ... amandoua sa mearga in paralel parerea mea.. 

# obiectiva date 22 May 2014 21:34 +2

da` ADAMESCU de ce nu are propunere de arest preventiv ??? cred ca tocatoarele de hartie lucreaza la maximum, la firmele lui,  ca la EXXON ....acu` cativa ani in urma ....

# ala micu chelios date 22 May 2014 22:41 +2

Ultima stire, zavoranca arestata pentru santaj.

# eu date 22 May 2014 23:05 +2

pe bune ?nu cred...

# k@ date 22 May 2014 23:14 +1

De i-ar da vreo 5 ani  drogatei.

# olga date 22 May 2014 23:22 +1

Sa ne distram si sa urmarim cum se face de ris morarescu cu individele astea. S-a dus ca musca la rahatul zavorancelor.

# je date 23 May 2014 09:48 +6

asa se întamplă când iți vinzi libertatea infractorilor și ești în slujba lor! Adamescu e un infractor ca mulți alții care au făcut bani prin corpuție și politică! dacă te pui preș la picioarele lor nu ai cum să sfârșești bine pentru că ei vor cădea în picioare mai mereu, iar cei care papă pe lângă el, cum a fost și avocatul asta, vor sfârși terfeliți! să fie învățătură de minte pentru mulți!

# Adem Devlet date 25 May 2014 03:04 +1

Crede cineva ca procurorii de la DNA sau Parchetul General al Romaniei ori securistii , sunt prosti de le curge scuipatul din gura si nu stiau ei de miliardele jonglate de Adamescu , al doi-lea bogatas al Romaniei si patronul Astra asigurari ? Pai mai tine cineva minte de cum Basescu si Ponta se contrau pe numirea sefilor de procurori de au ajuns sa semneze si sa parafeze un pact de coabitare intre ei si familile lor politice , exact ca intelegerile dintr-un clan mafiot intre familiile clanului ? Felul in care acest avocat a fost sinucis sa fie invatare de minte si pentru altii care primesc invitatia prietenoasa a unui procuror sa bea o \" cafea \" la el in birou in timpul sau dupa declaratie ! Aceasta operatiune tine de siguranta statului de tip mafiot , constituit de mafia politico-magistrata ce au pus mana pe tara !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva