18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

NICUSOR A LASAT ELEVII FARA TRANSPORT – Fostul primar general Gabriela Firea il acuza pe actualul edil al Capitalei Nicusor Dan ca a taiat autobuzele destinate elevilor din Bucuresti: „Se implinesc 3 ani de cand am lansat proiectul autobuzelor scolare... Totul s-a spulberat cand primar a ajuns Nicusor Dan... A considerat ca e prea mare cheltuiala... 20.000 de euro lunar pentru fiecare traseu este o nimica toata pentru bugetul Capitalei. La Iasi, Cluj, Brasov astfel de programe functioneaza”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

16 September 2022 11:58
Vizualizari: 2981

Primarul Bucurestilor Nicusor Dan (foto 1) dovedeste ca nu ii pasa de elevii din orasul pe care a fost ales sa-l administreze. Si nici de parintii acestor elevi, il acuza predecesoarea lui, Gabriela Firea (foto 2) – in prezent ministru al Familiei –, intr-un mesaj transmis vineri, 16 septembrie 2022.Mai exact, fostul edil ii reproseaza actualului primar general faptul ca a eliminat autobuzele destinate elevilor bucuresteni – o masura implementata de Firea in 2019 si gandita pentru a-i ajuta atat pe scolari (asigurandu-le transport in siguranta), cat si pe parintii acestora, scutindu-i de timpul pierdut in trafic, la fel ca pe orice alt sofer din Capitala. In februarie 2020, autobuzele ajunsesera deja sa deserveasca cinci scoli generale si un liceu, aminteste Gabriela Firea.

In schimb, Nicusor Dan a taiat aceasta facilitate, pretextand ca ea costa prea mult, chiar daca intretinerea unui traseu necesita 20.000 de euro lunar – „o nimica toata pentru bugetul Capitalei”, subliniaza ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse.

Situatia este cu atat mai frustranta pentru bucuresteni, cu cat acestia vad cum in alte mari orase ale Romaniei (Iasi, Cluj, Brasov) administratiile locale continua sa intretina linii de transport in comun pentru elevi, incheie senatoarea PSD.


Prezentam intreaga postare de pe Facebook a Gabrielei Firea, insotita de galeria foto:


Inca un proiect pentru bucuresteni pierdut din cauza noului primar general! Se incheie a doua saptamana a noului an scolar si imi amintesc cu drag de un proiect de suflet gandit pentru elevii din Capitala. Se implinesc trei ani de cand am lansat proiectul autobuzelor scolare cu scopul de a-i ajuta pe parinti, elevii fiind condusi la scoala in siguranta. Evident, proiectul mai avea un avantaj: se reducea aglomeratia care se creeaza in fiecare dimineata. Cat mai multi copii cu autobuzul inseamna mai putin parinti cu masinile personale catre scoala. A inceput bine, insa totul s-a spulberat cand primar general a ajuns Nicusor Dan.


In septembrie 2019, primele 11 autobuze moderne porneau pe 4 trasee in sectorul 3 pentru a transporta elevii la Scoala nr. 195, cea mai mare din Capitala. Proiectul pilot a fost un succes, iar in februarie 2020 a fost extins la inca 5 scoli din sectoarele 1 si 6.


Elevii de la Scoala nr. 195 Hamburg, Scoala Gimnaziala "Pia Bratianu", Scoala Gimnaziala "Herastrau", Scoala Gimnaziala Nr. 279, Scoala Gimnaziala "Sf. Andrei" si Colegiul National "Elena Cuza" au beneficiat de aceste autobuze pana cand Nicusor Dan a decis ca „a fost o masura pur populista” si ca „nu este o solutie”.


Autobuzul scolar a fost o idee pe care am preluat-o din alte state si orase importante din afara tarii. Doar ca sa dau un exemplu: cu totii am vazut macar o data imagini cu celebrele autobuze galbene cu care merg elevii din SUA. A fost o solutie pentru aproape 2.000 de elevi in fiecare luna, ceea ce nu este putin pentru un proiect la inceput. Doar Nicusor Dan a considerat ca e prea mare cheltuiala cu aceste autobuze. Nu s-a gandit nici macar o secunda la beneficiul acestui proiect si cat de mult ii ajuta pe parinti. 20.000 de euro lunar pentru fiecare traseu este o nimica toata pentru bugetul Capitalei.


E frustrant pentru bucuresteni sa vada ca la Iasi, Cluj sau la Brasov astfel de programe functioneaza, iar in Capitala ele sunt considerate populisme, pomeni electorale sau sunt prea scumpe. Sigur ca nu ar fi posibil ca autobuzele sa ajunga la toate cele 400 de scoli din Bucuresti, dar puteau fi alese scolile cu multi elevi, asa cum am gandit in mandatul meu.


Insa pentru actualul primar general a fost mai simplu sa taie fondurile si sa traga pe dreapta autobuzele scolare! In loc sa mentina proiectul si sa-l imbunatateasca, a preferat sa-i lase pe parinti sa se descurce asa cum pot si sa foloseasca dimineata si dupa-amiaza masinile personale, intr-un oras oricum sufocat de trafic.


#ProiecteAnulate #BucurestiulAbandonat #Incompetenta #BataieDeJoc #FalsiiSalvatori #CapitalaTrebuieSalvata”.


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva